Borja kirjutas:Siit teemast taob ju iga issanda päev näkku, et kaitsevahendite kriis eesti meditsiinisüsteemis on totaalne..
Kui see pole põhjus sotsiaalministri // TA juhi "peade lendamiseks" täna - siis mis põhjuseid selleks veel vaja saab olla
Siit läbikõlanud kellegi väide, et feilinud kindraleid sõjaajal (justkui) ei vahetata, on sügavalt eksitav - vahetatakse ikka ja veel väga kiiresti, kui vaja..
Paremal juhul määratakse sõjas feilinud juht madalamale ametikohale (koos auastmes alandamisega) - halvemal juhul lastakse ta rivi ees maha

Probleem eri riikide juhtkondadega on see, et kui neile öeldakse ENNE probleem tekkimist, mis kriis võib meid tabada juhul kui seda ei ennetata teatud meetmetega.
Isikukaitsevahendite küsimuses juhtisin (ja mitte ainult mina) sellele probleemile ja võimalike lahendustele aktiivsemalt tähelepanu alates 16. märtsist.
Enamasti oli vastus ümar või puudus täiesti. Vaid üks minister lubas asja uurida, aga ma ei anna pead, kas tema tegevusest oli kasu. Täiesti võimalik, et midagi ka liigutas või edasi rääkis.
Jumal tänatud, et kaitsevahendite probleemile hakkas aktiivselt juba eelmise nädala algusest tähelepanu juhtima Rapla perearst Argo Lätt ja et ta lasti ka teleekraanile - alles EILE tuli just tema suust laiema publikumi ees üleskutse ettevõtjatele, kellel on kaitsevahendite laovarusid, viia need lähima perearsti kätte. Trumm postitas olemasolevate vahendite laoseisu numbrid ja nende põhjal saab julgelt väita, et igasugunegi kohapealne lisa on VÄGA oluline. Kõik jutud tarnetest on arusaadavalt hetkel küsitavad.
Esimesed kaks nädalat võib panna šoki või mille tahes arvele. Inimlikust küljest saan ma aru. Saan aru sellestki, et esimestel eriolukorra päevadel kukkus suur osa kommunikatsioonist sisuliselt kokku.
Aga see näitab pigem, et ministrid ja ametkondade juhid ei ole oma ülesannete kõrgusel.
Kuna juba lähimad päevad ja nädalad toovad uusi šokiolukordi, siis tekib tugev kahtlus, kas sellised inimesed saavad kriisiajal juhtideks olla.
EDIT: vahepeal postitati siin võrdlus Vabadussõjaga.
See on hea näide. Kõrgema juhtkonna võib rahumeeli paika jätta kuniks allpool tegutsetakse omaalgatuslikult enne kui on liiga hilja.
Võtkem Tallinna ja Kõlvarti või Tartu näited. Saksamaal Baieri Liidumaa juhi. USA-s kubernerid. Jpt.