REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Z03
Liige

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Mulle meeldib, et võitlus koroonaga on eestlased ühte liitnud. Kõik seisavad ühiselt selle uue ja nähtamatu vaenlase vastu ning enamik Eesti elanikest annab endast parima, et kriisis hakkama saada ning ka teisi aidata. Eesti ei ole kaua aega olnud nii üksmeelne nagu praegu.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

Kuus miljonit ameeriklast on jäänud töötuks.

BBC:
US jobless claims hit another record

More on the record-breaking US unemployment figures we just brought you.

The number of Americans filing new claims for unemployment benefit has surged to 6.65m, as the coronavirus pandemic continues to upend the country's economy.

The actual figure is believed to be even higher as many people have reported jammed phone lines and difficulties with filing their claims online.

It's also worth noting that some kinds of workers, such as people working part-time, do not qualify for unemployment benefit.

The latest figure eclipses the previous week's record of nearly 3.3m people, according to Department of Labor data.

The rush, which is unprecedented in modern US history, has overwhelmed many state offices handling the claims.

Car firms have halted production and air travel has fallen dramatically. According to economists, a fifth of the US workforce is now on some form of lockdown.
Pilt
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

AlarKa kirjutas:Kui seda maskide teemat lugeda , siis tundub selline hull tehnoloogiline ime olema, et isegi suur Saksamaa ja Usa ei saa toomisega hakkama. Meil Sillamäel mingid sõjaaegsed pingid pressivad niiet vähe pole :D
Hiinas on tootmised ju seepärast et seal maksab tööjõud kopikaid - ega kapitalist loll pole. Üleöö sellised tehased siiapoole ei teki kuna med. maske valmistatakse sisuliselt laboritingimustes ning kapitalist oskab ikkagi raha lugeda päeva lõpuks.
Ning kas Sillamäe maskid vastavad töesti meditsiini nõuetele - on kellelgi täpsemaid andmeid?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
atnekas
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas:
AlarKa kirjutas:Kui seda maskide teemat lugeda , siis tundub selline hull tehnoloogiline ime olema, et isegi suur Saksamaa ja Usa ei saa toomisega hakkama. Meil Sillamäel mingid sõjaaegsed pingid pressivad niiet vähe pole :D
Hiinas on tootmised ju seepärast et seal maksab tööjõud kopikaid - ega kapitalist loll pole. Üleöö sellised tehased siiapoole ei teki kuna med. maske valmistatakse sisuliselt laboritingimustes ning kapotalist oskab ikkagi raha lugeda kokkuvõtteks.
Ning kas Sillamäe maskid vastavad töesti meditsiini nõuetele - on kellelgi täpsemaid andmeid?
Sillamäe maskitehas on hea vahend kriisi ajal kompenseerimaks mõningaid viivitusi tarnetes ja seda juhul, et nende tooted vastavad parameetritelt nõuetele.
Pikemal ajateljel vaadatuna ei ole see põlveotsas tootmine jätkusuutlik. Nagu siin on varem juttu olnud, siis normaalsed liinid toodavad täisautomatiseeritult tuhandeid ühikuid tunnis.

Maski on oluliselt keerulisem toota ja pakendada kui näiteks naela tootmine naelatehases (Harju KEK tootis omal ajal 2naela sekundis). Aga kujutage ette kui peaks naelu käsitsi tegema? See Sillamäe tehas on umbes sama tase tänases päevas.
Viimati muutis atnekas, 02 Apr, 2020 18:29, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Väliskomisjoni avaldus Euroopa Liidu ja NATO ühtsuse toeks
https://www.riigikogu.ee/pressiteated/v ... iteated%29

KURB STATISTIKA: Hispaanias on koroonaviirus elu võtnud kümnelt tuhandelt ohvrilt
https://www.ohtuleht.ee/997456/kurb-sta ... lt-ohvrilt

Sisekaitseakadeemia kadetid lähevad politseile appi
https://www.err.ee/1072369/sisekaitseak ... seile-appi
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Jää koju...
Vaatasin just Kanal2 uudiseid, saatejuht küsis peaministrilt miks kaks ministrit pidid käima lennujaamas maandunud lennukil vastas. Vastuseks oli 2 minutit blääblääblääd ja poole sõnagagi sellest miks koos kamariljaga selline väljasõit tehti... Istuge kodus või kus iganes, ärge ronige igal võimalusel pildile.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Peter[L+] kirjutas:
Ei ole see nii. Väga vabalt vöib näiteks olla ka nii, et IMO tulekindluse või med. serti vajav toode tehakse sertifitseerimata materjalidest, lõpptoote valmistaja laseb selle sertifitseerida ja kogu lugu. Aga koostematerjalid nagu olid serifitseerimata, nii ka jäävad. Kuigi sisuliselt on need katsetused läbinud.
Kahjuks see enam ei ole nii - järjest enam on kliente, kes nõuab sertifikaate igale üksikosale. Suuresti EU bürokraatia- aga sisu on olemas - aga see on tõesti OT
Vähemalt minu tegutsemisalas on see siiani nii ja muudatusi ei paista kuskilt tulema. Isegi vastupidi- neid serte, milliste aegumistähtaeg käes (kunagi on peetud vajalikuks entusiastlikult nende alla hunnik raha magama panna) , ei uuendata. Sest ei peeta vajalikuks. Kellel lõpptootjatest vaja, need näevad ise vaeva.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Seisukoht | Kas tekkimas on uus Teine Eesti?
Üleolek nende suhtes, kes ei võta olukorda sama tõsiselt kui mina, “meie“, võib viia selle tekkeni, mida nt Eero Epner nimetab isehakanud moraalseks eliidiks. Samas ongi ju raske mõista. Kes läheb praeguses olukorras spordipoodi tunglema? Kes on nii madalalaubaline, et viskab nalja maski kandva poemüüja üle, nagu kirjutas Õhtuleht 2.aprilli lehes? Pahameel ja hukkamõist on omal kohal.

Ent ometi on ka need inimesed osa „meist“. Käinud samades koolides, elavad samades linnades-külades. Kas nende käitumist väljendab tõesti hirmu puudumine, või just nimelt hirmu, meeletu hirmu olemasolu, mida tunnistada ei taha?

Lihtsam on maskikandjat tögada kui aktsepteerida reaalsust, et me kõik oleme praegu suures ohus? Umbes nagu see, kes peol korraga alkoholile „ei“ ütleb, satub seltskonna pilgete ohvriks. Sest kui üks iganädalane joomakaaslane ütleb, et tema enam ei tarbi, sest tal on vist probleem, mida ütleb see ülejäänute kohta?

Ja nii mõni pigem naerabki. Või elab oma sisemuses pulbitsevat surmahirmu, millele ta ehk nimegi anda ei oska, mis on nii salalik, et inimene ehk seda õieti ei tunnegi, sest see ei löö välja sellena, mis ta tegelikult on, välja šopates. Kui mul on asju, siis äkki ma ei sure. Kui ma naeran, siis äkki mul pole probleemi.
https://www.ohtuleht.ee/997459/seisukoh ... eine-eesti

Sõna otseses mõttes LOLLE on meie ümber igal pool ja pidevalt. Nad ei paista alati tavaolukordades välja aga kipuvad pildile jääma ebastandardsetes või eriolukordades.

Mingi seltskond peab jube naljakaks etendada köhimist ja aevastamist teiste juuresolekul, et näidata välja oma suhtumist "lollidesse panikööridesse" ja tunnevad ennast pärast seda jube kõvadene tegijatena (juba on terve rida vastavaid näiteid).

Eile rääkis mulle üks keskmise suurusega kaupluse poemüüja, kuidas poodi astus sisse viisaka väljanägemisega varases keskeas meesterahvas.
Letimüük. Müüjal mask ees. Mees uksel üle poe kõva häälega: "Mis te olete koroonas vä? Haigest peast tööl vä?"
Müüja: "Ei, mina olen veel terve, aga üritan kaitsta ennast võimalike haigete klientide eest".
Mees: "Einoh, miste seda maski siis ette topite? Ainult haiged topivad. Ja mina olne jumala terve. Käisin andsin just üleeile proovi ja öeldi, et ei ole nakatunud"...

Samas poes samal päeval.
Sisse astub vanem naisterahvas. Pensioniiga ++ vanuses. Astub otse leti ette ja kukub jutustama.
Tädike: "Näed noored ütlesid mulle, et püsi kodus ja kui midagi vaja on, siis helista, me toome. Ega mul ei olegi midagi vaja, aga mis ma seal istun üksinda. Mõtlesin, et tulen vaatan poodi, äkki ostan midagi."
Müüja: "Näete seal ukse juures laual on desovahend. Te peaksite tulles ja lahkudes oma käsi sellega puhastama. Olete ju lisaks n.ö. riskigrupis ka veel."
Tädike: "Noh, ega ma tahtnudki midagi. Salatit võtaks kui on. Mis ma nendest kätest ikka puhastan kogu aeg. Ma ei oskagi selle pudaliga midagi teha."
Müüja siis läks sinna pudeli juurde näitama, et kuidas peab pumbaga pudelit vajutama. Tädike ronis peadpidi sinna vahele siis asja täpsemalt uurima.
Müüja: "Tegelikult ei tohi nii lähedale tulla, peab kaks meetrit vahet hoidma. Teie enda pärast kasvõi."
Tädike: "Ahah. No vajutage siis mulle siia käe peale natuke seda asja."
Müüja siis vajutas ja läks leti taha tagasi.
Tädike tagasi leti ette: "No ma ei tea kas ma ikka võtan seda salatit praegu. Eks lapsed toovad kui vaja on. Näed naaber peab ka kodus istuma...." bla bla bla pool tundi, kuniks tuli järgmine klient.
Tädike: "Noh, eks ma siis lähen nüüd tagasi ja vaatan..."
20 sekundit hiljem ukse juurest: "Kas te olete nii hea ja tulete vajutate mulle veel seda asja siit pudelist. Ei mina oska siit miskit välja vajutada...."

Per aspera ad astra

:|

Terviseamet pole seisukohta muutnud: avalikus ruumis pole maski kandmisel mõtet
https://forte.delfi.ee/news/maa/tervise ... uudised%29

Kohtla-Järve volikogu esimehel tuvastati koroonaviirus, linnavalitsus on kinni, töötajad on karantiinis
https://www.ohtuleht.ee/997468/kohtla-j ... arantiinis

Kui kaua peab eriolukord kestma, et koroonaviiruse levik aeglustuks?
https://tervis.postimees.ee/6939947/kui ... aeglustuks

Kuressaare haigla ravijuht: koormus pole veel väga suur, olukord võib muutuda järgmine nädal
https://www.err.ee/1072373/kuressaare-h ... mine-nadal
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Sõna otseses mõttes LOLLE on meie ümber igal pool ja pidevalt. Nad ei paista alati tavaolukordades välja aga kipuvad pildile jääma ebastandardsetes või eriolukordades.

Mingi seltskond peab jube naljakaks etendada köhimist ja aevastamist teiste juuresolekul, et näidata välja oma suhtumist "lollidesse panikööridesse" ja tunnevad ennast pärast seda jube kõvadene tegijatena (juba on terve rida vastavaid näiteid).

Samas poes samal päeval.
Sisse astub vanem naisterahvas. Pensioniiga ++ vanuses. Astub otse leti ette ja kukub jutustama....

Per aspera ad astra

:|
Sarnast suhtumist nägin ka viimasel poes käimisel. Vahel tuleb mõttesse, et looduslik valik aga seekord võtab see looduslik valik ka kõrvalt ja järjest rohkem. Huvitav hakkab siis olema, kui mõned poeketid saavad korralikult pihta ja poed kinni pannakse. Mitmel pool on aga need poed ainukesed kohalikud kohad, kust toitu saab. Kui bussid enam ei liigu siis paljudele tekib olukord, kus isikliku auto puudusel ja bussiliikluse sulgemisel ning kohaliku poe kinnipanekul, on probleem vägagi suur tulemas.

_ _ _ _ _

Juhtum Venemaalt. Haiglatele kaitsevahendeid viimas olnud ühingu liikmed peeti politsei poolt autoga kinni ja koheselt telliti neile teisaldaja järgi. Tundub, et huvi need vahendid konfiskeerida.
Police in Novgorod Oblast detained representatives of the Alliance of Doctors who were bringing supplies to hospitals and are now towing their car.
https://twitter.com/XSovietNews/status/ ... 0630484996
https://twitter.com/alyansvrachey/statu ... 8996913152
Viimati muutis ruger, 02 Apr, 2020 19:20, muudetud 2 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

https://leht.postimees.ee/6940401/tarmo ... nimohvreid
Päriselt lähevad asjad käest ära siis, kui realiseerub mõni selline must stsenaarium, mida pole osatud üldse ette näha. Sest lihtsalt andmeid ei ole või nende kasutamine on vastuolus seaduse või direktiivi mõne interpretatsiooniga. Näiteks see, et mõnest meie armsast koduloomast saab viiruse vaheperemees. Mis ei olegi viimase info alusel üldse võimatu.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Hiina kommunistliku partei kirjavahetusest lekkinud kohaliku provintsi juhtkonnale saadetud käitumisjuhised ja soovitused
Leaked #CCP official notification from Linxia Prefecture in #Guansu Province #China issued on Mar 28. Main points: Enhance awareness of the urgency & crisis of food shortage. Guide and motivate the mass to ensure each family maintains food storage for 3-6 months.
https://twitter.com/jenniferatntd/statu ... 4159014913
Viimati muutis ruger, 02 Apr, 2020 21:06, muudetud 2 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Kellele meeldib nostalgitseda. ( :oops: no jah siis jaanuari kuu nostalgia)
https://ag.maps.arcgis.com/apps/opsdash ... 0a43c290a6
Koroonaviirus 2019-nCoV levik Eestis
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Esimene vaktsiini kandidaat näitavat lootustandvaid tulemusi.
4/2/2020
PITTSBURGH – University of Pittsburgh School of Medicine scientists today announced a potential vaccine against SARS-CoV-2, the new coronavirus causing the COVID-19 pandemic. When tested in mice, the vaccine, delivered through a fingertip-sized patch, produces antibodies specific to SARS-CoV-2 at quantities thought to be sufficient for neutralizing the virus.

https://www.upmc.com/media/news/040220- ... v2-vaccine

Ka Vene allveelaevade meeskondi kimbutavat koroonaviirus.
На Северном флоте помещен на карантин из-за коронавируса экипаж атомной подводной лодки "Смоленск" проекта "Антей". Об этом сообщает РБК со ссылкой на источники в Минобороны. Официально эту информацию в военном ведомстве не подтверждают....
Ранее мурманское издание B-port написало о карантине экипажа "Орла", а также соседней подлодки проекта "Антей". Причиной беспокойства аналогично назывался гражданский специалист. Вероятно, речь шла именно об "Орле" и "Смоленске".

https://utro.ru/army/2020/04/02/1440883.shtml
atnekas
Liige
Kontakt:

ruger kirjutas:Hiina kommunistliku partei kirjavahetusest lekkinud kohaliku provintsi juhtkonnale saadetud käitumijuhised ja soovitused
Leaked #CCP official notification from Linxia Prefecture in #Guansu Province #China issued on Mar 28. Main points: Enhance awareness of the urgency & crisis of food shortage. Guide and motivate the mass to ensure each family maintains food storage for 3-6 months.
https://twitter.com/jenniferatntd/statu ... 4159014913
Pikas perspektiivis Lääs ei suuda hiinat ära toita. Pean silmas just antud olukorda kus juba Prantsusmaal ja Hispaanias on osa saaki läinud riknema (pole suudetud koristada).

Peab nüüd veenduma, et hiinlane ei osta jälle hulgiladusi tühjaks nagu läks respiraatoritega. See kord lihtsalt organiseerib seda kompartei ja paneb päris suured rahad mängu.

Hõlptulu puhul peavad toidutootjad ja vahendajad nüüd mõtlema, et kas tasub järsult suurenenud tellimuste puhu kinnitada hiina tellimusi. Asi võib päris tõsiseks minna.

Väga tähtis on ka see, et hiinlane varjab tegelikke numbreid mitmel põhjusel ja üks põhjus on see, et see indikeeriks riigi enda langenud võimekust teha seda, teist ja kolmandat - sealhulgas toota toitu.

PS. Olen paraku veendunud, et üks küüniline põhimõte oli komparteil ka see, et kui damage on neil nii laialdane, siis parem on kui kannatab ka lääs. Siis ei teki suurt "ebavõrdsust" nende ja lääne vahel.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Itaalias on Viirus visa taanduma, aga läheb alla. Testide arv on kõvasti tõusnud. Ma ootan huviga, kas millalgi tuleb suht-koht kiire kukkumine, või läheb pikalt ja sujuvalt.
Kuupäev / Positiivsed / testid / positiivsete % testidest
17.3.20 / 3526 / 10695 / 32,97
18.3.20 / 4207 / 16884 / 24,92
19.3.20 / 5322 / 17236 / 30,88
20.3.20 / 5986 / 24109 / 24,83
21.3.20 / 6557 / 26336 / 24,9
22.3.20 / 5560 / 25180 / 22,08
23.3.20 / 4789 / 17066 / 28,06
24.3.20 / 5249 / 21496 / 24,42
25.3.20 / 5210 / 27481 / 18,96
26.3.20 / 6153 / 36615 / 16,8
27.3.20 / 5959 / 33019 / 18,05