REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Manurhin »

Lõppude lõpuks, kui viirusele varsti piiri peale ei saada (ja realistlikult hinnates tundub, et ei saada), siis on niisugune külg külje kõrval töötegemine niiehknaa välistatud (siin näib olevat küll kurgipõld, aga maasikapõllul käib täpselt samamoodi):
Pilt
8)
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Ei noh akf on suisa peent materiali seia postitama asunud...eh.
Viirusele saadakse piir peale, kui kodanikud pead kasutavad. Ja lootust on täna rohkem, kui 2 nädalat tagasi.
Mul võttis vahepeal päris püksid püüli sõeluma see kollektiivse immunsuse jutt... Sellist poliitikat ajava riigi eest mina ei seisa. Et oleks selge.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Soome pani Uudenmaa lukku ja USA-a ületas nakatunute arv 100000 piiri
Liige

Noh ja jälle asi, mis toimus puhtast lollusest ja lööb suure osa ICU -dest kinni:
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89383569
Meil on endiselt veel faas, kus just sellised juhtumid kasvatavad nakatunute arvu. Võimalus suvaliselt poes vms nakatuda on siiani madal. Kui kodanikel vastutust ei teki, siis see olukord muutub kiirelt halvemaks. Ausalt - sellele tölli, kes sinna tõbisena tsillima läks, võiks ravita jätta... Ah ma tean me ei tee nii. Pigem hakkame hiljem raskeid valikuid tegema... ääh.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Avatar kirjutas:Ei noh akf on suisa peent materiali seia postitama asunud.
Ah, mis ta nüüd peen, lihtsalt illustreeriv näide põllumajanduslikust lihttööst (pilt ise, muideks, tehtud pildiloleva traktori sünnimaal). Muidu mõni arvab viimaks ikka veel, et maasikaid korjatakse tänapäevalgi peenra vahel kükitades ja kui üks puhmas tühi, tõstad oma korvikese järgmise juurde ja korjad edasi. Tuleb meelde, et vist eelmisel aastal millalgi näidati telekast Ukraina hooajatööliste elu Eestis. Elasid kambas koos kämpingulaadsetes majakestes. Kui töötajad on nii töö ajal kui pärast tööd pidevalt ninapidi koos, muutuks sellised kohad paraku õige ruttu nakkuskolleteks.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Liige

Noh - peremeestel-talupidajatel tuleb lihtsalt veidi kohaneda. Sittadel aegadel on 0 ka parem, kui saak raisku lasta. Esimese ešelonis kaotavad töö ikka vähemspetsialiseeritud. Turismi ja teenindussektorist ning linnadest võib päris palju suht-koht noori ajutiselt isakodu tagasi põgeneda. Neid sa 3-4 kaupa onnidesse ei topi aga tööd kudagi teevad ikka. Ja korviga saad põõsa juurest põõsa juurde ka korjatud hädaga. Ja ma arvan, et kodumaistel maasikatel jne saadustel on see kevad-suvi palju suurem löök, kui ennist. Konkurente lihtsalt pole. Ehk siis ka hinda on võimalik küsida. Linnasaks nutab ja maksab. Nii on varemgi olnud. Mitte et ma kutsuks üles. Ma olen kuulnud küll, kui sõja ajal/järel läksid linnas elanud suguvõsal ehted liha vastu. Nüüd vast nii hulluks ei lähe, aga mõistlikuse piires.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Sakslased samamoodi hädas - kes korjab ära spargli (varsti vaja) ja seejärel maasikad. Need küpsevad seal ka varem, meil on veel aega.
haistagäng
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas haistagäng »

Avatar kirjutas:Noh - peremeestel-talupidajatel tuleb lihtsalt veidi kohaneda. Sittadel aegadel on 0 ka parem, kui saak raisku lasta. Esimese ešelonis kaotavad töö ikka vähemspetsialiseeritud. Turismi ja teenindussektorist ning linnadest võib päris palju suht-koht noori ajutiselt isakodu tagasi põgeneda. Neid sa 3-4 kaupa onnidesse ei topi aga tööd kudagi teevad ikka. Ja korviga saad põõsa juurest põõsa juurde ka korjatud hädaga. Ja ma arvan, et kodumaistel maasikatel jne saadustel on see kevad-suvi palju suurem löök, kui ennist. Konkurente lihtsalt pole. Ehk siis ka hinda on võimalik küsida. Linnasaks nutab ja maksab. Nii on varemgi olnud. Mitte et ma kutsuks üles. Ma olen kuulnud küll, kui sõja ajal/järel läksid linnas elanud suguvõsal ehted liha vastu. Nüüd vast nii hulluks ei lähe, aga mõistlikuse piires.
Ma tooks välja 2 uuemat põhjust (lisaks kõikidele tavapärastele), miks inimesed maale saaki korjama ei pruugi minna. Sisult sarnased põhjused. Esiteks valitsuse kriisipakett, sh. nii töötust ennetavad laenud ettevõtetele kui ka Töötukassa enneolematud hüvitised aprilliks-maiks. Teiseks eraisikute hoiuste-säästude rekordtase (eelmisel aastal oli neid umbes poole riigieelarve ulatuses). Kui inimestel rahakott kohe pitsitama ei hakka, siis töölemineku vajaduse viiteaeg ka suureneb. Lisaks tavapäraselt jõuab töötust suurendav eksportturgude langus Eestisse kohale mitmekuise viiteajaga.
Liige

Oh sa vaene öise unetu ohver :lol:
Globaalne kapitalism ei tööta enam ja tõenäoliselt ei hakka normaalselt tööle ka järgmise soojaperioodi jooksul.
Me väriseme siin, et Eesti ei suuda ennast ära toita.
Ja siis on teisel poolel risk et inimesed ei pruugi. Tõesti ei pruugi. Tuleviku pole maha märgitud.
Aga kui te talumehed nüüd jalgu tagumendi alt välja ei too ja võimalust ära ei kasuta, siis edaspidi te võite minu poolest jäädagi neid sitahunnikuid ja piimaojasid sinna Toompea lossi ette kallama - mind see enam ei loksuta.
Toitke Eesti ära järgmise aasta jooksul, ja teile ollakse tänulikud!
Põdege selle pärast, et äkki ei tule keegi tööle ja jätke investeeringud tegemata ning teil ei tule teist säärast võimalus ja teile kaasatundjaid saab olema vähe!
Hau!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Lisaks siis ka oma viirusetesti tulemuse. Helistamist ei jõudnud ära oodata (õnneks :D ), aga kripeldus jäi hinge. Uurisin välja, et neid tulemusi saab näha Digilugu saidil ja nii oligi.
Proov võetud 11.46, vastus saadud 21.47, tulemus - NEGATIIVNE!
Õnneks siis seekord sedapidi.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Liige

Palju õnne!
Tuju ei taha rikkuda, aga kas testi usaldusväärsuse kohta ka miskit öeldi?
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Troll kirjutas:Lisaks siis ka oma viirusetesti tulemuse. Helistamist ei jõudnud ära oodata (õnneks :D ), aga kripeldus jäi hinge. Uurisin välja, et neid tulemusi saab näha Digilugu saidil ja nii oligi.
Proov võetud 11.46, vastus saadud 21.47, tulemus - NEGATIIVNE!
Õnneks siis seekord sedapidi.
Siis hea, kui nii läks. Ma juba mõtlesin, et kas ei jõudnud ära oodata või tuligi viimaks see kõne ja... No nüüd ju igal mehel see va 80% kodus :lol:. Aga lubatud nelja tunni asemel läks siis ikkagi pea täpselt 10 tundi. Ei tahaks nagu uskuda, et testijaid nii palju või personali nii vähe on, et digilukku kandmisega nii kaua läheb. Mida ma muidugi rohkem usun, on see, et digiloo kasutamise kiirus on midagi sarnast internetist video vaatamisega 1995. aastal. Riigi infosüsteemid, nagu nad meil on :wall:.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Tuju ei taha rikkuda, aga kas testi usaldusväärsuse kohta ka miskit öeldi?
Ei öeldud midagi, suhtlemine testijaga oli minimaalne. Endiselt on väike palavik 37,2-37,5 (juba 12-dat päeva), nina kergelt vesine, kurguvalu ja köha pole.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Liige

Siia pidi tulema "sign of horns" aga ma es oska seda siia viisakal kujul toppida. Kui mu Mr x tööle tuleb, siis pigistan talt rohkem infot haiguse koht. Praegu mul on tunne, et see haistmise-maitsmise kadu (ilma nohuta) võib olla üsna hea indikaator/ohumärk. Mitte 100% aga nii... Nohu pigem harv.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

"Ärilehes" pikem artikkel USA koroona- ning majandusprognoosidest:
Kolmapäeva hommikul oli surnuid 802, kui see tempo jätkub, on nädalaga surnud 3000 inimest. Kolm päeva hiljem juba 6000. Veel kolm päeva hiljem on see arv tõusnud 12 000 inimeseni. Ja nii edasi ja nii edasi. Kui midagi ette ei oleks võetud, sureks sel aastal viiruse tõttu üle kahe miljoni ameeriklase. Nii hindab Imperial College London.

Washington Posti vahendatud kõige pessimistlikuma hinnangu kohaselt liikus USA eelmisel nädalal 1,1 miljoni surma kursil. Võrdluseks võib tuua, et II maailmasõjas kaotas elu 405 000 Ameerika sõdurit. Need oleks väga karmid numbrid, kui midagi ei oleks ette võetud. Siiski on ka USA samme astunud.
Eelmisel nädalal koondas Massachusettsi Amhersti ülikool 18 viirushaiguse modelleerimise eksperdi arvamused. Nende hinnangud viiruse levikule erinesid oluliselt, kuid kõige tõenäolisemalt usuti 20 000 nakatunut.

Selle nädala keskpaigaks oli neid USAs aga 50 000 ning reede hommikuks oli selge, et USA on nakatunute arvult tõusnud maailma esiriigiks: USAs oli nakatunuid tuvastatud 85 594, samas kui Hiina oli seni teatanud 81 340 ja Itaalia 80 589 juhtumist. Seega tasub tagasihoidlikud prognoosid unustada.
https://arileht.delfi.ee/news/uudised/k ... d=89379963
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline