Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Ei soovi ära kustutada, vastab täielikult teemale.
Ma tean sellest afäärist vähe, aga mul on mulje, et Laari osa piirdus EV garantiiga laenule, mis oli ca. 1 M. Kas ma eksin?
Laar oli ju siiski EV peaminister, mitte tolle tõepoolest halvasti lõpetanud AS-i direktor?
Ma tean sellest afäärist vähe, aga mul on mulje, et Laari osa piirdus EV garantiiga laenule, mis oli ca. 1 M. Kas ma eksin?
Laar oli ju siiski EV peaminister, mitte tolle tõepoolest halvasti lõpetanud AS-i direktor?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
See on nii delikaatne teema, et küsin endalt, kas mul advokaadile maskta on... See pole avaliku ruumi jutt.
Äkki oleks pidanud advokaadiga konsulteerima juba ennem selle "vihje" siia panekut?Kotov kirjutas:See on nii delikaatne teema, et küsin endalt, kas mul advokaadile maskta on... See pole avaliku ruumi jutt.

Nurga taga sosistamine ongi sageli just nurga taga, sest muidu hakkavad teised naerma.
PS. Olin isegi siin harimatu (osalise infoga), kui kahtlesin PASI-de ostu soodsuses, kuid õnneks austet kaasfoorumlased erinevatele märkuste ja viidetega andsid rohkem infot. Takkajärgi tänan. Kui sa oma mure siia jagaks, siis hulga peale on palju inimesi, kellest ilmselt mõnigi saaks sinu südant rahustada.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
-
- Liige
- Kontakt:
Kummaline lugu igatahes http://epl.delfi.ee/news/eesti/laari-va ... d=50771305 . Huvitav , et just garantii andmist ebaõnnestumise põhjuseks peeti. Kuidas see valitsuse süü sai olla ,et garantii saanu oma asjadega hakkama ei saanud hiljem. 

-
- Liige
Eks seda Lekto lugu tuleb võtta tolle aja kontekstis. Ka tänapäeval lendab EASi ja PRIA kaudu osa raha tuulde, keegi selles otseselt PM ei süüdista. Aga too aeg, kui juba Ülemnõukogu (mitte Laari) poolt käima lükatud maaelureformid kolhoosiesimeestel magusamad tükid endale võimaldas jätta ja põllumajandus Vene turu kaotamise tõttu kiratses, püüti midagigi teha. Sama püüdis omal ajal Vähi, kelle valitsus jagas kolhoosidele riigi garantiiga kütust.
Dona nobis pacem!
Eurosaadik Indrek Tarand: „Me lähme väga kiiresti tülli ja minu ülesanne ning eesmärk siin maamuna peal on hoida eesti rahvast sellises seisundis, et ta on vaimselt terve ehk ei lähe iga väikse asja pärast tülli, arutleb rahulikult ja lepib kokku. Eesti rahvas saabus digiajastusse natuke liiga vara ja seda enam peaksime vähema käratsema sotsiaalmeedias ja mujalgi ning minema hoopis sõbra ukse taha ning küsima, kuidas tal läheb.“
https://www.postimees.ee/4420991/indrek ... idas-laheb
https://www.postimees.ee/4420991/indrek ... idas-laheb
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui mina olin riigitööl 1999. a paiku, siis veel valitses teatud mõttes selline positiivne asjade ärategemise mantra - et tühja neist seadustest, teeme ikka ära. Võrreldes tänase tibikultuurse bürokraatia vohamise ja vastutusekaotusega ütleks, et 90ndad olid inspireeriv aeg.
Tollal olid meil mingi ametnikevahetuse programmi raames töö mõned Soome kolleegid - noh, pidasime natuke piduriteks neist, nood ikka manitsesid, et no mõtleme ja arutame veel korra. Hiljem muidugi sain aru, et selle ärategemise tuhinas sai tublisti ka tühja tuult tallatud ja tehtud asju, mille üle võiks täna piinlikkust tunda. Tõsi, tollal oli ka omajagu neid, kes olid lihtsalt ebaausad, töötasid vastu või lihtsalt varastasid.
Vot selline meenutus - kes tollal polnud mõtlemisvõimelises eas või asjadega kursis, ilmselt ei saagi aru, mis ajad siis olid.
Tollal olid meil mingi ametnikevahetuse programmi raames töö mõned Soome kolleegid - noh, pidasime natuke piduriteks neist, nood ikka manitsesid, et no mõtleme ja arutame veel korra. Hiljem muidugi sain aru, et selle ärategemise tuhinas sai tublisti ka tühja tuult tallatud ja tehtud asju, mille üle võiks täna piinlikkust tunda. Tõsi, tollal oli ka omajagu neid, kes olid lihtsalt ebaausad, töötasid vastu või lihtsalt varastasid.
Vot selline meenutus - kes tollal polnud mõtlemisvõimelises eas või asjadega kursis, ilmselt ei saagi aru, mis ajad siis olid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Laari põllumajanduspoliitika probleem polnud mitte "põllumajanduse hävitamine", vaid antud reformi vale eeldus - ilma mingisuguste toetuste ja soodustusteta põllumajandus (ok, erimärgistatud diisel mingi aeg oli) lükati lihtsalt turu tuulde, kus konkurendid olid rohkete soodustuste ja toetustega. Meenutage nt Voimixi edu Eesti turul, kus pakk maksis kodumaisest päris võist poole vähem. Miks maksis? Soome põllumajandustoetused.Martin Peeter kirjutas:Eks seda Lekto lugu tuleb võtta tolle aja kontekstis. Ka tänapäeval lendab EASi ja PRIA kaudu osa raha tuulde, keegi selles otseselt PM ei süüdista. Aga too aeg, kui juba Ülemnõukogu (mitte Laari) poolt käima lükatud maaelureformid kolhoosiesimeestel magusamad tükid endale võimaldas jätta ja põllumajandus Vene turu kaotamise tõttu kiratses, püüti midagigi teha. Sama püüdis omal ajal Vähi, kelle valitsus jagas kolhoosidele riigi garantiiga kütust.
Näiteks metallitöö või puutöö puhul taolist "eriseisundit" polnud ja kes vähegi pingutas, sai hakkama. Aga tollased põllumajandusettevõtted (ühistud) läksid enamasti põhja ja pilt, mis maal avanes kuskil 1993-1999 oli kaunis kole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
Ma metoodika tõttu pigem usuks toetusnumbrite poolest seda Turuuuringute küsitlust. See Emor on liiga internetipõhine ja ei mõõda seetõttu kuigi hästi näiteks venelasi ja vanainimesi. Turuuuringud pakuvad seetõttu Reformile ja Keskile alati suht võrreldavat toetust - ei kunagi nii suurt vahet. Aga mis on siin huvitav ja üsna märgiline arvestades minu üht lemmikteemat - milleks on eliidivastane mäss - EKRE populaarsus ettevõtjate seas.
Viimati muutis Martin Peeter, 26 Veebr, 2018 10:32, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Üks on või ja teine võilaadne leivale määrimisvõimele alluv margariin - erinevad asjad ju, praegu hinnavahe juba pea 3-kordne. Huvitav kas praegu maksab Poola riik peale et Delma poodides nii odav oleks?Kapten Trumm kirjutas:Meenutage nt Voimixi edu Eesti turul, kus pakk maksis kodumaisest päris võist poole vähem. Miks maksis? Soome põllumajandustoetused.

Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Ütleks et vahe on isegi suurem kui lihal ja kalalWalter2 kirjutas:Üks on või ja teine võilaadne leivale määrimisvõimele alluv margariin - erinevad asjad ju, praegu hinnavahe juba pea 3-kordne. Huvitav kas praegu maksab Poola riik peale et Delma poodides nii odav oleks?

Kuigi Voimix'i pakil oli vanasti lehm peal oli tegu juba õige ammu 100% taimse tootega. Võimalik, et mitte päris 90ndate alguses kui see tuli, kuid 10-15 aastat tagasi juba kindlasti.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Originaalne Voimix oli siiski taimerasva lisamisega määritavaks muudetud Soome või. Mida kõik pidasid siis kole innovaatiliseks - saab otse kapist võtta ja kohe määrida.
Tänased vastavad tooted on siiski taimeõli hüdrogeenimisel (ehk transrasvaks muutmise) teel saadud. Sellest ka tohutult odav hind.
Taimeõli/taimerasv on nimelt toa- ja külmkapitemperatuuril ikkagi vedelas olekus, selleks, et see muutuks rasvataoliseks, läbib see teatud töötlemise, misjärel saab temast edukalt toota tooteid, mis peavad külmkapis ja toas olema söödavad ilma lusikata. Üks näide on nt jäätised.
Tänased vastavad tooted on siiski taimeõli hüdrogeenimisel (ehk transrasvaks muutmise) teel saadud. Sellest ka tohutult odav hind.
Taimeõli/taimerasv on nimelt toa- ja külmkapitemperatuuril ikkagi vedelas olekus, selleks, et see muutuks rasvataoliseks, läbib see teatud töötlemise, misjärel saab temast edukalt toota tooteid, mis peavad külmkapis ja toas olema söödavad ilma lusikata. Üks näide on nt jäätised.
-
- Liige
Juhan Kivirähk reitingutest ja toetusest.
https://www.err.ee/686005/juhan-kivirah ... de-reiting
https://www.err.ee/686005/juhan-kivirah ... de-reiting
Küllap on Kantar-Emori veebiküsitluste eripära eelkõige selles, et veebipaneeli kuuluvate vastajate maailmavaade ongi pisut erinev kui elanikkonnal keskmiselt. Tarbimisuuringutes kohvi või karastusjookide ostueelistusi mõõtes maailmavaade eriti olulist rolli ei mängi, küll aga erakondade poolt hääletamise puhul. Ka valimiste päeval näeme ju, kuidaspärast e-valimiste tulemuste teatavaks tegemist on ülekaalukalt esikohal alati Reformierakond, kuid jaoskondades hääle andnute lisandumisel muutub nende edu oluliselt väiksemaks või kaob sootuks.
Dona nobis pacem!
Kas see käib ka "tibiprokuratuuri" teema alla?Borja kirjutas:Hüva - see seis näikse siis mõne viimase aastaga tiba normaalsemaks muutunud aga on ikka piisavalt femiinne:Kriku kirjutas:Vaevalt küll. Riigiprokuröride seas on jaotus umbes võrdne: http://www.prokuratuur.ee/et/kontaktid/riigiprokuratuurBorja kirjutas:Keegi ksf tuletas siin meelde, et pääle haridussfääri on meil ka näit prokuratuur ju täiega feminiseerunud.. ja ma viskaks nüüd üles kinda, et ehk see ongi (vähemalt) üks põhjusi, miks niipallu riigile olulisi kohtuasju hävib..
- kõigist riigiprokuröridest 9 : 7 naiste kasuks
- sh kolmest "prokurörbossist" 2 : 1 naiste kasuks
Ma olen edasi "kallutatult kiuslik" ja ütlen, et meie riiklust enim kahjustav valgekraede kuritegevus sellist proksi ei karda ning meie ülemakstud tippadvokaadibürood ammugi mitte.......
Kohus tagastas Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakti prokuratuurile
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=81262075
paar lõiku:
Kohtu hinnangul ei vasta süüdistusakt kriminaalmenetluse seadustikus kehtestatud nõuetele.
Muuhulgas heidab kohus oma määruses ette süüdistuse laialivalguvust, puudusi süüdistuse ülesehituses, segadust kuriteo toimepanemise aja ja koha küsimustes
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist