Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Z03
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Z03 »

Ei korralda kanakari kellelegi kambakat. Lapsepõlve maal veetnuna ja suviti kanafarmis tööl olnuna võin seda üsna kindlalt öelda. Vahel kanad hakkavad üksteist nokkima, tõepoolest nokivad veriseks ja suled seljast ära, aga selle põhjuseks on kas stress või toitainepuudus. Ei nokita ühte kana, vaid kõik nokivad üksteist. Vabakäigu õnnelike kanade puhul seda ei juhtu. Uut kana karjas nokitakse 1-2 esimest päeva, kuni omaks võetakse. Surnuks ei nokita.

"Lendas üle käopesa" raamatu mõte on midagi muud. Hullumaja on nagu ühiskonna minimudel, kus üksikisik astub küll süsteemi vastu ja üritab seda inimnäolisemaks muuta, kuid lõppkokkuvõttes see tal ei õnnestu. Süsteem sööb revolutsionäärid ja vastuhakkajad ära. Võimu sümboliks on Suur Õde ehk õde Ratched, kes on sotsiopaat ja oma isiksusehäirest tulenevalt manipuleerib haigetega.

Väide, et inimesed ei oska lugeda, ei saa eesti keelest aru vms on klassikaline manipuleerimismeetod, mida nimetatakse gaslighting.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaslighting
Isiklikult minu emakeeleoskusel pole midagi viga, sama ka funktsionaalse lugemisoskusega - lugema hakkasin 3-aastasena ja olen sellest ajast suure hulga aega raamatute seltsis veetnud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Janno Reiljan suri eile ära.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

See on muidugi uus tase, või siis hoomamatu tase, kui väljendile "kanakari" hakatakse "lambakarjana" tõsimeeli zooloogiast selgitusi otsima, ning sellest saab põhiteema uus alateema, mis ühel hetkel varjutab ära juba ka selle põhiteema. Zooloogia asemel võiks "kanakarja" sügavanalüütilise äraseletamise tarbeks pöörduda eesti keele selgitava sõnaraamatu poole :mrgreen:

kana|kari [-karja] Kanakari siblib peenramaal. Kukk sibab lauta, kanakari kannul. Nagu kaagutav kanakari.
Õhtuleht kirjutas:Urmas Reinsalu nimetas Ojasoo vastast massiüleskutset kanakarja kambakaks. Millega on tegu? Zooloog Aleksei Turovski sõnul sellist nähtust tegelikult ei eksisteeri.

Turovski sõnul pole seda teemat tegelikult mõtet kommenteerida. Kanad ei pidavat isegi karjaloomad olema!
"Kambakat – see tähendab ühisrinnet – on võimelised vaenlasele või konkurendile tegema kõik loomad, kes tegutsevad mingisuguse grupina," selgitab Turovski.
Zoosemiootik tunnistab, et väljend kõlab tema jaoks humoorikalt, ent zooloogilist kommentaari selline väljend ei vääri. "Siis võiks ju heeringate riigikogust ka rääkida," naerab ta.
Vuks nimetas kanakarjale zooloogiast seletust otsivaid lambakarjaks. Millega on tegu? Zoosemiootiku sõnul sellist nähtust tegelikult ei eksisteeri.

Zoosemiootiku sõnul pole seda teemat tegelikult mõtet kommenteerida. Lambad ei pidavat isegi mõtlejad loomad olema!
"Mõtlema - see tähendab keeruka ajutegevuse abil asjade, nähtuste vm. omadusi ja seoseid leidma, järeldusi ja otsustusi tegema," seletab zoosemiootik.
Zoosemiootik tunnistab, et väljend kõlab tema jaoks humoorikalt, ent zooloogilist kommentaari selline väljend ei vääri. "Siis võiks ju haugimäluga riigikogust ka rääkida," naerab ta.
8) :lol:
kana tähistab meie teadvuses üsna konkreetseid asju. Kana on koduperenaise võrdkuju. Kanakari on sümboolsel tasandil peaaegu sama, mis lambakari, kuid siin on sisse toodud sooline eristumine – tegu on isikliku mõtlemisvõimeta, kergestimanipuleeritava naisisikute karjaga.

Mari Kartau. Kunstiteadlane, kuraator ja ajakirjanik
:shock:

*

Natuke poliitikast kah siia zooloogia jutu vahele.

Kristiina Ojulandi asemel saab RÜE juhiks ilmselt Pavo Raudsepp
https://poliitika.postimees.ee/4387059/ ... o-raudsepp

Endine suusataja pürib väikepartei juhiks
https://www.err.ee/677194/endine-suusat ... tei-juhiks

Päeva karikatuur: Reinsalu napp pääsemine
Pilt
https://arvamus.postimees.ee/4386953/pa ... -paasemine

Otse kell 12: valitsuse pressikonverentsil Ossinovski, Reps, Iva
https://www.err.ee/677189/otse-kell-12- ... i-reps-iva
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Kriku kirjutas:Janno Reiljan suri eile ära.
Mulle tundub et Eesti mehed surevad päris noorena, liiga vara 60ndates.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Tallinna valimiskomisjoni otsusega peatati keskerakondlase Mihhail Korbi volitused linnavolikogu liikmena.
Tallinna volikogu esimees Mihhail Kõlvart: „Keskerakonna fraktsiooni 25. jaanuari otsusega võeti (Mihhail Korbi asemel Natalja) Malleus fraktsiooni liikmeks.“
https://tallinn.postimees.ee/4387613/al ... volikogust

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni liige Jaanus Karilaid: „Samasugune (Keskerakonnaga taasliitumise) võimalus positiivse koostöö korral on ka Olga Ivanoval. Antud küsimuses andis ta väga riigimeheliku signaali üle pika aja ja ma arvan, et see on hea pinnas, et võtta see isikuküsimus päevakorrast maha. Ja päevakorda ta ei tekigi enam, juhul kui koostöö sujub.“
Riigikogu liige Olga Ivanova: „Ma ei ole hetkel mõelnud, kas ma sooviksin taas erakonnaga liituda. Jäin pärast parteist välja heitmist valitsust toetama, eeldusel, et valitsus tegeleb mulle olulistele teemadega. Nende teemade hulka kuulub näiteks kodakondsusseaduse muudatus, millega antakse kodakondsus Eestis sündinud alla 15-aastastele lastele, kelle vanem on Eestis elanud enne 1991. aastat. Aga ka Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimine ja sundüürnike hüvitiste teema. Kõik sõltub sellest, kui kiiresti me hakkame nende küsimustega tegelema. Ma jään pikisilmi ootama, kuidas me hakkame neid asju realiseerima. Jah (valitsus võib minu häälega arvestada), juhul kui Jüri Ratas ei hakka igal pool intervjuudes rääkima, et fraktsioonis on 26 liiget. Siis olen ma valmis olema 27. liige. Hakkame siis üheskoos tegutsema.“
https://www.err.ee/677235/karilaid-kui- ... nda-naasta

Keskerakonna liige Olga Ivanova: „Savisaar palus oma sõnumit (Urmas Reinsalu oleks pidanud oma ameti jätma - täiesti üheselt.) edastada fraktsioonile ning seda ka tehti. Härra Reinsaluga me tõesti saime kokku, vestlesime põhjalikult sellest, mida ta ütles ja miks ja kuidas ta oma viga parandada saab. Aga mingit muud survet küll kuskilt ei olnud.“
Loone 24. jaanuaril: „Ma ei plaani minister Reinsalu vastu hääletada, kuid kavatsen tema edaspidisi tegevusi kullipilgul jälgida.“
Postimees helistamas Edgar Savisaarele
Naishääl: „Savisaar ei soovi hetkel võõrastega rääkida.“
Kas Savisaarel on plaanis midagi hoopis Facebooki postitada?
Naishääl: „Ma soovitan tema Facebooki jälgida, kullipilgul.“
Kas Savisaare telefonile vastanud naishääl on Oudekki Loone?
Naishääl pärast põgusat naerukihinat: „Kõike ilusat!“
https://poliitika.postimees.ee/4387417/ ... mbusaldama
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

Senini arvasin, et vihmavarjumees Ratas läheb aina enam oma vaimse juhi nägu. Nüüdseks tundub, et tegu lausa nakkushaigusega - Reinsalu eilne ülesastumine usaldushääletuse küsimuste-vastuste voorus annab silmad ette nii Rattale kui Savisaarele.
Ja kui ei mängitaks niivõrd tõsiste panustega nagu kodakondsuspoliitika oleks vaatamine ka päris naljakas.
Igaüks teeb omad järeldused vastavalt rikutuse astmele.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=80907913

NB! Lastele (halb eeskuju, et valetada ei tohi) ja nõrganärvilistele ei soovita.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Üldiselt jah, see viimane poistebändi liige võiks ka kuhugi tootva töö peale minna.

Seeder: niikaua, kui IRL on valitsuses, kodakondsusseadust ei muudeta.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Vahepeal andis president Pearu Paulusele auhinna:
Nooruslikus kostüümis president Kersti Kaljulaid andis muusikaauhindade galal ansamblile 2 Quick Start üle auhinna "Panus Eesti muusikasse" ja tegi seda uhke saatekõnega.

"Nii kuum on tunne! On meeleolu täpselt õige, eksju?" alustas president laval kõnet. "Nii kuum on tunne! 25 aastat Eesti tantsumuusikat, flanellsärgid, suvetuurid...
http://publik.delfi.ee/news/muusika/fot ... d=80912925
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Ma ütleksin, et see kodakondsusseaduse muutmise küsimus on tüüpiline vasak-liberaalse meedia üles keeratud Fake News. Olen küll, ka seisukohal, et see kanakarja avaldus ilus ei olnud, aga see kodakondsusseaduse muutmine on ajakirjanduslik mull. Kas Reinsalu ütles, et kodakondsusseadust muudetakse? Ei öelnud. Seda lubas kunagi Tsahkna, kes õnneks enam selle erakonna liige ei ole ja selle täitmisest keeldus Seeder. Reinsalu ütles sisuliselt, et koalitsioonilepingu punkte täidetakse ulatuses, milles pooled kokku lepivad. Ehk sisuliselt ei vastanud Ivanova küsimusele ja ütles kogu lepingust lahti.
Aga presidendi tegemisi ma tõesti ei kommenteeri - Kadriorust tuleb minu hinnangul väga vähe adekvaatset.
Dona nobis pacem!
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Heh, võibolla on see teistele vana uudis aga mina sain alles eile teada, miks Eerik-Niiles Kross nii ootamatult IRL-ist Reformierakonda hüppas.
Cherchez la femme.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Martin Peeter
Liige

Keegi akf tundis hiljuti puudust reitingutest. On muutusi.

https://www.err.ee/677638/uuring-reform ... korgeimaks

Saab vaid tsiteerida klassikuid. Ega see valitsus kaua püsi, mis õlle hinda tõstab.

Tegelikult nagu pole selliseks reitingulanguseks objektiivset põhjust. Ainult Postimees ja Delfi. Majandus kasvab ja palgad ka. Või siis meeldis Eesti valijale Rõiva seisakuvalitsus?

https://www.err.ee/677653/rahva-teenrid ... upoliitika

Ma nõustun, et ratsionaalset põhjust on tegelikult raske leida.
Dona nobis pacem!
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Martin Peeter,
lihtne küsimus - kas eelmise aasta majanduskasv oli pigem praeguse või pigem eelmise valitsuse teene?
Minule meeldisid nii eelmine kui üleeelmine valitsus praegusest enam. Praeguse valitsuse töö vilju hakkame noppima umbes 2019-2020.
Mina näen vägagi ratsionaalseid põhjusi praegust valitsust sarjata.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Valimisliit Savisaar ja Tegus Tallinn juht Edgar Savisaar: „Olen püüdnud jalale ikka abi saada. Küll ühelt Tiibeti arstilt, küll Moskvas kõrgelt haritud spetsialistide juures. Ma ei sõitnud vahepeal Moskva vahet mitte poliitilistel põhjustel, nagu arvasid IRLi poliitikud, vaid ikka jalamuredega. Mul on õnnestunud käia ühel suve- ja ühel taliolümpial: 2004 Ateenas ja 2014 Sotšis. Pidin sõitma ka jaanuaris Moskvas toimunud iluuisutamise EMile, kuid tervis sundis plaane muutma. Näete, eile käis mul külas Oudekki Loone ja tõi need lilled.“
http://www.vooremaa.ee/jogeva-haiglas-v ... tes-kates/
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kas Savisaare telefonile vastanud naishääl on Oudekki Loone?
Naishääl pärast põgusat naerukihinat: „Kõike ilusat!“
Näete, eile käis mul külas Oudekki Loone ja tõi need lilled.“
RATAS pole mölaajamises oma vaimsest isast erinev - täna ju, peale koalitsiooni jaoks suht haledate reitingute teatavakstegemist vahutab ta meedias kogu päeva sellest, et reitingud näitavatki vaid toda, et valitsus pole oma geniaalseid plaane suutnud raffale piisavalt selgeks teha.. no halleluuja selle pääle, eks to raffas ole muiidugi rumal :mrgreen: :mrgreen:

EKRE ja sotside populaarsuse vahe pole muideks vist kunagi niisuur olnudki - 18 prossa 11 vastu :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Martin Peeter
Liige

2korda2 kirjutas:Martin Peeter,
lihtne küsimus - kas eelmise aasta majanduskasv oli pigem praeguse või pigem eelmise valitsuse teene?
Minule meeldisid nii eelmine kui üleeelmine valitsus praegusest enam. Praeguse valitsuse töö vilju hakkame noppima umbes 2019-2020.
Mina näen vägagi ratsionaalseid põhjusi praegust valitsust sarjata.
Lihtne vastus - ei kummagi. Majandus tõuseb nii EL-s, USA-s kui maailmas ja meie valitsused ei suuda seda väärata. Sealhulgas kasvab majandus üsna kiiresti ka riikides, kes seisaku ajal vastutsüklilise eelarvepoliitikaga oma probleeme leevendasid. Eesti majandusega ei juhtu 2019-2020 mitte midagi hullu, kui sõda või mingit üleilmset kriisi ei tule. Meie välisvõlg on väga väike ka siis.

Küll aga on minu hinnangul Rõiva seisakuvalitsuse igavene süü vastutsüklilise eelarvepoliitika rakendamata jätmine, mille tõttu Eestist lahkus palju inimesi ja kaitsevõimet arendati vähem, kui võimalik, ja praeguse valitsuse süü eelarve struktuursesse defitsiiti laskmine kaitsekulude olulise suurendamiseta.
Dona nobis pacem!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline