Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Elagu Ukraina
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

Smith kirjutas:http://m.epl.delfi.ee/article.php?id=74854889

Ei ole see asi nii must-valge midagi.
Ainult aktsiisi ja käibemaksu erinevusest see
hinnavahe ka ei tule.
Just, Eesti võib aktsiisi üldsegi nullida, aga hind oleks ikkagi kallim. Ja kui tootja väidab, et teeb head äri, müües õlut Läti hulga odavamalt, siis ta ju lihtsalt vassib.

Ju see omahind on siiski veel piisavalt väiksem, sest Eestis nende õlut nagunii rohkem ei osteta, soovitakse siis kasvõi odavamalt oma lurri* Läti kaudu müüa.

* minu jaoks on õlu paras lurr ja ostan seda vaid siis, kui odavalt pakutakse. Hiljuti nautisin kuu aeg Karksi tumeda seltsis, 68 senti pudel. Igakord, kui poes käisin ikka 1-2 pudelit võtsin. Kuidas selliselt hinnalt veel akstsiis tasutakse, see on ka omaette müsteerium.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

hinnavahe ka ei tule.
Ei viitsinud pikalt otsida aga 1.02.18 hinnad mida edasimüüjad saavad Sakust Eestis on sellised. Siinkohal tahaks ise ka küsida et miks 24-ne kast ilma aktsiisi ja kõmmita maksab edasimüüjale Eestis ~12€ kui sarnane kast koos Läti aktsiisi ja käibemaksuga on lõpptarbijale alla 9€?

Sama ka siis ALC kohta, 24-se kohvri korral Alexandri purgi maksudeta hind 0,50x24=12€ piiri taga 8,99€ koos maksudega.
Elagu Ukraina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

Dr.Sci kirjutas:

hinnavahe ka ei tule.
Ei viitsinud pikalt otsida aga 1.02.18 hinnad mida edasimüüjad saavad Sakust Eestis on sellised. Siinkohal tahaks ise ka küsida et miks 24-ne kast ilma aktsiisi ja kõmmita maksab edasimüüjale Eestis ~12€ kui sarnane kast koos Läti aktsiisi ja käibemaksuga on lõpptarbijale alla 9€?

Sama ka siis ALC kohta, 24-se kohvri korral Alexandri purgi maksudeta hind 0,50x24=12€ piiri taga 8,99€ koos maksudega.
Huvitav oleks teada, kas Refi valitsuse lõpu aegadel oli ka selline paradoksaalne olukord või siis on õllefirmad andmas omapoolset abi valitsuse kukutamiseks.

Imelik on ka see, et valitsuse poolt pole selles siiamaani probleeme nähtud. Erki Savisaare vihje mingis telesaates tekitas minus koheselt kahtluseussikese, et 15 sendine vahe 1/2 liitri õlle puhul ei pane ju inimest teise riiki siirduma, sellise kõikumise hindades leiaks ka Eesti poodides.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Refi valitsuse lõpuaegadel need alkopoed alles Lätti kolima hakkasid ja "alkoralli" hakkas minumeelest eelmise aasta juulist kui aktsiisi ikka mõnuga juurde keevitati.
https://www.err.ee/577812/olleaktsiis-t ... -protsenti

Dr.Sci toodud hinnad ongi minumeelest lõpptarbija hinnad Eestis - nendele , kes tehasest vähemalt kasti võtavad ja pealegi alates 01.veerbruar 2018 kui järjekordne aktsiisitõus jõustunud on.
Ma olen mõnikord niimoodi veini ostnud ja pudel maksabki põhimõtteliselt sama palju kui poes . Ainuke vahe, et tehase agent toob koju kätte. Suurklientidele kehtivad teistsugused hinnad ja neid keegi firmasaladusele viidates netti üles ei riputa.
Õlle omahinna arvutamiseks peaks pilgud Saksa või Hollandi poodidesse pöörama. Üle 50 sendi pudeli eest on seal ikka patt maksta ja ega sakslased alla omahinna seda müü ning kõik alates liinitöölisest tahavad veel Saksamaa palka.

Lätis poode pidavad Alko 1000 jms on suurkliendid ja saavad rekkatäie kaupa ostes kindlasti parema hinnaga kui see, kes ainult kasti tellib. Tallinki (samuti ilmselt suurklient) sadamapoes on selline õllekohver, mis Lätis 9 EUR maksab, ca 12 eur ja umbes sama hind on minuteada Alko 1000 Tallinna sadamas olevates poodides kust igaüks võib ostmas käia. See 3 EUR vahe pole ainult aktsiisist vaid igasugused muud kulud on Alko 1000 Ikla tühermaal üht halli pidades ilmselt ikka väiksemad kui Tallinna sadamas. Soome laeval on selline kohver samuti 12-13 EUR ja panditaara eest ei pea maksma.
Lätis ka ei pea panditaara eest maksma. Vanasti oli asjal jumet kui suured Saksa, Hollandi või Taani tehased saatsid tervele Baltikumile ühe partii ja purkidel/pudelitel olid nii Eesti kui Leedu pandimärgid. Mingi enamvähem joodav kraam, nagu Faxe õlu vms oli Lätis ca 7 EUR kohver, pandi eest maksma ei pidanud ja Eestis sai veel 2.40 taara eest tagasi ehk õllekohver maksis 4.60. Sellepärast tõmbas Eesti Pandipakend kõrvulukustava kiunu üles ja ma praegult ei teagi, et kas Lätist enam Eesti pandimärgiga purke saab. Soome veetavate Eesti pandipudelite koha pealt on pandipakend muidugi vait nagu kult rukkis. Kuigi vähemalt sadama tax-free ala poodidest kust otsetee ainult laeva viib võiks õigluse mõttes pandimärgid ära koristada.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

vanahalb kirjutas: Õlle omahinna arvutamiseks peaks pilgud Saksa või Hollandi poodidesse pöörama. Üle 50 sendi pudeli eest on seal ikka patt maksta ja ega sakslased alla omahinna seda müü ning kõik alates liinitöölisest tahavad veel Saksamaa palka.
Veidi kaugemale peab minema, et õige pilt ette saada. Aasta tagasi sügisel Hispaanias sai buss korralikult lastitud kohaliku, vägagi joodava õllekesega, mille 0,33- liitrine purk maksis ei rohkem ega vähem kui 17 eurosenti, vastavalt õllekohvri hind siis 4 eurikest. Pooleliitrine siis natuke alla 30 sendi. Kuidagi vähe usutav, et sealmaal õlle tootmine oluliselt odavam oleks, kui Läänemere kaldal. Liitrise pakiveini hind algas kusagilt 80 sendi juurest ning eurose mündi eest sai lunastada juba korraliku kvaliteetse kolmveerandliitrise veinipudeli. Silmini täis ostukäru kõige erinevama kohaliku alkoholiga läks maksma 33 millegagi euroraha. Ning see fakt, et pudelivesi on sealmaal kallim kui vein, leidis ka kinnitust.

Saksamaalt õlut enam väga ostma ei kipu. Pandiraha on sealkandis 25 senti ühiku pealt ning see teeb märjukese hinna paugupealt meie lõunanaabrite omast kallimaks. Ning valik kipub ka kattuma...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kapten Trumm kirjutas:
milleks on kodakondsuse kinkimine venekeelsetele Eesti elanikele, kes on Eesti riigile lojaalsed
Kurat pidi olema peidus detailides.
Jääb vaid lahendada pisike probleem, kuidas selles lojaalsuses siis veenduda?
Omalt poolt võiks soovitada veeproovi ja tuleproovi (nagu keskajal nõidadega).
Ühest sellisest riigist, kus osadel ametnikel oli voli otsustada, kes oli nõukogude inimene ja kes rahvavaenlane, me mitte väga ammu just pääsesime.
Eesti kodakondsuse kinkimine on selline kunstiinimeste peakoludes aeg-ajalt esilekerkiv uitmõte.

https://www.postimees.ee/3990789/ulevaa ... odakondsus

Ma olen selles artiklis sisalduva Mart Nutti arvamusega nõus - suurt mitte midagi ei muutuks nende hallivatimeeste jaoks ja kellel Eesti kodakondsust hädasti vaja, on selle omale juba ammu hankinud.

Kodakondsuse omamine annab juurde ainult kodanikuõigused ja see on suures plaanis õigus osaleda poliitikas. Põhiõigused või inimõigused on igaühel, olenemata sellest, et kas ta on kodanik või mitte. Hallipassimeeste elu on umbes samasugune nagu alaliselt Soomes elavatel Eesti kodanikel. Kõik on enam-vähem sama... palgad ja töökohad ja õigus ettevõtlusega tegeleda ja sotstoetusi küsida... presidendiks kandideerida ei saa kuid kutse KOV tegelasi valima tulla virutati viimane kord mullegi postkasti.
Kodanikuks olemine tekitab lisaks ühe kohustuse - vajaduse korral tuleb riiki kaitsta ja ma pole niiväga kindel, et kas Eesti hallipassimeestele või soomeeestlastele selline lisakoormis väga meelepärane on. (sellega seoses - meil arutasid ükskord soomlased lõunalauas tõsimeeli, et kui Rootsi peaks meile ükspäev kallale tulema.... ei tea kas eestlased on meie või Rootsi poolt :) Minu personaalküsimust see ei puudutanud, sest teati, et mu vanamees oli ilmasõja ajal soomepoiss ja seetõttu pidasid omaks)

Vastutasuks muidugi kaitseb riik välismaal oma kodanikku (hallipassimehed saavad ainult konsulaarabi kui tahavad), aga selle teenuse maht sõltub suuresti riigist. Usa võib küll eriüksuse mõnda kolmanda maailma riiki saata ja viimasel pole midagi kobiseda, sest toore jõu vastu ikka ei saa. Venelased kasutavad vahel samuti omapäraseid võtteid millega kaasneb kõva propagandakära, et "omasid maha ei jäeta". Mulle tuleb meelde kui tadžikid 2011 aastal vene lennuki arestisid (midagi umbes laevakaitsjate epopöa sarnast oli soolas). Siis deklareerisid venelased, et Moskvast kus tadžiki "kalevipoegi" tuhandete kaupa tööl on, hakkab iga päev minema loomavagun "suu- ja sõrataudikahtlaste" tsurkadega nende kauge kodumaa poole ja see jätkub päevani kui lennuk ja meeskond tagasi on antud. Küsimusega tegeles minumeelest üldsegi Venemaa peaveterinaararst :) Ei läinudki kaua kui kõik vabanduste saatel tagastati ja ühtlasi sai vabaks ka Eesti kodanikust lendur. Eesti oma kanalite kaudu üritas läbi Euroopa Liidu ja Saksamaa ja ei teagi kuidas diplomaatide esitlus oleks lõppenud. Kas suht edukalt nagu jalgrattur-luurajatega või risti vastupidi- nagu laevakaitsjatega.

Artiklis on Mart Nutt kunagist passide jagamise osa minuarust liiga pealiskaudselt käsitlenud. Pärast NSV Liidu äralõpetamist ei saanud NSV Liidu kodanikud automaatselt Venemaa kodanikeks kuid igaüks kes soovi avaldas, see Venemaa passi ka sai , sest Venemaa oli NSV Liidu õigusjärgne riik. Täiesti iseasi, et kas kõik seda ikka tahtsid. Ukrainas vähemalt sai minu mäletamist mööda valida Ukraina või Vene kodakondsuse vahel ja keegi ei küsinud mingit sugupuud näha. Valiti perspektiivikama elukoha või suurema pensioni vms pärast. Lätis käis see minuarust samamoodi. Eesti kodanikuks niisama lihtsalt ei saanud, eelkõige pidi keegi vanematest eestlane olema.
Eesti kodanikud või hallipassimehed oleks tollal saanud lisaks ka Vene kodakondsuse, keegi ei kontrollinud niisuguseid asju. Võis oma NSV Liidu passi anda Eesti ametiasutusele, võtta sealt dokumendi ja minna kohe venelaste juurde jutuga, et nõuka pass kadus ära, andke uus ja Vene oma. Või vastupidi, valetada eesti ametnikele, et punast passi pole kuid sünnitunnistus jms on siis, kirjutage kodakondsus välja. Sellisele jurale tõmbas minumeelest alles võimule saanud Putin kriipsu peale, väites, et no niisama lihtsalt vene kodanikuks hakkamine nüüd edaspidi küll enam ei käi.
Kuid ma ei imestaks üldse kui paljudel hallipassimeestel on "igaks juhuks" vene pass kuskil lauasahtlis olemas ja sellega targu ei vehita. Ma isegi mõtisklesin 90-ndate alguses, et küsiks ka Venemaalt passi kui neid juba nii lahkelt jagatakse. Juba kasvõi piiriületamise pärast. (ega segastel aegadel ka USA või Argentiina passid poleks mööda külge maha jooksnud )
Jätsin küsimata ja eelkõige just selle riigikaitse-poole tõttu. Huvitavad ajad olid ja vanus ka selline, et kodanikku oleks võib-olla oodatud internatsionaalset kohust täitma. Eestist või kuskilt Euroopast venelased mind vaevalt kätte oleks saanud kuid vene piiril vene passiga vehkides oleks vabalt võidud üllatunud nägu teha - me otsime sind igalt poolt tikutulega taga ja Tsetseenias oodatakse pikisilmi kuid sa töllerdad siin???

Naiste kohta sellised piirangud muidugi ei kehtinud ja ka mitte nende suhtes, kes vene passi küll hankisid kuid igapäevaselt seda ei kasutanud.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

ETV ja presidendi kantselei lasi ennast ikka roppuselt õeldes kaarega täis või peenemalt tulistas endale jalga,kui jättis hümni esitamata.
See vabandus,et kisa kära ja aupaugud oleks hümni ära rikkunud on ikka väga urgitsetud vabandus.
Kõikides riikides,kus olen aastavahetuse paiku olnud peetakse kõnet soliidselt vaikses aulas või saalis.Aastalõpu kõne ongi riigipeale kõige tähtsam,peale aastapäeva kõnet.Ja selline lollus veel 100 aastapäeva alguses,ei ole sõnu.Mu mõned tuttavad kellega olen rääkinud kiruvad seda kõvasti,eriti seda lolli vabandust mis kantselei nõuniku suust tuli.
Aga ju siis selles peres kasvamisel kirutakse riiki iga päev ja nõunik vastavalt kasvatusele ei pea riigihümni ja sellega seotud traditsoone miskiks.Kurb on,et isegi president sellega nõustus.Minu jaoks on nüüd presidendiproua nimi see prille,nagu kesikud on loomakari.
Nii,et uude aastasse astusime siis selle prille kõnega ja loomakarja juhiga.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

ETV ja presidendi kantselei lasi ennast ikka roppuselt õeldes kaarega täis või peenemalt tulistas endale jalga,kui jättis hümni esitamata.
Mina nii ei leia. Esiteks, nagu mina aru sain, siis presidendi kantselei ei otsustanud selle hümni ära jätmist. Kogu üritus oli tegelikult EV100 raames korraldatud ja presidendi kõne lihtsalt osa sellest. Oleks võib-olla tõesti saanud ka eraldi kusagil saalis seda pidada või lasta eel-lindistatud kõnet, kuid kuna see üritus pidi olema ikkagi rahva pidu, siis otsustatigi see pidada rahva seas, koos rahvaga. Ja põhimõtteliselt on ju õige, et ilutulestiku müras hümni laulmine on pigem selle auväärse asja lörtsimine. Küll aga leian, et oleks olnud võimalik kõnet (ja hümni) varasemaks lükata. See oleks ehk õigem samm olnud. Samas ei arva ma, et president või tema abilised oleksid midagi valesti teinud -nemad seda ju ei korraldanud. Programm tehti nii nagu ta tehti.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

nimetu kirjutas:
Mina nii ei leia. Esiteks, nagu mina aru sain, siis presidendi kantselei ei otsustanud selle hümni ära jätmist. Kogu üritus oli tegelikult EV100 raames korraldatud ja presidendi kõne lihtsalt osa sellest. Oleks võib-olla tõesti saanud ka eraldi kusagil saalis seda pidada või lasta eel-lindistatud kõnet, kuid kuna see üritus pidi olema ikkagi rahva pidu, siis otsustatigi see pidada rahva seas, koos rahvaga. Ja põhimõtteliselt on ju õige, et ilutulestiku müras hümni laulmine on pigem selle auväärse asja lörtsimine. Küll aga leian, et oleks olnud võimalik kõnet (ja hümni) varasemaks lükata. See oleks ehk õigem samm olnud. Samas ei arva ma, et president või tema abilised oleksid midagi valesti teinud -nemad seda ju ei korraldanud. Programm tehti nii nagu ta tehti.
Selleks ongi rahva raha eest palgatud kõvasti kinni makstud igasugu nõunikud,kes selliseid apsakaid ei laseks läbi.Mille eest nad siis palka saavad,selle eest,et prillele kohvi tuua või.Ja teine asi see ETV,nutavad kogu aeg,et venelased ei vaata.Ise samal ajal lükkavad ka eestlasi selliste jamadega eemale ja selline jura on ka paras kirvehoop lõimumisele.
Ida poolt pärit seltskond armastab korda ja peab igal juhul riigi üheks näitajaks seda,kui aastalõpu asi toimub soliidselt.
Kes tahab tralli vaadata,selle jaoks oleks võinud ajakirjanikud saata rahva sekka lõikusid tegema.Aga ju see juhtkonna vahetus ja uus nõukogu,kus kenasti loomakarja seltskond istub,peab selliseid asju loomulikuks.Ja siis me siin arutame,miks noored ei taha sõjaväkke minna või arutavad omavahel,et kas tasub vastu hakata.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 02 Jaan, 2018 9:19, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eesti kodakondsuse kinkimine on selline kunstiinimeste peakoludes aeg-ajalt esilekerkiv uitmõte.
Ma mõtlesin selle teema peale 31.12 õhtul kella 2300 paiku, kui Tallinnas käis tavapärane kanonaad. Mis pole suurt vaiksem sellest, mida korraldatakse 2400.
Et meil on ikka arvukalt tegelasi, kes elavad Moskva aja järgi ja hingavad Moskvaga samas rütmis :roll:
Mul küll ei teki tahtmist paugutada sel kellaajal, kui saabub uusaasta Sydneys.

See paugutamine igal aastal Moskva aja järgi kell 24.00 (ehk meil 2300) oleks tegelikult vastus kõiksugu pehmosotside taolistele mõtetele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

vanahalb kirjutas:Refi valitsuse lõpuaegadel need alkopoed alles Lätti kolima hakkasid ja "alkoralli" hakkas minumeelest eelmise aasta juulist kui aktsiisi ikka mõnuga juurde keevitati.
Kõige parem oli "sisserändaja poja" eneseanalüüs valitsuse möödalaskudest, mida siis "Moskva pisaraid ei usu" stiilis esitati.
Veaks peeti hoopis ringimõtlemist, sest "aktiisiteema oli põhjalikult rahandusministeeriumiga läbi arutatud" :D
Ehk siis Ossinovski arvates oleks pidanud peaga läbi seina ikka ära jooksma.
Noh, kui enesekriitika on taolisel tasemel, siis polegi midagi rohkem tahta.

Olen mõelnud, et kas ei peaks kehtestama Eestis Riigikokku valimise piiranguks 2 katset inimesele eluajal.
Liiga palju hakkab tekkima neid saadikuid, kes on reaalsusest päris kaugele triivinud.
Kammoon, kui "loogika" on selline, et kui muutes Exceli tabelis aktsiisimäära ja korrutame läbi sama kogusega, siis piiks-piiks ja raha tuleb... :oops:

Nendes maksuküsimustes näib levinum stiil olema viimasel ajal "kivipall".
Päris huvitav oleks teada, palju selle "astmelise tulumaksuga" siis pursuidelt rohkem kah laekuma hakkab.
Või palju siis lisatulu firmaautode eelnõudega laekunud on.
Minuteada käib juba aktiivne tulude ümbersuunamine OÜ-desse.
Ehituse brigadiridele ostetakse nüüd Toyota Aurise asemel istmetega Citroen Berlingo N1, kliimaseadme ja naviga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nmsi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nmsi »

vanahalb kirjutas:Refi valitsuse lõpuaegadel need alkopoed alles Lätti kolima hakkasid ja "alkoralli" hakkas minumeelest eelmise aasta juulist kui aktsiisi ikka mõnuga juurde keevitati.
Alkoralli hakkas pihta juba Rõivase valitsuse ajal, puhtalt Ossinovski kaela ajada seda on vale. Massiliseks on läinud küll eelmisel aastal. Vt kuupäeva - http://m.epl.delfi.ee/article.php?id=74854889
Seda miks eestis alkoholi jm hinnad kallid on võib imetleda aga kaubanduspinna koguse järgi ja selles otseselt valitsus süüdi ei ole (üle-eelmise aasta artikkel, vahepeal on keskusi juurde tulnud...) http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ba ... d=73603837
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Tõe huvides tasub ehk jah mainida, et mainitud kivipalli algatas siiski rahandusminister Jürgen Ligi. Mitte ainult aktsiisi, vaid ka selle edutu firmautode-kivipalli.
Lihtsalt järgmised valitsused keerasid sama kruvi edasi. Näiteks firmaautode eelnõu ilmne läbikukkumine oli selge juba 2015. a keskpaigaks. Selleks ajaks oli Ligi juba rahandusministeeriumist läinud, kunstlikult tekitatud "sisserändaja poja" skandaali abil.

Seetõttu on Ligi kriitika mõnevõrra silmakirjalik. Täpselt samad argumendid esitati Ligile ka 2014. aastal, mida ta nüüd ise opositsioonis loobib. Ligi teatas seepeale, et "grupihuvi pole argument maksude kehtestamisel". :D
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Selleks ongi rahva raha eest palgatud kõvasti kinni makstud igasugu nõunikud,kes selliseid apsakaid ei laseks läbi
Nagu ma ütlesin, siis presidenti selle asja eest sõidelda ei ole õige. Tema seda programmi ei koostanud ja nõu temalt ei küsitud.
https://www.err.ee/651727/president-kal ... a-vabandan
Seetõttu on Ligi kriitika mõnevõrra silmakirjalik. Täpselt samad argumendid esitati Ligile ka 2014. aastal, mida ta nüüd ise opositsioonis loobib. Ligi teatas seepeale, et "grupihuvi pole argument maksude kehtestamisel". :D
Jah, see on igatahes tõsi. KE hüppas lihtsalt sobival hetkel koalitsiooni. Nüüd on hea koalitsioonikaaslastel seda vastutust laiali määrida. Muidugi uue maksusüsteemi osas lasub neil ikkagi täis vastutus. Tegelikult on oma margi täis teinud kõik valitsuses olnud erakonnad. Paistab, et kõigil on asjalikud ideed otsas.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Tõele au andes oli eelmise valitsuse ajal kokku lepitud aktsiisitõusu programm vähemalt osapooltega läbi räägitud - tootjad tahtsid kindlust ja seda neile pakuti, fikseerides aktsiisi(tõusu)d kolmeks aastaks ette. Kas valitsuse püsimajäämisel oleks tärganud alkoralli algest järeldusi tehtud ja plaani pidurdama hakatud, me ei tea. Küll võib absoluutselt kindlalt öelda, et uue valitsuse poolt ettevõetud järsk ja kiire aktsiiside tõus juba jälgitava alkoralli tingimustes oli puhas idiootsus.
2018 aastasse planeeritud 341MEUR on aga ilmselt suurim suhteline maksulaekumise möödapanek alates Tallinna paadimaksust.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist