Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kurjam
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kurjam »

Ka Repinski ei kipu loodava koalitsiooniga riidu kiskuma https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85668815
Ei taha keegi tulevasest peaministriparteist (loe:pudrupoti juurest) ära minna.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kurjam kirjutas:Ka Repinski ei kipu loodava koalitsiooniga riidu kiskuma https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85668815
Ei taha keegi tulevasest peaministriparteist (loe:pudrupoti juurest) ära minna.
No kitsekarjus oleks ilma erakonnata ikka täielik null kah.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

AndresTy kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:....Aga tundub et arstid on need kes tahavad haarata lühinägelikult skalpelli (ja kiire raha) järele, mõtlemata sellele et kaugemas perspektiivis toob kasvav elanikkond neile nii tööd kui raha kui ka riigile maksusissetulekut....
Oehh...järjekordne üldistus, millega ei saa mitte nõustuda. Kas Sa oled kunagi mõelnud, et sarnaselt Sulle endale võivad ka teiste elualade-ametite spetsialistid teha siiski oma tööd korralikult, teadlikult ja pühendumusega? Ei ole olemas sellist asja, et ma olen ainuke lilleke keset pasamerd. Mis muidugi ei tähenda, et lilleväljal mõnda julka leiduda ei võiks...
Üldistus jah, sest mida suuremat kogukonda kaasatakse, seda üldisemaks lähevad teesid.
Arstide liit tegi vea Helmele turja karates ja vabandust nõudes. IMHO oleks nad pidanud a) Helmele meelde tuletama et paegune arstivanne pole mitte Hippokratese algtekst; teiseks et naistearstid teevad oma aborditööd vastavalt ametijuhendile ning riiklikule tellimusele ja neid ei maksa selises olukorras süüdi mõista; c) tervitama väljakäidud ideid parandada pere ja seksuaalpoliitikat selliselt et mittemeditsiiniliste abortide arv väheneks tervelt sündivate laste arvelt. Oleks olnud poliitiliselt neuraalne käik - aga nüüd on ka arstid valinud poole ja kuna parteide nimekirjad on avalikud siis ei teagi kas niipea julgen mõne arsti jutule minna (sügisel nõutakse nagunii).
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Roamless kirjutas: Svejkile ma ei hakka siin koostama punktide kaupa vastus, milleks või kellele see on vajalik, lisaks on enamik tema küsimusi ajas laiali valguvad ja arusaamatud. Ok, oli küsitlus, mitte uuring ja edasi on suhtleliselt pidepunktideta segane jutt. Tõesta seda, või teist, ma võiks paluda ka tõestada, et ekrelaste arvamus on enamuse arvamus jne jne Tahad nii väga vastust või vastused siis saada mulle privasse, aga formuleeri küsimused arusaadavalt.
Teatan tagasihoidlikult, et ma ei tea "milleks" või "kellele" see "vajalik" peaks olema. Küll aga oleks sul endale vaja selgeks teha järgmised reeglid:

Võta omaks, kui oled eksinud, ära nõua tõendeid, kui ise neid esitada ei kavatse - ehk kohtle oponenti samadel tingimustel kui iseennast.
Ära lenda emotsiooidega peale, vaid mõtle enne kui kirjutad. Loe taganjärele, kui ei mäleta, mida oled rääkinud - lingid on sulle juure lisatud ja tarvitades lisan veel.
Kui arvad, siis nii ütlegi, et ainult arvad - kui tead, siis ole valmis tõestama. Ära lahmi, ole viisakas, pane tähele oponentide reageeringuid (üksi oled foorumis või?)
ja vasta nendele adekvaatselt, mitte hilinenult ja siis ära kurda, kui see sinu jaoks on "ajas laiali valguvad" ja "arusaamatud".
Ära ülbitse. Ja ära demagoogitse.

Ühesõnaga vastuta oma sõnade eest. Ja me võime olla sõbrad edasi... :)

Sõbralikult
Sinu Svejk

P.S.

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 26#p579226
Endiselt ma ei ole saanud ühelegi minupoolt väljatoodud punktile rahuldavat seletust... :D

P.S.S

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 80#p579580
Vabandust - selle "uuringud" me saime laualt maha! Tubli!
Viimati muutis Svejk, 22 Mär, 2019 8:30, muudetud 4 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Dr.Sci kirjutas: .... Aga tundub et arstid on need kes tahavad haarata lühinägelikult skalpelli (ja kiire raha) järele, mõtlemata sellele et kaugemas perspektiivis toob kasvav elanikkond neile nii tööd kui raha kui ka riigile maksusissetulekut...
Räägi seda juttu arstile, kelle üks halb kuu näeb välja näiteks nii:
E-R tööl 8:00-17:00
L valve haiglas 08:00-20:00
P vaba
L 20:00-P 08:00 valve
E-R tööl 8:00-17:00, samaaegselt väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
L väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
P väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
E-R tööl 8:00-17:00 samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses
L samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses
P samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses

Selliseid kuid juhtub paar korda aastas. Paljud meist tahavad sellist elu?
Kõrvalvaatajal on hea tänitada, et arstid tahavad ainult raha ja ei tee midagi. Ma ei väidagi, et ei ole kõrvalekaldeid, kuid need keda mina tunnen käivad sellise graafiku alusel tööl ja ei virise. Kusjuures samaaegselt tehakse ka veel kõrvalt teadust.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Arstide liit tegi vea Helmele turja karates ja vabandust nõudes. IMHO oleks nad pidanud a) Helmele meelde tuletama et paegune arstivanne pole mitte Hippokratese
Sellest loogikast lähtudes peaks DW vabandama, et julges Martin Helmele fakte esitada intervjuu ajal ja üldse vabandama, et heitis talle halba valgust tuues välja faktid, et eestlased EL-st lahkuda tegelikult ei soovi ning
kuigi Norras pole toimunud vägistamiset 1000 kordset kasvu ja Eestile on EL-st majanduslikult palju kasu olnud, on ikkagi Helme lihtsalt natukene valel teel, mitte ei jäänud oma tavaliste poliitvaledega haledalt vahele.

Link ka, et ei valetaks jälle https://www.postimees.ee/6544596/martin ... liit-uldse
Unforeseen consequences
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Illike kirjutas:E-R tööl 8:00-17:00L valve haiglas 08:00-20:00P vabaE-R tööl 8:00-17:00L 20:00-P 08:00 valveE-R tööl 8:00-17:00, samaaegselt väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olemaL väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olemaP väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olemaE-R tööl 8:00-17:00 samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühendusesL samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühendusesP samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühendusesSelliseid kuid juhtub paar korda aastas. Paljud meist tahavad sellist elu?
Minu jaoks näitab see peamiselt seda, et Eesti tervishoiusüsteem on väga-väga sügaval pimedas kohas, ja tegelikult ei saa ma eriti loota märkimisväärsele meditsiinilisele abile. Eriti veel siis, kui probleemid on nö "lihtsalt vanadusega" seletatavad. Ehk siis nagu ma olen varem kirjutanud. Meil on vähe raha oma rahvusliku projekti käimashoidmiseks ja minu hinnangul läheb hetkel liiga palju ressursse näilise heaolukuvandi loomiseks. On võimatu, et säärase graafiku alusel pidevalt töötav meditsiinitöötaja suudaks oma patsiendiga tegeleda nii nagu me kõik soovime või loodame.
Dr.Sci
Liige

Illike kirjutas:
Dr.Sci kirjutas: .... Aga tundub et arstid on need kes tahavad haarata lühinägelikult skalpelli (ja kiire raha) järele, mõtlemata sellele et kaugemas perspektiivis toob kasvav elanikkond neile nii tööd kui raha kui ka riigile maksusissetulekut...
Räägi seda juttu arstile, kelle üks halb kuu näeb välja näiteks nii:
L valve haiglas 08:00-20:00
P vaba
L 20:00-P 08:00 valve
E-R tööl 8:00-17:00, samaaegselt väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
L väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
P väljakutse valve, st pead 30 min haiglas olema
E-R tööl 8:00-17:00 samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses
L samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses
P samaaegselt arvuti valve, st pead olema pidevalt internetiga ühenduses

Selliseid kuid juhtub paar korda aastas. Paljud meist tahavad sellist elu?
Kõrvalvaatajal on hea tänitada, et arstid tahavad ainult raha ja ei tee midagi. Ma ei väidagi, et ei ole kõrvalekaldeid, kuid need keda mina tunnen käivad sellise graafiku alusel tööl ja ei virise. Kusjuures samaaegselt tehakse ka veel kõrvalt teadust.
Mul tädi oli arst, traumatoloog, (praegu pensionil ja loodetavasti elupäevi veel kauaks). Nii et arstide elust, valvegraafikutest, kiir ja lahustuvast kohvist, ravijärjekordadest ja sellest, et need nomenklatuuri ja sugulaste suhtes ei kehti, tean ma suht palju. Aga arvestades ta praegust vanust, aborditeemadel ma temaga ei räägi. Kuid ka tema pooldab EKRE maailmanägemust.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Dr.Sci kirjutas:.... Kuid ka tema pooldab EKRE maailmanägemust.
Ma ei eita teiste maailmanägemust ja aktsepteerin seda. Minu jaoks ei ole EKRE mingi paaria. Minul on omad veendumused, teistel inimestel omad veendumused. Mulle lihtsalt ei meeldi selline lahmimine ja valetamine. Ma tean ja tunnen üsna palju inimesi kes kuuluvad EKRE-sse. See aga ei tähenda, et ma pean nende veendumusi jagama ja nemad minu omi.
Dr.Sci
Liige

Illike kirjutas:
Ma ei eita teiste maailmanägemust ja aktsepteerin seda. Minu jaoks ei ole EKRE mingi paaria. Minul on omad veendumused, teistel inimestel omad veendumused. Mulle lihtsalt ei meeldi selline lahmimine ja valetamine. Ma tean ja tunnen üsna palju inimesi kes kuuluvad EKRE-sse. See aga ei tähenda, et ma pean nende veendumusi jagama ja nemad minu omi.
Minu arust ka peaks olema inimestel oma vaba valik. Ja lahmine ning valetamine tuleks tõesti lõpetada. Aga antud teema hulka käib ka see kui pikemaajalise jutu kontekstist rebitakse välja üksikud fraasid ja ehitatakse sellele üles meediapõhine laimukampaania.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:
Illike kirjutas:
Minu arust ka peaks olema inimestel oma vaba valik. Ja lahmine ning valetamine tuleks tõesti lõpetada. Aga antud teema hulka käib ka see kui pikemaajalise jutu kontekstist rebitakse välja üksikud fraasid ja ehitatakse sellele üles meediapõhine laimukampaania.
Helmed võiksid ikka ise ka vahest mõelda, mida ja kuidas suust välja ajada.
See vana kaabu märkus Muusikaakadeemias muusikakooli esimese klassi tasemel viiulit kääksutavatest hiinlastest oli ka ikka väga madal. Vahest jääb mulje, et nad põevad mingisugust Tourette sündroomi vormi.
Dr.Sci
Liige

AMvA kirjutas: See vana kaabu märkus Muusikaakadeemias muusikakooli esimese klassi tasemel viiulit kääksutavatest hiinlastest oli ka ikka väga madal. Vahest jääb mulje, et nad põevad mingisugust Tourette sündroomi vormi.
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) kontrabassi õppejõud Mati Lukk sõnas, et hiina tudengite tase alati akadeemia nõuetele ei vasta. «Paljud tulevad siia, kõrgemasse õppeasutusse, laste muusikakooli tasemega. See seab lati kohe allapoole. Arvestuste ja eksamite hindamisel kehtib n-ö Hiina ja meie tudengite nivoo,» rääkis ta. Ehk siis ntx KUKU raadiost täna kuuldud teise allika tsitaadiga (mitte Vox Populi) tullakse teadmata mis on heliredel...
https://leht.postimees.ee/6550056/emta- ... kku-vajuma
Nüüd nad räägivad küll et asi läheb tasapisi paremaks.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Arvestuste ja eksamite hindamisel kehtib n-ö Hiina ja meie tudengite nivoo,»
Huvitav, kas siis ka lõpupaberid on erineva nivooga, ja on need kuidagi eritatud ka? Või see oleks diskrimineerimine?
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Kolumnist ja vene keele õpetaja Andrei Kuzitškin: „EKRE selja taga on näha seismas riigikaitse taustaga inimesi. Just «Ukraina tegur» tingiski EKRE suure toetuse Soomes elavate eestlaste seas. Minu sõbrad, kes on jõudnud Helsingisse Kiievist ja Harkivist, on rääkinud, kuidas ukraina maffia korraldab odava tööjõu liikumist Ukrainast Soome. Ajakirjandusse jõuab ainult haruharva teateid, kuidas kaks meest viisid Soomes vägisi kolmanda metsa ja peksid läbi. See on pelgalt salajase Soome-Ukraina-Eesti sõja ähmane vari. Seepärast läkski EKRE idee järsult piirata töörännet Ukrainast ja Venemaalt väga hästi peale nii Soomes kui ka Eestis elavatele eestlastele. Otsedemokraatia mõte on eriti armas noortele, kes püüavad iseseisvalt ja aktiivselt poliitikas kaasa lüüa. Nii juhtuski, et EKREst sai ainuke erakond, mille sõnum oli suunatud just noorsoole. Keskerakond lubas head elu pensionäridele, sotsiaaldemokraadid sportlastele, Reformierakond ärimeestele, Isamaa talunikele. Noorsugu on alati köitnud seiklused, risk, mässamine, kusjuures tihtipeale on mässamise sihid sootuks teisejärgulised ning oluline on hoopis muutumine ise ja võimalus anda sellesse oma panus. Seepärast tõmbas tõrvikurongkäik 24. veebruaril Tallinnas ligi nii palju noori: lõppeks on ju õige lustlik sammuda öösel õlg õla kõrval sama erutatud inimestega loitlevate tõrvikute valgel! Ei tasu imestada, et valimiste järel hakkas EKRE liikmeskond jõuliselt kasvama ja et kasv tuli põhiliselt noorte arvelt. Selle juures on äärmiselt tähelepanuväärne, et vene noorsugu, kes eesti noortega võrreldes kalduvad veel enam riskima ja avantüüridega kaasa minema, liitub samuti rõõmuga EKRE ridadega. Kõige enam hirmutab EKRE esiletõus ärimehi, kes ennustavad, et Euroopa Liit asub ümber hindama suhteid Eestiga, kus on võimule saanud ultraparempoolsed populistid-euroskeptikud. Mul on tekkinud oletus, et EKRE kujutab endast sisuliselt Eesti eriteenistuste erioperatsiooni. Operatsiooni siht on riigi poliitilise maastiku puhastamine, parteisüsteemi täielik ümberkorraldamine, tingimuste loomine olukorra stabiliseerimiseks üheparteilise valitsuse abil. Keskerakond igatahes seda kriisi üle ei ela ja praegusel kujul edasi ei kesta. Muide, ka Isamaa tulevikus ei kuma helgeid toone: neil ja EKRE-l on peaaegu kattuv valijaskond, nii et algul valijad, siis juba Isamaa liikmed tõmmatakse nagu tolmuimejaga lupsti EKRE ridadesse, mille seisund on tugevam ja maine kirkam. Poliitilise revolutsiooni tulemus on tõenäoliselt mõne aasta pärast Eesti üleminek kolmeparteisüsteemile: Reformierakond, EKRE ja uus sotsiaaldemokraatlikku tüüpi erakond.“
https://arvamus.postimees.ee/6549451/an ... -kova-look
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Noh-jah...venelastel on ikka kalduvusi kuulujuttude uskumisele ja üüberteooriate väljamõtlemisele.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 2 külalist