Tääkide jm külmrelvade välimääraja
Re: Tääkide jm külmrelvade välimääraja
Vene ajal oli peale kõige muu ka külmrelvadega paras paranoia (ja see jätkus teatud määral ka pärast iseseisvuse taastamist). Osa riistu liigitusid minu mälu mööda liigi kaupa külmrelvaks tera pikkusest olenemata.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
.."lapsik" on selle noa puhul kohe kindlasti põhiline märksõna - et ainult vaatad tolle jaburat tera ja silme ees hakkab jooksma vana multikas PRIKLJUTŠENIJA KAPITANA VRUNGELJAvtl kirjutas:..tagantjärgi 21. sajandil soojal toolil istudes internetifoorumis praalida, et see 50-tel aastatel "sotsialismi viljastavates tingimustes" sündinud nuga on "kujult lapsik"... on pigem ise lapsik.

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Pööningu leid.
Tere.
Mis ajastust olla võiks need kaks ?
Mis relvade küljes olid ?
Mis hinnad olla võiks ?
Mis ajastust olla võiks need kaks ?
Mis relvade küljes olid ?
Mis hinnad olla võiks ?
Üks tundub olevat Mosini 1891 mudel
http://zonwar.ru/xolodnoe/bayonet/Mosin_1891.html
Ja teine hilisem Mosini 1891/30 mudel
Siin videos näidatakse kolme erinevat mudelit
https://www.youtube.com/watch?v=h26VxGkc1Ck
https://topwar.ru/89780-shtyki-vintovki-mosina.html
Spetsialistid parandavad tääginduse amatööri kui vaja.
http://zonwar.ru/xolodnoe/bayonet/Mosin_1891.html
Ja teine hilisem Mosini 1891/30 mudel
Siin videos näidatakse kolme erinevat mudelit
https://www.youtube.com/watch?v=h26VxGkc1Ck
https://topwar.ru/89780-shtyki-vintovki-mosina.html
Spetsialistid parandavad tääginduse amatööri kui vaja.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kõik õige - vene vindi täägid, üks on 1.ilmasõja aegne(-rõngasklambriga, m1891) ja teine 1930.a uuendus(-vedrukannaga, m1891/1930).
Hinnad on neil vene orkidel massilise saadavuse tõttu minimaalsed (a 20-30 rutsi/tk) - mistap soovitakski pigem kamina kohal eksponeerida..
Hinnad on neil vene orkidel massilise saadavuse tõttu minimaalsed (a 20-30 rutsi/tk) - mistap soovitakski pigem kamina kohal eksponeerida..
Vahemärkusena küsiks, et kas vedrukannaga täägil seal sees olevat vedru kuidagi välja võtta ja vajadusel vahetada ka saab?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Enda laoseisus eksemplari uurides näen, et seal on üks pisuke tihvt, mille välja koputades peaks ka vedrukand ühes vedruga välja tulema..
Eeldan, et sinu eksemplaril on vedru "surnud" - muidu sa ei küsiks ju.. mul juhtumisi ongi paar selle täägi tutikat vedru varus - võid ühe omale saada kui vaja
Eeldan, et sinu eksemplaril on vedru "surnud" - muidu sa ei küsiks ju.. mul juhtumisi ongi paar selle täägi tutikat vedru varus - võid ühe omale saada kui vaja

Ei, vedru surnud siiski ei ole (tänan muidugi abi pakkumast), aga kuna minu oma just väga laokonditsioonis pole, siis pole ka mingit tihvti näha (või olen ma seda lihtsalt mingiks suvaliseks väikeseks täkkeks pidanud) ja siit tekkiski küsimus, et kas tõesti toodetigi sellist tääki, mille võis vedru murdumise korral lihtsalt maha kanda? Poleks nagu loogiline ju.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Manurhin kirjutas:..kuna minu oma just väga laokonditsioonis pole, siis pole ka mingit tihvti näha (või olen ma seda lihtsalt mingiks suvaliseks väikeseks täkkeks pidanud) ja siit tekkiski küsimus, et kas tõesti toodetigi sellist tääki, mille võis vedru murdumise korral lihtsalt maha kanda...
Eks ta tsooni töö ole.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kahtlen, kas tsooni tööle lüüakse seerianumbrit peale.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Sa võid ju lõputult kahelda aga üdini primitiivne käsitöö ongi üdini primitiivne käsitöö 

Nagu ma ühe teise riista arutelus ekslikult arvasin - toorikuks võib olla mingi seerianumbriga asi. Ega tsoonis siis sepistatud neid, lasti ikka külmalt mingist muust riistast välja.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..jahh, ka see on võimalik - eks raffakunstimeistrid kasuta mida iganes
Aga sel juhul on selle käkerdise toorikuks olnud pigem miski nõukaaegne numbritega tsiviilnuga - sest sõjaväe tääkidele löödud seerianumbrid paiknevad tera jalamil üldreeglina ikka keskel (või paiknevad hoopis vahetükil või käepideme otsakul).

Aga sel juhul on selle käkerdise toorikuks olnud pigem miski nõukaaegne numbritega tsiviilnuga - sest sõjaväe tääkidele löödud seerianumbrid paiknevad tera jalamil üldreeglina ikka keskel (või paiknevad hoopis vahetükil või käepideme otsakul).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline