Sergei Skripali jt. mürgitamine

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Otto K »

Dr.Sci kirjutas:
Otto K kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:Britte tuleks muidugi toetada... aga ma ootaks ikkagi ära kuni juhtumist on teada rohkem detaile.
Mis detailid puudu on?
Näiteks kuidas ikkagi ja millega mürgitati. Kogu aeg räägitakse gaasist, ülitapvast muide, aga ohvrid on elus ja teiste kannatanute suhtes on ka olnud jutte kuid ei midagi täpsemat. Võiks vist eraldi teema teha selle kohta ja keegi kel on rohkem aega võiks kokku korjata asjalikumad faktid.
Kuskil olen ma seda "te tõestage ja esitage tõendid" retoorikat juba kuulnud / lugenud... Hetkel ei tule meelde, et kus ja kes seda ütles / kirjutas... :write:

Kui part näeb välja nagu part, lendab nagu part, situb nagu part, teeb pardi häält... siis ta on ju part... kuigi Huilandia välisministeerium võib väita, et tegemist on eesliga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Sergei Skripali jt. mürgitamine

Postitus Postitas Kriku »

Pionjär
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Pionjär »

USA valitsus loodab, et väljasaatmisotsusele õnnestub panna alla kirjutama ka president Donald Trump.

Pärast Salisbury keemiarünnakut liitlastelt toetust otsiva Suurbritannia jaoks läks neljapäeval ja reedel toimunud Euroopa Ülemkogu istung paremini, kui esialgsete märkide järgi võis oodata. Enne tippkohtumist levitatud mustandi järgi pidid Euroopa liidrid ühisavalduses küll brittidega solidaarsust väljendama, ent Suurbritannia Vene-vastaste süüdistuste kohta kavatseti öelda üksnes niipalju, et neid võetakse „äärmiselt tõsiselt” – ehk kaugeltki mitte nii tõsiselt, kui britid soovinuks. Siis alustas Theresa May valitsus diplomaatilist pealetungi.
Väga tõenäoliselt on süüdi Venemaa Föderatsioon ja usutavat alternatiivset seletust ei ole.

Briti meedia teatel näitas valitsus enne ülemkogu istungit kõigi ülejäänud EL-i riikide esindajatele ükshaaval luureandmeid nn Novitšoki rühma kuuluva närvimürgi ja selle päritolu kohta. Neljapäeval enne ametlikku lõunasööki pidas May esmalt nõu Põhjala ja Balti riikide juhtidega ning kohtus seejärel Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni ja Saksa kantsleri Angela Merkeliga, kes nõustusid avaldust karmimaks kohendama.

Ehkki mitu riiki eesotsas Kreeka, Austria ja Itaaliaga väljendasid endiselt kõhklust, kinnitati lõplikus tekstis viimaks, et brittidel on õigus: „Väga tõenäoliselt on süüdi Venemaa Föderatsioon ja usutavat alternatiivset seletust ei ole.” Peale selle teatas ülemkogu, et Moskvast kutsutakse esialgu konsultatsioonideks tagasi EL-i suursaadik Markus Ederer. Selle ettepaneku olevat teinud tavaliselt Venemaa vastu sõbralik Ungari peaminister Viktor Orbán.
Järgnevad reaalsed sammud

Nii Merkel, Macron kui ka ülemkogu eesistuja Donald Tusk kinnitasid pärast kohtumist, et selle avaldusega eurooplaste reaktsioon ei piirdu. Diplomaatiliste allikate teatel on sel nädalal oodata Vene diplomaatide ja agentide massilist väljasaatmist. Väidetavalt on ühisaktsioonist lubanud osa võtta Prantsusmaa, Saksamaa, Taani, Bulgaaria, Läti, Leedu, Eesti, Tšehhi, Poola, Holland ja Iirimaa. The Timesi kinnitusel loodetakse, et väljasaatmistega ühineb veel üheksa Euroopa riiki. Samuti kavatsevad mitu riiki, sealhulgas Taani, Rootsi, Leedu ja Eesti, kehtestada sissesõidukeelu nn Mangitski nimekirjas olevatele venelastele, keda kahtlustatakse inimõiguste rikkumises.
Teisipäeval õnnitles Trump telefonitsi Putinit ja Salisbury rünnakust juttu ei teinud.

Vastasleeri kuulub Kreeka, mille peaminister Alexis Tsipras õnnitles neljapäeval telefoni teel Vladimir Putinit valimisvõidu puhul ja sai vastutasuks küllakutse Kremlisse. Ka Austria kantsler Sebastian Kurz kinnitas, et nemad Vene diplomaate välja saata ei kavatse. Itaalia president Paulo Gentiloni ütles, et on vastuvõetud avaldusega täiesti nõus, kuid hoiatas, et dialoog Venemaaga peab jätkuma. Vene välisminister Sergei Lavrov süüdistas reedel Suurbritanniat kriisi sihilikus süvendamises.

USA valitsusametnikud loodavad, et täna või lähipäevil teatab Vene luurajate väljasaatmisest ka USA president Donald Trump. CNN-i väitel andis Trump reedesel julgeolekunõukogu istungil mõista, et on väljasaatmistega põhimõtteliselt nõus, kuid tahab veel ära oodata, millised Euroopa riigid aktsiooniga tegelikult liituvad. Kuni otsust pole tulnud, pole siiski midagi garanteeritud, sest Trump on tuntud oma nõunike ja valitsusliikmete Vene-teemaliste soovituste ignoreerimise poolest. Teisipäeval õnnitles Trump telefonitsi Putinit ja väljendas lootust peagi kohtuda, ehkki tema nõunikud olid vahetult enne soovitanud õnnitlemist vältida ja rääkida hoopis Salisbury rünnakust. Sellest Trump telefonikõnes juttu ei teinud.

Ratas: lõplikku otsust veel pole

Peaminister Jüri Ratas ütles reedel pärast tippkohtumist Eesti Päevalehele, et ka Eesti kaalub Vene diplomaatide väljasaatmist, kuid seni pole midagi kindlat otsustatud. „Konsulteerime ja peame nõu ka teiste riikidega ja otsus selgub lähipäevil,” ütles Ratas. Välisminister Sven Mikser tegi valitsusele ettepaneku kehtestada rahvusvahelise sanktsiooni seaduse alusel sissesõidukeeld 49 isikule, kes on seotud inimõiguste ränkade rikkumistega. „Sellisele jõupoliitika eskaleerimisele, mida me oleme viimasel ajal pidanud kogema, tuleb reageerida ja kasutada selleks kõiki nii riigisiseses kui ka rahvusvahelises õiguses ettenähtud võimalusi,” ütles Mikser.
korjan EKV embleeme.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Otto K kirjutas: Kui part näeb välja nagu part, lendab nagu part, situb nagu part, teeb pardi häält... siis ta on ju part... kuigi Huilandia välisministeerium võib väita, et tegemist on eesliga.
See tsitaat peaks pärinema mõnest L.M.Bujoldi raamatust.

Aga miks ma olen skeptiline - alustagem teada faktidest:
1) Sergei Skripal leiti tõsiste mürgistustunnustega 16:15 Zizzi Itaalia restorani lähedalt pingilt. Saabunud olid nad autoga 13:40 lähedase kaubanduskeskuse katuseparklasse, liikunud sealt edasi pubisse ja sealt restorani, kust lahkusid 13:47.
2) Järgmisel päeval tuli politseist pressiteateid mis kvalifirseerisid asja tõsiseks intsidendiks ja rünnakuks tundmatu ainega. Samal keskpäeval teatas UK välisministeerium et tegemist oli venelaste rünnakuga.
3) 7 päeva hiljem teatas Theresa May et tegemist oli venelaste poolse rünnakuga närvi(gaasiga?) (andke parem tõlge sõnale "nerve agent", eestikeelses meedias kasutatav "gaasirünnak" on eksitav ja tekitab absurdsuse tunnet ja sellest lähtuvat skeptitsismi.)
4) Minu teada ongi Theresa May sõnad ainukesed kust on välja imbunud "Novichok". Ma eelistaks pädeva meditsiinilise asutuse allkirjastatud dokumenti.
Ning kohe tekib küsimus - kellele on kogu värk kasulik? Praegu on suurimad võitjad britid kes Brexiti mõju vähendamiseks saavad kokku panna masiivse venevastase kampaania...

Aga ma ei välista ühtegi versiooni hetkel, May oma, lihtsalt ma tahaks rohkem fakte millele ma saaks teadlasena ka tugineda, mitte aga pimesi järgida (poliitikud meedias=naised saunas) infole. Ja fakte millega ma mööda panin või mida ei tea võite julgelt jagada.

ps. Vahepeal lisandunud artiklist: Briti meedia teatel näitas valitsus enne ülemkogu istungit kõigi ülejäänud EL-i riikide esindajatele ükshaaval luureandmeid nn Novitšoki rühma kuuluva närvimürgi ja selle päritolu kohta. ... küsimus - mida siis näidati? Ma saan enam-vähem sama mis siin kirjas oli lugeda otse netist...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas:andke parem tõlge sõnale "nerve agent"
Närvimürk.
maskeerimisvork
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maskeerimisvork »

Dr.Sci kirjutas:
Otto K kirjutas: Kui part näeb välja nagu part, lendab nagu part, situb nagu part, teeb pardi häält... siis ta on ju part... kuigi Huilandia välisministeerium võib väita, et tegemist on eesliga.
See tsitaat peaks pärinema mõnest L.M.Bujoldi raamatust.

[..]

Aga ma ei välista ühtegi versiooni hetkel, May oma, lihtsalt ma tahaks rohkem fakte millele ma saaks teadlasena ka tugineda, mitte aga pimesi järgida (poliitikud meedias=naised saunas) infole. Ja fakte millega ma mööda panin või mida ei tea võite julgelt jagada.

ps. Vahepeal lisandunud artiklist: Briti meedia teatel näitas valitsus enne ülemkogu istungit kõigi ülejäänud EL-i riikide esindajatele ükshaaval luureandmeid nn Novitšoki rühma kuuluva närvimürgi ja selle päritolu kohta. ... küsimus - mida siis näidati? Ma saan enam-vähem sama mis siin kirjas oli lugeda otse netist...
Eks tuleb esitada brittidele teabenõue, et militaar.net'i analüütikud nõuavad täpsemaid lähteandmeid seisukoha võtmiseks. Saatkond on Tallinnas olema, saab viisakalt sinna pöörduda...
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Ju brittidel mingeid tõendeid venelaste osaluse kohta on, mäletatavasti läks polooniumi tee puhul ka ilus polooniumi rada Venemaale. Iseasi on muidugi väide, mis Briti poliitikud välja käisid, et Putin isiklikult selle taga on. Kui see nii ka on, siis ilma mingi ülejooksikuta on seda võimatu kinnitada. See oleks umbes sama, kui väita, et Eston Kohveri röövimiseks andis Putin isiklikult käsu.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Irdub teemast, aga sellest polooniumijälje värgist pole ma ka kunagi aru saanud. Mismoodi poloonium konteinerist niimoodi igale poole sattus?
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Mittelooduslikku päritolu radioaktiivseid elemente suudetakse tuvastada/mõõta täiesti tühistes kogustes. Vabalt võib olla, et "kuller" enne teele asumist avas konteineri veendumaks "kauba" olemasolus (või avati see kõigi osapoolte juuresolekul - allkirjad ja värk). Sel hetkel lendus mingi tühine osa riietele ja sealt omakorda pudenes veelgi tühisem osa terve reisi ajal leivapuru kombel.
Nagu ka Skripali juhtumis - selliste vahendite kasutamine ütleb selgelt - testitakse reaktsioone. Kui oleks vaja lihtsalt keegi ära koristada, leiaks suure riigi välisluure iga kell mõne pühendunud tegelase kes kasutaks lihtsalt anonüümset nuga, tulirelva või laseks ennast allahit ülistavate hüüete saatel sihtmärgi kõrval vastu taevast.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Dr.Sci kirjutas:
Aga kas sa oled teadlasena erapooletu või lükkab sinu soovi tagant teatud sümpaatia ?
Nagu ka Skripali juhtumis - selliste vahendite kasutamine ütleb selgelt - testitakse reaktsioone. Kui oleks vaja lihtsalt keegi ära koristada, leiaks suure riigi välisluure iga kell mõne pühendunud tegelase kes kasutaks lihtsalt anonüümset nuga, tulirelva või laseks ennast allahit ülistavate hüüete saatel sihtmärgi kõrval vastu taevast.
Ma arvan ka sama et test on käimas. Aga milleks see kõik kui pole olemas veelgi suuremat plaani?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Skripali mürgitamisjuhtumi tulemusena on suures koguses Vene diplomaate koju saadetamas. Eesti saadab siis Venemaa kaitseatašee kodumaale.
https://maailm.postimees.ee/4451205/usa ... diplomaati
Kuigi Mikser vastavalt diplomaatilisele tavale väljasaadetava atašee nime ei avaldanud, on avalike allikate andmetel Venemaa saatkonna kaitseatašee Oleg Afanasiev. Välisministeerium andis täna pärastlõunal Venemaa suursaadikule Aleksandr Petrovile üle noodi kaitseatašee riigist lahkumiseks.

Atašee peab Eestist lahkuma ühe nädala jooksul.
https://www.postimees.ee/4450895/blogi- ... itseatasee
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=81557103
Uudistes viidatakse "sobimatut tegevust".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Väga kõva vastus just pole. Aga ega me siin väga eristuda ei saa.
Dona nobis pacem!
Tommi
Liige
Kontakt:

NATO artikkel 5

Postitus Postitas Tommi »

Kas Euroopas keegi veel Venemaa ametnikke välja saadab või oleme meie taaskord need kõige agaramad liitlased?
London Bridge
Liige
Kontakt:

Re: NATO artikkel 5

Postitus Postitas London Bridge »

Delfis kirjutati nii:
USA 60
Ukraina 13
Saksamaa 4
Prantsusmaa 4
Poola 4
Tšehhi 3