Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

2korda2 kirjutas:
Kriku kirjutas:Nagu öeldud, see on arvestatav võimalus, et alguses tehakse ikkagi koalitsioon ära ja siis esimesel ettejuhtuval põhjusel (mille EKRE tõenäoliselt varsti annab), lükkab Ratas EKRE ja Isamaa opositsiooni tagasi ja võtab Ref-i asemele. Siis on Ref juba sellega ka nõus, et Ratas peaministriks jääb.
Mis häda pärast peaks REF sel hetkel KE-d päästma tõttama?
Jah, oleneb, kuidas see välja mängitakse. Päästma muidugi ei tõtta, aga kui antakse vihje, et kuulge, suurt häda ei ole, aga põhimõtteliselt on niisugune liigutus võimalik, äkki saaks paar korda kokku - kas nad keelduksid?

Ega Rattal pole ju ka mingit kohustust EKRE esimese tööõnnetuse puhul valitsuskriisi korraldama hakata. Naeratab leebelt ja veereb edasi...
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Nendel Ke vastuhääletanutel on muresid:

1) Kõige suurem mure on Yana Toomil, kellel jäi kõige rohkem hääli toomata Ida-Virus

https://www.err.ee/917863/keskerakonnas ... aukohtusse

2) Sama seis on teistega, kes ei suutnud tuua nii palju, kui vaja, vene hääli Tallinnast

Seega ei lähe Kesk lõhki, ehkki see on liberaalide soovmõtlemine. Vastasel juhul läheks ka venelased ise omavahel lõhki ja seda nad ei taha. Sisuliselt on organisatsioon nii palju tugev, et kõigi ärahüpanute poliitiline saatus ei saa väga roosiline olema. Seda tõestas isegi Edgar I, kellele on eelnenud arvukalt teisi. Sotsid Mikser ja Vakra midagi said, aga Vilja Toomasti või Sandra Veidemani endisest hiilgusest jäid vaid riismed.

Ma arvan, et Ratas ei ole selles osas eilane. Ning lõpuks ei oota neid ka Refi poolt või valitsusse minemata jätmisel muud, kui kogu hariduse eestikeelseks keeramine, mis oli Refi valimislubadustes selgemalt välja toodud kui Isamaa või EKRE omades. Ütleme nii, et ega selles küsimuses ei ole praktiline kiire edasiliikumine õpetajate puuduse tõttu võimalik, aga deklaratiivsus selles küsimuses välispoliitilise olukorra tõttu riigi tervisele kasulik. Iseenesest on suund muidugi õige.
Viimati muutis Martin Peeter, 12 Mär, 2019 9:48, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Tudengid võtavad parteidest eeskuju ja koostavad oma absurdsete nõuete nimekirja. Parim punkt see:
7. Õppelaenu intressimäär tuleb langetada nullini ning õppelaenu ei pea tagasi maksma enne, kui laenuvõtja igakuine sissetulek on võrdne mediaanpalgaga.
Tulemus: ülikooli lõpetanud ettevõtlik noor teeb oma ettevõtte ja joonistab endale sealt minpalga. Ei mingit õppelaenu tagasi maksmist.

Komödiandid. Kõrgharidus pole kohustus vaid võimalus. Igaühel ei pea seda olema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nõus.

---

PM: Juhtkiri: Isamaa mõnitab kahte lollikest.
Hingake nüüd mitu korda sügavalt sisse ja välja, võtke vajaduse korral rahustavat tinktuuri. Seejärel mõtleme koos edasi. Me kõik, poliitikahuvilised kodanikud ja ajakirjanikud nende hulgas, jälgime praegu pokkerimängu, milletaolist ei ole Eesti lähiajaloos (vähemalt vahetult valimiste järel) olnudki.

Erakonna Isamaa juhatus otsustas eile hilisel pärastlõunal, et nad alustavad läbirääkimisi koalitsiooni moodustamiseks kahe endast suurema parteiga. Seejuures on Eesti valijatele ja avalikkusele sügavalt ebaselge, mida kujutab endast Keskerakonna väidetav uuenemine või mida võiks tähendada endise Rahvaliidu (praeguse EKRE) lubadus täita oma valimisprogrammi.

