Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
See pole muidugi ainult Eesti poliitelu jutt, pigem selline üldine targutus - aga ma sattusin juhuslikult päris heale artiklile "foobiaks" sildistamise kombe ajaloo kohta.
https://newrepublic.com/article/128719/ ... -obsession
https://newrepublic.com/article/128719/ ... -obsession
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Formulari ennast pole kah oma silmaga näinud, küll aga on olnud juhust suhelda inimestega, kes neid täitnud olla...Fucs kirjutas:Груз 200, 300, 700
https://nuker82.livejournal.com/98153.html
* Kõigele vaatamata ei ole suutnud leida netist nende formulaaride (200 ja 300) pilte
On kaОдна из версий: 300 кг - это вес тела на носилках (ориентировочно 100 кг на человека) + 2 сопровождающих из медперсонала (2х100 кг).
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
- Liige
- Kontakt:
Gruzi teemasse veel, et EE illustreeriv pilt on kaader filmist "Gruz 200". On ka film "Gruz 300", aga see film on pigem rämpsfilm ja ei tasu vaatamist.
-
- Liige
Ma ei tea, kas meil mingi ajakirjanduse adekvaatsuse teema on?
EPLi vasak-liberaalid nõuavad hallide passide likvideerimist. Kelle tasemel siis nad nüüd on? Eestimaa Ühendatud Vasakpartei?
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtki ... d=84253847
Et need siis, kes on eesti keele ära õppinud ja eksami teinud, on lollid ning neile, kes seda 25 aastaga ei ole viitsinud, tuleb hakata kodakondsust niisama jagama?
Ausalt öeldes võiksid omanikud läbi mõelda, kas neil on vaja sellist jama ajavat väljaannet pidada. Just nimelt sellise jama ajamisega hakkab see peavoolu meedia oma usutavust sotsiaalmeediale kaotama. Ma arvan, et isegi meie - akf-d - saame oma militaar- ja julgeolekualase informatsiooni koos taustateadmistega muust poliitikast pigem militaarnetist ilma sellist jama läbi kammimata.
EPLi vasak-liberaalid nõuavad hallide passide likvideerimist. Kelle tasemel siis nad nüüd on? Eestimaa Ühendatud Vasakpartei?
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtki ... d=84253847
Et need siis, kes on eesti keele ära õppinud ja eksami teinud, on lollid ning neile, kes seda 25 aastaga ei ole viitsinud, tuleb hakata kodakondsust niisama jagama?
Ausalt öeldes võiksid omanikud läbi mõelda, kas neil on vaja sellist jama ajavat väljaannet pidada. Just nimelt sellise jama ajamisega hakkab see peavoolu meedia oma usutavust sotsiaalmeediale kaotama. Ma arvan, et isegi meie - akf-d - saame oma militaar- ja julgeolekualase informatsiooni koos taustateadmistega muust poliitikast pigem militaarnetist ilma sellist jama läbi kammimata.
Viimati muutis Martin Peeter, 08 Nov, 2018 9:48, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Rääkimata veel selles, et kindlasti on mingi osa neid, kes ei soovigi hallist passist lahti saada, sest sellega on mugavam Venemaa ja Euroopa vahel reisida.EPLi vasak-liberaalid nõuavad hallide passide likvideerimist. Kelle tasemel siis nad nüüd on? Eestimaa Ühendatud Vasakpartei?
Seda pahna on juba 25 aastat ette pandud. Võiks juba ära lõpetada. Halli passi staatus on ise lahenev probleem.
Isainimestele tähendab hallist passist loobumine ka ajateenistust...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Miks peaks arvama, et kodakondsuse nullvariandi pooldajad vahepeal kuhugi ära kadusid?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Lihtsalt selline naiivne lootus, et mõistus tuleb ehk koju.Miks peaks arvama, et kodakondsuse nullvariandi pooldajad vahepeal kuhugi ära kadusid?
Elundirikkuse erakond saab ka 500 liiget kokku: https://poliitika.postimees.ee/6448542/ ... 1530278500
Tore, et meil on nii tarku inimesi, kes saavad aru, et kõik on valesti.Elurikkuse erakond lubab olla uute, keskkonna hüvesid arvestavate majandusmudelite käivitamise poolt, mille vastu on aga Eesti praegune riigijuhtimise mudel. Erakond leiab, et probleeme ei saa lahendada sama tegutsemismustriga, mis on probleeme põhjustanud. Elurikkuse erakond tahab välja töötada uutmoodi struktuuriga riigi, mis võimaldab kasutada keskkonda säästvat ning taastavat majandust.
Samas tahab ta arendada kogukondlikkust, et rahvas saaks olulisi riiklike küsimusi otsustada ilma vahepealsete esindajateta.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma jätaks vasak-liberitele siiski veel ühe võimaluse, sama kampa väljaanne pakub täna sellist reportaaži (Delfi). Kas pole mitte õnnestunud artikkel: nii pealkiri kui ka sisu?Martin Peeter kirjutas:Ausalt öeldes võiksid omanikud läbi mõelda, kas neil on vaja sellist jama ajavat väljaannet pidada. Just nimelt sellise jama ajamisega hakkab see peavoolu meedia oma usutavust sotsiaalmeediale kaotama.
Ma aiman, et akf-il on muidugi siin oma varjatud plaan, aga too mitte just kõige aupaklikuma suhtumisega kirjanik müüb nii hästi (kõige hullem, et ka lasteraamatuid), et alaline palgatöö kaotus teda rivist välja ei löö, kirjanikupalka riigilt ei saa (järelikult Madisoni NO99 lahendus ka ei sobi), kulkalt vist mingit toetust saab, aga selle liini läbilõikamine on liiga suur ponnistus võrreldes mõeldava kasuga.
Ära pikka viha pea.
-
- Liige
Kirjaniku sissetulekute pärast pole mul mingit muret - müügu oma raamatuid ja kirjutagu lehte, meil on vaba maa! Tema seisukohtadega EPLi kolumnites ma ei nõustu, samuti tema nimetamisega rahvakirjanikuks - see on minu õigus, sest me oleme tõesti vaba maa.
Delfi Koorits on muidugi ka aeg-ajalt üsna terane ja minu teada patriootlik inimene.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84251935
Kirjutis kirjeldab tõesti olukorda hästi. Seda suurem kahju on, kui mingid ideologiseeritud arusaamad hakkavad ruulima a la CNNi veel ebaadekvaatsem võitlus Trumpi vastu, kui Trumpi enese tegevus presidendina. See anonüümne lollakas juhtkiri, mis peaks nagu kogu toimetust esindama, vähendab ka kogu Ekspress Grupi paremate ajakirjanike tõsiseltvõetavust. Ning lõpuks hakkab mingi äärmusliku ideoloogia ajamise pärast kaotama lugejaid sotsiaalmeediale kogu nö päris-meedia, millest on kahju, sest sotsiaalmeedias ilmuvaga on võimalik veel edukamalt kogu ühiskonda trollida ja spinnida. Liiatigi on mul hakanud tekkima kohati tunne, et sisuturundus ja ajakirjandus hakkab Ekspress Grupis tugevamalt segi minema kui Eesti Meedias. Eks see sisuturunduse ja suhtekorralduse pealetung ole päris meediale üsna suur probleem.
Delfi Koorits on muidugi ka aeg-ajalt üsna terane ja minu teada patriootlik inimene.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84251935
Kirjutis kirjeldab tõesti olukorda hästi. Seda suurem kahju on, kui mingid ideologiseeritud arusaamad hakkavad ruulima a la CNNi veel ebaadekvaatsem võitlus Trumpi vastu, kui Trumpi enese tegevus presidendina. See anonüümne lollakas juhtkiri, mis peaks nagu kogu toimetust esindama, vähendab ka kogu Ekspress Grupi paremate ajakirjanike tõsiseltvõetavust. Ning lõpuks hakkab mingi äärmusliku ideoloogia ajamise pärast kaotama lugejaid sotsiaalmeediale kogu nö päris-meedia, millest on kahju, sest sotsiaalmeedias ilmuvaga on võimalik veel edukamalt kogu ühiskonda trollida ja spinnida. Liiatigi on mul hakanud tekkima kohati tunne, et sisuturundus ja ajakirjandus hakkab Ekspress Grupis tugevamalt segi minema kui Eesti Meedias. Eks see sisuturunduse ja suhtekorralduse pealetung ole päris meediale üsna suur probleem.
Dona nobis pacem!
Tegelikult seda ei sooviks, et Eestis oleks vasak- ja parempoolne nn peavoolumeedia (kuigi see on vist paratamatu), nagu on USAs. Suur riik oma võimaluste ja mitmekesisusega võib seda endale lubada. Läheb küll teemast mööda, aga siiski riputan siia USA meedia kaardistuse (NB! pole allika usaldusväärsuses 100% kindel, kuid kuna viite leidsin ühelt AFP ajakirjanikult, ning niipalju, kui ma lehte tudeerisin, siis siin panevad meediafirmad ennast ise paika, nt FOX kaardistab paremtiiba, siis arvan, et adekvaatne kaart). Ma isiklikult nihutaks CNNi samale tasemele kui on FOX - selective or incomplete story - teine teisel pool skaalat. FOXi olen pisteliselt jälginud siiski vaid netist.
https://www.adfontesmedia.com/
https://www.adfontesmedia.com/
-
- Liige
Kui seda vaadata, siis kipub see skaala pigem nii olema, et see "neutral" on rohkem "skews left", siis on vahepeal tükk tühja maad ( "skews right" kipubki ju tühjavõitu olema) ning siis tuleb see "hyber-partisan right" - kus on ikkagi ülekaalukalt vähem ja väiksema levikuga väljaanded. Sihukest heas mõttes konservatiivset-informatiivset ajakirjandust ongi väga vähe ja eksisteerib üsna selge informatsiooniline lõhe, mille erinevatel pooltel istujad elavad täiesti erinevates inforuumides.
Aga kui meie ajakirjandus samasuguseks kujunema hakkab, siis on meie väikesel turul seis ikka üsna kehv. Meil saavad mõned väljad päris tühjad olema, mida hakkab täitma sotsiaalmeedia. Kokkuvõttes tähendab see, et suur hulk inimesi liigub üsna kaheldavasse inforuumi.
Kusjuures ka ärilises mõttes on Ekspress Grupil oma eelmise kvartali miinuse juures põhjust kukalt sügada küll, sest eestlased kipuvad konservatiivsevõitu olema ning ei soovi raha eest oma ilmavaatega mitte kookõlas olevat reklaami ja ajupesu osta.
Aga kui meie ajakirjandus samasuguseks kujunema hakkab, siis on meie väikesel turul seis ikka üsna kehv. Meil saavad mõned väljad päris tühjad olema, mida hakkab täitma sotsiaalmeedia. Kokkuvõttes tähendab see, et suur hulk inimesi liigub üsna kaheldavasse inforuumi.
Kusjuures ka ärilises mõttes on Ekspress Grupil oma eelmise kvartali miinuse juures põhjust kukalt sügada küll, sest eestlased kipuvad konservatiivsevõitu olema ning ei soovi raha eest oma ilmavaatega mitte kookõlas olevat reklaami ja ajupesu osta.
Dona nobis pacem!
Võtsid sõnad suust. Täiesti nõus.Martin Peeter kirjutas:Aga kui meie ajakirjandus samasuguseks kujunema hakkab, siis on meie väikesel turul seis ikka üsna kehv. Meil saavad mõned väljad päris tühjad olema, mida hakkab täitma sotsiaalmeedia. Kokkuvõttes tähendab see, et suur hulk inimesi liigub üsna kaheldavasse inforuumi.
Usas on rohkem vasakpoolseid valijaid (viimastel valimistel on vasakpoolsed saanud rohkem hääli kui parempoolsed), ilmselt selle tõttu ongi meediaväljaanded sihtrühmana defineerinud inimgrupi, mida on rohkem ja mille pealt on lihtsam teenida.Martin Peeter kirjutas:Kui seda vaadata, siis kipub see skaala pigem nii olema, et see "neutral" on rohkem "skews left", siis on vahepeal tükk tühja maad ( "skews right" kipubki ju tühjavõitu olema) ning siis tuleb see "hyber-partisan right" - kus on ikkagi ülekaalukalt vähem ja väiksema levikuga väljaanded. Sihukest heas mõttes konservatiivset-informatiivset ajakirjandust ongi väga vähe ja eksisteerib üsna selge informatsiooniline lõhe, mille erinevatel pooltel istujad elavad täiesti erinevates inforuumides.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: ziim ja 2 külalist