Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

Bahovskiga tuleb nõustuda:
Sisepoliitikas ei julge ma jagada presidendi optimismi, et rahvas pole lõhestunud. Kui vaadata igapäevaselt sotsiaal- ja ka muud meediat, siis on selge, et kaevikud muutuvad järjest sügavamaks. Jah, vaidlus ÜRO ränderaamistiku üle keerleb küll selle ümber, kuidas rändega tegeleda, kuid samas on ränderaamistik vaid osa probleemist. Lisatagu veel kooseluseadus ja üldise poliitilise kultuuri allakäik. On tunne, et osa kodanikke lausa ootab islamiäärmuslaste terrorit Eestis saamaks „reeturid“ seina äärde panna. Seda sõna-sõnalises tähenduses. Ja ei usu mina enam, et riigikogu valimised ses plaanis midagi muudaksid.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/erkki- ... d=84838781

Poliitilise kultuuri allakäigu suur võitja on Keskerakond, sest nemad on alati ses mõttes mudaliigas toimetanud ja teisi enda juurde oodanud-kutsunud.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Kriku kirjutas:Bahovskiga tuleb nõustuda:
Sisepoliitikas ei julge ma jagada presidendi optimismi, et rahvas pole lõhestunud. Kui vaadata igapäevaselt sotsiaal- ja ka muud meediat, siis on selge, et kaevikud muutuvad järjest sügavamaks. Jah, vaidlus ÜRO ränderaamistiku üle keerleb küll selle ümber, kuidas rändega tegeleda, kuid samas on ränderaamistik vaid osa probleemist. Lisatagu veel kooseluseadus ja üldise poliitilise kultuuri allakäik. On tunne, et osa kodanikke lausa ootab islamiäärmuslaste terrorit Eestis saamaks „reeturid“ seina äärde panna. Seda sõna-sõnalises tähenduses. Ja ei usu mina enam, et riigikogu valimised ses plaanis midagi muudaksid.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/erkki- ... d=84838781

Poliitilise kultuuri allakäigu suur võitja on Keskerakond, sest nemad on alati ses mõttes mudaliigas toimetanud ja teisi enda juurde oodanud-kutsunud.
Ega ikka ei tule küll. Tavaline liberaali niutsumine, hala, oma foobiate ühiskonda istutamine. Miks? Sest hakkab kaduma nende võimumonopol, nii meil kui mujal.
Ja kus see poliitiline kultuur meil ja mujal üldse olnud on? Tühi hala. Enam ei lasta teatud ebamugavaid küsimusi vaikselt ja hämades ära korraldada. See on muidugi ebamugav. Rahvas laulgu valitsejate otsustele hoosiannat või olgu vait. Kui julgevad oma arvamust ja meelsust näidata, hakkab mingi haige jura vihast jne. Tõesti need liberaalsotsid vaadaku peeglisse. Ehk nad polegi eksimatud? Ehk demokraatias siiski tohib neid ka kritiseerida?
Ja sa ikka tead, kes moodustavad kesikute peamise valijaskonna? Neil pole naljalt kuhugi enam tõusta, pigem ikka langeda. Kuigi migrante idast tiksub pidevalt peale, seda küll.
FB_IMG_1544305750566.jpg
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Lemet kirjutas:
. kas piir sulgeda ja ebaseaduslikud piiriületajad arreteerida.
Selleks peaks piir olema mitte ainult valvatud terves pikkuses, vaid ka kaitstud. Praegu, niipalju kui avaliku teabe põhjal võib otsustada, on need mõlemad suuresti vaid tühja tünni kõmin. Kaamera posti otsas või vaatlusdroon ei ole massilise piiriületuse puhul mingi argument. Eriti kui naaberriik sellist asja igati mahitama hakkab.
Hetkeolukord ei anna küll mitte mingisugust alust väita, et mingis kriisiolukorras jätkuks sama praktika.
Hetkel piisab olemasolevatest meetmetest ja need mõned vietnamlased püütakse ka reeglina kinni.
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Savisaar pääses lõplikult kohtu alt: https://www.postimees.ee/6483085/riigik ... opetatakse
Rahvatarkus sai jälle tõestust: Väikesed sulid ripuvad võllas ja suured sulid sõidavad tõllas.
Paras oleks muidugi kogu riigikohtu koosseis kupatada arsti juurde ja kõik nende tervisehädad välja selgitada ja kui siis arstlikust komisjonist kas või üks arst arvab, et mõni nendest terviseriketest võib lähiajal põhjustada konkreetse riigikohtuniku surma või suutmatuse oma tööga toime tulla siis seejärel võib inimese oma ametist Savisaare Riigikohtu lahendi pretsedendi alusel vallandada! :twisted:
Kuulaks kogu seda vassimist kohe suure huviga, mis siis tõenäoliselt järgneb.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Poliitilise kultuurituse (politainment) nähtust veab ikkagi meedia ning selle palju suurema hoovuse nimeks on infotainment ja siin ei ole eriti mingit erilist Eesti spetsiifikat.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

krizz kirjutas:Ega ikka ei tule küll. Tavaline liberaali niutsumine, hala, oma foobiate ühiskonda istutamine. Miks?
Mina ütleks antud postituse kohta, et tavaline ekre hala, niutsumine ja foobiate ühiskonda istutamine.

Miks?

Sest muidu ei saa hääli kokku.

Midagi sisulist postis oli? Mis oli sõnum poliitteemade harrastamiseks foorumis?

Järgmine sõnum saab olema pikaajalisest bännist...
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Bänni, bänni. Ehe näide kuidas ei seedita teistsugust arvamust. Nii tüüpiline. Tõeline demokraatia! Muide demokraatia ongi see, et valitakse parteide hulgast omale sobivam. EKRE on täiesti legaalne organisatsioon, kellel on arvestatav toetus. Kuid mina esindan siin iseennast. Minu vaated olid paigas ammu enne EKRE teket, juba taasiseseisvumise ja ERSP aegadel.

Aga EKRE häälte saamise pärast ära muretse :wink: Saan aru, et see on teatud seltskonna ärevaks muutnud. Muide kõik erakonnad püüavad ja vajavad esindudemokraatias hääli. Teisiti ei saagi. Iga aasta enne valimisi lubatakse eiteamida kokku. Eriline Eesti poliitkultuuri saavutus oli reformi Venemaa ohu kaardi väljakäimine koos Keskiga - ja said järjest võimume. Lollikindel mudel, mis enam kahjuks ei toimi. Pööbel oskab vist juba veidi oma peaga mõelda. Teavad, et oleme NATOs ja puha.

Sõnum oli see, et Bahovski lahmib, ilma näiteid toomata ja istutab oma foobiaid ühiskonda.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Sildistamine ei ole arvamuse avaldamine. Arvamust saab avaldada ka teist osapoolt solvamata. Ja argumenteerides.

Nii et paluks rahulikult maha istuda ja näidata, kes, kus ja mismoodi eksib. Kas eksib president, kes väidab, et ühiskond tegelikult ei ole lõhustunud? Eksib Bahhovski, kes väidab, et president eksib, ja ühiskond on tegelikult lõhestunud? Või eksivad mõlemad, ja kui, siis milles?

Aga lihtsalt kiun ja hala hoia ikka rahulikult enda sees. Ükskõik mis ajast sa seda ka kogunud ei ole...
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Natuke siiski veel kiunun ja halan, kui lubatakse?

Kuidas ma solvasin kedagi? Muide arvan, et solvamine ja solvumine on inimõigus ja igaühe enda valik, kuidas defineerida ühte ja teist. Kuhu me välja jõuame, kui meie nahk nii õhuke on, et koguaeg solvume? Nii ei saa ju ometi elada!

Nimelt lõhestumine on alati demokraatia juurde kuulunud. Siin pole midagi uut. Ainult diktatuuris ei ole lõhesid, on vaid üks ja õige arvamus. Demokraatias võivad sotsid demoniseerida rahvusriiki ja ekret, kuid ka vastupidi. Rahvas otsustab, olgu ta nii loll ja manipuleeritav, kui tahes.

Aga head jõuluaega, lõpuks oleme siiski üks Eesti ja loodetavasti jääme vastandumisel seaduste piiridesse.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Lõhestumine ei ole demokraatia juurde paratamatult kuuluv. Erinevad arvamused on.

Mina isiklikult ka ei arva, et Eesti ühiskond oleks kuidagi eriliselt lõhestunud. Kuid sotsiaalne sidusus on kindlasti vähenenud. Seega esindan ma pigem sellist igavat seisukohta, et tegelikult on nii presidendil kui Bahhovskil mõlemal natuke õigus.

Jama värk...

Ja mis sellesse sotsiaalsesse sidususse puutub, siis selle vähesusest Eesti ühiskonnas hakati rääkima juba ca 5 või rohkem aastat tagasi. Ainult et midagi tarka selle suurendamiseks ka ei ole suudetud ette võtta. Hoolimata "jääkeldri protsessist" ja arvamusfestivalidest. jne. Ja EKRE tegevus ei ole ka kohe kuidagi suunatud selle sidususe suurendamisele. Pigem vastupidi.

Samas - vaadates, kuidas sama probleemi näiteks praegu Prantsusmaal välja elatakse - no meil on see värk veel üsna kultuurne ja kontrolli all.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

toomas tyrk kirjutas:Lõhestumine ei ole demokraatia juurde paratamatult kuuluv. Erinevad arvamused on.

Mina isiklikult ka ei arva, et Eesti ühiskond oleks kuidagi eriliselt lõhestunud. Kuid sotsiaalne sidusus on kindlasti vähenenud. Seega esindan ma pigem sellist igavat seisukohta, et tegelikult on nii presidendil kui Bahhovskil mõlemal natuke õigus.

Jama värk...

Ja mis sellesse sotsiaalsesse sidususse puutub, siis selle vähesusest Eesti ühiskonnas hakati rääkima juba ca 5 või rohkem aastat tagasi. Ainult et midagi tarka selle suurendamiseks ka ei ole suudetud ette võtta. Hoolimata "jääkeldri protsessist" ja arvamusfestivalidest. jne. Ja EKRE tegevus ei ole ka kohe kuidagi suunatud selle sidususe suurendamisele. Pigem vastupidi.

Samas - vaadates, kuidas sama probleemi näiteks praegu Prantsusmaal välja elatakse - no meil on see värk veel üsna kultuurne ja kontrolli all.
Näed - jällegi on EKRE süüdi? Milles? Selles et meil on sotsiaalne sidusus väheneb ja ühiskond on lõhenemas on süüdi teatud vähemused, kes kes omale jumal teab mis õigusi välja nõutavad ja neid mitte saades karjuvad suure häälega et neid diskrimineeritakse. Ja tegelikult - kui vastavates küsimustes teha rahvahääletus (seda saab edukalt viia läbi paralleelselt Riigikogu või EL valimistega) oleks demokraatlikult paigas kas kanep legaliseerida, homoabielud seadustada, lubada piiramata immigratsioon nendele kes tuuakse siia (odav)tööle jne... Ja kui rahvahääletuse käigus ühiskond ütleb EI siis tuleb vähemusel sellega leppida - nagu mina pean leppima sellega et kuigi ma ei hääleta ei Keskerakonna ega Reformierakonna poolt, moodustavad tõenäoliselt järgmise valitsuse need 2 parteid ja mina olen seal kus olen olnud kõik need 20+ aastat - vähemuses.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Ekre populaarsuse kasvule on ju suure tõuke andnud sotside (kohati tundub et täiesti suunatud) tegevus, seega siis on ju seda sotsiaalset sidusust lõhkunud ju pigem sotsid :) .
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Dr.Sci kirjutas:Näed - jällegi on EKRE süüdi? Milles? Selles et meil on sotsiaalne sidusus väheneb ja ühiskond on lõhenemas on süüdi teatud vähemused, kes kes omale jumal teab mis õigusi välja nõutavad ja neid mitte saades karjuvad suure häälega et neid diskrimineeritakse.
Julgen juhtida tähelepanu siin kõlavale väikesele ebakõlale. Ka EKRE on samasugune "teatud vähemus" kes samamoodi toimib. Või oligi küsimus retooriline?
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

krizz kirjutas:Muide arvan, et solvamine ja solvumine on inimõigus ja igaühe enda valik, kuidas defineerida ühte ja teist.
Mul on ükskõik, mis sa arvad. Siin foorumis ei ole sina see, kes otsustab, mis on solvav ja mis mitte. Ära aja oksi laiali.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma ise ei ole siiani aru saanud,millisele skaalale EKRE paigutada poliitilistel kaaludel.Kui kesikud panna vasaktsentristlikule kohale ja nendest vasemale veel sotsid ja edasi juba see imeliku nimega Eestimaa Ühendatud Vasakpartei(ehk siis vasakpoolsuse populistlik variant),siis kesikutest paremale poole jääv osa on eriti segane.Naabriks paremal pakuks reformareid,keda võiks nimetada paremtsentristideks,edasi isamaalased,kes tahaks olla kristlike demokraatide sarnane paremjõud.Parlamendist kaduv Vabaerakond on rohkem protestipartei,naguka see nüüd sisenev Eesti 200.Nii,et sellepärast ei hakka neid paigutamagi.Usun,et Eesti 200 jagab sama saatust nagu Vabaerakond peale järgmist tsüklit.
EKREL on kusjuures minu arvamuse mõõda nii parempoolse,kui vasakpoolsete vaadete omadusi,lisaks populism, a la meie teeme kõik asjad ära aga elus ju nii lihtne see ei ole.Vasakpoosed momendid tulevad sisse majanduslubadustes,eriti,mis puudutab palkade ja tööjõu küsimuste nägemust.Sotsiaalse poole peal on nii vasakpoolsust(Helme sen. jutt venelaste kohast ja mentaliteedist,mis absoluutselt sarnanes Eestimaa Üendatud Vasakpartei nägemusega),populistlikku parempoolsust(paneme piirid kinni,siis tuleb paradiis),kui ka klassikalist kristlikku demokraatiat(peresuhete klassikaline nägemus).Poliitilise käitumise mudeliks soovitakse aga saada tagasi Pätsi aeg,mis oleks segu selle aja kitsendustest oponentidele.Omamoodi on naljaks see,et Pätsi poolt kinni pandud vabadussõdalaste liikumist nad ideaalis ei puudutaks.Samuti positsioneerivad nad ennast rohkem nende valijate suunas,kes peale 2008 aasta kriisi ei olegi saanud jalgu alla,lubades majandusliku eraldumise puhul(EL väljaastumine) muuta siseturgu nii,et palgatasemed tööjõu defitsiidiks muutumise teel hakkavad kiirelt tõusma.Kus see arvamus tuleb,et siis turud Eestile jäävad avatuks,ma senini pihta saanud ei ole.
Jah Eestis on olemas valijate hulk,ca.15-20 prosenti,kes kindlasti hääletaks raudse rusikaga juhi poolt.Meil ei ole taga brittide traditsioone ega Skandinaavia stabiilsust.Mingis mõttes on meil ikka veel ajus ka tsaari aja mõtlemine,et mõisa kõis las lohiseb ning saks teab,mida teeb.Rääkimata juba sellest,et uue iseseisvuse ajal ei olegi meil tekkinud mõistet nagu kristlik demokraatia.Millest on muidugi kahju.
Kõige lõpuks aga sooviks rahulikku jõuluaega foorumlastele ja head uut aastat.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 24 Dets, 2018 12:16, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist