Sa Borja pole vist viimast paraadi Pihkvas vaadanud, ma olen ikka võtnud vaevaks vaadata.Äi ole nii, Trumm - ka "pihkva pojad" ei ole midagi muud kui vaid kergejalavägi..
See BMDde plekikarbisoomus + 122mm veetavad haubitsad, mis neil on, ei kannata mingit võrdlust "päris" mehhjalaväe rauterite ja liikuritega.. ja tanke võibki ka kergejalaväele juurde anda..
Ning ka need plekikarbid on vene õhudessandil ju vaid kergejalaväe rollis maad mööda hiilides..
Sest kõik nende katsetused raskemat tehnikat langevarjusüsteemide otsas pilduda ei evi(-ei ole kunagi evinudki) mingit praktilist väärtust - venelaste idee visata langevarjurite väekoondisi ühes rasketehnikaga strateegilisse sügavusse ei ole kunagi teostunud ega teostugi (palludel erinevatel põhjustel).. see ongi vaid ulme elik lõssenkism sõjateaduses..
Sestap ei ole muuseas ka mingit reaalset alust vene õhudessantnikutel nende armees maaväest eraldi väeliigina eksisteerimisel - sest strateegilist rolli nad ei täida.. vot tak![]()
Niiet "pihkva pojad" on õhu kaudu tulles puhas kergejalavägi ning maad mööda hiilides midagi, mida vahest iseloomustatakse terminiga "kergemehh"..
Arvan, eraldi omaette väeliigina eksisteerivadki need vene dessantnikud täna veel vaid müüdihoidmise huvides.. sest venes on juba ammu õigeusu kõrval üks teine religioon nimega "slaava VeDeVe!" - ja müüti tuleb hoida.. eriti nii müüdirohkel maal nagu Venemaa - kus iga pisike poisike lunib sinist baretti ja vahib kõigil riigipühadel silm punnis kuda telnjaškades onud telliskiva pähe lõhuvad
https://www.youtube.com/watch?v=Zop1O6KeD4k&vl=en-US
See tsirkus seal omandab pidevalt rohkem ja rohkem mehhaniseeritud väe tunnuseid (viimati lisandusid ka 125 mm kahuriga kergetankid). Tendiveokid kaovad järjest.
Ja siin (kui läheb aja peale võidu rebestamiseks) pole vaja mingit rasketehnikat ju dessanteerida õhust, vajalik on hõivata 1-2 lennuvälja ja sõidutada kraam lennuväljale.
Ameeriklased pakuvad sulle vastu kantavate relvadega kergejalaväge, mis jõuab kohale ajal, kui pihkvalased on ammu oma II astme kaevikud kaevanud ja D-30 üles seadnud.
See on lihtsalt probleem.
Seepärast jääb minu arvamus muutmatuks - taoline kompanii+ kaupa demo paremini kaitsmise võtmes palju juurde ei anna.