REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:Peagi tekib veel üks probleem juurde - ilmad lähevad soojaks ja tuleb hakata desinfitseerima ka tänavaid ja avalikke kohti, sest soojema temperatuuriga säilib viirus seal kauem ja seda hakatakse jalgadega laiali vedama.
Jällegi, lihtsam on kingad ukse taha jätta ja pärast nende näppimist käsi pesta.

Üldiselt kõik need pakkumised, kus viirus säilib 9 päeva vms, need käivad sisetingimuste kohta. Väljas laguneb kõik kasvõi päikesevalguse tõttu palju kiiremini.

---

LISATUD: neli teemavälist postitust eemaldatud.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Oma osa ka logistikal (lisaks mõned haigeks jäävad ja loodetavasti peatselt tervenevad veoautojuhid v.a.) on see, et kui seni sai üle piiri niisama veoautoga sõita, siis nüüd on piiridel järjekorrad.

Ilma schengenita oleks me tõenäoliselt aastatega jõudnud umbes samale tasemeni nagu USA-Mehhiko piir, nimelt vabakaubanduslepe kuid neil on umbes 20 väravat ja vastav hulk personali. Saaks aru et loetakse veoautojuhtidele sõnad peale, täidavad paar paberit ja edasi ... Või ma ei tea mis neil poolakatel sügeleb.

Parandus: paistab et meil ka sügeleb iga veoauto läbi vaadata, et ega see pole turiste täis. Või "turiste".
Viimati muutis Kasutajanimi, 17 Mär, 2020 13:37, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Kasutajanimi kirjutas:... Või ma ei tea mis neil poolakatel sügeleb.
Poolakatel äkki juhtimiskriis, kuna osa otsustajaid karantiinis? https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89256019

Maskide kodutööndusest. Kuidas selliste isetehtud suvalistest riidetükkidest maskide kaitsevõimet hinnata, ei tea aga noh vähemalt ilus vaadata?

https://maaleht.delfi.ee/uudised/fotod- ... d=89253413
LoneRider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoneRider »

ElrikThunderson kirjutas: Maskide kodutööndusest. Kuidas selliste isetehtud suvalistest riidetükkidest maskide kaitsevõimet hinnata, ei tea aga noh vähemalt ilus vaadata?

https://maaleht.delfi.ee/uudised/fotod- ... d=89253413
Mulle tundub nende maskide pilte vaadates, et neil on olulised lekked kahel pool silmade all, kus nina tõstab maski ülesse ja siis mask ei liibu vastu nahka. Selle probleemi saaks lahendada kui maski sisse õmmelda väike plekiriba, mida saab siis vastavalt painutada.
Senikaua kui sealt õhk läbi jookseb pole võib-olla isegi vahet kui hästi see riie suudab filtreerida.
Täpselt sama häda vaevab ka neid odavaid nn hambatohtrite maske.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minu arvamus asja kohta: kui käepärane mask vähendab muudel samadel asjaoludel nakatumist 50%, on nende kandmine (ja kandmise kohustus) põhjendatud. Seda enam, et kulu maski peale on sente, abivajaja meditsiiniline kulu algab paarikümnest eurost (perearsti vastuvõtt) ja intensiivi puhul kisub tuhandetesse.

Sisetunde põhjal ütlen, et see räägitud vatimarlimask omab palju suuremat kaitsevõimet kui taoline, 1-2 kordsest õhukesest riidest tehtu.

See pakkumine OÜ-lt Filtrimeister, kus pakuti normaalhinnas sente maksvat maski 20 euroga, peaks varsti kaasa tooma kriminaalmenetluse.
Viimati muutis Kapten Trumm, 17 Mär, 2020 13:48, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Usa-st: seoses koroonapaanikaga on koos kaubakeskuste sabadega tekkinud ka järjekorrad relvapoodide uste taha. Toimub nii relvade, kui laskemoona varumine. https://fishki.net/3259158-amerikancy-v ... uzhie.html
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Minu arvamus asja kohta: kui käepärane mask vähendab muudel samadel asjaoludel nakatumist 50%, on nende kandmine (ja kandmise kohustus) põhjendatud.
Ma ei usu seda 50%, st. tahaks mingit uuringut selle kohta näha.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Lolli küsimused.

Veidi segaseks jääb olukord kus seletatakse, et haiged püsige kodus (kõik haiged). Kui sümtomid on eriti ägedad siis võtke ühendust kiirabiga.
Haiglad on võimalikut tühjaks tehtud "tavapatsientidest".
Meditsiinitöötajatel vahendid otsas.
Perearsti kätte ei saa ja ei tohigi "tava" probleemidega tülitada.
Igasugu "plaanilised" on edasi lükatud.
Varud otsakorral.
Eestis on hetkel 225 registreeritud juhtumit.

Kui kui palju on Eestis inimesi covid-19-ga hospitaliseeritud?
Kui palju kriitilises seisus?
Millega pregu Eesti meditsiinitöötajad tegelevad?

See ei ole mingis mõttes halvustav või kritiseeriv küsimus. Ma lihtsalt ei tea.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eile oli haiglas 2 kerges seisus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma ei öelnud, et vähendab, vaid kui vähendab 50%, siis on põhjendatud. Kui vähendab 10%, siis pole.
See ei ole mingis mõttes halvustav või kritiseeriv küsimus. Ma lihtsalt ei tea.
Kriis kui selline on alles poisike.
Varudega on küsimus pigem selles, et pole mitte otsas, vaid varude soetamist varasemalt ignoreerinud meditsiiniasutused on nüüd tekitanud ostupaanika ja seepärast polegi midagi saada. Oled tänaval näinud seda maski kellegil?
Viimati muutis Kapten Trumm, 17 Mär, 2020 13:51, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kahtlustan, et enamik nakastumisi toimub kätelt limaskestale, sedasorti maskid on mõtekad nakatunutel, et nad ei tatistaks ümbruskonda täis. Samamoodi vajavad medtöötajad mitte ainult noid kahetunniseid kirusrgimaske vaid lisaks kaitseprille.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Kriku kirjutas:Eile oli haiglas 2 kerges seisus.
See vastab ühele küsimusele.
Kriis kui selline on alles poisike.
Tähendab, et tegelevad ettevalmistusega?

Tänud vastamast.
Viimati muutis loomake, 17 Mär, 2020 13:53, muudetud 1 kord kokku.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Ma ei öelnud, et vähendab, vaid kui vähendab 50%, siis on põhjendatud. Kui vähendab 10%, siis pole.
Jah, ma saan aru. Ma ei tahtnudki sulle sellist väidet omistada. Mina isiklikult pole sellist väidet kuskil kohanud ja arvan seetõttu, et ei paista kuskilt nii kõrget efektiivsust. Kui kellelgi on viidet uuringule, siis palun jagada.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Neid vatimarlimaske tuleb samuti perioodiliselt vahetada ja pesta, saastuvad nad ju samamoodi nagu ühekordsed. Kindlasti parem kui mittemidagi - sellevastu ei vaidle keegi.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline