Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
paalberg
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas paalberg »

Väita, et NATO pole Trumpi või Erdogani tegevuse tõttu kriisis on ju puhtalt soovmõtlemine?
Iseasi kellele taoline ebaadekvaatne soovmõtlemine kasulik peaks olema?
Neile poliitikutele kes pole ise suvatsenud pikkade aastate vältel Eesti iseseisvasse kaitsevõimesse sittagi panustada?
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

:oops: KVJ on seekord planeerimisest kõrvale jäänud vist ...
Mina EKV juhtkonna asemel moodustaks otse täna (ja kiirkorras) kolmandat brigaadi..
:)
Mina Borja asemel ... :lol:

Hea küll Borja, annan Palmile kohe korralduse uus brigaad reede hommikuks üles rivistada. Ja teeme siis juba sellise korraliku
brigaadi.
Rivistuse algus: 221000NOV19
Asjahuvilistele pakun bussitransporti Tallinnast Koigile. Bussid väljuvad Tallinna autobussijaamast, nr 8 post, kell 0800.
Kes Tartu poolt tuleb võtku ühendust mart2ga. Eks mart2?
Kuna ma ise samal ajal veeskan meremiine, siis palun avalikult Borja abi brigaadi ülevaatusel. Erilist tähelepanu palun pöörata tankitõrjele. Ühtlasi seleta nendele asjahuvilistele mis ja kus. No tead ju küll.
Õnneks näen homme soomlast ja poolakat. Vaatame mis neil ladude alumistel riiulitel üle on. Selle 5000 relvastamiseks peaks neil ühtteist ikka olema.
Strateegilinesõdur juba töötab ühe korraliku aga odava brigaadi eelarve kallal. Exceli võtsin ära, saabki kiiremini.
Kuuldavasti hakkasid lätlased pärast LTV7 neljapäevast saadet ka end liigutama.

Oi poisid, käed kohe sügelevad!
Ega keegi mõnda toredat nime brigaadile ei tea? Mingit tavalist ärge pakkuge!
donnervetter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas donnervetter »

Tehke selle hr H B-plaani kohta uus alateema
[i]Kui sa oled sattunud ihuüksi keset ääretut kõrbe ja sul on ainult pool liitrit vett, siis ära heida meelt.
Sul jätkub sellest elu lõpuni![/i]
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Martin Herem kirjutas: ..
Ega keegi mõnda toredat nime brigaadile ei tea? Mingit tavalist ärge pakkuge!
..KOLMAS MAAKAITSE - selle nime uuele brigaadile pakkusin ma siin foorumis vist juba oma aasta tagasi :|

Ülejäänd osa su postist on jama kuubis - ei kommentaaari..

P.S.
ja kui sul seal ajusid väheks jääb, kutsu mõned mehed reservist välja - keegi ikka tuleb :P
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem, kui meil on Koigi lennuväljal reede lõunaks brigaad nimega KOLMAS MAAKAITSE BRIGAAD (vot see nimi ainuüksi nõuab ajusid) ...
Mode/Admin: No päriselt ka, mina ei alustanud :oops:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Borja kirjutas:P.S.
ja kui sul seal ajusid väheks jääb, kutsu mõned mehed reservist välja - keegi ikka tuleb :P
..mina ei tule - mina tulen ainult sõja ajal :|
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

..mina ei tule - mina tulen ainult sõja ajal :|
Akf Herem peab siis kähku ühe sõja kuulutama, et rivistus saaks ikka toimuda... :lol:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

..sõja ajal läeb akf HEREMil sitaks rasskeks tema kahe brigaadiga.. kamakaks kas rivistusega või ilma :?

Aga omamoodi mulle isegi meeldib, et ta teile kõigile meeldib - millessegi/kellessegi peab ju uskuma..
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

No see plaan B on esialgu selline poliitiline mull, et omaette teemat ei vääri. Ilmselt kustub kiiresti.
Borja kirjutas:..ma (ausalt öeldes) ei viitsi väga lugida, mida vana HELME seal Soomes ütles - kas ta ütleski mustvalgel, et "Soome tuleb meile appi" :roll: :? :lol:

Miskipärast meenub mulle seepeale eelmise EW sõjaline(-ja poliitiline?) juhtkond, kes ka vähemalt kuni 1939.a sellist jama uskus :?
Aga selle peale ütleks, et Borja siinkohal mäletab küll midagi valesti. Eesti poliitiline ja sõjaline juhtkond kindlasti ei oodanud, et soomlased meile appi tuleks. Tolle aja sõjaline koostöö käis ikka selles raamis, et Soome laht sulgeda. Et punalaevastik ei pääseks kommunikatsioone kimbutama. Ja omad rollid selleks olid mõlemal poolel.

Ja muu üldine infovahetus sinna juurde...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

toomas tyrk kirjutas:No see plaan B on esialgu selline poliitiline mull, et omaette teemat ei vääri. Ilmselt kustub kiiresti.
Borja kirjutas:..ma (ausalt öeldes) ei viitsi väga lugida, mida vana HELME seal Soomes ütles - kas ta ütleski mustvalgel, et "Soome tuleb meile appi" :roll: :? :lol:
Miskipärast meenub mulle seepeale eelmise EW sõjaline(-ja poliitiline?) juhtkond, kes ka vähemalt kuni 1939.a sellist jama uskus :?
Aga selle peale ütleks, et Borja siinkohal mäletab küll midagi valesti. Eesti poliitiline ja sõjaline juhtkond kindlasti ei oodanud, et soomlased meile appi tuleks. Tolle aja sõjaline koostöö käis ikka selles raamis, et Soome laht sulgeda..
..ahahh, hea adminn - et olemegi jõudnud ka sinu lemmikteema(de)sse :P

Et millega see tolleagse Eesti sõjalispoliitilise juhtkonna heauskne usk ühisest "soomelahesulgemisest" siis ka päädis :roll: :lol:
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Päädis Soome lahe sulgemiseni 1942. aastal, ainult et ilma Eesti Vabariigi osavõtuta.

Asi oli tehniliselt teostatav, aga tolle aja poliitilised olud selleni 1939/40 jõuda ei võimaldanud. Puudusid siduvad lepingud, et kui üks osapool...

jne

Edit: ei ole minu lemmikteema. Lemmikteema on endiselt EW lennundus.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

toomas tyrk kirjutas:Päädis Soome lahe sulgemiseni 1942. aastal, ainult et ilma Eesti Vabariigi osavõtuta.
..mida oligi vaja tõestada - "ainult et ilma EW osavõtuta"...

Mida ma öelda tahan, on see, et ka "homme" juhtuks see täpselt samamoodi - elik "oma särk on ihule ligemal" :|
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Jah, aga sel ajal toimus Eesti ja Soome kaitseväe juhtkondade vahel otsekontakt ning infovahetus. Olid olemas plaanid, kuidas see Soome lahe sulgemine oleks pidanud toimuma. Ja osa sel ajal loodud infrast ning treeningutest läks 1942. aastal käiku.

Helme "plaan B" on plaan ainult tema peas. Viimaste uudiste järgi pole ka valitsus seda arutanud. Kaitsevägede juhtkondadest rääkimata.

Nii et puudub vundament.

Poliitiline tahe on praegu ainult Helme sõnavõtus, mida keegi ei ole toetanud.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

toomas tyrk kirjutas:Helme "plaan B" on plaan ainult tema peas. Viimaste uudiste järgi pole ka valitsus seda arutanud. Kaitsevägede juhtkondadest rääkimata.
Kui ma seda siin veel piisavalt selgelt vihjanud ei ole - siis ma ei usu miskisse soomepõhisesse "plaan B"-sse..

Niisama kui ma ei usu ka miskisse vähegi edukasse eestikaitse plaani kahe brigaadi põhiselt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist