Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Selles suhtes on muidugi õigus,et Isamaa on sellest Kesk-EKRE-Isamaa kõige nõrgemas olukorras.
Kujutage nüüd ette olukorda,kus nagu ma aru saan on sotsid tõenäoliselt midagi reformaritega kokku leppinud ning nüüd tuleb Seeder uue ringiga tagasi.
tuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuna »

Jah, aga Reformil on sellel uuel ringil valida Ratase ja Seederi vahel.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Runkel kirjutas:Jüri Luik:
Esiteks on koalitsioonilepingu puhul kõige olulisem, et ta ei oleks pigem konservatiivne või liberaalne, vaid et seal oleks kõik vajalikud õigused ja demokraatilised vabadused esindatud. Mina isiklikult ei pea väga tõenäoliseks, et see valitsus sünnib, vastuolud on liiga suured. Ma ei pea ka tõenäoliseks, et mina oleksin uue valitsuse liige.
Jüri on küll istuv kaitseminister, kuid tänases Isamaas juba positsiooni kaotav liige. Pole näiteks eestseisuses, seal annavad tooni Sesterid, Reinsalud, Sibulad, Kokad, Kiislerid jne. Ootan huviga Kelami mõtteid ja seda mitte ainult europarlamendi valimistega seoses.
https://www.ohtuleht.ee/945338/juri-lui ... iga-suured
Jüri Luik oli kindlasti Isamaa suurim häältemagnet, mida need eestseisuse liikmed ise ei ole. On ilmselt olnud üsna hea kaitseminister. Kuid ta siiski on üks neist poliitikutest, kes on teadlikult teinud selle otsuse, et julgeolekuolukorra halvenemisest ei peaks rahvale ausalt rääkima. Pole mingit varianti, et ta olukorda adekvaatselt ei mõistaks. On püüdnud saavutada poliitlist konsensust kaitsekulude tõusuks, kuid pole suutnud. Seda näitas ehedalt valimiskampaania.

Aga huvitav on see, et valikus, kas kaitsekulusid tõstev koalitsioon (kui ikka selline plaanis) või rahvusvaheline maine Euroopa liberaalsete demokraatiate seas, on ta asunud eelistama viimast. Ma ei tea, mida arvata. Eile oli see tõesti nii, et meie julgeolekut tagas see rahvusvaheline maine rohkem, kui oma pisike relvajõud. Aga samas mõelgem, et ega Soome rahvusvahelist mainet see Põlissoomlaste valitsusse võtmine ei hävitanud, nii Austria, Ungari kui Poola on selgelt ELis ja need Euroopa liberaalsed suurvõimud nuumavad majanduslikult Venemaad ilma igasuguste südametunnistuspiinadeta. Põhilist julgeolekugaranti - USAd - migrandivastasuse asi ei morjenda üldse.
Dona nobis pacem!
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Teadlikult julgeolekuolukorrast valetavat Luike ei tea, kaitsekulusid tõstev vs Euroopa liberaalsust toetav koalitsioon ei ole teineteist välistavad. Kas Seeder on midagi kaitsekuludest neil päevil kõnelenud? Helme sõjaväestatud piirikaitse taastamisest on, selle eest talle plusspunktid (kuigi ma pole pädev hindama, kas see on ikka see, mida Eesti esmajoones vajaks). Vaatame rahulikult, kuidas kõnelused edenevad ja mis sinna kaitseteemadel sisse saab.
Martin Peeter
Liige

Hea näide oli välis- ja kaitsepoliitika debatt. Kõik 8 osalenut oli kindlalt NATO vihmavarjuusku s h nii Luik, kui Kunnas.
Mina nii kindel ei oleks.
Dona nobis pacem!
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Runkel kirjutas:Teadlikult julgeolekuolukorrast valetavat Luike ei tea, kaitsekulusid tõstev vs Euroopa liberaalsust toetav koalitsioon ei ole teineteist välistavad. Kas Seeder on midagi kaitsekuludest neil päevil kõnelenud? Helme sõjaväestatud piirikaitse taastamisest on, selle eest talle plusspunktid (kuigi ma pole pädev hindama, kas see on ikka see, mida Eesti esmajoones vajaks). Vaatame rahulikult, kuidas kõnelused edenevad ja mis sinna kaitseteemadel sisse saab.
Sõjaväesatud piirivalve viib raha nii KJ kui ka politsei eelarvest. Iseseisvat kaitsevõimet ei tõsta kopikagi eest.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Martin Peeter kirjutas:Hea näide oli välis- ja kaitsepoliitika debatt. Kõik 8 osalenut oli kindlalt NATO vihmavarjuusku s h nii Luik, kui Kunnas.
Mina nii kindel ei oleks.
Jah, saan su mõttest aru. Luige lähenemine ongi diplomaatiline, amet kohustab. Seetõttu ta jätnud ilmselt palju ütlemata ja keskendunud positiivse ühisosa leidmisele. Nt ta ei ole läinud kaasa Trumpi hüsteeriaga (kuigi põhjust on), nii minu meelest peabki riigiesindaja toimetama. Teiselt poolt on ametid ja mehi, kes saavad öelda rohkem ja vajadusel ka ülevõimendama, nagu näiteks Sven Sakkov. Ma vaatangi nende meeste tegevusi ja toimetusi koos, paralleelselt. Võimalik, et mehed ongi lähedased mõttekaaslased.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

AMvA kirjutas:
Runkel kirjutas:Teadlikult julgeolekuolukorrast valetavat Luike ei tea, kaitsekulusid tõstev vs Euroopa liberaalsust toetav koalitsioon ei ole teineteist välistavad. Kas Seeder on midagi kaitsekuludest neil päevil kõnelenud? Helme sõjaväestatud piirikaitse taastamisest on, selle eest talle plusspunktid (kuigi ma pole pädev hindama, kas see on ikka see, mida Eesti esmajoones vajaks). Vaatame rahulikult, kuidas kõnelused edenevad ja mis sinna kaitseteemadel sisse saab.
Sõjaväesatud piirivalve viib raha nii KJ kui ka politsei eelarvest. Iseseisvat kaitsevõimet ei tõsta kopikagi eest.
Meenutuseks üks jutuke eelmise aasta oktoobrist
https://www.err.ee/867689/keskerakond-t ... ile-saates
Martin Peeter
Liige

Runkel kirjutas:Teiselt poolt on ametid ja mehi, kes saavad öelda rohkem ja vajadusel ka ülevõimendama, nagu näiteks Sven Sakkov. Ma vaatangi nende meeste tegevusi ja toimetusi koos, paralleelselt. Võimalik, et mehed ongi lähedased mõttekaaslased.
Ei ole suur saladus - ongi. Kogu see analüütikute ring, mis on kogunenud Kaitseuuringute Keskuse ja Välispoliitika Instituudi ümber, on väike, kus kõik kõiki tunnevad ja saavad omavahel minu teda üsna hästi läbi.

Aga asjaolu, et valimiskampaanias ei olnud kaitsepoliitika mitte mingi teema, sellepärast, et poliitikud avalikult ei tunnista, et midagi peaks ette võtma, on ka fakt. Ja siis läks peavoolupoliitika maksu- ja sotsiaalpoliitiliste lubaduste andmise rada, millest enam ei saa taganeda ja raha julgeolekusse ümber tõsta, sest siis tekib õigustatud küsimus, kas te siis varem seda ei teadnud, kui lubadusi pildusite? Peale valimisi tunnistab seda ka ERRi välispoliitikasaade:

https://etv.err.ee/912790/valisilm

Peeter Kaldre ütleb otse:

"Jälgisin valismiskampaaniat, jälgisin valimidebatte,valimiseelseid artikleid, sõnavõtte jne, torkas silma see, et hoolimata sellest, et me elame praegu väga kriitilises välispoliitilises olukorras, siis valimiskampaania välis- ja julgeolekupoliitika oli ikka väga vaeslapse rollis"

Saan vaid nõustuda.
Viimati muutis Martin Peeter, 12 Mär, 2019 15:02, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Fucs kirjutas:
AMvA kirjutas:
Meenutuseks üks jutuke eelmise aasta oktoobrist
https://www.err.ee/867689/keskerakond-t ... ile-saates
Mida paganat seal piiril siis täna nii valesti on, et ilma sõjaväestatud piirivalveta kuidagi ei saa? Mäletamist mööda läks see populistidest poliitikute kisa sõjaväestatud piirivalve teemal lahti peale Kohvri röövimist. Nagu see oleks aidanud, kui KAPO enne Kohvri piirile saatmist sealt nii-kui-nii piirivalve eest ära saatis...
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Saade olukorrast ajakirjanduses ja isand Molekuli terane tähelepanek, milla põhjal nii mõnigi erakond avas valimistulemuste selgumise järel suletud ümbriku šeifist ning hakkas vastavalt sealtsaadud juhtnööridele kibekähku üksteisega läbirääkimisi pidama. Ja vähemalt kahe suhtes võib selles ju isegi mingi tõetera olla...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Miks need Kõlvarti, Toomi ja Raimond Kaljulaidi ümbrikud siis Ratase omast nii erinevad on või ei ole?
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Ma seni kui mitte miski veel kindel ei ole ei arva midagi, loodan kaitsekulude tõusu muu eks paistab mis saab ja üldse kes lõpuks valitsema hakkavad, sest see nüüd juba kolmas "liit" mis valitsust hakkab looma.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Huvitav, milline saab koalitsioonis olema Helme positsioon piirileppe osas? Või vaikitakse üldse maha?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Gräzin kutsub Rauda korrale https://www.ohtuleht.ee/945397/igor-gra ... n-vihakone

Oli ette arvata, et nüüd kõik tatipritsid tööle pannakse aga sellist tsirkust poleks küll osanud oodata https://epl.delfi.ee/news/arvamus/kirja ... d=85583763
Meenuvad nõukaaegsed "nördinud töökollektiivide kirjad". :mrgreen:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist