Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Gideonic »

Andrei Kuzitškin kirjutas:„ Poliitilise revolutsiooni tulemus on tõenäoliselt mõne aasta pärast Eesti üleminek kolmeparteisüsteemile: Reformierakond, EKRE ja uus sotsiaaldemokraatlikku tüüpi erakond.“
https://arvamus.postimees.ee/6549451/an ... -kova-look
Huvitav mõtearendus (kuigi reaalsusega ilmselt vähe ühilduv). Päris nii vaevalt, et minna saab - võtta kasvõi vene valijad. Osad võivad tõesti minna EKRE taha, aga vene-šovinistidele see küll kuidagi vastuvõetav ei saa olema, Ref või mingid "Euroopalike väärtustega sotsdemmid" siis ammugi mitte.
AndresTy kirjutas:Noh-jah...venelastel on ikka kalduvusi kuulujuttude uskumisele ja üüberteooriate väljamõtlemisele.
AndresTy, Sinu ilmselge agenda ja kallutatus (ning soov militaarfoorumis osaleda ainult poliitika teemadel) jätab ikka väga tugeva "trollivabrikandi" maigu suhu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Erakondade arvu drastilist vähenemist ja sealhulgas Isamaa kadu on vist sama palju ennustatud kui maailmalõppu. Savisaar omal ajal verbaliseeris hulga aastaid oma soovunelmat kaheparteisüsteemist Reformierakonnaga. Tegelikkuses üritatakse enne iga RK valimist erakondi hoopis juurde tekitada. Ja ei kao see Isamaa ka kuhugi - viimased kõvad mehed, kes lubasid selle asemele asuda, olid vabaerakondlased. Kus nad nüüd omadega ise on...?
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Gideonic kirjutas: AndresTy, Sinu ilmselge agenda ja kallutatus (ning soov militaarfoorumis osaleda ainult poliitika teemadel) jätab ikka väga tugeva "trollivabrikandi" maigu suhu.
Sul on õigus Sinu arvamusele... Kuid pigem huvitab mind siinses poliitikateemas loogikateema või õigemini pahatihti selle puudumine (mis on muidugi omane paljudele poliitika üle käivatele aruteludele ja ka poliitikute retoorikalegi). Ja veel - et kuhu poole ma siis kallutatud olen?

Muuseas - see et venelased igasuguseid ogaraid kuulujutte maiad uskuma on, pole mitte minu väljamõeldis vaid sellest on kirjutanud nii mõnedki. Ka igapäevaelus, tööalaselt, puutun venelastega palju kokku - kuulan ja imestan. Rahvuslik omadus mis on tekkinud läbi ajaloo. Ja mida jaburam kuulujutt, seda tõenäolisem! Äkki oli sellest kirjas raamatus "Ivani sõda" seda vist on öelnud ka Arnold Susi. Äkki Sofi Oksanengi?

PS Olen selle foorumi lugeja olnud algusest peale - 2004 aastast. Regasin ennast lihtsalt alles nüüd. Pahatihti polegi inimesed kuskilt trollivabrikust - vaid nad arvavadki sedasi.

PSS. Olen muidugi Sulle ka tänulik, et foorumi kauaaegne liige võttis vaevaks kõik mu postitused läbi lugeda-analüüsida ja mu kallutatuse välja selgitada...
Viimati muutis AndresTy, 21 Mär, 2019 15:51, muudetud 1 kord kokku.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kuzitškin kirjutas:Mul on tekkinud oletus, et EKRE kujutab endast sisuliselt Eesti eriteenistuste erioperatsiooni. Operatsiooni siht on riigi poliitilise maastiku puhastamine, parteisüsteemi täielik ümberkorraldamine, tingimuste loomine olukorra stabiliseerimiseks üheparteilise valitsuse abil. Keskerakond igatahes seda kriisi üle ei ela ja praegusel kujul edasi ei kesta.
Jumal, milline umbluu.
Minu teada see härra Eesti keelt ei räägi ja tema artiklid on eesti keelde tõlgitud. Kui adekvaatne saab sellise kolumnisti arusaamine situatsioonist olla?
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Andrei Kuzitškin on ennegi silma paistnud "analüüsidega", mis meenutavad korralikku hobuse unenägu ja millel ei ole reaalsusega midagi ühist.
Unforeseen consequences
AndresTy
Liige
Kontakt:

Mis nende koalitsioonikõneluste juures häirib on see EL, NATO teema. Tullakse aga tähtsalt toast välja ja kuulutatakse, et NATO-sse ja EL-i jääme! Kas selle üle otsustamine, isegi sellise asja arutamine, ikka kuulub koalitsioonikõnelejate pädevusse üleüldse? Kui nagu Eesti riigi ja rahva pikk plaan, ning järjestikuste riigikogude ja valitsuste järjekindel suund on omal ajal olnud sinna pääseda, kas siis ongi nii, et mingi lambikoalitsioon tuleb lihtsalt ühel hetkel kokku ja otsustab, et astume aga välja? Kas sellist "otsustamist" on oodata ka järgmistelt koalitsioonikõnelustelt?

Sitt praktika, ma ütleks.

Akf Avatari rahustamiseks annan teada, et ei soovi sellist praktikat ükskõik kes neid koalitsiooniläbirääkimisi ka peavad. Kui selliseid asju arutatakse, siis on minu hinnagul läinud asjad kuidagi väga valesti.
Viimati muutis AndresTy, 21 Mär, 2019 17:13, muudetud 1 kord kokku.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Roamless kirjutas:Andrei Kuzitškin on ennegi silma paistnud "analüüsidega", mis meenutavad korralikku hobuse unenägu ja millel ei ole reaalsusega midagi ühist.
Samas ei saa seda öelda kõige tema kirjutatu kohta. On tal ka asjalikke mõtteid. Pole ta ka mingi kindla agenda troll, kes mingit teatud suunda pidevalt raiub. Seetõttu võib tema lugusid lugeda üldiselt eelarvamusteta - "et näe, pole mõtet lugeda, sest eelmine kord kirjutas sedasi ja sedasi, küllap nüüd jälle".
Viimati muutis AndresTy, 21 Mär, 2019 17:18, muudetud 1 kord kokku.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mind sellised "kolumnistid" väheke ärritavad. Tulevad Eestisse ja kukuvad kohe pikalt arvama meie elu kohta, enne ei vaevu eesti keeltki ära õppima. Teavad Eesti elust sama palju kui umbkeelsed kodakondsuse tahtjad. Kohalikud pärismaalased on lahked ja tõlgivad nende artiklid ära ka - üks saab honorari ja teine tõlkimise eest vorsti leivale. Ainult et mõtlevad inimesed peavad lugema imelikku targutamist. Ingliskeelne variant oli Turay, tema saab õnneks praegu niipalju palka kuskilt, et kirjutama enam ei kipu. Ajalehtedel tõesti nii suur autorite puudus või kaalub puudused üles, kui välismaalane midagi arvab?
Liige

Postitus Postitas Avatar »

See "Eesti eriteenistuste erioperatsioon EKRE" on ju koopia VF liberaaldemokraatide Žirinovski partei legendist. Kuzitškin kandib neid VF-i kohta levinud teooriaid Eestile.
Samuti üritab ta muu hulgas lihtsalt Ukraina-VF vastuseisu tänapäeva Eesti poliitilisse jagunemisesse sobitada, ja seda loomulikult oma eelistustest lähtuvalt. Siinse foorumi pikaaegsed lugejad kindlasti on märganud, et valdavalt on Ukraina teemas ukrainlastele kaasa elajad pigem konservatiivsema vaate esindajad. Muidugi mitte ainult :lol:
AndresTy kirjutas:Mis nende koalitsioonikõneluste juures eriti veider tundub on see EL, NATO teema. Tullakse aga tähtsalt toast välja ja kuulutatakse, et NATO-sse ja EL-i jääme! Kas selle üle otsustamine, isegi sellise asja arutamine, ikka kuulub koalitsioonikõnelejate pädevusse üleüldse? Kui nagu Eesti riigi ja rahva pikk plaan, ning järjestikuste riigikogude ja valitsuste järjekindel suund on omal ajal olnud sinna pääseda, kas siis ongi nii, et mingi lambikoalitsioon tuleb lihtsalt ühel hetkel kokku ja otsustab, et astume aga välja? Kas sellist "otsustamist" on oodata ka järgmistelt koalitsioonikõnelustelt?

Sitt praktika, ma ütleks.
Sitt-sitt. Muidu saaks jätkuvalt rääkida sellest, et ei tea, mida see lambikoalitsioon võib veel ette võtta, äkki hakkavad EL -ist või NATO -st välja astumist plaanima.
Viimati muutis Avatar, 21 Mär, 2019 16:50, muudetud 1 kord kokku.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Vabanduse nõudmine on kehv variant nii inimesetevahelises suhtluses kui ka nt riikide vahel. Siin antakse teisele poolele üle võimalus lisaks veel platnoilikult järele naerda. Kui ei tunnista eksimust (väärtusküsimus ju!), siis ei tule ka vabandamist, mis vabandust väärt. Kui Helme jr peab praegust korda vastuvõetamatuks lähtuvalt oma ilmavaatest, siis parim, mis ta saab teha, on aktsepteerida, et arstid oma tegevuse eest karistatud ei saa.
Teiseks, kui võimukõnelustel on jõutud kompromissini, mis praegust olukorda ei muuda, vaid suurendab vahendeid nõustamiseks ja ennetustööks, siis mida meil (vabandust üldistamise eest!) saab siin vastu olla? Miks seda EKREle nina peale hõõruda? Kui EKRE andis selles punktis liiga palju järele, siis saavad eelkõige ekrelased ja nende toetajad siin nuriseda ja vajadusel oma läbirääkijatele kriitikat avaldada. Kui ühes punktis annab üks erakond rohkem järele ja teises teine, siis nii võiks ju laiem ühiskonna- ja võimukokkulepe sündidagi.
Lõpetuseks väärtusküsimusest labaselt rahanumbri juurde. Kas kuskil on kellelegi silma jäänud, palju maksumaksjate raha mittemed. abortide peale n-ö raisatakse? Kardan, et see mäsu on vähemalt selles vaates kehvasti suurem kui asi väärt.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Jaanus2 kirjutas:Mind sellised "kolumnistid" väheke ärritavad. Tulevad Eestisse ja kukuvad kohe pikalt arvama meie elu kohta, enne ei vaevu eesti keeltki ära õppima. Teavad Eesti elust sama palju kui umbkeelsed kodakondsuse tahtjad. Kohalikud pärismaalased on lahked ja tõlgivad nende artiklid ära ka - üks saab honorari ja teine tõlkimise eest vorsti leivale. Ainult et mõtlevad inimesed peavad lugema imelikku targutamist. Ingliskeelne variant oli Turay, tema saab õnneks praegu niipalju palka kuskilt, et kirjutama enam ei kipu. Ajalehtedel tõesti nii suur autorite puudus või kaalub puudused üles, kui välismaalane midagi arvab?
Võõra pilguga meile koduste asjade vaatamine on üldiselt huvitav ja arendav. Ei pruugi kõik asjad olla ikka sedasi nagu me ise endale ette kujutame. See on üldteada tõde igal elualal - mõni kõrvalt tulnud inimene võib (aga ei pruugi) näha asjas midagi sellist, millele asja sees pidevalt olevad inimesed pole paratamatult tekkivate raamide ja mõttestampide tõttu tulnudki.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mind sellised "kolumnistid" väheke ärritavad. Tulevad Eestisse ja kukuvad kohe pikalt arvama meie elu kohta, enne ei vaevu eesti keeltki ära õppima. 
Kae nalja, Pavel Ivanov ise oma täies hiilguses ja pea sõna-sõnalt... :mrgreen: Ja sedamööda on sarjata saanud pea kõik VF siia saabunud arvajad, onu Tjomast alates ja kõnealuse Kuzitškiniga lõpetades. Igatsugu Ilja bez vatnikov jt sinna vahele.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Tolgus, kes Keskerakonna aknale haakristi sodis, saadi kätte: https://www.postimees.ee/6550538/polits ... dinud-mehe

LISATUD: tabati meeleavalduselt :) https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85670313

Elukutseline protestija?
AndresTy
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:Tolgus, kes Keskerakonna aknale haakristi sodis, saadi kätte: https://www.postimees.ee/6550538/polits ... dinud-mehe
Vale asja joonistas. Oleks pidanud sirbi ja vasara joonistama :D
toomasv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas toomasv »

Panen siia kohe algusesse NB. Kui siin lahati abordi teemat, ohh tere tulemast Perekooli foorumisse, siis jah, teema muidugi huvitav ja tegelikult aktuaalne ja seda just loote koha pealt. Ma ei anna pead, aga vähemalt veel aastad tagasi sai lootest seaduse järgi inimene siis kui ta oli teinud esimese hingetõmbe. Kas on see praegu ka nii, ma ei oska täpselt öelda. Miks see teema aga aktuaalne, on paljuski teaduse süü. Üks neist on tüvirakud.

Teemasse. Ma olen jätkuvalt arvamusel, et neid kolme erakonda seob kindel soov võimule pääseda. Moodustada valitsus. Keskerakonna esimehe enda egotripp ja ka tõestus kasvõi RF, et teeme tagasi selle mida kunagi nemad neile tegid. Kindlasti ei taha olla nad teised numbrid valisuses, mille esinumber on RF. Paljuski keskerakondlaste isiklikest huvidest.

EKRE ainus soov on et saada lõpuks valitsusse. Kui nad peaks veel 4 aastaks opositsiooni jääma, kaotaksid nad oma valijaskonna. Paljuski on see psühholoogiline, ka mina ei tahaks toetada neid, kes ei vii ellu neid ideid ja mõtteid, miks ma neid valisin. Valikute tegemine on muidugi indviduaalne, kuid see võiks olla üks põhjus. Ma ei hakka kirjutama massipsühhoosist, mõjutamisest, referentsgrupist jne.

Isamaa... Üks on selge, koosluses RF, SDE ja Isamaa, oleks ta seal kõige väiksema venna osas. Lihtsalt töllerdaks kaasa. Saaksid paar oma imepisikest asja läbi suruda ja see oleks ka kõik. Selles koosluses on neil palju suurem sõnaõigus, kas või sellel lihtsal põhjusel, et ilma temata eis saa teised valitsust teha. Aga seda on teistele väga vaja.

See mis ma kirjutasin, on ainult minu arvamine, subjektiivne. Panin ka juurde mõned minu arvates tähtsad pöhjendused, miks ma nii arvan. See ei ole teadmine, mis eeldaks antut küsimuses tulevikku näha, sest muutujaid, mis lõpptulemust mõjutavad, on liiga palju teadusliku analüüsi jaoks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], TALUPOEG TALUJA ja 3 külalist