Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Borja, ära saa valesti aru. Paljud EKRE seisukohad mulle väga meeldivad aga sellistega ei saa valitsust moodustada, kes koguaeg kuskil sekeldustes on ja igasugune filter aju ja suu vahel puudub. Seda võivad lubada endale (välispoliitikat arvesse. Õttes) riigid nagu itaalia jms.
Kui keegi Eesti valitsuse liikmetest hakkaks sellist sodi siust ajama siis nullitakse meid ära. Eesti ei ole Itaalia ega USA kelle puhul peab nii mõndagi alla neelama.
Koalitsioonist jääb EKRE välja aga kui nad end on tõestanud fraktsioonina siis võin mürki võtta, et reffikad vahetavad irl-i ja sde paari aasta pärast nende vastu välja. Aga selleks peab EKRE endaga tööd tegema
Kui keegi Eesti valitsuse liikmetest hakkaks sellist sodi siust ajama siis nullitakse meid ära. Eesti ei ole Itaalia ega USA kelle puhul peab nii mõndagi alla neelama.
Koalitsioonist jääb EKRE välja aga kui nad end on tõestanud fraktsioonina siis võin mürki võtta, et reffikad vahetavad irl-i ja sde paari aasta pärast nende vastu välja. Aga selleks peab EKRE endaga tööd tegema
Mul isiklikult natukene kahju, et EKRE ei saa valitsusse, oleks ikka lootnud valimislubaduste täitmist, mis need nüüd olid, ahjaa, miljard riigikaitsesse, kohtunikud partei kontrolli alla ja pankrot 5 aastaga. Nüüd saame kuulda jälle ainult kõlavaid avaldusi, rasket kriitikat "valitsevate erakondade" aadressil ja midagi pagulastest. Kahju, tõesti kahju, mina tahaks küll neid näha võimuliidus ja siis 4 aasta pärast valimiste tulemusi. Huvitav, kas EKRE võtaks siis veel kohti juurde ? 
Unforeseen consequences
Siin jälle arvatakse, et ref on oma valijaid petnud - teenisid oma hääled sotsidele ja keskile vastandudes ja nüüd juba mehkeldavad nendega. https://www.ohtuleht.ee/944124/alar-kil ... alitsiooni
Veel pole isegi valimistulemusi ametlikult välja kuulutatud. Mitte et see väga imestama paneks, nad on ju kogu oma olemasolu jooksul just sedamoodi trikke teinud. Mis teha kui rahval on haugimälu.
Üks kommentaar UU-st samal teemal
Kristin Luha
Kallase võrdlemine nende naistega on ilmne liialdus. Ühele ei saa ta välimuse, teisele mõistuse poolest ligigi. Kallas ei ole veel peaministri ametisse asunudki, kuid on teinud juba mitu jämedat viga. Ei hakka pikemalt rääkima võidukõnest, mis oli hädine ja kooliplikalik, ehkki võimalik tulevane peaminister oleks pidanud kasvõi viisakusest tervitama kogu rahvast kasvõi ühe lausega. Veelgi inetum ja ka väga asjatundmatu-diletantlik on Kallase napp ja bravuurikas teade, et tema EKRE-ga koalitsiooni ei tee ja kõik. Arvan, et 100 000 inimest, Eesti kodanikku ja valijat vääriksid vähemalt viisakat ja argumenteeritud selgitust poliitikult, milles on põhjused, mitte seitsmenda b klassi plika stiilis kapriisi. Eriti kui Kallas ise teatas, et valijate arvamusega peab arvestama.
Veel pole isegi valimistulemusi ametlikult välja kuulutatud. Mitte et see väga imestama paneks, nad on ju kogu oma olemasolu jooksul just sedamoodi trikke teinud. Mis teha kui rahval on haugimälu.
Üks kommentaar UU-st samal teemal
Kristin Luha
Kallase võrdlemine nende naistega on ilmne liialdus. Ühele ei saa ta välimuse, teisele mõistuse poolest ligigi. Kallas ei ole veel peaministri ametisse asunudki, kuid on teinud juba mitu jämedat viga. Ei hakka pikemalt rääkima võidukõnest, mis oli hädine ja kooliplikalik, ehkki võimalik tulevane peaminister oleks pidanud kasvõi viisakusest tervitama kogu rahvast kasvõi ühe lausega. Veelgi inetum ja ka väga asjatundmatu-diletantlik on Kallase napp ja bravuurikas teade, et tema EKRE-ga koalitsiooni ei tee ja kõik. Arvan, et 100 000 inimest, Eesti kodanikku ja valijat vääriksid vähemalt viisakat ja argumenteeritud selgitust poliitikult, milles on põhjused, mitte seitsmenda b klassi plika stiilis kapriisi. Eriti kui Kallas ise teatas, et valijate arvamusega peab arvestama.

