Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:Aga järg vaba.
Vast ikka akf Veiko Palmil.
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veiko Palm »

Äärmiselt huvitav vestlus. Minul pilt palju selgem(?) :)

Vahet pole, kuidas titaanide võitlus lõppeb, teatan alandlikult, et mina rohkem midagi kaasa ei suuda rääkida ja oma ebapädevuse varjamiseks küsin kiiresti spordiküsimuse (lõdvalt seotud sõjandusega).

Millisel spordialal (tegelikult kahel) ja kuidas muutis ROK 1940-date lõpul reegleid ja kuidas see kõik sõjaväega seotud on?
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Veiko Palm kirjutas:Äärmiselt huvitav vestlus. Minul pilt palju selgem(?) :)

Vahet pole, kuidas titaanide võitlus lõppeb, teatan alandlikult, et mina rohkem midagi kaasa ei suuda rääkida ja oma ebapädevuse varjamiseks küsin kiiresti spordiküsimuse (lõdvalt seotud sõjandusega).

Millisel spordialal (tegelikult kahel) ja kuidas muutis ROK 1940-date lõpul reegleid ja kuidas see kõik sõjaväega seotud on?
Tegemist on siis alaga kus nii individuaalne kui meeskondlik osalemine? (näiteks nagu vehklemine?)
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Dr.Sci kirjutas:Tegemist on siis alaga kus nii individuaalne kui meeskondlik osalemine? (näiteks nagu vehklemine?)
Vastus on ei - tegemist on kahe erineva spordialaga (ja medalikomplekte jagatud mitmetel distsipliinidel (ei ole kindel terminis) selle spordiala sees).
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Patrullsuusatamine: murdmaasuusatamine (25 km meestele, 15 km naistele), laskmine ja mägedes orienteerumine . See oli kavas 1924. aastal Prantsusmaal Chamonix`s taliolümpial, lisaks veel ka 1928., 1936. ja 1948. aasta taliolümpial. Patrullsuusatamise meeskonda kuulub üks ohvitser, üks allohvitseri ja kaks reameest.
Vaat see on sport!
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Huvitav vastus ning täiesti nõus - vot need olid alad, aga minu küsimus oli pigem, et milliste alade reegleid muudeti ja mida muudeti?
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Veiko Palm kirjutas:Huvitav vastus ning täiesti nõus - vot need olid alad, aga minu küsimus oli pigem, et milliste alade reegleid muudeti ja mida muudeti?
Minu teada muudavad reegleid reeglina spordialaliidud - kas konkreetne juhtum oli siis ikkagi ROK nõudmisel?
ps. küsimus on huvitav :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Olümpiamängudel kehtestab ikka ROK reegleid. Küsimus on huvitav jah - mina näiteks ei teadnud, et sellised alad olemaski on, millest akf Runkel kirjutas :D
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L+] »

Pakun ratsutamine. enne tohtisid osa võtta vaid meessoost sõjaväelased.
Piire mis on mõõgaga tõmmatud - pliiatsiga ei paranda [M.Jakobson]
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kui ma oma jora edasi ajan, siis patrullsuusatamine kui laskesuusatamise eelkäija on märkimisväärselt erinev ala. Olemata küll nonde spordialade asjatundja, siis pakuks: esimest ala tehti sõjaväevormis ja laskerelvaks oli püstol, mis laskesuusas asendati püssi ja spordidressiga. :)
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Peaaegu õige vastus on see
Peter[L+] kirjutas:Pakun ratsutamine. enne tohtisid osa võtta vaid meessoost sõjaväelased.
Pisikese pedandina paluksin siiski täpsustada vastust ja nimetada teine spordiala.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Viievõistlus
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Mõlemad alad on tulnud - ratsutamine ja (moodne) viievõistlus, kuid palun ikkagi täpsustada, et mida muudeti (ei olnud muuseas seotud (otseselt) meessooga).
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Aga tegelikult - mida ma aega raiskan.

Kuni 1948 Londoni olümpiamängudeni oli ratsutamises ja moodsas viievõistluses lubatud osaleda ainult ohvitseridest sportlastel. Ohvitseri peeti olümpiamängude sünnihetkel härrasmeheks, kuid veelgi tähtsam - puhtakujuliseks amatööriks. Seersantkoosseis ei kvalifitseerunud amatööriks - nad ju pidevalt tallides tööl ja puha. Ning loomulikult olid need alad siiski meeste pärusmaa, sest naisohvitser oli lihtsalt võimatu mõte.

Londoni olümpiamängudeks ülendasid rootslased vahetult enne mänge ühe lipniku (sellal meie mõistes veebliauaste) leitnandiks ja võitsid meeskonnavõistluse suure ülekaaluga. Samas olid nad nii rumalad (põhimõttelagedad?), et peale mänge võtsid Gehnäll Perssonilt auastme ka ära. Prantslased protestisid ja saavutasid võidu, rootslased diskvalifitseeriti.

Järgmisteks olümpiamängudeks vaadati reeglid ümber ja kohe kuhjaga - ratsutamine peaks olema minu teada ainus olümpia-ala, kus mehed ja naised koos võistlevad. Loeb ainult ratsu vanus. Väga demokraatlik.

Seega, Peeter[L+], Sinu kord.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Järg vaba
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist