https://saku.ee/et/products/saku/saku-m ... Ckey=29043
A Le Coqi toodetes nii diagonaalis ma seda ei leidnud.
Edaspidi peab vist Saku kapist mööda minema

Samahästi võiks siia kopeerida NLiidu konstitutsiooni....siiras usus, et kõik nii käiski, kui kirjas on.AMvA kirjutas:Selle GOST-i siia kopeerimine on täiesti mõttetu......
Kust tulevad - poisi, kes nõukaaja lõpul oli 15 aastane - kindlad teadmised kõigi tolleaegsete toiduainetetööstuses töötanud inimeste seisukohtadest? Ja et need seisukohad kindlasti kõik on just sellised, nagu Trumm ütleb?Kapten Trumm kirjutas:See on natuke lihtsustatud maailmanägemus (või vahest selle puudumine)
Iga toiduainetetööstuses töötanud inimene (mitte ainult nõuka ajal, vaid ka 90ndate alguses) ilmselt võtaks selliste rumalate paralleelide teemal peast kinni.
Fucs võrdleb oma postituses omavahel GOST-i ja praeguste vorstide retsepte, mitte ei väida, et seda GOST-i täpselt ka jälgiti. Huvitav, kas Fucs on kokku puutunud sellega, et teab, kas seda GOST-i tootmises ka rangelt järgiti? Kas algained olid ka tegelikkuses kvaliteetsed?Kapten Trumm kirjutas:Fucs oli minuteada lihatööstuse tehnoloog Rakveres, sh ka nõuka ajal, ilmselt teab sinust paremini, mida millest tehti.
See Stepi vorst võis küll kirjade järgi olla 1. sordi vorst, aga meie kodus seda küll ei söödud ja seda just tema jubeda koostise tõttu.Fucs kirjutas:1. Stepi vorst ei olnud rupskitest tehtud. Stepi vorst oli 1 sordi keeduvorst ja vastavuses GOST nõuetele 1.sordi vorstitoodete koostise kohta.
See on nüüd küll imelik jutt. Rukkileibasid ja sepikuid on piltlikult öeldes sadat sorti, erineva koostise, maitse ja hinnaga, ja mina olen küll neid erinevatest poodidest ostnud. Tõsi, neid nö traditsioonilisi on ainult mõned sordid, aga need on ikka tunduvalt paremad, kui nõukaajal. Ma olen nii vana küll, et mäletada, ja nii noor veel, et mitte arvata kunagist rohtu rohelisemaks tänasestJaanus2 kirjutas:Kui selle pilguga kaupluses ringi vaadata, siis ei ole sel ühtegi leiba, ainult leivalaadsed tooted. Tänapäeva inimese jaoks olevat ilma magusaineteta rukkileib liiga hapu. Mõni väiketootja võib teha ka traditsioonilist rukkileiba, aga tavalisest kauplusest seda ei saa. Nõukaajal oli odavam põrandaleib (mitte vormileib) üsnagi traditsioonile leiva moodi. Sepik oli ka sepik (kõva ja kare, aga õige sepiku maitsega), tänapäeval jälle sepikulaadne toode.
Kui üks EV vorstivabrik kasutas 1994 aastal retseptina GOST-i ei tähenda see veel seda, et sellega oleks kuidagi tõestatud, et nõukogude tegelikkuse ja nõukogude klantspaberil kirjapandu vahel poleks kuristikku eksisteerinud. Muidugi, mõnes asjas vähem, mõnes rohkem. NSVL konstitutsioon - ilmselgelt kuulub propaganda rubriiki. GOST-id, kui tehnilised normid ilmselt mitte. GOST-ide puhul on küsimus, kas tegelikkuses ka kõik ikka nende järgi punktuaalselt tehti? Plaani täitmise (mis oli omakorda jälle propagandaga osa) nimel, oldi - nõukogude inimese ellujäämiskursustel karastunult - vägagi "paindlikud" ja leidlikud. Samas pidi ju paberil kinnitama, et kõik käib GOST-i järgi. Paralleeliks võiks tuua, et kes veel teab mis loom oli "peata venelane", see peaks ka teadma kuidas see märk kvaliteeti tegelikkuses "garanteeris".Kapten Trumm kirjutas: Ma olen töötanud toiduainete peal ja näinud neid kilesse triigitud GOSTi märgiga retsepte töölaudade kohal veel 1994 suvel. Olen ise komponente kaalunud ja välja visanud ebakvaliteetset (oli sõnad peale loetud, et kui lasete partii pekki, võtame palgast maha).
Triviaalne tõde. Selle teadmiseks ei pea küll toidutehnoloog olema, et teada, et naatriumnitrit teeb vorsti roosaks.Kapten Trumm kirjutas:Veel üks asi. Et vorst oli hallikas või vesine, ei tähendanud rupskeid või sitta toorainet. Tehke kodus üks keeduvorst valmis ja vaadake, kui roosa ja läikiv see ilma keemiata teil tuleb. Minu pakkumine on, see saab olema veel hullem kui see õnnetu "lihaleib".
Millest siis tulenes omakorda - meil omal nahal kogetud - pidev kvaliteedi kõikumine või? Retoorilis-irooniline küsimus....Lemet kirjutas:Tegelikult järgiti GOSTi (eriti toiduainetetööstuses) üpris täht-tähelt...
Kust tuleb poltkindel väide, et just toiduainetetööstus oli see, kus GOST-i karmilt järgiti?Lemet kirjutas:Tegelikult järgiti GOSTi (eriti toiduainetetööstuses) üpris täht-tähelt...
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 1 külaline