Ma ei saa midagi teha, sellised tulemused PAISTAVAD ebanormaalsetena. Kolmekordne edu parteitulemuses järgmise ees, kaheksa enim e-hääli saanuid kõik Reformikate seast. Senised vabandused a'la "reformikate poolt hääletavad noored arvutiga harjunud kodanikud" ei mängi nüüdsel ajal kuidagi välja, pole sellist vahet valijagruppide seas.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Kurjam ära ole nüüd nii kuri kolmandaks tulnud partei pooldaja.Minu mäletamist mõõda reformarid toonitasid mitu korda valimistsükli ajal,et nad ei soovi EKRE-ga liitu,miks ta oleks pidanud siis seda sõnumit uuesti mitte üle nimetama.
Iga inimene on tähtis. Ka poliitikas. Ümardatud 100000 inimest on 10,4% valimisealistest elanikest.Kurjam kirjutas:... Arvan, et 100 000 inimest, Eesti kodanikku ja valijat vääriksid vähemalt viisakat ja argumenteeritud selgitust poliitikult, milles on põhjused, mitte seitsmenda b klassi plika stiilis kapriisi. Eriti kui Kallas ise teatas, et valijate arvamusega peab arvestama.
Kas see on demokraatia, kui 17% saanud erakond (RE) peab arvestama 10 protsendiga (EKRE)?
Natuke veel variante
RE + KE = 30,5%
RE + IS + SD = 29,4%
Veel kord - need on hääletanute ja kogu valimisealiste elanike suhe.
Eri uuringutel on väidetud, et EKRE ja KE valijaskond kõige truum ja distsiplineeritum osalejate grupp.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Neid valimistulemusi nähes hakkas mul hirm. Ma aiman, mis hakkab edaspidi juhtuma. Ilmselt läheb tervishoid osaliselt tasuliseks ehk siis hakatakse kindlustuspoliise müüma nagu USAs. Tasuta lasteaiakohtadest s.t. tasuta eelkoolihridusest võib ainult und näha. Kõrgharidus tasuliseks jne. Viimasel 2 aastal oli võimalus midagi ette võtta e-valimiste vastu, aga seda ei tehtud. Tulemused on siin.
Ma isiklikult otsustasin sellel olukorrale vastu seista 2 moel:
1) Lähen sisepagulusse ehk ei osale enam riigi tegemistes. Ma ei kavatse osa võtta enam ühestki valimisest.
2) Hakkan otsima võimalust välismaale minekuks. Selle aasta sees ei saa, on muud tegemised veel ees. Ilmselt siis järgmisel.
Masendav.
1) Lähen sisepagulusse ehk ei osale enam riigi tegemistes. Ma ei kavatse osa võtta enam ühestki valimisest.
2) Hakkan otsima võimalust välismaale minekuks. Selle aasta sees ei saa, on muud tegemised veel ees. Ilmselt siis järgmisel.
Masendav.
Ja samas kõlbab diili teha viimaseks jäänud sotsidega. Nendesamadega, keda alles sõimati kahe suupoolega ja kelle asemel on vaja riiki terve mõistusega valitsema hakata.kaugeltuuriv kirjutas:Kurjam ära ole nüüd nii kuri kolmandaks tulnud partei pooldaja.Minu mäletamist mõõda reformarid toonitasid mitu korda valimistsükli ajal,et nad ei soovi EKRE-ga liitu,miks ta oleks pidanud siis seda sõnumit uuesti mitte üle nimetama.
Vaadates akf Trolli toodud tabelit on vist kõigile selge, et kui siiamaani käis asi veel usutavuse piiril siis nüüd mindi täispanga peale.
Ma esialgu vaatan mis juhtuma hakkab, pagendusse küll ei lähe. Aga kui reform saab juhtivaks valitsusparteiks, on meil rikas riik ja seega lõpetan ära kõik heategevuslikud püsikorraldused, minimiseerin riigile laekuvaid aktsiise (kasvõi Läti arvelt) ja vaatan üle kõik jokk skeemid riigile laekuvate maksude vähendamiseks. Ning üldse, tööd tehtud ja sots. maksu makstud aastaid, tervis käest ära, pole arsti juurde aega olnud minna, on aeg hakata kasutama kõiki võimalusi mida kodumaine meditsiin tasuta pakub.Z03 kirjutas:Neid valimistulemusi nähes hakkas mul hirm. Ma aiman, mis hakkab edaspidi juhtuma. Ilmselt läheb tervishoid osaliselt tasuliseks ehk siis hakatakse kindlustuspoliise müüma nagu USAs. Tasuta lasteaiakohtadest s.t. tasuta eelkoolihridusest võib ainult und näha. Kõrgharidus tasuliseks jne. Viimasel 2 aastal oli võimalus midagi ette võtta e-valimiste vastu, aga seda ei tehtud. Tulemused on siin.
Masendav.
Siin mart2 kirjutas et "Eri uuringutel on väidetud, et EKRE ja KE valijaskond kõige truum ja distsiplineeritum osalejate grupp.". KE valijad paraku ei tulnud välja... ja mitmed tuttavad kes olid enne sotside valijad valisid seekord RE (kui küsisin, miks, kehitasid õlgu ja ütlesid et miks mitte...)
Mul on siiras heameel, et isegi feministile hakkab asi kohale jõudma.Z03 kirjutas: Masendav.
Mu meelest just õige, et kõrgharidus tasuliseks läheb.
Tasuta lõunaid pole olemas.
Irw.Kurjam kirjutas:Mul on siiras heameel, et isegi feministile hakkab asi kohale jõudma.
Sarkasm on siin tegelikult kohatu.
Siinkohal võtaks lugupeetavat kaasfooorumlast lohutada, sest hirmul pidada olla suured silmad...Z03 kirjutas:Neid valimistulemusi nähes hakkas mul hirm. Ma aiman, mis hakkab edaspidi juhtuma
Ja mis edaspidi juhtuma hakkab, seda näitab aeg, mitte ei määra ära sinu aimdused
Tsiteeriksin lugupeetavat ennast:
Oh, issand jumal, mis meist 10 aasta pärast saab, appi, appi! Aga mis meist 30 aasta pärast saab? 50 aasta pärast? Inimese tulevikku suunatud hirmudele on rajatud terved majandusharud, poliitika kuulub sinna hulka. Inimesed ei tea, mis neist juba homme saab, tegelikult ei tea keegi, mis kasvõi täna õhtul toimub, aga lootus on alati, et ehk muutusteta või siis natuke paremini. Määramatus ja teadmatus homse suhtes on midagi, mis käib kaasas inimeksistentsiga. Sellega õpitakse elama.
Kui ma veel Delfi ja Postimehe kommentaariumites sobrasin, nii paar-kolm aastat tagasi, torkas silma, et iga teine tatiprits ähvardas väljamaale minna, niikui midagi ei meeldinudZ03 kirjutas:1) Lähen sisepagulusse ehk ei osale enam riigi tegemistes. Ma ei kavatse osa võtta enam ühestki valimisest.
2) Hakkan otsima võimalust välismaale minekuks. Selle aasta sees ei saa, on muud tegemised veel ees. Ilmselt siis järgmisel
Nö. karistada eksiili minekuga oma kodumaad...
AKF Z03 on erinevatel aegadel ähvardanud üldse siia foorumisse oma nina enam mitte toppida, ähvardanud naistemarsiga, "kui nii edasi läheb": http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 09#p572209 ,
ähvardanud EKRE`ga, ähvardanud lahti seletada, "kuidas intelligentsed inimesed aru ei saa" jne niiet julgen loota et ehk läheb seekordki mööda suhteliselt valutult...
Kui me loobuksime tervistkahjustavatest harjumustest, sellistest nagu näiteks oma vaimse üleoleku, ühiskonnakriitilise hoiaku või põlgusega segatud "pettumuse" väljendamist ammuilma inflatsiooni läbiteinud slõuganitega, oleks meie kõigi elu helgem...Z03 kirjutas:Masendav.
Viimati muutis Svejk, 05 Mär, 2019 9:31, muudetud 3 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
See ei ole päris nii. On olemas teatud erialad mis on riigi toimimise seisukohalt olulised (insenerid, arstid, õpetajad jne), mõnesse valdkonda on konkurss isegi väike aga nõudlus kõrgharitud töötajate järgi suur. Hakata nüüd veel raha küsima... Küll aga peaks midagi ette võtma et värskelt lõpetanu esimese asjana oma 7 asja ei võta ja piiri taha kõrgema palga peale liigu. Mu oma laps kes TU-s materjaliõpetus tudeerib ütles ka et valis vabaõppes lisaks soome keele - et ehk läheb tarvis...cabslock kirjutas:Mu meelest just õige, et kõrgharidus tasuliseks läheb.
Ma arvan, et turumajandus ise loksutab selle paika. Muidugi tuleb see teatud viivitusega.Dr.Sci kirjutas:See ei ole päris nii. On olemas teatud erialad mis on riigi toimimise seisukohalt olulised (insenerid, arstid, õpetajad jne), mõnesse valdkonda on konkurss isegi väike aga nõudlus kõrgharitud töötajate järgi suur. Hakata nüüd veel raha küsima... Küll aga peaks midagi ette võtma et värskelt lõpetanu esimese asjana oma 7 asja ei võta ja piiri taha kõrgema palga peale liigu. Mu oma laps kes TU-s materjaliõpetus tudeerib ütles ka et valis vabaõppes lisaks soome keele - et ehk läheb tarvis...cabslock kirjutas:Mu meelest just õige, et kõrgharidus tasuliseks läheb.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: A.T ja 4 külalist