Sulle ei pruugi mõned faktid ju meeldida, kuid see ei tee neid olematuteks.Kriku kirjutas:Seda meelevaldset hinnangut ei muuda pidev korrutamine kuidagi põhjendatumaks. Kes ja kuskohas on otsustanud, et just selle dokumendiga ühinemata jätmine tähendab mingist senisest joonest kõrvale astumist? Kuskohas selline joon defineeritud on - ma mõtlen kuskil mujal kui liberaalide kõrvade vahel? Kes on otsustanud, et just see lepe vastab Eesti väärtuspõhise välispoliitika väärtustele? Mikser?toomas tyrk kirjutas:Ja rändeleppega ühinedes ei astu Eesti kohe mitte kuidagi oma välispoliitika rajalt kõrvale. Vastupidi, sellega ühinemata jättes astub. Ja välispoliitika ei ole Eestis mitte kunagi olnud ühe erakonna poliitika. Vastupidi - on püütud hoida joont, et välispoliitika oleks järjekindel ka valitsuste vahetumise järel. Seda joont on seni ajanud ka Isamaa. Nüüd aga astus kõrvale.
Ja ma olen nagu juba korduvalt viidanud, et see raamistik ei ole dokument omaette, vaid järjekordne paber ühes protsessis. Mis käivitus 2016. aastal kui välisminister oli Ligi ja president Ilves. Ja juba siis otsustati, et Eesti osaleb selles protsessis.
Veel selle aasta kevadel oli Isamaa jaoks täiesti OK, et Eesti ühineb ka ränderaamistikuga.
Ja nüüd sügisel äkki enam ei olnud OK.
Mis juhtus vahepeal? Kas raamistiku tekst muutus? Või muutusid teatud sisepoliitilised olud?