Mis üldse on nende kahe tuult nuusutava ja rahalisi lubadusi loopiva erakonna programmides see, mida nende kummagi esipoliitikud peavad oluliseks? Veel tähtsamana, milline on nende valijaskond? Erakondade reklaamides ja juhtide sõnades on veidi erinevusi. Programmid on aga mõlemal liiga harali, selleks et tervemõistuslik inimene saaks üldse otsustada, mida nad tahavad Eestiga ette võtta. Kummagi populistliku partei valijaskond võiks olla nõus sisuliselt 0,5 protsenti valijaskonda puudutava kooseluseaduse tühistamisega, aga mis edasi?

Keskerakonnal on välja pakkuda vahva plaan bussijänestele. EKRE ütleb, et võluvits olevat käibemaksu langetamises: toidukorvilt võidad 30 eurot, Ferrarit ostes aga kümneid tuhandeid.
Martin Peeter
Liige

Vot ei ole nõus, ma arvan, et Isamaa püüab üsna tõsiselt läbi rääkida. Järgmine variant Refiga võib mitte tulla ja ei ole oma programmi elluviimise seisukohalt kindlasti mitte parem. Ja Kesk ei ole kindlasti ammu enam mitte tuulenuusutaja. Siis oleks võinud rahulikult Refi pakkumine vastu võtta.
Viimati muutis Martin Peeter, 12 Mär, 2019 9:51, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kriku kirjutas:Jah, muidugi on komejant, aga raske öelda, kui kaugele sellega minnakse. Nagu öeldud, see on arvestatav võimalus, et alguses tehakse ikkagi koalitsioon ära ja siis esimesel ettejuhtuval põhjusel (mille EKRE tõenäoliselt varsti annab), lükkab Ratas EKRE ja Isamaa opositsiooni tagasi ja võtab Ref-i asemele. Siis on Ref juba sellega ka nõus, et Ratas peaministriks jääb. See oleks talle täielik jaagupott.
Siin tuleb arvesse võtta veel seda, et RE on juba paar aastakest olnud eemal riigi rahavoogude juurest, suuremad rahad on olnud KE kontrolli all (ja Tallinna linn). Meeleheide annab jõudu :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Peeter
Liige

Miskipärast ei arva ka seda, et Kesk plaanib poole tee pealt hobuseid vahetada. Ref on seda läbi aegade teinud, lõpuks sai ise vastu ning - nagu näeme - keegi ei kibele temaga koalitsiooni, sest sellega juba arvestatakse.

Ja to Kriku:

https://poliitika.postimees.ee/6542969/ ... 1550155802

Aga mitte erakonnast, märgiksin.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Martin Peeter kirjutas:Ja to Kriku:

https://poliitika.postimees.ee/6542969/ ... 1550155802

Aga mitte erakonnast, märgiksin.
Oh, selle vastu ma ei vaidle, et Keskerakonna fraktsioonist võiks EKRE vastu piisavalt hääli koguda, et koalitsiooni põhja lasta. Kuigi toonitan, et fraktsiooni koosseis pole veel teada - Yana Toom näiteks sinna vaevalt et kuuluma hakkab. Aga see ei toimu kooseluseaduse pärast ja selle toetaja silti nad endale ka ei taha.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

EKREt on ju süüdistatud ka putinismis ja Venemaa huvide nimel töötamisel, Seederi ja Orbani kuulus ühispilt on samuti kõigil meeles, et mida need keskerakonna Vene tiiva imperialistid siis veel kardavad?

EKRE noorpoliitiku soov Krimmi sõita solvab Kõlvartit ja Toomi?
Viimati muutis Viiskümmend, 12 Mär, 2019 10:18, muudetud 2 korda kokku.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kesk ja EKRE on mõlemad koalitsioonist üle keskmise huvitatud - Kesk ei ole saanud peale pikka pausi veel piisavalt valitseda ja EKRE tahaks peale sellist edu ka mingeid tulemusi näidata. Kokkupuutepunkte selles on just venelastega, kes on keskmisest homovaenulikumad ja uut rahvast nad siia ka juurde ei taha, et nende enda elu ei halveneks ja supp ei lahjeneks. Kui ainult selle natsihüsteeria kuidagi maha saaks... Kui vana Helme natuke pingutab ja nooremaid joone peal hoiab, peaks siiski tehtav olema. Loll ta ei ole ja venelastega suhtlemise eripära peaks ka veel Moskva-päevilt meeles olema. Kui pikemas perspektiivis peaks olema kavas vene kool säilitada, peaksime hakkama õpetama ka vene koolide õpetajaid, mida ka tükk aega pole tehtud. Lihtsalt repliigiks.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

"Kolumbia valitsus on fašistlik" ütleb maduuro..
"EKRE on fašistlik" ütleb punaprohvessor reinraud..
"EKRE on natsistid" ütleb nüüd ka luxemburgi tädi vennaraas..
Ja kristerike lubab emigreeruda seoses "natsismi võimuletulekuga Eestis" (üks siinne foorumlane muuseas ka :lol: )

Et otse üllatavalt pallu neid vulgaarmarksistlikke kloune :mrgreen:
Kusjuures väga laias skaalas: täiesti harimata kalkaritest a la maduuro ilmselt üleharit prohvessoriteni a la reinraud - et huvitav lausa, kuda see nakkus tegelt ikka levib :roll:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Nii esimene märk,et osad saadikud võivad mitte hakata hääletama nii nagu Ratas tahab on siis olema.
Raimond Kaljulaid astus juhatusest välja,seoses erimeelsustega Ratasega.
Kaljulaid sai tegelikult väga palju hääli valimistel ja teda eemale lükata on raske.
Jääme huviga vaatama,kes järgmisena avalikult näitab kesikutelt seda,et võimalik on enda valitud hääl.
Kui nüüd veel 2-3 saadikukoha saanut sama teevad,siis on Ratasel probleem.
Tegelikult ma usun vaatab Reform selle tralli üle mõnuga pealt,sest nii või naa varem või hiljem lendavad kesikud oma valikuga uppi.
Isamaa võib siis vaikselt Reformi juurde tagasi põõrduda aga kahjuks juba väiksema häälega.
Võimalik,et Helme seda soovibki.Paras reklaam enne Europarlamendi valimisi,a la vaat meie jäime oma seisukohtade juurde aga Isamaa on pehmo.
Kui see nii on,siis tõmbab ta nii kesikutel,kui ka Isamaal parajalt naha üle kõrvade.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 12 Mär, 2019 10:58, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

Jüri Ratase intervjuu 11 märtsi "Aktuaalses Kaameras."
Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes esitas esmaspäeval koalitsioonikõneluste alustamise ettepaneku EKRE-le ja Isamaale, ütles "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et võimalikel tulevastel partneritel pole vaja nõuda Keskerakonnalt Ühtse Venemaaga sõlmitud protokolli tühistamist, sest see lepe nagunii enam ei toimi.

Sissejuhatuseks - kas te tahate peaministrina jätakata?

Ma tahan seista Keskerakonna põhimõtete eest.

Seda ma usun, aga kas te tahate peaministrina jätkata?

Kui on Keskerakonnal võimalus moodustada koalitsioon, siis ma olen valmis oma tööd jätkama. Aga kui ei ole, siis olen valmis seisma oma põhimõtete eest ka opositsioonis.

Nii et te ei taha või tahate?

Tahan seista Keskerakonna põhimõtete eest.

Te alustate läbirääkimisi parteidega, kes on mitmes küsimuses väga kategoorilised. Võtame konkreetselt mõned teemad. Meid huvitab teie arvamus: kas olete valmis tühistama koostöölepingu Ühtse Venemaaga, kui see tingimus esitatakse?

Seda tingimust pole vaja esitada, sest ma olen öelnud, et see protokoll on raugenud ja see ei tööta.

Kui teie tulevasi partnereid ei rahulda see vastus, et see on külmutatud, raugenud, siis kas te põhimõtteliselt olete valmis tühistama seda lepingut või mitte?

Pole mõtet asja tühistada, mis ei ole enam olemas. Samas, nagu ma ütlesin, et me ei saa ju täna lüüa lukku või seada punaseid jooni läbirääkimiste teemadel. Anname aega, kui need kõnelused algavad ja konsultatsioonid.

Ma tahaksin ikkagi teada, kas te olete valmis vajadusel seda tegema? See on nii lihtne küsimus.

Jah, ja minu lihtne vastus on, et seda pole olemas. See protokoll on raugenud.

Ja ometi on ta teil kehtivana olemas, sest te ei ole seda tühistanud.

Ma olen teile juba kaks korda siin saates vastanud.

Kas teie juhitav valitsus võib tühistada kooseluseaduse?

Andke meile nüüd läbirääkimisteks ja konsultatsioonideks aega. Me ei saa ju neid konsultatsioone kokku leppida "Aktuaalse kaamera" otsestuudios.

EKRE on seda korduvalt rõhutanud, et see on nende jaoks oluline küsimus. Juhul, kui nad ütlevad, et see on tingimus, mis on vaja täita, et saaks moodustada sellise kolmikliidu, kas te olete valmis sellist asja tegema? Kas teie valitsus oleks valmis seda tegema?

Ma veelkord ütlen, tõsi on see, et nendel teemadel kõikidel tuleb läbi rääkida. Keskerakonnal on oma põhimõtted, aga sellel läbirääkimistel ei ole mõtet...

...aga te ei ütle, milles need väljenduvad?

Kindlasti ma lähen laua taha läbi rääkima. Ma ei lähe laua taha enne seda, et seada viis, kuus või seitse punast joont. Seda me nägime, kui Reformierakond tegi ettepaneku oma punaste joontega. Ja kahjuks see ei jõudnud mitte kuhugi.

Te ütlesite enne valimisi, et olete valmis EKRE-ga koostööks juhul, kui EKRE väärtushinnangud muutuvad. Milles see nüüd seisneb? Vaatasin täna EKRE koduleheküljele ja seal on jätkuvalt kirjas, et 553 pagulast on vaja koju saata? Teete ära? Kas see on see väärtushinnangute muutus?

Ma veelkord ütlen, me alustame konsultatsioone. Kui konsultatsioonid lähevad edasi, on hästi. Kui tahe on kolmel erakonnal olemas, on hästi. Seda, kas me jõuame konsultatsioonide lõpus koalitsioonileppeni või mitte, on täna väga raske prognoosida.

Öelge palun konkreetselt üks näide, milles on EKRE väärtushinnangud teie silmis muutunud, et te olete valmis asuma nendega läbirääkimistele.

Need põhimõtted, mis ma ütlesin enne valimisi väärtushinnangutes, ma olen lähtuvalt täna sellel seisukohal, et selliseid väärtushinnanguid uude koalitsioonileppesse tulla ei saa. Aga andke nüüd võimalus korra maha istuda, nendel kolmel erakonnal läbi rääkida.
Konkreetsetele küsimustele kuuleme ainult ümmargusi vastuseid.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Eile õhtul olid Ratas, Seeder ja Helme sen Aktuaalse Kaamera otse-eetris - saatejuht Priit Kuusk omas tuntud headuses. Tõeliselt nauditav üritus - soovitan vaadata. Isegi Ratas, kes on harjunud omal rahulikul toonil aiaaugust rääkima, ilmutas teatud närvilisuse tunnuseid. Erinevalt Annakese kilkamisest vana ikka absoluutselt kontrollis olukorda 8)

See leping Putini parteiga on kui luukere kapis - ja sellega hoiab Ratas KE-d koos, mis KE veel läände kaldumisel tooks kaasa Toomi, Kõlvarti jne taoliste väejooksu (äkki sotside juurde?).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Ratase jutt AK-s oli ikka täielik iba, sellist mulli pole ma tükk aega kuulnud.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist