Härrased,suur suvi kohe kohe käes.Poliitelul on tegus suvepuhkus Eestis,sest kõik valmistuvad 2019 aasta valimisteks.Mõll hakkab pihta ju kohe peale suvepuhkusi.
Panen siia 2015 aasta Riigikogu valimiste tulemused:
https://et.wikipedia.org/wiki/2015._aas ... _valimised
Esikolmik oli Reform(27,7),kesikud(24.

ja sotsid(15,2).Nendest tahapoole jäid IRL(13,7),Vabaerakond(8,7) ja EKRE(8,1).Alla valimiskümnist Rohelised,Rahva Ühtsuse Erakond,Eesti Iseseisvuspartei ja uue nimega kommud.
Nüüd oleme aastas 2018 ja viimaste küsitluste järgi on Reform juurde saanud ca.5 protsenti(kuskil 32 prossa peal),kesikud samal tasemel,sotsid kukkunud valusasti nagu ka IRL.Kui sotsidel on veel võimalus jääda parlamenti,siis IRL.ga on asjad väga kriitilised.Viimases hädas tahetakse isegi oma algset nime tagasi-Isamaaliit aga poliitiliselt on nad ennast ikka parajalt laibaks lasknud,alustades koostööd loomakarja parteiga,kellest meist ajakirjanduses meil ja mujal hõikab näiteks keemiaproua Janake või muud sulelised.
Üks proua parteis veab oma agendat-tasuta transporti,kuigi seda raha(mis läheb tasuta transpordile) oleks näiteks vaja peredele,huvialakoolidele,spordiringidele.Aga oma tagasivalimise nimel tehakse kõik vigurid ära ja tulemuseks on see,et kuuleme kuidas sünnitusosakondi väljaspool Suurt-Tallinna suletakse,kuidas ka meil rahvas radikaliseerub ja tahab kõva kätt.
Tõusnud on IRL-i ja ka näiteks parlamendist välja jäänute arvelt muidugi EKRE,paneme numbrid kokku ja tulemuseks ongi nii enam vähem toetuse suurus käes.
Seega on minu arust aeg teha esimesi pakkumisi.
Usun,et võidu saavad reformikad,kas just 32 prossaga aga usun,et 30 protsenti tuleb ära.
Trend,kus kesikud jäid napilt võidule Tallinnas võib tegelikult ka riigi tasandil hakata toimima.Seetõttu arvan,et,kui jäädakse eelmise valimistulemuse juurde oleks see tegelikult Ratasele väga suur saavutus.
Sotsid võivad osa vene hääli endale saada ja sellega kesikute vene keelse valija selgelt eristada(kesikud-nn.nõuka aja inimesed,venelased,kes näevad integratsiooni ühesuunaliselt,nn.putinistid).Sotsid võivad hankida endale noorema põlvkonna hääli,mida nad ka tegid kohalikel valimistel,see võib neid aidata Riigikokku aga üle 11 protsendi ma neile ei paku.
IRL-i saatuse määrab milline on EKRE valimiskampaania,kui see on edukas ja suunatud just ka IRL valijate suunas eesmärgiga need endale saada,siis IRL,kui parlamendipartei on tegelikult ajalugu.
Ma ei näe nende hulgas karismaatilist ja aktiivset liidrit peale tulemas,mis nad laukast välja tõmbaks.
EKRE,pakun maksimum 17-18 protsenti,mis teeks nad kolmandaks parteiks Eestis ja peale hulga aastaid peale nende eelmise osaluse (siis Rahvaliidu nime all) ka annaks võimaluse osaleda valitsuses aga siis on variandid kas reformarite või kesikutega.Mistõttu oleks sellised liidud väga pingelised ja usun,et oleme siis tagasi 90-nendate poliitikas,kus valitsuste iga oli maksimum 2 aastat.
Võimalikud üllatajad oleks Vabaerakond,kui ta jääks parlamenti ja rohelised,kui nad jõuaks parlamenti.Ülejäänud eelmiste valimiste osalejad teevad oma tulemuse,nagu nad alati on teinud(1-2 protsenti).
Need on mu pakkumised.