Oleg A kirjutas: Arvatavasti veteranide jaoks ka oleks parem kui noored oleksid kodus mitte seal. Ja kurb näha kui noored kandavad ristid ja aumärgid mis oli lihtsalt ostetud kuskil.
nii, kui sa ei ole seal ise kohal käinud (saame aru ka mix) sis sa ei tea, mida need KANGELASED, kes VABA EESTI eest võitlesid, mõtlevad. ja kuidas nad suhtuvad sellesse, et seal noored neile austust avaldamas käivad.
ja kui sa seda plekitükki raudristiks pead, sis võib varsti vist ka maailma baikereid ja "bundy´de" Kellyt süüdistada selle fašismimärgi kandmises. tehke oma silmad lahti ja vaadake.........
Tore vaadata kuidas jälle ila tilgub mõnel mehel. Eks veteranid teavad paremini, kes nende üritusele sobivad ja kes mitte. Uskuge mind, paljusid siinseid kommenteerijaid nad tõesti oma üritustel näha ei tahaks. Olid nemad rahvuslased ja rahvuslus jäägu ikka aatekandjatele, mitte ludridele, kes laveerides mööda seinaääri käivad.
Üritus oli kena, ise t**lasid ei näinud, ütleme nii, et nende paha hais ei andnud tunda. Pärast kuulsin, et olid suurema osa ajast tolgendanud seal allpool Grenaderimäge, korraks ka rahvani tulnud ja siis kui üritus lõppema hakkas kobisid eest minema. Muidugi oli kohal idanaabri tööriist - vene meedia.
Mõned Wikingi tekstid meenutavad mulle neljakümnendate-viiekümnendate bolševistlikke sõimulugusid. Ju on bolševism inimesel veres -- niisamasugune paratamatu loodusnähtus nagu rumaluski.
nii, kui sa ei ole seal ise kohal käinud (saame aru ka mix) sis sa ei tea, mida need KANGELASED, kes VABA EESTI eest võitlesid, mõtlevad. ja kuidas nad suhtuvad sellesse, et seal noored neile austust avaldamas käivad.
ei arva et igaüks nendest veteraanidest on kangelane.
Loomulikult on vanematele inimestele meeldiv, kui noored tulevad nende üritustele, tunnevad huvi ajaloo vastu, avaldavad austust jne. Küsimus on selles, kas austuse avaldamiseks sellistel päevadel oli nii hädavajalik kanda just sellised riideid ja soenguid. Kahtlen siiralt, et Eestile on kasuks läinud nende ühetähenduslikult skinnide-välimusega noorte osalemine sellisel avalikul üritusel. Meil on vaba maa, ja keegi ei saa neile keelata seal olla. Seepärast on imelik, et korraldajad ei teinud noortele vastav seletustöö, et nad ei näeksid seal nii väljakutsuvalt välja. Kõrvalvaatajana tundub nagu vene meedia maksis mingi summa igaühele, et ainult saada need pildid omas ehtsas iluduses
mitte ainult ei maksnud, vaid lausa provotseeris, seda tean ise väga hästi.....
riiete koha pealt on nii, et oma kodumaa lipuvärve kanda ei saa mulle keelata ka president (kuigi jah, kui arukas on sellise kuumaga jopet kanda, see on iseasi)
Kapral Karu Sinu jutt meenutab mulle idanaabri pidevat juttu lokkavast fašhismist Eestis. Et kui kaua räägid, ehk siis usutakse. Jõudu soolapuhumisel:!:
Ma nagu jopedes inimesi seal küll ei märganud. Mis puutub aga rahvuslike tunnustega särkidesse, siis seda kanda on auasi. Kas mitte säärased inimesed ise pole haiged, kes näevad Eestimaa austamises paha. Õiged mehed, kes julgesid särgid selga panna Kandsin ka ise auga. Ja oi kuipalju oli kuulda vanadelt võitlejatelt kiidusõnu, et ei häbenetta omi vaateid.
Siin aga Kapral Karu sugused üritavad vene meedia tööd teha, e siis luua koledat müüti üritusest. Teeme nii, et iga mees ikka alustab juttu lausega, kas oli ka ise seal. Ja kui oli, siis miks ei julgenud seal vinguda riietuse ja ei tea veel mille pärast.
Kuule - pudrulõug oled siin sina. Kui sa need nn patrioodid midagi ära teha suudaks, siis ma v-b hindaksin neid, aga ma kardan, et praktiliselt on nende väärtus tõsine 0.
MÖK-MÖK-MÖK, eks seda köha on ennegi kuuldud. Ja tõepoolest sinust on kindlasti rohkem tehtud, vastupidiselt sinule, aga ei kelgi siin. Sinu sõnade väärtus on tõepoolest 0.
Me ei tunne üksteist isiklikult, kuid arvan, et sa oled üks samasugune EPO habemik, kes elab siin oma komplekse välja.
Nii mõnegi EPO vennaga on palju ühist ja habe on. Ja eriline ajuhiiglane, kes arvab, et kõik, kellel habemed, kuuluvad EPOsse, ei suuda hetkel naeru hoida isegi. Siiski panid mööda. Tuleta meelde seda vanasõna "Arvan - .." Sinust aga ma ei tea, kapist nagu mõminat tuleb, aga ju pole nö, sinu võitlus, minu võitlus.
Eks kui sina ütled, et ss pandla kandmine on ajaloo vastu huvi tundmine, siis mis sul saab olla nõukogude sümboolika vastu?
Kas sa üritad kuidagi Leegionit ja Korpust samastada Väiklane püüe. Tundub, et tahaksid viisnurga rihma peale panna, aga julgusest jääb väheks
Sinu n-ö rahvuslus piirdub särgi ja karjumisega.
Kas kaartidega ennustasid Selljuhul aga on sinu kapis piiksumine veel armetum
Eesti Leegionäride hindaja ei pea ilmtingimata võõra riigi sümboolikat kasutama, et neid hinnata.
Just, võõrs sümboolika on see, mida Leegion ei kandnud. Lihtne eks
Ja sulle teadmiseks - võrdsustan sind tipp kommarist ekstremistiga, sest sinul ja sellisel inimesel vahet ei ole - mõlemal aju asemel biomehhaaniline röökmehhanism.
OK, kellega iganes Mina näiteks võrdsustan sind nö pededega, kes samamoodi on suurema osa ajast kapis ja üritavad maailmale selgeks teha, et nemad ongi need õiged ja nemad väärivad austust ja lugupidamist.
Teeme nii, et kui mõni mureke, pöördu onu Wiking'i poole privas, muidu jälle läheb asi lukku. Ise aga soovitangi teema lukku panna kui midagi mõistlikku ei tule. Muidu jääbki siin nö skautide ja pioneeride vaheline vaidlus, kus viimane väidab, et esimene on siiski võõras organisatsioon ja loodud välismaal ja tema kannaks ka ise punast rätti edasi, aga suured poisid võtavad kaelast ära, seega tuleb kapis istuda
Sa kamraad mõtled seda "Nordland" diviisi päikeseratast vist Seal oli ka eestlasi ja sümbol vana Põhjamaine päikeseratas. Diviisil "Wiking" oli enam vähem sarnane variant päikeserattast.
Norlandil oli p9ikeserattas aga tavalise inimese jaoks,see punane v9rv ja haakristi meenutav rattas.EI t9henda seda.Ja ma arvan,et praegu see pole Norlandi diviisiga seotud. http://www.clubedosgenerais.org/Artigos ... -ss/11.jpg
Viimati muutis soadf, 01 Aug, 2006 16:00, muudetud 1 kord kokku.
Lipp on siiski vardashoidmiseks, mitte selgapanekuks. Endal kapis ka sinimustvalged sokid "EESTI" kirjaga. No ma ei tea - särgil jms riietusesemetel ei loe ma seda heaks tooniks. Muidugi, mis minu arvamus ka maksab.
Ka minu jaoks oleks tauniv kui särk oleks nö jagatud kolmeks, e ülemine osa sinine, keskelt must ja alt valge. Ei näinud seal kirjeldatud särke. Et lipp rinnal, see on väga ilus. Lipp on püha ja seda tuleb austada, vot ei sobi lipp kandmiseks kui koni viltu suus või tuiatakse ebakaines olekus
Täiesti nõus! See on ka jah suur häbi. Sellised võiks pigem suu kinni hoida ja laulda kui õpitud. Imelik on see, et kas koolides tänapäeval üldse hümni ei õpetata