Kuna foorum on ka üldhariva eesmärgiga, siis nii madalale võiks laskuda, et viidata minusugusele profaanile, kuidas ära lahendada lisalaengute niiskumise probleem, millest Shackleton eespool kirjutas. Seda eriti olukorras kus kavatsed treimise juures kasutada emulsiooni? Või on see ka tehniline pisiasi, millele härra ei pea vajalikuks tähelepanu pöörata?
Mis kunst-tükk need mõned silindrilisel pinnal asuvad avad sulgeda oleks? Kui ma ütlen, et kleebime teibiga, siis peaksid sa "primitiiviks", ütleme siis, et spetsiaalse rakisega suletakse. Põhiline töö tuleb teha miini "jämeda osaga", koorides sealt ca 0,5 mm (õige vastus sõltub tolerantsist miini ja raua vahel) malmpinnast maha, malm on seal ca 1 cm paksune. Stabilisaatorite kärpimine (need on terasest) saab teha "kuivalt", kas samas treipingis või siis eraldi seadmestatud freespingis. Vene 82 mm HE miin on minuteada täidetud seest trotüüliga, mis ilma sütikuta eriti ei plahvata ja seda laengut sealt kätte ei saa (on kesta sisse valatud kuumana, kui trotüül on vedel). Ühesõnaga, mõnekraadise soojenemisega ei juhtu midagi, muidu pauguks miinid juba auto kastis.
Saan su loogikast aru küll, sa eeldasid minust (ekslikult), et ma ei kujuta ette, mis laeng miini rauast välja viskab ja kus see asub. Tean ikka.
Extra nimetule:
Vägagi võimalik, et ka saba tuleb treida, sest need tiivad aitavad miini torus joondada.
Ja inimesena, kes on treipingi taga olnud, ütlen sulle, et sellise idee peale saadaksin su kohe pikalt.
Mina saadaks treipingi taga olnud inimesena seevastu nimetu pikalt, mitte ainult pikalt, vaid ka pidevalt
Vastava sabarakise kasutamisel lõigatakse need sabad väiksemaks sama tera lennuga. Need ju ulatuvad rakisest välja.
Kui sa ei suuda rakist silma ette manada, siis võib üsna kindel olla, et sa pole seal treipingi taga tegelikult olnud.
Nähes ette, mis argumendiga sa kohe tuled, siis ennetan ka - treida on otstarbekas CNC treipingis vältimaks inimese eksimusest tulevaid õnnetusi. Treimise protsessi võiks vaadata eemalt läbi paksust klaasist akna, kohvitass käes.
Ahjaa, üks asjalik küsimus on mul ka. Kas see vajadus miine välioludes (niiskuse eest kaitseks) vutlaris hoidas on mingi 81 miini iseärasus? Ma sorisin tükk aega netis ja ei leidnud midagi, mis kinnitaks, et vene 82 miinil sellist asja kasutatakse. Või lihtsalt ignoreeritakse?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.