Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

Poliitikud on alati üht ja sama retoorikat kasutanud, kui neile miski ei meeldi:
1) meil ei ole selleks raha;
2) olgu, maksame arstidele ja õpetajatele (resp. meditsiinisüsteemile või koolivõrgule) vähem;
3) olgu, tõstame makse või vähendame pensioneid.

See on niisugune tavapärane esimese lähenduse demagoogia, millele ei tasu tähelepanu pöörata.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Mina ei annaks kogu krediiti Kunnasele ja Wesse Allikule, kogu kaitsetööstusbulla on seal küll Lanemani töö. :D
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Nüüd siis selline riigi olemasolu ähvardav probleem. Inimesed on lollid :roll: ;
https://www.err.ee/873514/minister-nii- ... maga-neist
Inimesed pöörduvad EMO-sse perearsti asemel sellepärast, et tervishoiu süsteem ei toimi! Inimesed ei saa abi ettenähtud kohast ja viisil! Mis juhtub kui midagi on väga valesti? Osa hakkavad lärmama (vähemus), suurem enamus "hääletab jalgadega".
https://www.err.ee/873125/ei-tahtnud-pe ... jendamatud
Praegune tervishoiu süsteem on ebaefektiivne ja kallis! :evil: Seega tuleks täielikult ümber teha!!!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

IRW

Ministeerium võiks analoogselt töökassa tervisekassaga "perearstid" ümber nimetada "Emodeks"... ja kiirabi ümber nimetada "pereabiks".... uus elutervem sooneutraalne konseptsioon ja kõik saaks aru, et mis tegelikult toimub

Ja loll raffas jätab EMO ning kiirabi rahule
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

teeline35 kirjutas:https://www.err.ee/873125/ei-tahtnud-pe ... jendamatud
Praegune tervishoiu süsteem on ebaefektiivne ja kallis! :evil: Seega tuleks täielikult ümber teha!!!
Tegelikult mitte, perearstide poolele on lihtsalt rohkem raha vaja, et nimistud lüheneksid ja kättesaadavus paraneks. Praegu surutakse jõuga pikemaid nimistuid peale: https://arvamus.postimees.ee/6440965/ha ... k-sunnitoo
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Fucs kirjutas:IRW
Ministeerium võiks analoogselt töökassa tervisekassaga "perearstid" ümber nimetada "Emodeks"... ja kiirabi ümber nimetada "pereabiks".... uus elutervem sooneutraalne konseptsioon ja kõik saaks aru, et mis tegelikult toimub
Ja loll raffas jätab EMO ning kiirabi rahule
EMO tuleks ümber nimetada morgiks - ehk pidurdab veidi rahvavooge. :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

EMO kohta ei tea, kuid vist võib tõmmata paralleele.
Mul üks väga hea tuttav töötab III etapi haiglas ja teeb valveid. Tema sõnul on vähemalt pooled juhtumitest kui patsient ei vaja isegi perearsti nõuannet. Kõige markantsem oli see, kui kodanik tuli laupäeva öösel vastuvõtule ja tema mure oli järgmine: Mul on kodus kolm kraadiklaasi ja kõik näitavad erinevat temperatuuri. Kas minu lapsel on palavik või ei ole? Igasugu punnihädadest ei räägi enam. Neid on kõige rohkem. Mul tekkis kaks tundi tagasi siia üks punn. Andke rohtu. Või mul lõppes retsept ära. Kirjutage uus. Selliste kaebustega pöörduvad inimesed III etapi haiglasse kella kolme ajal öösel. Samal ajal on tal üleval mitu kriitilist, keda on vaja jälgida.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

EMO kõrvale tuleks asutada väiksem putka kus inimesed pisikese tasu eest puugist või punnist lahti saavad või plaaster paigaldadakse või kõrvavaik välja loputatakse. Et selmet istuda 5 tundi ootel sellise hädaga, suunataksegi pärast esmast diagnoosi abivajaja sinna. Arve kirjutatakse ka välja.
Nii palju kui ma mäletan on perekonnal EMOsse asja olnud järgnevatel kordadel.
1)laps mängis korvpalli, maandus hüppel kaasmängija jalale - hüppeliiges, miski pisem murd ka seal mingis kondikeses
2)teine laps mängis ka miskit palli, sama lugu.
3) naine käis orieneerumisvõistlusel, jooksu ajal sattus jalg varjatud auku, hüppeliiges ....
4) mängisin korvpalli ja .... hüppeliiges
5) lõikasin ketassaega pöidlasse luuni välja, sidusin kinni, sõitsin 35 km EMOsse...
6) Küünarnukki tungis miski vedelik, oli teine paistes ja valulik nagu õhupall, helistasin tädile kes tol ajal töötas EMOs - (praegu pensionil), ja sain suisa VIP teeninduse.
7) Firma jõulupeol kukkusin (kuidas, ei mäleta), külg oli valus, tädi juurde (EMO), röntgen näitas kahte roideluu murdu. Raviks öeldi et kasvavad ise kinni ja kuna ees oli ootamas suusareis mägedesse kirjutati mingid vinged valuvaigistid - 1 pisike tablett 24 tunni kohta.
8) Miskil välisreisil lõi silmalaugu infektsioon sisse, Tallinnasse jõudes oli silm praktiliselt kinni, kuna sain aru et asi vist ei parane siis silmakliinikusse kus pooltuttav resident mõnuga selle lõhki lõikas.

seda kõike siis viimase 20 aasta vältel kokku... ehk siis piinlik on lugeda mis seal EMOs praegu toimub
Minu statistika näitab, et keskmiselt on EMO vajadus 1 kord nii 5-20 aasta jooksul
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Kriku kirjutas:Mul on juba tükk aega tunne, et võistlus käib selle nimel, kes suurema jama suudab välja mõelda (Isamaa kaitsekulude tõstmise nõue on harv erand, mis kinnitab reeglit).
Isamaalt teine mõistlik mõte: kohustuslik II pensionisammas teha vabatahtlikuks.

Ma olen endale aeg-ajalt ikka õnne soovinud, et mind see jama tänu sünniaastale ei puudutanud.
Ratas: pensioni teine sammas peab säilima praegusel kujul. Mis sealt muidugi ikka muud oodata.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Vikerhommiku intervjuu Leo Kunnasega. "Olen valmis kandideerima RK valimistel."
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Hanso kriitika EKRE kaitsepoliitika kohta ei ole iseenesest rumal ega isegi mitte üdini mahategev.

https://www.postimees.ee/6443455/hannes ... esuunaline

Samas - miks ta ei ole suutnud oma SDE-le selgeks teha, et kaitsekulusid on vaja tõsta vähemalt 2,5%ni SKT-st? See ei tuleks ei homoõiguste ega feministlike väärtuste arvelt ja ei kahjustaks kuidagi SDE peamise elektoraadi huve. :mrgreen:
Dona nobis pacem!
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Tsahkna vahutab pikalt-laialt laiapindsest riigikaitsest, aga seda, et Eesti 200 kaitsekulusid 2,5%ni SKTst sooviks tõsta, otse ei ütle.
http://m.delfi.ee/varivalitsus/article.php?id=84200829

Seega nõrgavõitu, nagu ta isegi oma ametites.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Illike kirjutas:Või mul lõppes retsept ära. Kirjutage uus. Selliste kaebustega pöörduvad inimesed III etapi haiglasse kella kolme ajal öösel. Samal ajal on tal üleval mitu kriitilist, keda on vaja jälgida.
See on asi, mis minu endaga juhtus. Mul kui diabeetikul on vaja pidevalt süstida insuliini, juba aastaid. Arst kirjutab välja korduvretsepti, mille alusel sa ostad apteegist ravimeid osade kaupa, mitte kõiki korraga. Ja nii see juhtus, et minu mäletamist mööda pidi mul veel üks osa retseptist kasutamata olema, kuid apteegis selgus, et ma eksisin, retsept oli otsas. Mida teha? Kell pool kuus reede õhtul, perearsti juures kõik juba läinud. Ees on terve nädalavahetus, ilma insuliinita ma välja ei tule. Helistasin perearsti nõuandeliinile https://www.haigekassa.ee/1220 , kuid ka sealt ei osatud muud soovitada, kui EMO-sse minna. Nii ka tegin, õnneks Viljandi haigla EMO-s mingit järjekorda vähemalt tol korral polnud ja sain oma retsepti kätte.
Aga küsimus on selles, miks peab sellise asja pärast EMO-sse kohale minema? Miks ei võiks sellesama perearsti nõuandeliini kaudu seda retsepti välja kirjutada, nad saavad ju digilugu kaudu raviajalooga tutvuda? Arusaadav, et telefoni kaudu ei saa haigusi diagnoosida, aga juba kindlakstehtud diagnoosi puhul retsepti pikendada, eriti kui patsient on seda ravimit juba aastaid kasutanud? Isegi kui tõesti helistab keegi teine, siis retsept kirjutatakse ju patsiendi tõelisele nimele ja kätte saab ravimi ID-kaardi alusel. Minu meelest täiesti bürokraatlik komanu**imine, täiesti võiks vähemalt selles osas EMO koormust vähendada.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Tervishoiu teemade jätkuks;
https://arvamus.postimees.ee/6442633/ju ... kapremonti
Tegelikult mitte, perearstide poolele on lihtsalt rohkem raha vaja, et nimistud lüheneksid ja kättesaadavus paraneks. Praegu surutakse jõuga pikemaid nimistuid peale:
Lihtsalt raha juurde pumpamine ei pane seda ikaldunud süsteemi paremini toimima. Minu teada saab perearst iga tema nimekirjas oleva inimese pealt kindla summa aastas. Kui inimene aasta jooksul perearsti poole ei pöördu on perearsti jaoks asjad korras. Raha käes ja midagi eriti selleks tegema ei pea. Lugu on teine kui inimene tõbiseks jääb. Kergema tõve korral peab arst ise tööd tegema selle nn pearaha eest mis juba ette saadud. Lisaraha juurde ei saa. Visiiditasusid ju perearsti juures pole.
Tõsisema haiguse puhul tuleks suunata haige eriarsti juurde. Sellega kaasneb minu teada perearsti jaoks rahaline kulu. Ta peaks osa selle inimese eest saadud nn pearahast eriarstile maksma. See ongi peamine põhjus, miks perearst ei taha patsienti eriarstide juurde saata kuna tema kaotab rahaliselt, mitte mingisugused käsud ja keelud. Lisame juurde, et inimesed on keskmiselt vanemaks jäänud ning seega terviseprobleeme ka rohkem. Paljudel vanematel inimestel on lisaks ka suhtlemisvaegus kuna lapsed kas puuduvad või on oma enda elu probleemidega nii hõivatud, et eraldi elavate vanemate jaoks aega ei leita. Siis need vanemad inimesed lähevad perearsti juurde oma tervise hädadega ja saavad ühtlasi ka suhelda. Nii ongi terviseprobleemide ilmnedes raske perearsti juurde aega saada ning kui saad, siis varjatuma või tõsisema häda korral püüab perearst sind ise ravida ja eriarsti juurde pääsemiseks pead ise seda tungivalt nõudma.
Arvan endiselt, et olemasolevat tervishoiu süsteemi peaks reformima ja tõenäoliselt keerulisemad operatsioonid ning protseduurid osaliselt tasuliseks tegema. Hetkel supi kallal liiga palju tahjaid ja potti supi juurde valajaid väheks jäänud.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

teeline35 kirjutas:Tõsisema haiguse puhul tuleks suunata haige eriarsti juurde. Sellega kaasneb minu teada perearsti jaoks rahaline kulu. Ta peaks osa selle inimese eest saadud nn pearahast eriarstile maksma.
Ei ole õige: https://www.haigekassa.ee/ru/node/8100 vms. See võib käia igasugu uuringute kohta (Röntgeni pilt näiteks), aga mitte eriarstiabi kohta.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline