Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Kajakese probleem on põhiliselt lahja autoriteet (Ratasel on seda tunduvalt rohkem) ja kogemuste nappus - mistõttu hakkab ta muutuma Isamaa pantvangiks. Seepärast Seeder telefoni ei võtagi, et tunneb enda väärtust. Ainus asendus Isamaale oleks EKRE, aga seal on Kajake koledasti sildu põletanud ja raske saab see olema.
Aga selle üle oli mul küll heameel, et "erakorraline pensionitõus" saadeti puu taha ja toimuvad mingid liigutused silumaks seda "õiglase riigi" jama.
Aga selle üle oli mul küll heameel, et "erakorraline pensionitõus" saadeti puu taha ja toimuvad mingid liigutused silumaks seda "õiglase riigi" jama.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..mind tabas siin mõningane deja vu - et nii kajakese, luxemburgi tädi kui mariinotška kõigi ühine probleem on ju see, et nad kõik on avalikes esinemistes otse lollpüüdlikult eitanud EKRE õigust eksistentsile..Kapten Trumm kirjutas:Kajakese probleem on..
Samas EKRE toetajaskond aiva kasvab - ning proportsionaalselt kasvab ka eestlaste hulk, kellede arvamus ei loe nende "demokraatiaetalonidest tädide" arvates üldse mitte midagi.. sest see kõik ei mahu nende tädide "kosher maailma"
Et need tädid elavadki kusagil teises maailmas ühesõnaga - mis ongi nende ühine probleem
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
See on küll tõsi, et taolised poliit-tädid oma tegevusega vaid õli tulle (loe EKRE populaarsusele) valavad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Aga selle vea tegi ta täitsa ise. Tänu sellele on valimiste n-ö võitjast saanud opositsiooni kandidaat. See ämber koliseb siiani nii valjusti, et ajab surnud ka üles.Kajakese probleem on põhiliselt lahja autoriteet (Ratasel on seda tunduvalt rohkem) ja kogemuste nappus - mistõttu hakkab ta muutuma Isamaa pantvangiks.
-
Martin Peeter
- Liige
Vastavalt seadusele võib selline valija valimiskomisjoni loal kasutada teise valija või komisjoni liikme abi. On ka neid, kes kirjutada ei suuda. Aga nad tahavad ikka valida. Tuuakse isegi eelvalimiste ajal kohale suures hirmus, et valimispäeva enam ei näe. Valimispäeval saavad tellida kasti koju. Aga ikkagi - nendega on võimalik manipuleerida, kuid see ei muuda lõpuks valimistulemust.mart2 kirjutas: Hoopis imelikum oli see, kui ühe valimisjaoskonna esindaja mainis televisioonis, et valimise sedeli täitmise juures tohib olla ainult hääletaja ise, kuid nad on teinud erandeid, kui väidetakse, et inimesel on nägemisega raskusi.
a) kas prille pole veel leiutatud?
b) kuidas valivad pimedad?
Olen ka ise jaoskonnakomisjoni esimees kunagi olnud, enam ei viitsi, ei ole lihtne töö. Eriti ajal, kui Ke valijad kõik vihaseks olid aetud ja siis nad oma viha valimisjaoskonda välja tulid elama. Ning kui mõni otse Kremlist tõmmatav punt igasugu trikka proovis, et valimisi kuidagi kompromiteerida. Mul oli üks kord sedeleid kastis rohkem, kui välja andsime. Oi me otsisime - selgus, et keegi oli teisest jaoskonnast sedeli välja võtnud ja meie kasti suutnud sokutada. Siis püüti häälte ostmisega organiseerida selliseid "karuselle": üks võtab oma sedeli välja ning kõnnib minema, teine saab juba numbriga sedeli ja peab tühja vastu andma jne. Kui suur jaoskond, siis ei suuda seda kõike jälgida.
Viimati muutis Martin Peeter, 11 Mär, 2019 10:16, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
No RE ja KE koalitsiooni on "tänu" vahepeal tekkinud "astmelisele tulumaksule" korralik konflikt sisse kirjutatud - koalitsiooni nimel peab üks osapooltest lihtsalt kõvasti sõnu sööma. Kas siis RE loobuma lubadustest anda tagasikäik maksujamale või KE astuma tagasi oma "õiglase riigi" programmist.
Siin arusaadavalt ühisosa puudub. Ja RE valijad mobiliseerusid kindlasti just sel põhjusel, et KE tehtu tagasi keerata - siin lihtsalt mingi kompromissiga asja põhjendada pole võimalik - järgmistel valimistel kaotavad need hääled muidu EKRE-le.
Kajakese tehtud peavoolu poliitkorrektne EKRE demoniseerimine on teada ennast nüüd nurka värvinud - populaarsust kaotav SDE ilmselt lepib väikse venna rolliga valitsuses, aga Isamaaga tundub keeruma asi olevat - ja nurkavärvimise tõttu ei saa ta nüüd EKRE-t Isamaa asemele ka nii lihtsalt kutsuda.
Siin arusaadavalt ühisosa puudub. Ja RE valijad mobiliseerusid kindlasti just sel põhjusel, et KE tehtu tagasi keerata - siin lihtsalt mingi kompromissiga asja põhjendada pole võimalik - järgmistel valimistel kaotavad need hääled muidu EKRE-le.
Kajakese tehtud peavoolu poliitkorrektne EKRE demoniseerimine on teada ennast nüüd nurka värvinud - populaarsust kaotav SDE ilmselt lepib väikse venna rolliga valitsuses, aga Isamaaga tundub keeruma asi olevat - ja nurkavärvimise tõttu ei saa ta nüüd EKRE-t Isamaa asemele ka nii lihtsalt kutsuda.
-
Martin Peeter
- Liige
Minu jaoks on olulised kaitsekulud. Mind jätab see tulumaks täiesti külmaks, ehkki ma ehk võidaks paarkümmend eurikut.
Dona nobis pacem!
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
"Erakorraline pensionitõus" hakkab sinu rahakotist lõikama ikka kolmekohalist summat, sõltuvalt palgast.
Pluss taoline finantskoormus (sotsiaalkulud on praktikas tagasipööramatud) lahendab kaitsekulude probleemi lihtsalt - need ei tõuse.
Pluss taoline finantskoormus (sotsiaalkulud on praktikas tagasipööramatud) lahendab kaitsekulude probleemi lihtsalt - need ei tõuse.
No 162363 inimest arvasid teisiti. Kaitsekulude tõstmiseks on vaja kuskilt raha leida ja seda KE+EKRE programmist ei paista kuskilt (kui onu Doonaldilt küsimine välja arvata)Martin Peeter kirjutas:Minu jaoks on olulised kaitsekulud. Mind jätab see tulumaks täiesti külmaks, ehkki ma ehk võidaks paarkümmend eurikut.
-
Martin Peeter
- Liige
Koalitsioon saab jagada umbes 250 milli raha 1. aastal, edasine sõltub majanduskasvust. Ega seda kõike pensionäridele panda. Osa läheb pensionäridele - mis tegelikult pole paha, sest ühiskonna sidusust tuleb keerulistel aegadel püüda säilitada ning pensionitõus on tegelikult üldisest heaolutõusust maha jäänud. Muidugi nii palju ei saa, kui Kesk lubas (100 euri keskmisele). Osa tuleb loodetavasti ka kaitsekuludeks. Kui ei tule, siis on nii Isamaa kui EKRE ikka jobud küll ... Ka nende hääled kokku on 163 890, ehk pisut rohkem, kui Reformil.
Dona nobis pacem!
Majanduskasvule ei maksa väga loota. Meie majandus sõltub väga palju sellest, kuidas EL riikidel läheb ja seal lähitulevikuks suurt kasvu ei ennustata. Lisaks hakkavad ka meie eelarvesse tulevad eraldised EL eelarvest vähenema.
Muuseas, kust sa need vabad 250 milli võtsid?
Muuseas, kust sa need vabad 250 milli võtsid?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma ei saa sellest matemaatikast hästi aru - 250 miljonit jagada 12 kuuga ja 380 tuhande saajaga teeb brutos 55 eurot kuus per nase.
See pole ju mingi "erakorraline" tõus, vaid niipalju tõusevad pensionid 2 aastaga juba indekseerimise läbi nagu meie kontori pensionisaajad kommenteerisid.
"Erakorraline pensionitõus" tähendab sootuks teisi suurusjärke
Ilmselt seepärast KE ja RE lahku läksidki - lihtsalt RE-s saadi aru, et KE lubaduste elluviimine tähendab sisuliselt sotsialismi taaskehtestamist ja seda keskmine valija alla ei neela, lisaks ei toeta taoline raha loopimine majanduskasvu, millest ju kõik algabki.
See pole ju mingi "erakorraline" tõus, vaid niipalju tõusevad pensionid 2 aastaga juba indekseerimise läbi nagu meie kontori pensionisaajad kommenteerisid.
"Erakorraline pensionitõus" tähendab sootuks teisi suurusjärke
Ilmselt seepärast KE ja RE lahku läksidki - lihtsalt RE-s saadi aru, et KE lubaduste elluviimine tähendab sisuliselt sotsialismi taaskehtestamist ja seda keskmine valija alla ei neela, lisaks ei toeta taoline raha loopimine majanduskasvu, millest ju kõik algabki.
-
kaugeltuuriv
- Liige
- Kontakt:
Noh ma pakun,et kui Kesk saab EKRE-ga kaubale,siis tuleb see erakorraline pensionitõus igal juhul.
Seda soovivad mõlemad,vaevalt,et kahekordne aga oluliselt suurem(oli vist Ratase pakkumine minimaalne 700 EUR),kui kesikud valimistel lubasid.
Ega enam ju suurt pole EKREL valijaskonda kasvatada,kas ainult siis kesikute arvelt või Isamaa arvelt.
Isamaa võttis minu hinnangul valimistel mingi 2-3 prossa vähemalt tagasi(suvel oli EKRE pooldajate arv 22 protsenti tipphetkel).
Reformi pooldajate arvelt vaevalt nii Kesk,kui EKRE saavad endale toetajaid juurde.
Seega saaks nad seda teha vaid teineteise arvelt ja pensionid on koht,mille taga on stabiilne valijaskond-pensionärid.
Nii,et sellisel juhul tuleb pensionitõus igal juhul,mis teeb kaitsekulutuse tõusu minu meelest võimatuks,sest 1+1 on ikka 2,mitte kolm või neli.
Teiseks tuleb vaadata ka üldist majandusolukorda maailmas.Eks see langus on tegelikult ukse ees.
Lugesin BBC pealt USA tööturu seisu,veebruaris tuli üllatusena see,et uute töökohtade loomine oli ootuste üle hulga väiksem ning,mis veel olulisem,seal oli ära toodud ehitusega seotud töökohtade kahanemine.Euroopas tuleb aga silmad hoida BREX-iti arengutel,igatahes hetkel tundub täiega see raskem variant tulema,see aga hakkab mõjutama nii Euroopat,kui ka USA-d,kelle pangad on seotud laenudega,mis on antud läbi Londoni nii UK majandusse,kui EL tervikuna.
Laenuraha läheb meie kõigi jaoks kallimaks,see on selge.Seega ka igasugu superprojektid nagu suure suuga lubatud teed ja muud sellised asjad.
Ning loomulikult ärgem unustagem seda,et EL on oma eelarvetsükli lõpus ja uus rahastamisplaan kärbib oluliselt otseinvesteeringute summasid meile.Aga sealt tuleb ka raha just nende samadele maapiirkondadele.Kuidas see vähenemine mõjutab omavahelist läbisaamist on loomulikult suur küsimus aga pakun,et eriti selle üle ei rõõmustata ja hakkab teki teineteise pealt ära tõmbamine.
Nüüd siis see Seedri case,tema astumisel EKRE-Kesk valitsusse on see Isamaale selgelt halvem variant,sest asja kokkukukkumisel(ma ise pakuks sellise valitsuse elueaks maks 2 aastat) on ka Isamaa reputatsioon läinud,mida mõnuga hakkab ekspluateerima Reform.
Mäletate seda Pronksmehe teisaldamist,kasutades retoorikat oli just Reform see,kes sai osa IRL hääli endale,mis enam tagasi ei ole sealt tulnud.
Aga mis Kajasse puutub,siis ega oma partei poisid ka eriti teda ei aita,Ligi on vist kõige suurem näide,kes ainult valimiste ajaks kuidagi suutis suu kinni hoida.Ka seal on väga suur omavaheline nagistamine.
Seda soovivad mõlemad,vaevalt,et kahekordne aga oluliselt suurem(oli vist Ratase pakkumine minimaalne 700 EUR),kui kesikud valimistel lubasid.
Ega enam ju suurt pole EKREL valijaskonda kasvatada,kas ainult siis kesikute arvelt või Isamaa arvelt.
Isamaa võttis minu hinnangul valimistel mingi 2-3 prossa vähemalt tagasi(suvel oli EKRE pooldajate arv 22 protsenti tipphetkel).
Reformi pooldajate arvelt vaevalt nii Kesk,kui EKRE saavad endale toetajaid juurde.
Seega saaks nad seda teha vaid teineteise arvelt ja pensionid on koht,mille taga on stabiilne valijaskond-pensionärid.
Nii,et sellisel juhul tuleb pensionitõus igal juhul,mis teeb kaitsekulutuse tõusu minu meelest võimatuks,sest 1+1 on ikka 2,mitte kolm või neli.
Teiseks tuleb vaadata ka üldist majandusolukorda maailmas.Eks see langus on tegelikult ukse ees.
Lugesin BBC pealt USA tööturu seisu,veebruaris tuli üllatusena see,et uute töökohtade loomine oli ootuste üle hulga väiksem ning,mis veel olulisem,seal oli ära toodud ehitusega seotud töökohtade kahanemine.Euroopas tuleb aga silmad hoida BREX-iti arengutel,igatahes hetkel tundub täiega see raskem variant tulema,see aga hakkab mõjutama nii Euroopat,kui ka USA-d,kelle pangad on seotud laenudega,mis on antud läbi Londoni nii UK majandusse,kui EL tervikuna.
Laenuraha läheb meie kõigi jaoks kallimaks,see on selge.Seega ka igasugu superprojektid nagu suure suuga lubatud teed ja muud sellised asjad.
Ning loomulikult ärgem unustagem seda,et EL on oma eelarvetsükli lõpus ja uus rahastamisplaan kärbib oluliselt otseinvesteeringute summasid meile.Aga sealt tuleb ka raha just nende samadele maapiirkondadele.Kuidas see vähenemine mõjutab omavahelist läbisaamist on loomulikult suur küsimus aga pakun,et eriti selle üle ei rõõmustata ja hakkab teki teineteise pealt ära tõmbamine.
Nüüd siis see Seedri case,tema astumisel EKRE-Kesk valitsusse on see Isamaale selgelt halvem variant,sest asja kokkukukkumisel(ma ise pakuks sellise valitsuse elueaks maks 2 aastat) on ka Isamaa reputatsioon läinud,mida mõnuga hakkab ekspluateerima Reform.
Mäletate seda Pronksmehe teisaldamist,kasutades retoorikat oli just Reform see,kes sai osa IRL hääli endale,mis enam tagasi ei ole sealt tulnud.
Aga mis Kajasse puutub,siis ega oma partei poisid ka eriti teda ei aita,Ligi on vist kõige suurem näide,kes ainult valimiste ajaks kuidagi suutis suu kinni hoida.Ka seal on väga suur omavaheline nagistamine.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 11 Mär, 2019 11:06, muudetud 2 korda kokku.
-
Martin Peeter
- Liige
Eks see indekseerimine ole ka juba arvesse võetud.
Dona nobis pacem!
Ma tean ka kuulu järgi - üks IT-ettevõtja mulle eravestluses rääkis, et Portugalis olevat niimoodi. Ning just sellisel kujul, et endal pole sul ka midagi rohkem küsida. Võimalik, et see teoreetiliselt nii ei ole ja tööandjad manipuleerivad, öeldes, et ametiühinguga kokku lepitu on kummaski suunas muudetamatu palganumber, aga sel juhul on see üldlevinud manipulatsioon või arusaam. Kiire otsingu järgi on Portugalis kollektiivsete lepingute tähtsus palga kujunemisel tõesti väga suur, kuid mul ei ole aega ega tahtmist sellesse süvenema hakata. Pealegi pidi see olema pärast majanduskriisi siiski muutumas.blueant kirjutas:See on nüüd teema, millest ma ei tea muhvigi. Üldiselt ma olen ametiühingute ja kollektiivlepingute suhtes skeptiline, eriti kui see perversseid vorme võtab.Kriku kirjutas:[Aga võtame sellise näite. Ametiühingutega on tööandjatel kollektiivlepingud, kus on töötasud kirjas. Tulemus on selline, et kui võetakse tööle uus töötaja, siis vaadatakse tabelist, milline tema töötasu olema peab ja nii ongi. Individuaalselt tema võimetest, oskustest vms. lähtuvalt läbi ei räägita. Kas see on tema suhtes aus ja õiglane?
Avalikus teenistuses üldse ei ole, see natuke teine teema.blueant kirjutas:Sõjaväes ei ole individuaalseid palgaläbirääkimisi. On see aus ja õiglane?
Jätkame näidetega. "Igaühe jõustamise" ideoloogiast lähtuv katse on ka soookvoodid või affirmative action, mille eesmärk on kasvatada vähemuse osakaalu, kuid mis paljudel üksikjuhtudel võivad anda tulemuseks vähemvõimeka indiviidi esiletõusu.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist