Mina kavatsen rasketel aegadel ikka sellise roa valmis küpsetada:

Roti näoilme räägib rohkem kui tuhat sõna.
Sellise (magusa) kaerahelbepudru söömine on ehk õigustatud kasvueas lastel ja noortel. Nendel kellel kipub vanusega päästerõngas ümber vöö tekkima, kahjuks on selline asi ebasoovitav. Kui siia valemisse lisada stress (st tasakaalust väljas kortisool), siis taoline toit põhjustab lausa rasvumist, sest stressis kehal pole varude kogumise alustamiseks vaja muud kui signaali veresuhkru näol.Ammustel aegadel (4-5 aastat tagasi), kui mina veel süsivesikutesse uskusin (aju vajab ju suhkrut, mis sellest, et mõnele ajule piisab ühest hernekommist) ja iga päev hommikusöögiks kohusetundlikult putru keetsin, mida siis kella 7-8 paiku banaaniviilude või moosiga söödud sai, panin tähele, et hiljemalt 10 keskhommikul tahtis nälg silmanägemise ära võtta. Kui hommikusöögi omleti või kodujuustu ja suhkruta kohviga asendasin, siis sellist fenomeni enam ei esinenud. Magus jook hommikul tähendab veresuhkur kiiresti üles - veresuhkur kiiresti alla, tulemuseks hundiisu.
Selline menüü (paljas kohv) pole ka hea. Ärritab (üles ärganud) magu liigselt.vanahalb kirjutas:Toetan samuti mõtet, et see hommikune neljaviljaputrude (moosisilmaga) helpimine tuleb ära lõpetada.
Ma olen hommikul ainult musta kohvi joonud ja enne lõunat süüa ei tahagi. Kui aga juua kohvi asemel purk Red Bulli (põhimõtteliselt on see suhkruga kohv+ vitamiinid) on kõht juba pool 11 tühi.
Eriti head tulemused olen siis saavutanud kui hommikukohvi hulka paras sorts konjakit läigatada. Vahel ei tahagi siis enne süüa kui kl 16 (kusjuures mu "hommik" on kl 7)
Fotofaili nime ja saba puudumise tõttu kahtlustaks, et pildil hoopis merisiga. Natuke matsakas ka nagu roti kohta. Aga on kuidas on, üllatavalt hea näeb välja. Täitsa prooviks, kui saaks.Z03 kirjutas:Mkmm, liiga palju realismi neis akf sammalhabeme piltides. Ei näe kõige isuäratavam välja.
Nii oli. Üks kurioossemaid juhtumeid, millest ma kuulnud olen, olnud selline. Juhtus see Brežnevi ajal või juba veidi hiljem, kes seda enam mäletab ja tõtt öelda pole sel tähtsustki. Nimelt läinud üks Leningradi noormees ühte linna ühissauna. Saunatas seal siis mõnuga ja korraga märkas, et ühel temast tunduvalt vanemal kaassaunalisel puudub üks istumise kannikas! Selles, et mõni vana veteran käe või jala oli sõjaväljale jätnud, polnud midagi väga ebaharilikku, aga kuidas saab inimene poolest tagumikust ilma jääda? Kes seda täpselt teab, kuidas, aga kuidagi õnnestus lõpuks tõde teada saada. Ja tõde oli õõvastav. Õõhh...kalleb kirjutas:Leningradi blokaadi ajal oli isegi see va kannibalismus võimust võtnud
Seda minagi vaatasin et merisiga - ja võin kinnitada et selline loomake on väga maitsev, ilma et viimsetpäeva peaks ära ootama...Manurhin kirjutas:Fotofaili nime ja saba puudumise tõttu kahtlustaks, et pildil hoopis merisiga. Natuke matsakas ka nagu roti kohta. Aga on kuidas on, üllatavalt hea näeb välja. Täitsa prooviks, kui saaks.Z03 kirjutas:Mkmm, liiga palju realismi neis akf sammalhabeme piltides. Ei näe kõige isuäratavam välja.
Teatan veel alandlikumalt, et nii ongi.Svejk kirjutas:Teatan tagasihoidlikult, et ...
Kusagilt lugesin, et vererõhku ei tõsta mitte kofeiin, vaid kohviubade röstimisel tekkiv mingi "lisandväärtus"
Ja seegi ei olevat "lõpliku toimega", vaid vererõhu alguses aeglaselt tõustes - kohvijoomist jätkates vererõhk mõnede nädalatega normaliseerub...
Ärge nüüd nii hoogu ka minge. Meil on siiski selja taga miljonid aastad evolutsiooni rohke puuviljasöömisega. Üks väga arvestatav inimsilma värvide nägemis evolutsiooni teooriatest ütleb, et see tekkis vajadusest eristada küpseid puuvilju lehestiku taustal.Svejk kirjutas:Terve inimese süsivesikute vajadus on 0 grammi päevas ja ketoonid ajavad asja ära küll.
Olen selles isiklikult veendunud.
Õige eestlase jaoks vahet pole. Kodu-, mets-, tüügas-, meri-, okas- või mis iganes epiteet ka ette käiks, siga on siga ehk üks vennaihu kõikDr.Sci kirjutas:Seda minagi vaatasin et merisiga - ja võin kinnitada et selline loomake on väga maitsev, ilma et viimsetpäeva peaks ära ootama...
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious ... on_of_porkManurhin kirjutas:Huvitav, kas juudid ja moslemid merisiga võivad süüa või on nende jaoks kõik sead ühtmoodi räpased?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline