Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sekeldaja »

Kapten Trumm kirjutas: Ja kujutelm, et AI-95/98 tuli kuskilt nipsti tünniga on ka kaunis elukauge
Tramaeivõi...

Elulähedane on siis arvata, et kolhoosis väetist saputanud lennuk käis tankimas... kuskohas? Tallinna lennujaamas? Igapäevaselt?! Et talle ei veetud kütus ajutise baseerumise kohta kohale? See ei torganud juhuslikult pähe, et peale bensiinijaamade olid ENSV-s ka kõikvõimalikud muud (eri)naftabaasid, kütuselaod jms.? Et sellestsamast paakhaagisest AN-2 tankimist kolhoosi lennuväljal lendude vahel nägin ma unes kõrge palavikuga või?

Tule Ansip appi, ausõna - "meie majandis / 12 000 elanikuga rajoonikeskuses sellist asja ei olnud, järelikult polnud seda olemas"...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sul on mingi bensiinide alane ekspertiis, "tramaeivõi"….?
Selleks tünnis oli lihtsalt B-91 ja kogu lugu. Aeroflotil ja taolistel organisatsioonidel, oli seda lademes.
Ja tollal oli kindlasti korda sel teemal rohkem ning lennuki kapten teadis hästi, mis edasi juhtuda võib.
Lennuk kukub alla, tuleb uurimine, leitakse paagist autobensiin ja kapten sõidab mõneks aastaks kuskile tsooni järele mõtlema.
95/98 bensiin polnud lisaks asi, mida eriti palju liikus, sest seda tarvitasid ainult ministrite nõukogu autobaasi mõned Tsaikad.
AI-95/98-ga An-2 käitamine on rangelt keelatud, sest selle oktaanarv on liiga madal. Kuuma ilma/mootori ja koormusega tekib detonatsioon ja mootori purunemise oht. Seepärast on lennukeid alla kukkunud. B-91 oktaanarv samal meetodil, mis on 95/98 indeksis, on 115. 91 on mootorimeetodil.
Lisaks on B-bensiinid väga suure pliisisaldusega, mis kaitseb lennukimootori suuri klappe (nende kulumine autobensiiniga on pikemaajalisem lugu).
Erandina on lubatud tankida B-89 bensiini, kui õhutemperatuur ei ületa 20 kraadi. Märgime ära ka, et AI-98 bensiini oktaanarv mootorimeetodil on 89 ehk sellega võib hädapärast sõita külma ilmaga, 95ga enam mitte.

Vene lennukibensiinidest
http://proofoil.ru/Oilchemistry/fuelproperty4.html
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

Selline rohelist värvi (nagu Tarhun) oli see lennukibensiin. Peale lennuki tankimist valas tankurauto juht vooliku tühjaks ämbrisse. Sai endale nuiatud ja säärekasse kallatud. Kui süüde õigeks sai lendas säärekas nagu linnuke. Paraku polnud seda rõõmu kauaks, umbes poolteist kilti täisgaasil ja kolb õhtal. Hiljem sai ollust umbes 1:3 vahekorras tavalise 76 sisse segada. Siis pidas kolb vastu küll.

Kusjuures sääreväristaja 93ga ei tahtnud sugugi sõita.
Viimati muutis Sam Beaver, 24 Apr, 2019 16:59, muudetud 1 kord kokku.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Sul on mingi bensiinide alane ekspertiis, "tramaeivõi"….?
Selleks tünnis oli lihtsalt B-91 ja kogu lugu. Aeroflotil ja taolistel organisatsioonidel, oli seda lademes.
95/98 bensiin polnud asi, mida eriti palju liikus.
AI-95/98-ga An-2 käitamine on rangelt keelatud, sest selle oktaanarv on liiga madal.
Seepärast on lennukeid alla kukkunud. B-91 oktaanarv samal meetodil, mis on 95/98 indeksis, on 115.
Lisaks on B-bensiinid väga suure pliisisaldusega, mis kaitseb lennukimootori suuri klappe (nende kulumine autobensiiniga on pikemaajalisem lugu).
On küll, tramaeivõi!

Ma ju ütlesin eespool, et ei mäleta täpselt, minu arust oli Ai-95 või 98. Ja kui sa väitsid, et oli hoopis B-91, ei vaielnud ma sellele ju vastu! Kui arvad, et tähenärimine aitab targem välja paista, siis arva uuesti.
Для чрезвычайно тупого - oli seal 95, 98 või 91, kohale veeti paakhaagisega. Ilmselt justnimelt Aerofloti fondidest, kus iganes selle haake tankimine siis ka käis.
Еще раз для чрезвычайно тупого - "AI-95/98-ga An-2 käitamine on rangelt keelatud, sest selle oktaanarv on liiga madal?" Aamen sellega. Ju ta siis oli 91 või 89 või mis iganes, kuna lennuk vähemalt minu nähes pärast tankimist alla ei kukkunud!
Loodan, et su enda Google-"ekspertiis" An-2-le sobivate kütuste osas siinkohal lõpeb, minu arust pole teemat, mille üle vaielda.

Võid järgmiseks vastata Yandexi abil, miks pidi olümpiaregati jaoks eripartiina valminud kaatritele bensiini "asutustest ärima-varastama"? Lähen kööki popcorni järele.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mine võta jah mõni tablett :)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Aga mis tähtsust peaks antud teema - kas n-liidus oli ka midagi head - kontekstis olema sellel mis oli lennukibensiini oktaanarv?
:dont_know:

Eestikeelne vikipeedia annab numbri 92.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Sam Beaver kirjutas:Aga mis tähtsust peaks antud teema - kas n-liidus oli ka midagi head - kontekstis olema sellel mis oli lennukibensiini oktaanarv?
:dont_know:

Eestikeelne vikipeedia annab numbri 92.
Tähenärimine > Googleekspertiis > egolaks, muud midagi. Paagis ei saanud olla 95 ega 98, järelikult ei saanud ka lennukiga väetist külvata. Seda enam, et kodumajandis tegid selle töö Zilid ja 12 000 elanikuga rajoonikeskuses polnud keegi kunagi An-2 näinudki.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sa enne oma lõputu tarkuse kuulutamist ja sofistilise loogika arendamist pane vene klahvidega otsingusse "benzin dlja An-2" ja vaata, mis tarkust sealt tuleb. Tulemuse hulgas on üks juhtum näidiseks, mis saab, kui 95 panna. Mina selle tegin ära.
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Sa enne oma lõputu tarkuse kuulutamist ja sofistilise loogika arendamist pane vene klahvidega otsingusse "benzin dlja An-2" ja vaata, mis tarkust sealt tuleb. Tulemuse hulgas on üks juhtum näidiseks, mis saab, kui 95 panna. Mina selle tegin ära.
Just sellepärast, et sinu lõputu targutamise peale juba tükk aega tagasi sama otsingu tegin, tean, et käisid enne mind Google'i radadel "ekspertiisi" hankimas.

Aga loeme selle tankurpaagi teema siiski lõpetatuks - nagu ütlesin, nõustusin sinuga esimesel korral, et seal võis olla misiganes An-2-le sobilik kütus. Võinuksid selle peale rahuneda, tõestada polnud ju enam midagi.

Räägi ikkagi parem sellest regati spetskaatritele bensiini "varastamisest - äritsemisest"?
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Internet_20190424_191715.jpeg.jpg
Internet_20190424_191715.jpeg.jpg (15.06 KiB) Vaadatud 2657 korda
Väetist külvati ka selliste monstrumitega.Ja see polnud mingi samodelka vaid ikka tehasetoode. Kehtna NST-l, kus ma mõnda aega õppisin oli selline.
Veiko Palm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veiko Palm »

Kapten Trumm kirjutas:Refraseerin siis ringi: peamine rasvumise põhjus on muutus elustiilis/viisis sh toitumises. Rasvumine aga on üks peamisi 2.liigi diabeedi põhjuseid. Happy?
Noh, tegelikult ei ole.

Suhkruhaiguse põhjustajad on ikka kindlalt teadmata ja tõestamata. Kasutades minu poolt viidatud brittide sõnumit - keegi ei tea. Mida on kindlalt täheldatud on see, et suures plaanis koos rasvumisega käib käsikäes suhkruhaiguse kasv, aga isegi siin ei ole täielikku seost. Osad ülekaalulised on suhkruhaiged ja osad ei ole. Osad kõhnad on samuti suhkruhaiged ja osad mitte. Jälle minu poolt toodud materjalis on ju selgelt öeldud, et kuigi USAs on rahvaarv kasvanud koos ülekaaluliste kasvuga, siis aastast 2008 on uute juhtumite arv hoopis vähenenud. Miks nii? Eestis on asi veelgi keerulisem - viimase kolmekümne aasta jooksul on meeste oodatav eluiga selgelt kasvanud, kuid suhkruhaigus on selgelt vanemate inimeste haigus. Äkki see mõjutab? Või siis lihtlabaselt see, et teatud ajal minevikus inimesed lihtsalt ei olnud teadlikud suhkruhaiguse olemasolust?

Suhkruhaigus ei ole põhjustatud ülekaalulisusest, see "lööb välja" tihemini ülekaalulistel. Vähemalt nii väidavad minu poolt viidatud allikad. Suhkruhaigust soovitatakse ennetada tervisliku eluviisi ja piisava liikumisega, kuid loomulikult mingit garantiid pole. Ka mõningaid vähivorme ja südamehaiguseid soovitatakse samal viisil ennetada. Võib aidata, ei pruugi.

Miks ma sellest jahun? Sest see iseloomustab väga paljusid Sinu näiteid ja "analüüse". Mõni isegi tundub pealiskaudsel vaatlemisel õige, kuid natuke pikemal vaatlemisel ...

Ja miks ma sellest ikka veel jahun? Sest väite valideerimiseks peaks see toimima ka teistpidi. Praeguseks hetkeks pole kindel, üleüldise toidunappuse ja dieedi muutmisega õnnestub ka suhkruhaigust otsustavalt vähendada. Ja veel eraldi (juba poolnaljana, aga siiski igaks juhuks) - nõukogude võimu tagasitoomine ei vähenda suhkruhaigete arvu.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Sest kõrge oktaanarvuga bensiinist- Mersu reanimobiilid, millised siin mõned ringi sõitsid, eeldasid 98 oktaaniarvuga bensiini. Mida polnud igapäevaselt võtta ja sõideti 95 ja 93ga. Valdavalt viimasega. Ja mistõttu oli nende mootoritega motoristidel pidevat peavalu. Aga bensiini lihtsalt ei olnud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Veiko Palm kirjutas: ..siin eespool on üüratupikk postitus - kopin ainult päris lõpuosa..

Minule on presidendi jutt arusaadav ja kuskilt ei loe ma välja, et ta oleks oma lapsepõlve nimetanud õnnetuks. Pigem ütleb ta, et ilma nõukogude okupatsioonita oleks meil olnud parem. Mina nõustun sellega täeilikult. Ja mis kõige naljakam - presidendi intervjuus on nimetatud ka ühte raamatut, mis lükkab ümber Trummi toodud väite, et nõukaajal ei pööratud välisele küljele tähelepanu või et polnud naabrist-parem suhtumist.

Leian ka, et Sina, Borja, oled eksinud oma viitamisega ja tore oleks, kui Sa seda ka tunnistaksid.
Tore oleks kindlasti aga ei leia midagi tunnistada :?
Mulle ei olnud see KK nutulaul tema õnnetust "nõukogude lapsepõlvest" arusaadav // ei meeldinud ka.
Me vist mõtlemegi, Veiko, erinevates kategooriates - loeme ühte ja sama texti aga saame erinevalt aru.
Aga vahet pole - "tunnistada" ei ole midagi ühesõnaga. Ja ma arvan ka mäletavat, et too KK "lapsepõlveheietus" ikka päris paljudele inimestele siin Eestis "peale ei läind", sest tagasiside oli valdavalt negatiivne (linke otsima ei hakka, keda huvitab, otsib ise).
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

toomas tyrk kirjutas:Ma kardan, et siin lihtsalt emotsioonid liidavad kokku kaks erinevat sündmust - lapsepõlv sai otsa ning N Liit samuti. Ja juhtus ühel ajal.
Nagu Arthur C. Clarke ulmeromaanis "Lapsepõlve lõpp". Peaks uuesti üle lugema, hea raamat on.

EI maksa inimeste kohta midagi eeldada, võib väga palju eksida.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

"Millal lõppes lapsepõlv või millal kustus põrgutuli" 8)

"Pisut pikendatud" lapsepõlv kahekümmenteise eluaastani? :) Loomulikult leidub näiteid kuidas pikendatakse oma lapsepõlve kuni ema surmani, aga pigem ikkagi "lapsepõlv jäi nõukogude perioodi". Inimese õnn ei tule välistest asjaoludest näiteks nagu valitsev riigikord või majanduslik järg, vaid inimese sisemisest korraldusest ja suhete kvaliteedist teiste inimestega.
Loomulikult on - nagu akf Veiko Palm tabavalt selgitanud diabeedi ja ülekaalulise seoseid - siin näha eelsoodumust tekitavaid asjaolusid, kuid "väite valideerimiseks peaks see toimima ka teistpidi". Antud juhul meenutab selline KK ütelus mulle nõukogude perioodi ideoloogiat, kus inimese õnn pandi propaganda poolt sõltuvusse riigis valitsevast korrast... 8) Ja ma räägin päriselt :)
Ja selliste seoste sisu miinusmärgiliseks pööramine ei tähenda, et me sellistest seostest (päheistutatud mõttemudelist) üle oleme saanud...

Samuti on ebaõnnestunud sõnastus, mis jätab mitmetimõistmise võimalusi, kui KK väidab, et "mul on raske mõista, kui inimesed ütlevad, et neil oli Nõukogude Eestis helge lapsepõlv".
Võimalikud variandid on vähene empaatiavõime, kesine intelligents? 8) Nartsism? :)
Sest kui me need ülalloetletud variandid välistame, siis kipub välja kooruma see "ainuõige ja kosher", mis peaks olema "kõigile ju niigi selge" :D

Või siis ikkagi ebaõnnestunud sõnastus allakriipsutamaks, kuidas KK juba lapsena oli sedavõrd poliitiliselt teadlik, et see segas teda õnnelik olemast...
Millegi "mittemõistmine", "mittesuutmine" meenutab mulle teismelise teeseldud kõrkust, et tõsta enda "väärtust"

P.S.

Aga filmid N Liidus olid kohati ka head... 8)
Это студентка, комсомолка, спортсменка, наконец, она просто красавица! "Кавказская пленница" 1966 г.
https://www.youtube.com/watch?v=55wsgKC3ZLI
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline