Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Dr.Sci
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Dr.Sci »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84799003

Kellel nüüd enne valimisi selline mõte pähe torkas? Siin ei saa enam rääkida seemnete tarbimisest - aju mis genereeris ettepaneku, on ilmselt olnud pikaajaliste mõjuainete mõju all olnud. Kaasajooksikute omad samamoodi.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84799003

Kellel nüüd enne valimisi selline mõte pähe torkas? Siin ei saa enam rääkida seemnete tarbimisest - aju mis genereeris ettepaneku, on ilmselt olnud pikaajaliste mõjuainete mõju all olnud. Kaasajooksikute omad samamoodi.
No mis sa ikka Reinsalust tahad?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Z03 kirjutas:
Svejk kirjutas:Mis mulle eriliselt selle postituse juures meeldib, on see, et "kõik on niigi selge" 8)
Mul oleks ka üks "retooriline" küsimus: "Mida kujutab endast EKRE ja kuhu see Eesti viia võib" - ja seda AKF Z03 arvates... :)
Ilmselgelt on "kõik niigi selge", nii nagu ka vastustega, mida sellele täpsustamata "niigi selgele" küsimusele ei oodata... :D

Ma eraldi käisin läbi austatud kaasfoorumlaste vastuseid sellele "retoorilisele küsimusele", aga silma ei hakanud, et keegi oleks huvi tundnud, aga ma siis tunnen:
"Mida siis kujutab endast EKRE ja kuhu see Eesti viia võib"

P.S.S.
Ja see ei ole tegelikult retooriline küsimus! :P
Jättes tähelepanuta kerge iroonilise tooni akf Svejki kommentaari juures, arvan, et vastan küll kommentaaris esitatud küsimusele veidike pikemalt. Millalgi, kui mul rohkem aega on, pühade ajal näiteks.
Mõtlesin ümber. Ei viitsi midagi vastata. Nagunii oleks see üks tühi töö ja vaimu närimine. Jäägu igaühele tema oma tõde, olgu siis inimene EKRE usku või vastand. See veel puuduks, kui hakkaksin oma jõulupühi häirima EKRE üle mõeldes. Mul on kavas palju targemat teha - parti küpsetada, Rahvaparki jalutama minna ja lugeda Jo Nesbo kriminulli "Janu".

Soovin kõigile Militaar.net-i vapratele klaviatuurisõdalastele rahulikke jõule. Teiega on siin tõesti lõbus olnud.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Niisiis tegid sa seda jälle.. 8) nö 2:0 Kaks korda seletasid midagi, null korda selgitasid midagi... :)
Selle koha peal, et ümber mõtlesid, käitusid sa nagu mees - A.H.Tammsaare on öelnud, et "Mees annab sõna, mees võtab sõna"
Ma olen siin teemas varemgi öelnud, et tark taganeb ebasoodsas olukorras ja annab lahingu siis ja seal, kus talle sobib, mitte vastase tingimustel.. :)
See, mis mulle sinu juures ei meeldi, on see, et kasutad võimalust midagi nö "öelda", aga ei vastuta selle eest. Kohe selgitan.

Me oleme meeste foorumis,eks. Pealegi militaarses. Lähen kohe raginaga rüütlite juurde. Meestele on üldse omased igasugu kirjutamata reeglid ja aukoodeksid :D
Mulle endale kohutavalt meeldib siinne foorumi õhkkond ja väitluskultuur - kohati nagu rüütliturniiril :P
Sinu tegevus antud juhul seda mulle ei meenuta, vaid pigem mingit "viskan kiviga aknasse ja jooksen metsa" stiili... :D Ja mitte ainult.

Ühesõnaga "ma ei näe vastust". Parafraseerides sm. Ansipit. Mitteparafraseerides ma ei näe küsimust ka! :mrgreen:
Z03 kirjutas:Mul on küsimus Militaar.net-i kohalikule EKRE sõprade klubi rakukesele - kuidas on võimalik, et intelligentsed inimesed (ja siin foorumis on palju intelligentseid inimesi) ei saa aru, mida endast kujutab EKRE ja kuhu see Eesti viia võib?

Retooriline küsimus tegelikult. Pole vaja vastata, tean kõiki neid vastuseid juba nagunii.
Kohe võtan analüüsida. Käin võtan kohvi, jalutan koeraga ja siis jätkame...

Nii. Tehtud 8)

"Kas te olete juba lõpetanud hommikukohvi kõrvale konjakijoomise?" :) Ilukirjandusest pärit klassika....
Siinkohal sobilik illustreerimaks selle ülaltsiteeritud "küsimuse" iseloomu. Ainult et sinul oli "rastjashkasi" kõvasti rohkem.
Võtame järjekorras.
Esiteks misasi on "kohalik EKRE sõprade klubi rakuke"? :D Kuulen esimest korda...(kui see ei ole provokatsioon, siis mis see on?)
Teiseks: "kuidas on võimalik, et intelligentsed inimesed....ei saa aru".(nonsenss, spekulatsioon)
Kolmandaks: "mida endast kujutab EKRE ja kuhu see Eesti viia võib" (spekulatsioon, provokatsioon, manipulatsioon, sisutühi loosung)

Kust on pärit andmed et intelligentsed inimesed kõik kollektiivselt ei saa aru? Loomulikult on see väljamõeldis, samasugune nagu ka "kohalik EKRE sõprade klubi rakuke", samuti nagu võib vaid spekuleerida, mida sinu arvates "kujutab endast EKRE ja kuhu see viia võib".

Ja seda kompotti kokku võttes - küsimus kõlas, et "kuidas see on võimalik". (muideks minu arvates see ei olegi võimalik :mrgreen: )
"Intelligentsed inimesed", kes endast aru ei saa, miks nad mida teevad, hakkavad ainult sulle teadaolevate andmete ja oletuste põhjal eneseanalüüsiga tegelema
(sisuliselt ennast kaitsma, sinu provokatsioonile reageerides ennast nö "puhtaks pesema", õigustama jne) ja tõestama et nad kaamlid ei ole! Braavo!

Vahemärkusena Dr.Sci´le - olen teadlik, et Z03 on naine (daam, kes käitub plikalikult. Käib siin poissa õrritamas. Annab mõista, aga ei mõista anda. Nö intellektuaalses plaanis :) )

Kokkuvõtvalt tahan ütelda järgmist
(loomulikult on sinu postituse puhul tegemist puhtakujulise provokatsiooniga ja mitte millegi enamaga, aga kuna see oli nii armsalt stiilipuhas, ajuvaba (ja väga naiselik! :) siis):

Selline stiil midagi "küsida" ja juba eos vastuseid mitte kuulda tahta meenutab mulle ühte inglisekeelset ütlust -
"What is the difference between ignorance and stupidity? I Don’t Know, and I Don’t Care"

Lööme suukorvi suule ja sträppooni tagumikku, et kindlalt midagi kummastki otsast ei liiguks sisse ega välja.. :)

Ja kõige selle juures, kus sa ei võta sisulist vastutust oma sõnade eest, vaid viskad need nagu kondid koertele järamiseks ja lahkud,
sa veel täiesti selgelt annad mõista, et pead ennast moraalselt ülemaks... millekski enamat väärivaks
Seda ka oma keeldumises midagi selgitada ja põhjendada, umbes nagu see ei oleks seda väärt või täpsemalt - see ei ole sinu vääriline
( http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 09#p568709 )
Viimati muutis Svejk, 20 Dets, 2018 7:53, muudetud 10 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Svejk kirjutas:Niisiis tegid sa seda jälle.. 8) 2:0 Kaks korda seletasid midagi, null korda selgitasid midagi... :)
Selle koha peal, et ümber mõtlesid, käitusid sa nagu mees - A.H.Tammsaare on öelnud, et "Mees annab sõna, mees võtab sõna"
Ma olen siin teemas varemgi öelnud, et tark taganeb ebasoodsas olukorras ja annab lahingu siis ja seal, kus talle sobib, mitte vastase tingimustel.. :)
See, mis mulle sinu juures ei meeldi, on see, et kasutad võimalust midagi nö "öelda", aga ei vastuta selle eest. Kohe selgitan.

Me oleme meeste foorumis,eks. Pealegi militaarses. Lähen kohe raginaga rüütlite juurde. Meestele on üldse omased igasugu kirjutamata reeglid ja aukoodeksid :D
Mulle endale kohutavalt meeldib siinne foorumi õhkkond ja väitluskultuur - kohati nagu rüütliturniiril :P
Sinu tegevus antud juhul seda mulle ei meenuta, vaid pigem mingit "viskan kiviga aknasse ja jooksen metsa" stiili... :D Ja mitte ainult.
Ega Z03 pruugigi mees olla - kuskilt jäi selline mulje. Aga lõpetaks selle parteide sildistamise siiski ära. EKREst räägitakse niigi nagu nende põhiloosung oleks "ein Volk, ein Reich, ein Führer", samas sotse serveeritakse kui gruppi kes armastavad rõhutuid, vaeseid, pagulasi, homosid ja lapsi - ja keegi ei küsi et kas sinepi või ketsupiga... Ometi on ajalugu näidanud et just sotsialistid ja kommunistid on esimese asjana absoluutvõimu saavutatuna pannud kinni (või kasti) kõik "pahad" et nad enam "paha" ei teeks.

Et siis - rahu, valimised on tulemas, hoiame siin foorumis külma pead ja räägime teemades teemakohaselt.
Poliitelust veel seda et Haridus ja Teadusministeeriumi juhtkonnas näikse toimuvat positiivsed muutused, ootan pikisilmi selle edasikandumist ülikoolidesse. (eriti TTÜ)
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Väga hästi kirjutatud, akf Svejk. Mõtlen seda täiesti siiralt.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:Ometi on ajalugu näidanud et just sotsialistid ja kommunistid on esimese asjana absoluutvõimu saavutatuna pannud kinni (või kasti) kõik "pahad" et nad enam "paha" ei teeks.
Oskad sa tuua KONKREETSEID näiteid, kus sotsialistid (sa ilmselt mõtlesid sotsiaaldemokraate) on seda teinud. Või mõtlesid natsionaalsotsialiste?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

VSDT(b)P = Venemaa Sotsiaaldemokraatlik Tööliste (bolševike) Partei
https://et.wikipedia.org/wiki/N%C3%B5uk ... lik_Partei
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Aga lõpetaks selle parteide sildistamise siiski ära. EKREst räägitakse niigi nagu nende põhiloosung oleks "ein Volk, ein Reich, ein Führer", samas sotse serveeritakse kui gruppi kes armastavad rõhutuid, vaeseid, pagulasi, homosid ja lapsi - ja keegi ei küsi et kas sinepi või ketsupiga... Ometi on ajalugu näidanud et just sotsialistid ja kommunistid on ....
:D Lõpetame siis või ... ? :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma ei saa üldse aru, milles see "parteide sildistamine" siin seisneb. :dont_know: See, et analüüsitakse erakondade seisukohti, nende valijate sotsioloogilist profiili, nende valijate seisukohti jms. ja seda kõike võrdluses teiste erakondadega - see on ju kõige tavalisem politoloogia või ajalugu.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Tiit Vähi ajab oma tüüpilist jama:
"Leian, et Eesti julgeolekuküsimused on väga tähtsad, kuid pärast seda kui on öeldud, et me valmistume sõjaks, on palju räägitud, et meil pole julgeolekuohtu. Aga eelarves kaitskulutused kasvavad kõige rohkem. NATO liikmemaks on kaks protsenti, mitte 2,5 protsenti," kommenteeris ta.
https://www.err.ee/886503/tiit-vahi-hin ... okku-hoida
Samasugust pahna on ta ka varem öelnud.
Vähi teatas: „Olen Eesti militariseerimise vastu. Mulle see ei meeldi. Mina annaksin eelarvest raha hoopis Valga ning Võru sünnitushaiglatele
Mina paneks ta koos oma äridega mõjuagentide nimekirja.
gorilla
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gorilla »

nimetu kirjutas:Tiit Vähi ajab oma tüüpilist jama:
"Leian, et Eesti julgeolekuküsimused on väga tähtsad, kuid pärast seda kui on öeldud, et me valmistume sõjaks, on palju räägitud, et meil pole julgeolekuohtu. Aga eelarves kaitskulutused kasvavad kõige rohkem. NATO liikmemaks on kaks protsenti, mitte 2,5 protsenti," kommenteeris ta.
https://www.err.ee/886503/tiit-vahi-hin ... okku-hoida
Samasugust pahna on ta ka varem öelnud.
Vähi teatas: „Olen Eesti militariseerimise vastu. Mulle see ei meeldi. Mina annaksin eelarvest raha hoopis Valga ning Võru sünnitushaiglatele
Mina paneks ta koos oma äridega mõjuagentide nimekirja.
Kuna mul on väga liikuv eluviis, siis söögikorrad on siin-seal. Muuhulgas on olnud au korduvalt sattuda Sillamäel endise ''Silmeti'' sööklasse.
See on esimesel korrusel, sissepääs on kõigile avatud. Muuhulgas käib seal söömas ''Sillamäe Kalev'' jalgpallimeeskond. Tasuta.

Noh, lürbin seal enda tagasihoidlikku seljankat, kui saabub härra Vähi.. Koos kaaskonnaga... Kõik on vinks-vonks, ülikonnad ja kuldhambad.
Erilist muljet avaldas mulle üks jorss sinises ülikonnas, rind medaleid täis, lugesin seal muuhulgas kokku- master sporta cccr.

Vägev.

Ütle mulle kes on su sõbrad, .........
-he not to go to war, she not to go to a dance.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No igasugune idatransiidiga tegelev seltskond ongi see, kelle testiikulid on kõige tõenäolisemalt kuskil Dzerzinski väljaku majas kindlalt sahtli vahel ja kui vaja, siis seda sahtlit lükatakse põlvega kiirelt koomale 8)

Min nt ei usu, et täna õnnestub venega seotud suuremat äri edukalt ajada ilma, et idanaabrile mingeid vastuteeneid ei tee. Selle lihtsa triki ("tee meiega koostööd ja nõuka riik ostab sinu kauba") avastasid tšekistid juba 1930ndatel.

Huvitav, kas Soomes ka idatransiidiga tegelejad taolist juttu avalikult ajavad?
master sporta cccr.
No teatud rahvustel on omapära taolisi tiitleid endale rinda riputada. Nägin kunagi ühes Eesti vangimajas tegelast, kellel olid käies oksad eriti laiali. Põhjus selgus siis, kui antud venekeelse tegelase kapuutsiga pusa seljale oli suurelt ise õmmeldud kirja "full contact karate champion" nägin :mrgreen: Teatud rahvuste hulgas annavad sellised asjad feimi juurde.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Savisaar pääses lõplikult kohtu alt: https://www.postimees.ee/6483085/riigik ... opetatakse
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline