Kas sellel alusel mitte odavamad kajutid veel ei asunud autoteki all?Sellise kiirusega toimuvate sündmuste puhul on suurem tõenäosus pääseda neil kes laeva tunnevad ja oskavad ruumide rägastikus kinnisilmi õige tee valida. Siin on selge eelis meeskonnaliikmetel. Oleks meeskonnaliikmed koridorinurkadele teejuhtideks jäänud poleks vist üldse keegi laevast välja saanud.
Olen Rootsi sõitnud mingi 2001 paiku, siis sõitsid veel need vanad Tallinki künad, millel olid odavamad kajutid autoteki all.
Mnjaa, mõtlesin kajutisse minnes (vahekäik oli seal täismehe õlgade laiune) - kui siin kiireks läheb, siis välja ei saa....
Sõites solisesid kajutiseina (ehk parda) taga lained

Tänased Tallinki laevad on selle kõrval märksa lihtsamad, kuskil 6ndalt tekilt on paaditekile lippamine juba sekundite küsimus.
Need 70ndate künad olid ehitatud veits teiste arusaamade järgi ja sealt oli ka välja saamine keerukam.
Olen Rootsi laeva peal paar aastat tagasi sellise vapustuse osaliseks saanud. Oli paras laine ja asi kõikus korralikult, olin just magama jäänud, kui kostis kõrvulukustav mürakas. Ehmatasin hoobilt ärkvele (metsas telgis taktikalise poolmagamise oskus - kuuled kõike, aga magad), soh nüüd visiir murdus ja sekundid läksid NÜÜD. Ootan minuti-teise, kõik vaikne. Siis läksin koridori asja uurima, kõrvalkajutis, kus pruugiti vajalikust rohkem alkot, oli üks 200 kilone tegelane 2. korruse narilt alla lennanud

Hõõrus oma muhke seal (kajuti uks oli lahti).