Nali

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
karrvik
Liige
Kontakt:

Re: Nali

Postitus Postitas karrvik »

Austatdu Kriku, ma ei tahaks küll öelda midagi Teie ajalooõpetaja tegemata tööde kohta aga...........no isegi koolilaps teab et sel ajal ei olnud veel filtriga sigarette mille konisid maha loopida! Need tulid hiljem, Jüriöö ajal kasutas maarahvas ikka mahorkat ja keeras tubaki kenasti ajalehe sisse , sellise plotski jäägist ei sütti miski kuhi! Järeldus......kuhi süttis kellegi hoolimatusest piibu käitlemisel!
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Palun vabandust, Teil on õigus. Möönan täie vastutustundega, et sigaretifiltreid Eesti 14. sajandi arheoloogilises materjalis ei esine.

:oops:
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mina olen peaaegu-päris-raudpolt-kindel, et kartulikoopad praeguse Helsinki ruumi tollal täitsid. Soome Perunat (mõnedel andmetel Perunit) on mainitud juba vanaslaavi eeposes "Lugu Igori sõjaretkest". Tõenäoliselt söödi viimased selle põlvkonna kartulid ära 17. sajandil Suure Nälja aegu ja kõik järgnev oli vaid reinkarnatsioon.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Soomes tunti ja tuntakse seda härrat Piru nime all.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

vanahalb kirjutas:Mina olen peaaegu-päris-raudpolt-kindel, et kartulikoopad praeguse Helsinki ruumi tollal täitsid. Soome Perunat (mõnedel andmetel Perunit) on mainitud juba vanaslaavi eeposes "Lugu Igori sõjaretkest". Tõenäoliselt söödi viimased selle põlvkonna kartulid ära 17. sajandil Suure Nälja aegu ja kõik järgnev oli vaid reinkarnatsioon.
Wiki andmetel: Esimene trükikoda asutati 1631. aastal Tartus eelmisel aastal asutatud gümnaasiumi juures. Tallinna jõudis esimene trükikoda 1634. aastal, kui Tallinna Gümnaasiumi juurde asutati trükikoda, kuhu asus tööle Christoph Reusner Stockholmist. Trükistes kasutati ladina ja gooti kirja.

ja: Suomessa perunoita on nähty ainakin 1720-luvun lopulta , jolloin niitä tuli Inkooseen Fagervikin kartanoon saksalaisten peltiseppien mukana. Perunanviljelyä edisti erityisesti Asikkalan seurakunnan kappalainen Axel Laurell, joka kehui perunoita jokaisen saarnansa yhteydessä. Hän julkaisi myös opaskirjan perunan viljelystä vuonna 1773. Peruna vei pian nauriin aseman suomalaisten tärkeimpänä viljelys- ja ruokajuureksena.

...nii et on täiesti võimalik, et selsinatsel Issanda ajal, kui Tallinna linnas esimene kroonpressi trükikoda huugama pandi, peitis soome kartul end praeguse Helsingi kohal sügavates koobastes, kus maapealse rahva silm teda teps mitte seletama ei pääsenud. Alles alates 1720-ndatest, kui saksa plekksepad teostasid sügavamaid geoloogilisi uuringuid praeguse Helsingi aladel, algas peruna elus tsiviliseerumise ajajärk, kus ta aegapidi koobastest vakku üle hakkas kolima... :write: 8) :lol:
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Eeeeee.... akf isakene on ilmselt okkalisele patuteele sattunud.
Soome Perunast on pikemalt juttu siin:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Перун
täpsemalt

https://ru.wikipedia.org/wiki/Перун ja see Perun tuleb vikimeistrite soovil käsitsi juurde lisada.
Elagu Ukraina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

Kriku kirjutas:Palun vabandust, Teil on õigus. Möönan täie vastutustundega, et sigaretifiltreid Eesti 14. sajandi arheoloogilises materjalis ei esine.

:oops:
Ah jätke lora, siis polnud olemas ei suitsu ega piipu, ka tubakas oli tundmatu, rääkimata tikkudest. Tuld süüdati välgumihkliga, sest nagu teada, lõi sel ajal juba välku, mis leiutati umbes sajand varem. Vanad eestlased olid mihklid välgust välgumihklit tegema.

Aamen.
Kalakala
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kalakala »

Kui ma kuskil 90ndate alguses esimest korda Saksamaale sain, siis pidin ootamatult tõdema, et suurel Saksa rahval puudub üldse oma kultuur. Söövad meie sööke ja laulavad meie laule.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

See on õige. Kaugel vist 1983. aastal laulis ENSV loomeliitude delegatsioon SDV-s püüne peal Eesti rahvaliku lauluna "Õllepruulijat" ja kõik imestasid, kui ilus laul on eestlastel. Sellest ajast saadik ma olen mitu korda kuulnud sakslasi seda laulu laulvat.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Tähistasime 100 aasta möödumist Suurest Jääretkest!

https://www.youtube.com/watch?v=tQmEN5zya-0

Olgu siinkohal nukra faktina meenutatud sedagi, et Suure Jääretke orgunnija, Balti mere laevastiku ülemjuhataja, Алексей Михайлович Щастный, oli esimene inimene, kes Nõuka-ajal ametlikult surma mõisteti ja maha lasti. Ametlikuks põhjuseks oli asjaolu, et ta ei täitnud käsku ja ei uputanud laevu ära, vaid tõi nad kadudeta kodumaale. Müstika, raisk!
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Tarmo Männard kirjutas:Алексей Михайлович Щастный,
Tundmatu minule, googeldasin. Ei saa küll aru minagi et miks ta hukati? Ta päästis ju laevad.

Aga noh, wikipeedia järgi:
Štšastnõi tegevus oli vastuolus Nõukogude Venemaa välispoliitiliste mängudega (sakslastega sõlmiti separaatne vaherahu, demobiliseeriti väed, laevastik pidi sakslastele üle antama, kuid otsustati hoopis uputada)
PS. Mina küll ei oleks tohtinud pimedas minna niimoodi mööda jääd.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

herman30 kirjutas:Tundmatu minule, googeldasin. Ei saa küll aru minagi et miks ta hukati? Ta päästis ju laevad.
Küsimus on käsule vastuhakkamises olenemata kui idiootlik on käsk. Pretsedenti ei tohi luua. Laevad-inimesed ei puutu üldse asjasse.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

On jälle aeg et silku süüa.
On toit, kuninglik toit.

Jne, jne... 8)
aest
Liige
Kontakt: