Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

AndresTy kirjutas:
kaugeltuuriv kirjutas:
hjl85 kirjutas:Ja kohe näeme EKRE (loodetavasti mitte) muutumist selliseks erakonnaks keda nad ise on sõimanud. Nimelt "kartelli erakonnaks". Ning oma põhimõtete loobumist.
Kuid asjal on ka paar head külge: KE kaotab 2 aasta pärast ainu võimu Tallinnas, ja EKRE populistlik pale tuleb välja.
Ootan huviga Toomi ja Ruubeni teadet venekeelsete koolide jätmisest, tõrvikurongkäigust 9. mail, Simsoni ja Madissoni sõbraliku embamist ja Helme ja Ratase ühisavaldust kui hea on ikkagi RB, Brüssel ja Euroopa liit.
Tulevad huvitavad aasta/paar kui see koalitsioon valmis saab :D
Ma olen mõtelnud,et mis võib neid kahte tegelikkuses ka siduda.
Jah,koos on tõrvatud Tallinna TV-s igatüht,kes laua ümber parajalt ei ole.Kas see võib siduda,vaevalt.
Teine asi,mis võiks on raha.Rahal ma pakun on palju suurem liimimisvõime aga samas raha ajab ka tülli.
Kui seda hakkab vähemaks jääma ma mõtlen.
Vot siis saab alles nalja.
Neid kahte tundub praegu siduvat Ratase soov jääda peaministriks. Eesmärk pühitseb abinõu - vanakuradi vanaemaga ollakse ka nõus tantsu lööma. Valitsusse oleks KE saanud ka REF-ga minna, aga siis oleks Ratas vb majandusminister vms. Dramaatiline tsirkus, nagu oleks põhimõtete pärast REF-iga läbirääkimistest keeldutud, on nüüd muidugi väga küüniline, kui samas ollakse EKRE puhul valmis kõik alla neelama.
Nagu ma olen aru saanud,siis Reform ei loobunud oma nõudest muuta maksusüsteem loogilisemaks,kuidas seal Keskpäevatunnis õeldigi.....Reform tahab seda nn.kvaasiastmelist tulumaksu muuta,see oleks aga Ratas-Simsoni üks suuremaid lüüasaamisi.Seda nad muidugi lubada ei saa.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Selle Keski + IRL ja EKRE koalitsioonis on sees muidugi üks väga suur küsimärk mida keegi ei paista olevat küsinud. Kas kesk hakkab ajama poliitikat mis oli tal savisaare ajal või praegust "lääneliiku". Ei saa üle ega ümber asjaolust, et see praegune poliitika oli jälle suuresti selleks, et saada salongikõlbulikuks, kuid koalitsioonis EKRE ja Isamaaga on selle salongikõlblikuse poliitikaga veidi teised lood.

Kui minnakse "juurte juurde" tagasi, mida sunnib ka sitt valimistulemus ( vene valija ei neela alla liiga liberaalset poliitikat nagu näha on) siis võib hakkata suhteliselt huvitavaid asju juhtuma.

Vene Delfi üle lugedes - tundub, et Vene valijale võib selline koalitsioon isegi peale minna.
Viimati muutis Xender, 11 Mär, 2019 14:22, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Nagu ma olen aru saanud,siis Reform ei loobunud oma nõudest muuta maksusüsteem loogilisemaks,kuidas seal Keskpäevatunnis õeldigi.....Reform tahab seda nn.kvaasiastmelist tulumaksu muuta,see oleks aga Ratas-Simsoni üks suuremaid lüüasaamisi.Seda nad muidugi lubada ei saa.
Kaks suurimat häältekogujat andsid lihtsalt üksteisele 180 kraadi vastukäivaid lubadusi, nii lihtne see ongi. Ja oma sõnu nii suuresti ei ole valmis kumbki sööma. Lisaks muidugi Ratase soov peaminister olla - seda talle RE ei võimalda. Seega mingid läbirääkimised said olla vaid viisakuse teema.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

hjl85 kirjutas:Andres-Eestis veel mitte kuid ka EL nõuab seda ka meilt. kehtestati 2012 ja peab olema rakendatud 2020. Eestis ei ole eriti neid ettevõtteid, kes selle alla käiksid.
See on absurdseim asi (sookvoodid) mida saab välja nuputada. Norra on selle ehe näide ja seal neid nõutakse.
Kiire googel otsing (eur-lex, Riigi Teataja) näitas, et sookvootide eelnõu sai Komisjonil heaksiidu 2012 aastal. Sellele pidi järgnema Euroopa Liidu nõukogus ja Euroopa Parlamendis selle direktiivi heakskiitmine, mida nagu siiamaani toimunud pole? 2012 aasta lõpul otsustas Eesti, et ta seda kohustusliku kvoodi osas heaks ei kiida. Mis tänaseks sellest saanud on - kas keegi oskab kosta? Mingit kehtivat direktiivi ma leida ei suutnud, tundub, et asi on peale 2012 aastat üpris soiku jäänud.

Seega küsimus, kas see väidetav direktiiv on ikka jõustunud, kus nagu mingid sookvoodid seatakse?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

kaugeltuuriv kirjutas: Nagu ma olen aru saanud,siis Reform ei loobunud oma nõudest muuta maksusüsteem loogilisemaks,kuidas seal Keskpäevatunnis õeldigi.....Reform tahab seda nn.kvaasiastmelist tulumaksu muuta,see oleks aga Ratas-Simsoni üks suuremaid lüüasaamisi.Seda nad muidugi lubada ei saa.
Me ei saa öelda, et REF keeldus seda tegemast, kuna mingeid läbirääkimisi KESK-REF selle üle ei peetud. Toimus ainult KESK juhatuse nõupidamine kus "otsustati", et REF nii-kui-nii oma positsioone ei muuda. Ühesõnaga - KESK väidab asju, mida ta tegelikult ei tea!
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

KE on üle hulga aja saanud lahjendatud kujul oma programmilise astmelise tulumaksu - Isamaa kätega ja nende keeles küll astmelise tulumaksuvabastuse, aga vahet pole - ja see on neile väga tähtis. Kui eelmine kord Refiga koalitsioonis olid, siis pidid oma astmelise tulumaksu seniks unustama, seekord enam ei tahtnud. Isamaad autorina see ei häiri ja arvatavasti ka EKRE-t mitte. Enamust valijaist ka tegelt ei häirinud, andsid riigile rõõmsalt protsendita laenu ja nüüd on veel rõõmsamad kui raha tagasi saavad.
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Kui nüüd algavad kahed läbirääkimised Kesk-EKRE-Isamaa ja Reform-sotsid-Isamaa, siis selle tahtmatu kaasaanne on see, et kaalukeele roll nihkub. Keskil on võimalik lisaks Kesk-EKRE-Isamaa variandile valida ka Reform-Kesk, kuid nüüd juba tunduvalt soodsamatel tingimustel. Huvitav on see, et kaks äärmust - sotsid ja EKRE - on taandatud kõrvalseisja rolli. Neil on vetoõigus vastava kombinatsiooni suhtes, kuid mitte rohkem. Korraga oleks Kesk-Reform variant mõlemale osalejale kõige soodsam, sest tüütu putukas Isamaa on sellest võrrandist väljas, kuid nagu öeldud, võrreldes esimese ringiga, Reformi seis on tunduvalt nõrgem.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

AndresTy kirjutas: Neid kahte tundub praegu siduvat Ratase soov jääda peaministriks. Eesmärk pühitseb abinõu - vanakuradi vanaemaga ollakse ka nõus tantsu lööma. Valitsusse oleks KE saanud ka REF-ga minna, aga siis oleks Ratas vb majandusminister vms. Dramaatiline tsirkus, nagu oleks põhimõtete pärast REF-iga läbirääkimistest keeldutud, on nüüd muidugi väga küüniline, kui samas ollakse EKRE puhul valmis kõik alla neelama.
Ma pole siiani aru saanud, miks see peaministriks olemine nii oluline on. Valijatele näitamiseks(meie(KE) tegime seda ja toda)? Tegu ju koalitsiooniga.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

AndresTy kirjutas:
kaugeltuuriv kirjutas: Nagu ma olen aru saanud,siis Reform ei loobunud oma nõudest muuta maksusüsteem loogilisemaks,kuidas seal Keskpäevatunnis õeldigi.....Reform tahab seda nn.kvaasiastmelist tulumaksu muuta,see oleks aga Ratas-Simsoni üks suuremaid lüüasaamisi.Seda nad muidugi lubada ei saa.
Me ei saa öelda, et REF keeldus seda tegemast, kuna mingeid läbirääkimisi KESK-REF selle üle ei peetud. Toimus ainult KESK juhatuse nõupidamine kus "otsustati", et REF nii-kui-nii oma positsioone ei muuda. Ühesõnaga - KESK väidab asju, mida ta tegelikult ei tea!
Karilaid vähemalt hõiskas,et,kui Reform muudab oma otsust tulumaksu suhtes,siis nad võivad meelt muuta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

mutionu kirjutas:Ma pole siiani aru saanud, miks see peaministriks olemine nii oluline on.
Mulle tundub, et lihtsalt Ratta egotripp :dont_know:
Keskerakonna juhatus otsustas 13 poolt ja nelja vastuhäälega alustada Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ja Isamaaga koalitsioonikõnelusi.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas:
AndresTy kirjutas: Neid kahte tundub praegu siduvat Ratase soov jääda peaministriks. Eesmärk pühitseb abinõu - vanakuradi vanaemaga ollakse ka nõus tantsu lööma. Valitsusse oleks KE saanud ka REF-ga minna, aga siis oleks Ratas vb majandusminister vms. Dramaatiline tsirkus, nagu oleks põhimõtete pärast REF-iga läbirääkimistest keeldutud, on nüüd muidugi väga küüniline, kui samas ollakse EKRE puhul valmis kõik alla neelama.
Ma pole siiani aru saanud, miks see peaministriks olemine nii oluline on. Valijatele näitamiseks(meie(KE) tegime seda ja toda)? Tegu ju koalitsiooniga.
Miks,see saab selgeks,kuidas kesikud on Tallinnas majandanud.Kas härrased te tõesti usute,et riigipumba juures asjad teistmoodi oleks......kui nii suur tung koha peale on,et oma seisukohtadele vastaspoolega valitsusse istuda tahetakse,siis minu rumal aju ütleb seda,et ju siis midagi jäi pooleli.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Minu meelest väga kaine arvestus Rataselt. Kui nad praegu läheks Refiga koalitsiooni, siis järgmistel valimistel nad 1.-2. koha pärast ei võistleks. Reformierakonnaga koalitsiooni minek on tähendanud väiksematele partneritele alati toetuse langust. Ma enne valimisi arvasin, et langeks Reformi toetus, aga valimised näitasid, et ei ole see Keski valija nii truu ühtegi ja kui taga ei arvestata, siis läheb ta ära. Keski mõistuspärane alternatiiv on opositsioon.
Viimati muutis Martin Peeter, 11 Mär, 2019 15:20, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Suureks tüliküsimuseks Keskerakonnaga võib kujuneda venekeelse hariduse küsimus. Helme ütles, et EKRE kõige suurem lahknevus Keskerakonnast on keele, kodakondsuse ja hariduse küsimustes.

"Ma ei tahaks praegu hakata siin mingeid piire maha joonistama, kustmaalt kuhu keegi ei tohi või peab taganema, aga anname endale suurepäraselt aru, et seal on meil väga tõsist läbirääkimist oodata," ütles Helme.

Kooseluseaduse tühistamine on pikalt olnud EKRE üks põhilisi lubadusi. Kas uus koalitsioon tühistab kooseluseaduse? "Ilma me ilmselt ei lähe sinna," ütles Helme.
Kooseluseadusest võib saada lausa kahe koalitsiooni hind :mrgreen: Kõik üritavad tühja trummi võimalikult kaua taguda.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Seepärast ma pakukski, et paistma hakkab Ratase vähemusvalitsus. Ma ei kujuta ette mõningaid keskerakondlasi kooseluseaduse tühistamise poolt hääletamas. :lol:
Distsipliini õpetas muidugi omal ajal Edgar I.
Dona nobis pacem!
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Kooseluseadus on lihtne propagandafiguur,mida saab vangerdada.
Ma nagu mäletan,et Helme hõiskas alguses punkti,et nende esimene nõue millest ei taganeta on Piirivalve taastamine eraldi ametina.
Nüüd ma nagu näen see pole enam üldse nimekirjas.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: A.T ja 6 külalist