ja teiseks võibki seal olla, et tööline suudab arvuliselt rohkem tööd teha.
Sellest on nüüd küll väga palju vett merre voolanud, aga kunagi kui ma soome firmasse tööle läksin, siis nooruse agarusest ja soovist näidata, kui hea töömees ma ikka olen, sai kohe esimesel päeval hingega tehtud....
Vaja oli 6m kõrguse ruumi lakke betooni külge kinnitada ripptransportööri kronsteine 120m pikkuselt kolmes reas.
Puurimine HILTI-ga, ankrupoldid ja kronsad külge...
No me hakkasime hommikul kell 7 pihta ja kella kolmeks olid kõik kronsad ilusti laes.
Ja siis tuli boss (lühinägelik ja prillidega) ning küsis, et mida ma oma platvormtõstukiga koridori teises otsas teen.
Ma ütlesin, et kronsasid panen ja just lõpetasin.
Boss, et ma saan aru, et sa tänaseks lõpetasid, aga mida sa siin koridori otsas teed?
Ma mõtlesin, et äkki ma ei saa soome keelest aru, või ei oska ise piisavalt hästi rääkida ja kordasin üle, et ma lõpetasin siin koridori otsas just kronsade paneku.
Boss, et mis asja? Panid terve ühe rea täna ära või?
Mina, et ei, kõik kolm rida...
No ja siis ma sain sellise sõimu osaliseks, et anna olla. Boss lasi tõstukiga ennast lae alla tõsta, et veenduda oma silmaga, kas see hull pani tõesti kõik kolm rida kronsasid ära.
No ja pärast veendumist käskis mul kronsad uuesti maha kruvida, sest need kolm rida olid NÄDALA NORM...
Siis ma käisin järgmised neli päeva ja imiteerisin kronsade panekut.