Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Martin Peeter
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Martin Peeter »

Maailma hakkavad saabuma väga turbulentsed ajad ning lisaks parempöördele võib ette tulla muudki väga ebameeldivat.
Aga samas on sellel ka oma põhjus, miks paljud õiglasemat ja võrdsemat ühiskonda soovijad sotsidest ära on pöördunud. See on erakonna juhtide igasuguse kriitikameeleta ideoloogiline juhtimine ning Lääne-Euroopa vasakpoolse mainstreami topakas kopeerimine. Kui ikka pidada Eesti erakonna juhina tüüpi, kes nimetab rahvusriiki ohtlikuks düstoopiaks, siis ei ole siin mitte midagi imestada. Tulemus on auga välja teenitud.
Dona nobis pacem!
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

cabslock kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:
cabslock kirjutas:Mu meelest just õige, et kõrgharidus tasuliseks läheb.
Tasuta lõunaid pole olemas.
See ei ole päris nii. On olemas teatud erialad mis on riigi toimimise seisukohalt olulised (insenerid, arstid, õpetajad jne), mõnesse valdkonda on konkurss isegi väike aga nõudlus kõrgharitud töötajate järgi suur. Hakata nüüd veel raha küsima... Küll aga peaks midagi ette võtma et värskelt lõpetanu esimese asjana oma 7 asja ei võta ja piiri taha kõrgema palga peale liigu. Mu oma laps kes TU-s materjaliõpetus tudeerib ütles ka et valis vabaõppes lisaks soome keele - et ehk läheb tarvis...
Ma arvan, et turumajandus ise loksutab selle paika. Muidugi tuleb see teatud viivitusega.
See teatud viivitus tähendab näiteks seda et 5 aastat teede ja sillaehitus seisab sest projekte peale ei tule kuna pole tegijaid - ja samas tahetakse 2+2 teid nii Tartusse, Pärnusse ja Rail Baltikut. Mõni kindlasti ütleks nüüd et toome insenerid välismaalt - aga ei lähe läbi sest nad peavad saama Eesti poolt nõutava kutsetaseme, tööd tuleb teha eesti keeles jne... on proovitud, on läbi kukutud.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Vähemalt on akf Svejk mu postitusi väga tähelepanelikult ja mõttega lugenud. :D
Naistemarsil ei osalenud, sest ei ela praegu Tallinnas. Võib-olla järgmisel aastal... (see oli ka nüüd ähvardus).

P.S: Vabandan kõigi ees, kes ei arva, et siinne peaks minu personaalteema arutamine olema.
cabslock
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cabslock »

Dr.Sci kirjutas: See teatud viivitus tähendab näiteks seda et 5 aastat teede ja sillaehitus seisab sest projekte peale ei tule kuna pole tegijaid - ja samas tahetakse 2+2 teid nii Tartusse, Pärnusse ja Rail Baltikut. Mõni kindlasti ütleks nüüd et toome insenerid välismaalt - aga ei lähe läbi sest nad peavad saama Eesti poolt nõutava kutsetaseme, tööd tuleb teha eesti keeles jne... on proovitud, on läbi kukutud.
Raske uskuda, et see asi nüüd seisma kohe jääb. Võib-olla aeglustub või läheb kallimaks, aga kokkuvõttes toimib edasi.
Pole koht, kuhu riik sekkuma peaks minu arvates.
Dr.Sci
Liige

cabslock kirjutas:
Dr.Sci kirjutas: See teatud viivitus tähendab näiteks seda et 5 aastat teede ja sillaehitus seisab sest projekte peale ei tule kuna pole tegijaid - ja samas tahetakse 2+2 teid nii Tartusse, Pärnusse ja Rail Baltikut. Mõni kindlasti ütleks nüüd et toome insenerid välismaalt - aga ei lähe läbi sest nad peavad saama Eesti poolt nõutava kutsetaseme, tööd tuleb teha eesti keeles jne... on proovitud, on läbi kukutud.
Raske uskuda, et see asi nüüd seisma kohe jääb. Võib-olla aeglustub või läheb kallimaks, aga kokkuvõttes toimib edasi.
Pole koht, kuhu riik sekkuma peaks minu arvates.
Tõsi või? Riik ei peaks sekkuma, riik peaks maksma (sest pädevad spetsialistid puuduvad....)
IT valdkonnast näide: https://tehnika.postimees.ee/6509716/us ... oni-euroni
cabslock
Liige
Kontakt:

Jään erinevale arvamusele sinust antud teemal.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Z03 kirjutas:Neid valimistulemusi nähes hakkas mul hirm. Ma aiman, mis hakkab edaspidi juhtuma. Ilmselt läheb tervishoid osaliselt tasuliseks ehk siis hakatakse kindlustuspoliise müüma nagu USAs. Tasuta lasteaiakohtadest s.t. tasuta eelkoolihridusest võib ainult und näha. Kõrgharidus tasuliseks jne. Viimasel 2 aastal oli võimalus midagi ette võtta e-valimiste vastu, aga seda ei tehtud. Tulemused on siin.
Ma isiklikult otsustasin sellel olukorrale vastu seista 2 moel:
1) Lähen sisepagulusse ehk ei osale enam riigi tegemistes. Ma ei kavatse osa võtta enam ühestki valimisest.
2) Hakkan otsima võimalust välismaale minekuks. Selle aasta sees ei saa, on muud tegemised veel ees. Ilmselt siis järgmisel.
Masendav.
Mis nüüd siis nii hullu on? Kui KE oleks võitnud oleks seis parem olnud või?
Tasuta lasteaiakohtadega on see paha lugu, et siis tuleb ka igale soovijale TAGADA see lasteaiakoht, ning mis ei ole hetkel igal pool tagatud. Kas seis, et osad saavad oma lapse tasuta lasteaeda panna ja teised peavad tasulisse eralasteaeda oma lapsed viima ja raha maksma on miskit pidi õiglane?
Dr.Sci
Liige

cabslock kirjutas:Jään erinevale arvamusele sinust antud teemal.
Igalühel on õigus oma arvamusele. Aga see SKAIS2 lugu mu eelmisest kommentaarist: kui võtta 10 IT spetsialisti, maksta neile 7000€ neto, palgata tööle 4-ks aastaks süsteemi arendama, oleks kulud suurusjärgus 10, mitte 23 miljonit. Ning IT spetsid ei saa tavaliselt ei 7000 neto ega pole selle süsteemi jaoks vaja ka 10-t spetsi ega 4-ja aastat. Tiiger on oma hüppe ära hüpanud, andekad on rännanud tulusamatele jahimaadele ja lollid majandavad ja raiskavad riigi raha.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:Tõsi või? Riik ei peaks sekkuma, riik peaks maksma (sest pädevad spetsialistid puuduvad....)
See on nüüd küll väga-väga vale võrdlus, sest ega IT spetside suurem hulk ei oleks sellele probleemile lahendus. Igasuguse IT projekti puhul (eriti veel nii mahuka) on lähteülesannet püstitades väga raske tegelikult hinnata, kui suureks see tegelik koodi maht ja ka maksumus läheb. Seda SKAIS projekti ei vedanud sugugi mingid andetud. See 10 poleks seal mitte midagi teinud ära.

Kui paar aastat TTÜ-s sillainsenere ei koolitataks, siis kuhu need vanad jääks? Mul on mulje jäänud, et projekteerimisfirmades ei ole sugugi muldvanad inseneritudid tööl.
cabslock
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:Tõsi või? Riik ei peaks sekkuma, riik peaks maksma (sest pädevad spetsialistid puuduvad....)
See on nüüd küll väga-väga vale võrdlus, sest ega IT spetside suurem hulk ei oleks sellele probleemile lahendus. Igasuguse IT projekti puhul (eriti veel nii mahuka) on lähteülesannet püstitades väga raske tegelikult hinnata, kui suureks see tegelik koodi maht ja ka maksumus läheb. Seda SKAIS projekti ei vedanud sugugi mingid andetud. See 10 poleks seal mitte midagi teinud ära.

Kui paar aastat TTÜ-s sillainsenere ei koolitataks, siis kuhu need vanad jääks? Mul on mulje jäänud, et projekteerimisfirmades ei ole sugugi muldvanad inseneritudid tööl.
Saan projekteerimise kohapealt kommenteerida hoonete eriosade valdkonda, kus ise töötan. Firmas, kus töötan, on vanim projekteerija ~30 aastane.
Dr.Sci
Liige

AMvA kirjutas:
Selles oliginasi et ei osata püstitada korralikku lähteülesannet (pole spetsialiste) ja nõudeid tehakse ringi kuna on kaadrivoolavus

Ei ole. Kuid tänapäeval on ju nii et inimesed vahetavad töökohti, tahavad edasi areneda, erinevalt varasemast ajast, kui asusid tööle insenerina siis lõpetasid ka insenerina. Need kes on läinud riigiametitesse hõivavad kõrgemaid positsioone, eraettevõtluses aga trügitakse projekte juhtima, mitte cad-is jooni tõmbama. Kuid uusi joonetõmbajaid ei tule.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://poliitika.postimees.ee/6537344/ ... 1519836387

See on küll huvitav suunamuutus Keskerakonna poolt,Ratas ei välista liitu EKRE-ga,tõsi vastukaaluks tahaks nad mingeid EKRE seisukoha muudatusi.Ma ei paku vist eriti mõõda aga Ratas sooviks vist muudatusi kodakontsuses ja eesti keele teemas.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 05 Mär, 2019 10:50, muudetud 1 kord kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kurjam kirjutas:
kaugeltuuriv kirjutas:Kurjam ära ole nüüd nii kuri kolmandaks tulnud partei pooldaja.Minu mäletamist mõõda reformarid toonitasid mitu korda valimistsükli ajal,et nad ei soovi EKRE-ga liitu,miks ta oleks pidanud siis seda sõnumit uuesti mitte üle nimetama.
Ja samas kõlbab diili teha viimaseks jäänud sotsidega. Nendesamadega, keda alles sõimati kahe suupoolega ja kelle asemel on vaja riiki terve mõistusega valitsema hakata.

Vaadates akf Trolli toodud tabelit on vist kõigile selge, et kui siiamaani käis asi veel usutavuse piiril siis nüüd mindi täispanga peale.
Jällegi tuletaks meelde,et valimiskampaania ajal,vist oli nädal enne hääletamist küsiti esimest korda erakondadelt eelistusi valitsuspartneritele.Reform vastas eelistustena Isamaa ja SDP.
Aga see e-hääletamise needmine meenutab mulle kunagist kesikute sõda,kus igalpool e-valimiste juures nähti kolli.
Lugesin eelmine suvi huvitavat artiklit,kus räägiti kaasaegse meedia ja sotsiaalmeedia fenomenidest.Üks oli see,et inimesed grupistuvad ja ei suhtle enam aktiivselt teistes gruppides olevate isikutega.See aga paneb aluse maailmavaatele,et selle grupi arvamus ongi kõige õigem ja nägemuse,et just see huvigrupp on kõige suurem.
Kui üks osa sotsiaalmeedia ruumis olevatest arvab,et e-valimine on kuradist ja kõik on ettekirjutatud,siis ei muuda mina ega faktid nende isikute arvamust.Kurb aga ega see fakti ei muuda,noh ei ole EKRE pooldajaid elanikonna hulgas üle 20 protsendi,valimised näitasid,et isegi hääletati vähema numbri piires,17,4 protsenti,kui õieti mäletan.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

kaugeltuuriv kirjutas:https://poliitika.postimees.ee/6537344/ ... 1519836387

See on küll huvitav suunamuutus Keskerakonna poolt,Ratas ei välista liitu EKRE-ga,tõsi vastukaaluks tahaks nad mingeid EKRE seisukoha muudatusi.Ma ei paku vist eriti mõõda aga Ratas sooviks vist muudatusi kodakontsuses ja eesti keele teemas.
Sm. Ratasel on lkka väga märjad unenäod :D aga paistab, et reaalsus hakkab tallegi kohale jõudma. Asi seegi.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist