NOTŠNOI POZOR - Kamp neobolševikke, ei muud
1. Dozori tuumikus on, minu teada, apoliitilised inimesed. Kross (selles olen ma veendunud) teab Dozori apoliitilisusest samuti, aga tahtlikult esindab asja nii, nagu Dozor oleks vene eriteenistuste vandenõu Eesti riigi vastu. Loomulikult kõik vene poliitilised luuzerid (Zarenkov, Klenski, Lebedev jne) nüüd üritavad end eksponeerida Dozori kõrval. Aga nad ongi luuzerid seepärast, et ise ei oska midagi teha ka vene saatkonna targa juhtimise all: no mispärast nad siiamaani hävitasid kõik, milleni puudutasid ja kaotasid kõik valimised, kus osalesid ning nüüd 2006.a., äkki asusid nii andekalt/edukalt esineda?
2. Dozor on juba teatud mõtes surnud. Puhtalt kodanikuinitsiatiivina sündinud, oma ülesanned on ta juba täitnud. Vajaduse juhul kordub selline initsiatiiv juba teises kohas ja teises koosseisus. Minu arust on see äärmiselt hea. Eestis on vähe neid inimesi, kes on valmis oma veendumuste eest seista. Veel vähem on kodanikupositsiooni väljendajaid eesti venelaste seest. Demokraatlikus riigis piketid ja meeleavaldused on igapäevane nähtus -- hea, et seekord asi ei piirdunud "köögivestluste" või delfi-taolistes kohtades "plätserdamisega". Inimestel tekkis soov tänavale minna oma positsiooni väljendada -- läksid ja väljendasid. Väga hea. Elame vabal maal.
3. Dozori inimeste omavahelisi vestlusi jälgides on kerge näha, et, jah, nad tõesti ei tea eriti palju Eesti ajaloost ja eestlaste hoiakutest Pronkssõduriga seoses. Aga kas peavad nad sellest muretsema? Neil on õigus oma veendumuste eest seista ilma selleta, et neid kotiks teiste arvamus. Asi on aga selles, et siis vähenevad võimalused tõstetud probleemide lahendamiseks. Veelgi vähendab šansse olla kuulatud ja arvestatud selline asi nagu vale vastaspoole valik: Rebase-taolisi tegelasi tõsiseltvõtmine oli algusest peale rumal. Ja sellest need pisut idealistlikult meelestatud dozori tegelased ei saanud aru. Arvestades aga, millist paska on neile valanud EPL & Co viimase kuu jooksul, on võimalik, et nende veendumused nüüd ainult kalgistuvad. (a la "miks meid peab puudutama, mida eestlased arvavad, kui nemad ei hooli sellest, mida meie arvame"). Eesti meedia üldjuhul ei rääkinud Dozoriga, ei antud neile oma seisukohta seletada, vaid üritas tõlgendada sündmused oma arusaamude järgi.
4. Ma ei tea, kas saab päästa Pronkssõduri Tõnismäel või mitte. Arvan, et oleks hea, et ta jääks sinna: sambadega ei sõdita, oma minevikust ei põgene, laulust sõnu ei visata. Mulle isiklikult ei meeldi ei see sõdurikuju, ega see, mis ajupesu tehakse valimiste eel selle sõduri ümber.
Kõige targem oleks sellest pseudokonfliktist olla eemal ning anda talle täielikult lõpuni marginaliseeruda. Tallinnas aga jätkub ruumi igasuguste sambade jaoks: ehitagu mida soovite/me (ja oskate/me).
2. Dozor on juba teatud mõtes surnud. Puhtalt kodanikuinitsiatiivina sündinud, oma ülesanned on ta juba täitnud. Vajaduse juhul kordub selline initsiatiiv juba teises kohas ja teises koosseisus. Minu arust on see äärmiselt hea. Eestis on vähe neid inimesi, kes on valmis oma veendumuste eest seista. Veel vähem on kodanikupositsiooni väljendajaid eesti venelaste seest. Demokraatlikus riigis piketid ja meeleavaldused on igapäevane nähtus -- hea, et seekord asi ei piirdunud "köögivestluste" või delfi-taolistes kohtades "plätserdamisega". Inimestel tekkis soov tänavale minna oma positsiooni väljendada -- läksid ja väljendasid. Väga hea. Elame vabal maal.
3. Dozori inimeste omavahelisi vestlusi jälgides on kerge näha, et, jah, nad tõesti ei tea eriti palju Eesti ajaloost ja eestlaste hoiakutest Pronkssõduriga seoses. Aga kas peavad nad sellest muretsema? Neil on õigus oma veendumuste eest seista ilma selleta, et neid kotiks teiste arvamus. Asi on aga selles, et siis vähenevad võimalused tõstetud probleemide lahendamiseks. Veelgi vähendab šansse olla kuulatud ja arvestatud selline asi nagu vale vastaspoole valik: Rebase-taolisi tegelasi tõsiseltvõtmine oli algusest peale rumal. Ja sellest need pisut idealistlikult meelestatud dozori tegelased ei saanud aru. Arvestades aga, millist paska on neile valanud EPL & Co viimase kuu jooksul, on võimalik, et nende veendumused nüüd ainult kalgistuvad. (a la "miks meid peab puudutama, mida eestlased arvavad, kui nemad ei hooli sellest, mida meie arvame"). Eesti meedia üldjuhul ei rääkinud Dozoriga, ei antud neile oma seisukohta seletada, vaid üritas tõlgendada sündmused oma arusaamude järgi.
4. Ma ei tea, kas saab päästa Pronkssõduri Tõnismäel või mitte. Arvan, et oleks hea, et ta jääks sinna: sambadega ei sõdita, oma minevikust ei põgene, laulust sõnu ei visata. Mulle isiklikult ei meeldi ei see sõdurikuju, ega see, mis ajupesu tehakse valimiste eel selle sõduri ümber.
Kõige targem oleks sellest pseudokonfliktist olla eemal ning anda talle täielikult lõpuni marginaliseeruda. Tallinnas aga jätkub ruumi igasuguste sambade jaoks: ehitagu mida soovite/me (ja oskate/me).
Wiking kirjutas:Huvitav oleks teada, mis nende kahe muukeelsest "Dozori" liikmega tehti, kes EKVst hüppes olid. Andes intervjuu EKV mundreis AK's, ei tohtinuks nende karistus piirduda mitte ainult kartsas istumisega. Kaitseväelasel ju, vormikandjana, pole ilma vastavate volitusteta lubatud intervjuusid anda. Samuti pole lubatud EKV mundrite ehtimine muu(siin siis "Dozor'i") sümboolikaga. Karistus rikkumiste järgi pidanuks tulema tugev.
Ajakirjandusest läbi käinud info kohaselt tabas vennikesi mingit sorti distsiplinaarkaristus - väeosast ilma loata lahkumise eest. Milline karistus täpselt määrati, seda kaitsevägi ei avaldanud.
Kuigi ma ei toeta mitte mingil moel nn Öise vahtkonna tegevust ja eesmärke (pronkssõduri koht ei ole kesklinnas), on nad teatud mõttes oma rahulikkusega jätnud soliidsema mulje, et Kalev Rebase kiilakad jüngrid, kes laulavad rahvuslikke laule kõvasti ja valesti ning kes tihtipeale kerges alkoholijoobes oma aktsioone teostavad. Meenutagem kasvõi nende viimast etteastet - keegi 1980. aastal sündinud Laus, kes pronkssõdurile Eesti lippu üritas peale visata, oli politsei teatel kergel joobes. Müts maha selliste meeste ees!
Mis kuradi jutt, et see pozor on apoliitiline???
Asotsiaalid põletavad ja kinnisvarahaid hävitavad järjest väärtuslikke puitmaju. Miks neid maju ei valva mingid pozornikud? Need ju kordades väärtuslikumad kui mingi okupandimundris sõdurkuju!
Asotsiaalid põletavad ja kinnisvarahaid hävitavad järjest väärtuslikke puitmaju. Miks neid maju ei valva mingid pozornikud? Need ju kordades väärtuslikumad kui mingi okupandimundris sõdurkuju!
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Loomulikult ei ole ta apoliitiline, ilusate sõnade taga on Impeeriumi unistused. Eks rahvale üritatakse mingit puru jah silma ajada, kusjuures, pange tähele, et alati on nii, et venelased on "paid", aga eestlased on "pahad". See on juba minugi arvates selle pea kuuekümne okupatsiooniaasta vili.
Mis puutub nendesse Kalev Rebase "poistesse", siis seal nüüd minuteada mingi suurematsorti rühmitusega tegu ei ole. Ja sinna ikka pigem sattunud igatsugu kontingentti tänavalt. Üks isegi vehkis plotski viltu suus, rahvuslipuga, kuni märkuse järgnedes sellest loobus. Ei arva ka mina sellistsorti "rahvuslastest" midagi. Kui on tegude aeg, siis need ei lähe kokku alkoholiga.
See "pozor" muidugi lällas ka ja mitte vähe, 9ndal mail pronkskäkerdise juures. Seal ikka käis ehe läbu!
Mis puutub nendesse Kalev Rebase "poistesse", siis seal nüüd minuteada mingi suurematsorti rühmitusega tegu ei ole. Ja sinna ikka pigem sattunud igatsugu kontingentti tänavalt. Üks isegi vehkis plotski viltu suus, rahvuslipuga, kuni märkuse järgnedes sellest loobus. Ei arva ka mina sellistsorti "rahvuslastest" midagi. Kui on tegude aeg, siis need ei lähe kokku alkoholiga.
See "pozor" muidugi lällas ka ja mitte vähe, 9ndal mail pronkskäkerdise juures. Seal ikka käis ehe läbu!
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Viiakse üle Viru pataljoni.Wiking kirjutas:Huvitav oleks teada, mis nende kahe muukeelsest "Dozori" liikmega tehti, kes EKVst hüppes olid. Andes intervjuu EKV mundreis AK's, ei tohtinuks nende karistus piirduda mitte ainult kartsas istumisega. Kaitseväelasel ju, vormikandjana, pole ilma vastavate volitusteta lubatud intervjuusid anda. Samuti pole lubatud EKV mundrite ehtimine muu(siin siis "Dozor'i") sümboolikaga. Karistus rikkumiste järgi pidanuks tulema tugev.
Iseenesest muidugi pseudokaristus. Aga ega EKV-s saagi tänapäeval ajateenijat tõsiselt pookida.
Asjast oli siiski kasu ka - kerkis üles lõpuks lihtne küse what a fuck tulevad üldse teenima sellised muukeelsed, kui:
- neid tegelt selleks keski/miski ei sunni?
- kui nende kodune taust on EW-vaenulik?
Ja mis viiendat kolonni me nii üldse välja õpetame?
Nagu öeldud siis, asjast niigipalju kasu, et kõrgel tasemel seda ka nõndaviisi lõpuks teadvustati...
Borja, need on tõesti head uudised. Olnuks ammu vaja sellele mõelda, aga ikkagi hea, et nüüd seda lõpukski tehti. Kui inimeses ei peegeldu ikkagi Eesti riigi kodanik, siis pole tal EKVst tõepoolest mitte midagi otsida.Viiakse üle Viru pataljoni.
Iseenesest muidugi pseudokaristus. Aga ega EKV-s saagi tänapäeval ajateenijat tõsiselt pookida.
Asjast oli siiski kasu ka - kerkis üles lõpuks lihtne küse what a fuck tulevad üldse teenima sellised muukeelsed, kui:
- neid tegelt selleks keski/miski ei sunni?
- kui nende kodune taust on EW-vaenulik?
Ja mis viiendat kolonni me nii üldse välja õpetame?
Nagu öeldud siis, asjast niigipalju kasu, et kõrgel tasemel seda ka nõndaviisi lõpuks teadvustati...
Noh ütleme objektiivsuse mõttes, et 9. Mail miskit "Dozori" veel polnudki.Wiking kirjutas:See "pozor" muidugi lällas ka ja mitte vähe, 9ndal mail pronkskäkerdise juures. Seal ikka käis ehe läbu!

Sellel viinaviskamisel nagu teate on oma ajalugu - alguse sai see ilmselt sellisest asjast nagu "narkomovskie sto gramm" - enne rünnakule minekut, et hirmu peletada.
Ilmselt puht inimlikult olid need eredaimaid minutid sõduri elus.
Mõelda vaid - paar minutit rünnakuni...
Ja teades venalaste kaotusi "massirünnakutel" - oli hirmuks põhjust.
Ühesõnaga taatidele kes ise sõjas osalesid, ma selle väikese topka avalikus kohas andestaks.
Teistele aga - kaigast vastavalt seadusele.

Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Jah - taatidel on seal tegelikult täielik õigus teha 100 grammi. Ehkki kogu selle kupateuse koht pole sobiv.
Aga kui juba seal vehivad 30-sed siilipead trikoloori poole rusikaga ja karjuvad "uroodõ!" siis peaks sekkuma juba KAPO. Aga kahjuks käib Kapo hoopis trikoloorikandjate sabas.
Need rusikaviibutajad peaks küll sunddeporteerimisele kuuluma.
Aga kui juba seal vehivad 30-sed siilipead trikoloori poole rusikaga ja karjuvad "uroodõ!" siis peaks sekkuma juba KAPO. Aga kahjuks käib Kapo hoopis trikoloorikandjate sabas.
Need rusikaviibutajad peaks küll sunddeporteerimisele kuuluma.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
Nii palju kui venekeelstest foorumitest lugenud olen on nende noorte pronkssõduri kaitsmise teema alles algus. Vähemalt nii väidetakse ise. Tegelikult toimuks nagu jõudude koondamine 1. septembriks 2007 kui vene koolides hakatakse vaikselt eesti keelele üle minema. Ma olen enam kui kindel, et kui siis mingid piketid vms. toimuvad, siis on samad isikud platsis.
Ma arvan, et üsna palju sõltub ka sellest mis sellest pronksmehest lõpuks ikkagi saab: võetakse maha või mitte. Ja kuidas keegi tulemust tõlgendab. Võib juhtuda, et rahunetakse maha, võib juhtuda, et tuleb kuraasi veel juurde. Ei oska öelda. Väga kerglaselt ma nendesse ei suhtuks. Igal juhul tasuks need näod meelde jätta.
Ma arvan, et üsna palju sõltub ka sellest mis sellest pronksmehest lõpuks ikkagi saab: võetakse maha või mitte. Ja kuidas keegi tulemust tõlgendab. Võib juhtuda, et rahunetakse maha, võib juhtuda, et tuleb kuraasi veel juurde. Ei oska öelda. Väga kerglaselt ma nendesse ei suhtuks. Igal juhul tasuks need näod meelde jätta.
ehhee:)
Echo kirjutas:Nii palju kui venekeelstest foorumitest lugenud olen on nende noorte pronkssõduri kaitsmise teema alles algus. Vähemalt nii väidetakse ise. Tegelikult toimuks nagu jõudude koondamine 1. septembriks 2007 kui vene koolides hakatakse vaikselt eesti keelele üle minema. Ma olen enam kui kindel, et kui siis mingid piketid vms. toimuvad, siis on samad isikud platsis.
Lebedev

Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Mingi noormees, kes on selle "pozor'i" liider, on ennegi silma paistnud näiteks miitingutel Läti Vabariigis, seal kandes koguni triibulist nn koonduslaagri vangi riietust. Seega on siht selge - ollakse Balti riikide iseseisvuse vastased, seda muidugi avalikult ei ütelda, aga, no kuulge, peab ikka maru pime ja loll olema, kes neist, impeeriumimeelsetest, mingid toredad õigluse eest võitlejad teeb.
Lebedev ja muud sellised EV, täpsemalt Iseseisva Eesti vabariigi, vastased kasutavad aga samuti juhust, et saaks aga riigi vastu märatseda. Iga "hoop" vastu riigi "vundamentti" ju lähendab neid, nende unistusele, iseseisva riigi lagunemisele.
Kurb, et Meil ei tähistatta riigis päeva, mil interrinne Toompealt riigipöördekatse korraldamiselt minema peksti, see oli eesti rahva võit ja nende samuste lebedevide, lõssenkote, koganite jne jne kaotus. Tollal oli eesti rahvas tugev ja tugevus ja vabadusetahe tõid võidu!
Lebedev ja muud sellised EV, täpsemalt Iseseisva Eesti vabariigi, vastased kasutavad aga samuti juhust, et saaks aga riigi vastu märatseda. Iga "hoop" vastu riigi "vundamentti" ju lähendab neid, nende unistusele, iseseisva riigi lagunemisele.
Kurb, et Meil ei tähistatta riigis päeva, mil interrinne Toompealt riigipöördekatse korraldamiselt minema peksti, see oli eesti rahva võit ja nende samuste lebedevide, lõssenkote, koganite jne jne kaotus. Tollal oli eesti rahvas tugev ja tugevus ja vabadusetahe tõid võidu!
Wiking:
a) noormees, kellest sa räägid, ei ole Dozori liider. Ta nimeks on vist Dmitri Linter ja teda võib rahulikult lisada teiste poliitiliste luuzerite juurde, kes üritasid end seal eksponeerida. A.Meri ja U.Laht on samuti käinud seal Dozoriga vestlemas, neid sa ju Dozori koosseisu ei kirjuta.
Dozoril, nagu selgub, ei olnudki liidrit -- tahtlikult kasutan minevikuvormi, sest enam ta ei tegutse. Loe nende http://www.pomnim.com/frm/ foorumit -- sealt on kõik selgelt näha.
b) Lebedev ei olnud kunagi Interliikumise liige. Organisatsioon nimega Interrinne Eestis ei eksisteerinud.
c) "Riigipöördekatse" on olnud Savisaare tähetund, muuseas.
d) Eesti Vabariigi (ja mitte ainult) ajalugu õpetab, et riigi suurimateks reetjateks otsustaval ajal osutavad mitte need, keda on harjunud "viiendaks kolonniks" nimetada, vaid need, kes on olnud läbi aegade suurimateks "Eesti asja eest võitlejateks".
Soobel/Karuke:
e) Nõukogude ajal 100 grammi tarvitamine võidupäeva ametlikutel üritustel oli välistatud. Ei usu, et veteranidele see on nii oluline, et nad ei saa kannatada ja oma 100 grammi teha kodus teleka ees.
Borja:
f) sellised muukeelsed peavadki EKV-s teenima selleks, et eestimeelseks saada. Kust veel nad saavad eestimeelsust kui mitte kaitseväes?
a) noormees, kellest sa räägid, ei ole Dozori liider. Ta nimeks on vist Dmitri Linter ja teda võib rahulikult lisada teiste poliitiliste luuzerite juurde, kes üritasid end seal eksponeerida. A.Meri ja U.Laht on samuti käinud seal Dozoriga vestlemas, neid sa ju Dozori koosseisu ei kirjuta.

b) Lebedev ei olnud kunagi Interliikumise liige. Organisatsioon nimega Interrinne Eestis ei eksisteerinud.
c) "Riigipöördekatse" on olnud Savisaare tähetund, muuseas.

d) Eesti Vabariigi (ja mitte ainult) ajalugu õpetab, et riigi suurimateks reetjateks otsustaval ajal osutavad mitte need, keda on harjunud "viiendaks kolonniks" nimetada, vaid need, kes on olnud läbi aegade suurimateks "Eesti asja eest võitlejateks".
Soobel/Karuke:
e) Nõukogude ajal 100 grammi tarvitamine võidupäeva ametlikutel üritustel oli välistatud. Ei usu, et veteranidele see on nii oluline, et nad ei saa kannatada ja oma 100 grammi teha kodus teleka ees.
Borja:
f) sellised muukeelsed peavadki EKV-s teenima selleks, et eestimeelseks saada. Kust veel nad saavad eestimeelsust kui mitte kaitseväes?
-
- Site Admin
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist