See ei ole kõrge vererõhk. Jääb normi piiridesse. Piiripealne on 140/90 ja kui pidevalt üle selle, siis võiks hakata kuhugi suunda mõtlema, mida teha või mitte teha. Kodus tehtavate mõõtmiste (suhkur, vererõhk) peamine probleem on selles, et inimesed ajavad ennast paanikasse. Lisa siia veel Dr. Google hindamatud nõuanded ja ongi järjekordne hirmunud inimene 112 numbrit valimas või EMO ukse taga. Las parem arstid diagnoosivad.AMvA kirjutas:Aga siis hakkasin kodu mjälle regulaarselt mõõtma ning oligi kõrge - nii 127-130/85.
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Oi-oi. siis su teadmise rasvadest on küll väga valed. On olemas väga erinevaid rasvu ja mõju orgamismile on ka erinevSome kirjutas:Kõlab küll müstikana, rasv on rasv, olgu taimne või loomne. Rasvhapped võivad küll erineda. Äkitse olid hoopis süsivesikute puuduse tõttu ketoosis? Siis võib küll vererõhk üles minna.
https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/aa160619
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No kui sul on kogu aeg väga stabiilselt 115-120 ülemine ja see on järsku tõusnud millegi pärast, siis ikka paneb mõtlema, et milles probleemZ03 kirjutas:See ei ole kõrge vererõhk. Jääb normi piiridesse. Piiripealne on 140/90 ja kui pidevalt üle selle, siis võiks hakata kuhugi suunda mõtlema, mida teha või mitte teha. Kodus tehtavate mõõtmiste (suhkur, vererõhk) peamine probleem on selles, et inimesed ajavad ennast paanikasse. Lisa siia veel Dr. Google hindamatud nõuanded ja ongi järjekordne hirmunud inimene 112 numbrit valimas või EMO ukse taga. Las parem arstid diagnoosivad.AMvA kirjutas:Aga siis hakkasin kodu mjälle regulaarselt mõõtma ning oligi kõrge - nii 127-130/85.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ermmm, seal artiklis ju ongi juttu polü- ja monoküllastatud rasvhapetestAMvA kirjutas:Oi-oi. siis su teadmise rasvadest on küll väga valed. On olemas väga erinevaid rasvu ja mõju orgamismile on ka erinevSome kirjutas:Kõlab küll müstikana, rasv on rasv, olgu taimne või loomne. Rasvhapped võivad küll erineda. Äkitse olid hoopis süsivesikute puuduse tõttu ketoosis? Siis võib küll vererõhk üles minna.
https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/aa160619

Kui sa kahtlustad, et said võist rohkem kolesterooli kui margariinist ja see tõstis su vererõhku, siis oled valedel jälgedel. Kolesterool ei tõsta vererõhku, küll aga võib põhjustada ateroskleroosi. Ateroskleroos ei põhjusta kõrget vererõhku, küll aga soodustab kõrge vererõhk ateroskleroosi teket (kuigi võiks arvata vastupidist).
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43808
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Neid "piire" on meil tasapisi tõstetud, sest vastasel juhul võib varsti poolele rahvastikust diagnoosi ära panna.See ei ole kõrge vererõhk. Jääb normi piiridesse. Piiripealne on 140/90 ja kui pidevalt üle selle, siis võiks hakata kuhugi suunda mõtlema, mida teha või mitte teha. Kodus tehtavate mõõtmiste (suhkur, vererõhk) peamine probleem on selles, et inimesed ajavad ennast paanikasse. Lisa siia veel Dr. Google hindamatud nõuanded ja ongi järjekordne hirmunud inimene 112 numbrit valimas või EMO ukse taga. Las parem arstid diagnoosivad.
Veel paar aastat tagasi mõõdeti mul 130/80 ja perearst arvas, et hakkab probleemiks muutuma. Sai vaeva nähtud, kuniks oli 110/70.
Kuskil aastal vist 1996 mõõtis mul perearst veresuhkru hommikul söömata olekus 5,1 ja määrati teatud dieedireziim, mis lõppes kui tulemus oli 3,1.
Keelatud oli eelkõige suhkur. Täna ei liiguta sul 6,0 söömata peale arst kulmugi ja 6 paistab mingi soovituslik piir ka igasugu infomaterjalides.
Kõrgushüppe lati pidev langetamine ei paranda ju hüppaja olümpialootusi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Loen Kapten Trummi juttu ja võtsin printer kõrvalt vererõhuaparaadi. 119/88. Manuaali järgi loetakse 119 madala ja normaalse piiri peal olevaks, 88 diastoolik normal-borderline. Muide, elektroonilised vererõhumõõtjad tikuvad luiskama, eriti randmepealsed. Kõrget vererõhku võib veel põhjustada stressiperiood või lihtsalt palav ilm.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Muidugi on 110/70 vererõhk parem kui 130/80, aga muu jutt kõlab mulle natuke uskumatult või pisut liialdusena või nii. 1996. aastal? Andeks, akf Kapten Trumm, aga siis pidid sa väga noor inimene olema ju, mis seal arsti juures tiksusid niiviisi?Kapten Trumm kirjutas:Neid "piire" on meil tasapisi tõstetud, sest vastasel juhul võib varsti poolele rahvastikust diagnoosi ära panna. Veel paar aastat tagasi mõõdeti mul 130/80 ja perearst arvas, et hakkab probleemiks muutuma. Sai vaeva nähtud, kuniks oli 110/70. Kuskil aastal vist 1996 mõõtis mul perearst veresuhkru hommikul söömata olekus 5,1 ja määrati teatud dieedireziim, mis lõppes kui tulemus oli 3,1. Keelatud oli eelkõige suhkur. Täna ei liiguta sul 6,0 söömata peale arst kulmugi ja 6 paistab mingi soovituslik piir ka igasugu infomaterjalides.
Minu meelest on vastupidi - neid norme on just viimastel aastatel allapoole toodud. Näiteks üldkolesterooli soovituslik näit oli veel mõned head aastad tagasi 5,5, täna on 5,0.
https://tervis.ohtuleht.ee/898281/sudam ... -langetama
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43808
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No siis on mõni latt ka õiges suunas liikumas, inimene õpib kogu elu (ka mina). Üldiselt veresuhkru osas oli see "punane joon" 1990ndatel ikka 5,0 peal, see 6,0 peale tõstmine näib olevat lihtsalt excelimeditsiini "lahendus".
Mul perearst mõõtis iga kord, kui käisin - konkreetsel juhul oli vist mingi nahaprobleem. Mis hiljem selgus, kadus koos selle "üleliigse" 2,0 ühiku veresuhkruga. St 5,1 hakkas andma juba näidustusi nahal.
Mul perearst mõõtis iga kord, kui käisin - konkreetsel juhul oli vist mingi nahaprobleem. Mis hiljem selgus, kadus koos selle "üleliigse" 2,0 ühiku veresuhkruga. St 5,1 hakkas andma juba näidustusi nahal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Igatahes diabeeti sul polnud, diabeet on eluaegne 

- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43808
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Kas N Liidus oli ka midagi head?
Minu tähelepanekuid mööda oled just sina see, kes siin tähti närib.Enne kui tähenärimise kahurid haukuma hakkavad - Voimix on margariin, taluvõi või. Antud kontekstis ja kasutusmugavuse võrdluses võrdse lähtepositsiooni andmiseks nimetagem neid leivamääreteks.
Voimixi "tervislik" koostis ei anna häbeneda isegi maaletooja kodulehel:
http://www.voimix.ee/tooted/voimix-60-400-g/
Ehk siis maakeeli: Voimix (ja teised taolised hästi määritavad leivamäärded) koosnevad transrasvadest ehk siis keemilise menetlusega tahke(ma)ks muudetud taimeõlidest. Kookospähkli- ja rapsiõli on veel suht neutraalsed, aga palmiõli võiks juba ammu inimtoiduks keelatud olla.Rapsiõli (33 %) ja taimsed rasvad (MB-palmi-** ja kookospähkliõli muutuvas vahekorras), vesi, sool (1,2 %), emulgaatorid (päevalille letsitiin, rasvhapete mono- ja diglütseriidid), happesuse regulaatorid (naatriumkarbonaat, sidrunhape), A- ja D-vitamiinid, lõhnaained, värvaine (beeta-karoteen). Rasvasisaldus 60%. Säilitada kuivas ja jahedas (+4°C - +8°C)
Külmkapist võetud või, mida esialgu määrida ei anna, on siiski naturaalne, esiisade retsepti järgi tehtud kaup. Kildudeks pudeneb vaid siis, kui on sügavkülmutatud. Külmkapis oleva 1-2 plusskraadiga võis leiduv vesi ei külmu ja toode on noaga teatud pingutusega lõigatav. Eri aegadel on võisse määritavuse parandamiseks segatud taimeõlisid (nt Võideks 1990ndatel) - tuleks enne tarbimist veenuda, et tegemist on tervisele ohutu, mitte palmi- või mootoriõliga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Pole sellel palmiõlil nii hullusti häda midagi. Omega-6 rasvhappeid sisaldab ta 10% ringis. Võrdluseks, sama palju on neid oliiviõlis. Probleem on muidugi tootmisega, õlipalmi nahka läheb päris palju troopilist vihmametsa. Ja seda pigem seetõttu, et palmiõlist tehakse biodiislit. Seega jälle see vana hea toit või kütus dilemma. Pigem on probleem rapsiõli oma tunduvalt suurema omega-6 sisaldusega. Viimasel ajal on hakatud mitokondrite haigusi uurima ja paistab, et mitokondrite kestas kasutatavat kardiolipiini tehakse dha puudumisel omega-6 rasvhapetest. See on tunduvalt altim oksüdeeruma ja paistab mitokondrite kestade lagunemist põhjustama. Mis omakorda viib rakusurmani. Lisaks aktiveerib mitokondri dna immuunsüsteemi, sest see dna on bakteriaalse päritoluga. Tulemuseks on põletik ja ilmselt mingit sorti autoimmuunne haigus.Kapten Trumm kirjutas:Minu tähelepanekuid mööda oled just sina see, kes siin tähti närib.Enne kui tähenärimise kahurid haukuma hakkavad - Voimix on margariin, taluvõi või. Antud kontekstis ja kasutusmugavuse võrdluses võrdse lähtepositsiooni andmiseks nimetagem neid leivamääreteks.
Voimixi "tervislik" koostis ei anna häbeneda isegi maaletooja kodulehel:
http://www.voimix.ee/tooted/voimix-60-400-g/Ehk siis maakeeli: Voimix (ja teised taolised hästi määritavad leivamäärded) koosnevad transrasvadest ehk siis keemilise menetlusega tahke(ma)ks muudetud taimeõlidest. Kookospähkli- ja rapsiõli on veel suht neutraalsed, aga palmiõli võiks juba ammu inimtoiduks keelatud olla.Rapsiõli (33 %) ja taimsed rasvad (MB-palmi-** ja kookospähkliõli muutuvas vahekorras), vesi, sool (1,2 %), emulgaatorid (päevalille letsitiin, rasvhapete mono- ja diglütseriidid), happesuse regulaatorid (naatriumkarbonaat, sidrunhape), A- ja D-vitamiinid, lõhnaained, värvaine (beeta-karoteen). Rasvasisaldus 60%. Säilitada kuivas ja jahedas (+4°C - +8°C)
Külmkapist võetud või, mida esialgu määrida ei anna, on siiski naturaalne, esiisade retsepti järgi tehtud kaup. Kildudeks pudeneb vaid siis, kui on sügavkülmutatud. Külmkapis oleva 1-2 plusskraadiga võis leiduv vesi ei külmu ja toode on noaga teatud pingutusega lõigatav. Eri aegadel on võisse määritavuse parandamiseks segatud taimeõlisid (nt Võideks 1990ndatel) - tuleks enne tarbimist veenuda, et tegemist on tervisele ohutu, mitte palmi- või mootoriõliga.
Ma muidugi lihtsustasin toimemehhanismi tunduvalt, aga umbkaudu sinna väravasse see läheb. Minu jaoks on see piisav, et need uued rasvad toidust välja jätta kuni on selgem, mis toimub.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43808
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Vaatasin huvipärast neid raskestimääritavaid võisid - eri märkimisväärselt torkab koostis silma selle Voimixi kõrval:
Koostisosad: pastöriseeritud koor (ja ei muud)
Rasvaprotsent 82% (see on Eesti naturaalsel võil eri tootjatel ühesugune), sh küllastunud rasvhappeid 51%.
Võimixi rasvaprotsent on madalam, samuti ka küllastunud rasvhapete osa, kuid seda seob piimaga enamvähem lehma pilt karbil, sest toode koosneb hüdrogeenitud taimerasvadest.
Koostisosad: pastöriseeritud koor (ja ei muud)
Rasvaprotsent 82% (see on Eesti naturaalsel võil eri tootjatel ühesugune), sh küllastunud rasvhappeid 51%.
Võimixi rasvaprotsent on madalam, samuti ka küllastunud rasvhapete osa, kuid seda seob piimaga enamvähem lehma pilt karbil, sest toode koosneb hüdrogeenitud taimerasvadest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Keegi pole vist mitte kunagi väitnud, et Voimix oleks loomset päritolu, seega su posti mõte oli....?Kapten Trumm kirjutas:Vaatasin huvipärast neid raskestimääritavaid võisid - eri märkimisväärselt torkab koostis silma selle Voimixi kõrval:
Koostisosad: pastöriseeritud koor (ja ei muud)
Rasvaprotsent 82% (see on Eesti naturaalsel võil eri tootjatel ühesugune), sh küllastunud rasvhappeid 51%.
Võimixi rasvaprotsent on madalam, samuti ka küllastunud rasvhapete osa, kuid seda seob piimaga enamvähem lehma pilt karbil, sest toode koosneb hüdrogeenitud taimerasvadest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43808
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kunagi olid ajad, kus selliseid tooteid reklaamiti kui tervislikke. Õnneks hakkab see rumalus mööda minema - tervislikkusel on ka muid aspekte peale rasvaprotsendi.
Voimixi (aga ka Delma ja muu taolise) jama põhiline probleem on selles, et tegemist on tervist kahjustavate transrasva toodetega, mida tootjad marketeerivad veel tänagi "tervislikuna" ("low fat", "dietary" jne).
https://novaator.err.ee/590485/transras ... nute-hulka
Voimixi (aga ka Delma ja muu taolise) jama põhiline probleem on selles, et tegemist on tervist kahjustavate transrasva toodetega, mida tootjad marketeerivad veel tänagi "tervislikuna" ("low fat", "dietary" jne).
https://novaator.err.ee/590485/transras ... nute-hulka
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Transrasvade kahjulikkus südame- ja veresoonkonna haiguste tekitajatena loetakse umbes võrdseks küllastunud rasvadega ja küllastunud rasvad on - võisKapten Trumm kirjutas:Kunagi olid ajad, kus selliseid tooteid reklaamiti kui tervislikke. Õnneks hakkab see rumalus mööda minema - tervislikkusel on ka muid aspekte peale rasvaprotsendi.
Voimixi (aga ka Delma ja muu taolise) jama põhiline probleem on selles, et tegemist on tervist kahjustavate transrasva toodetega, mida tootjad marketeerivad veel tänagi "tervislikuna" ("low fat", "dietary" jne).
https://novaator.err.ee/590485/transras ... nute-hulka
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist