Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Kuna on saabunud privaatsõnumite kaudu positiivset tagasisidet selle konserviteema kohta, eks siis jätkan.

Ну, заяц, погоди!
Hind oli vist 1.99. 200g karbike. Seepärast ei saanud ka väga fotogeenseid lõike sealt seest kätte. Muus osas... Ei oskagi midagi öelda. Jänx koos porgandiga karpi aetud. Kuivavõitu, aga võileiva peal sünnib süüa küll. Ei midagi väga erilist. See muidugi, nagu kõigi teistegi arvustuste puhul, sügavalt ainult minu subjektiivne arvamus.
Manused
DSCN3852.JPG
DSCN3855.JPG
DSCN3862.JPG
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Jänkukonservi "Mendelejevi tabel" siis kah:
Manused
DSCN3856.JPG
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Kuidas oleks üks vürtsisealiha? Suhteliselt masendav, peaks ütlema. Praeguste konservitootjate õuduseks pean mainima, et ma mäletan ka seda vürtsisealiha, mida Tartu Konservitehase Viljandi filiaalis toodeti. Papsi sinivalge RAFiku kapoti peal tolleaegse produktiga tehtud võileib oli ikka täiesti midagi muud... Lõppkokkuvõtteks, eks ta kriisi ajal õlle kõrvale käib kah. Peaasi, et õlut on :D.
Manused
DSCN3863.JPG
DSCN3866.JPG
DSCN3867.JPG
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Muinasjutt kah takkajärele:
Manused
DSCN3864.JPG
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Leo
Liige
Postitusi: 3465
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Leo »

Ma tahan avalikult kiitust avaldada kõikidele, kes siia toitumisteemasse väga head sisu toodavad. Need jänesed või küülikud, keda olen suu kaudu manustanud, on tavaliselt kuivavõitu lihaga, sellepärast jänesest tehaksegi tavaliselt padasid või pirukaid :)
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

Minule maitseb selline konserv, 96,2% sealiha.
http://kalakalle.mycashflow.fi/product/10/viljapossu

Pilt
mart2
Liige
Postitusi: 6419
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas mart2 »

Leo kirjutas:... Need jänesed või küülikud, keda olen suu kaudu manustanud, on tavaliselt kuivavõitu lihaga, sellepärast jänesest tehaksegi tavaliselt padasid või pirukaid :)
Mina olen siiani teinud ja kui koroona annab, siis ka edaspidi, jäneseid moorpraena. Liha hautamisel kasutan veini. Punase veini puhul lisan väheke päikesekuivatatud tomateid. Maitseks parasjagu tüümianit ja … :D
Ei jää kuivaks!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Leo
Liige
Postitusi: 3465
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Leo »

Tänan akf mart2 heade ideede eest, üritan meeles pidada, et saab ka kolmandat moodi jänest teha. Akf herman30 tutvustab ülemise riiuli tooteid, see väike konserv on kahtlemata kvaliteetne, praktiliselt siga maitseainetega viieks aastaks purki maetud, kuid konserv maksab u 4 $, nii et kilohind on räige. Panen siia ka koostise:

Sealiha 96,2%, kartulitärklis, soola 1,7%, must pipar. Ei ole piima, gluteeni, säilitus- või lisaaineid. Kaal 235 grammi. Toitaineid 100 gr kohta: Energia 911 kJ ehk 218 kcal, Valku 17,5 grammi, süsivesikuid 2,1 grammi, rasva 15,6 grammi. Säilib kinnisena toatemperatuuril 5 aastat valmistamise päevast.
gorilla
Liige
Postitusi: 786
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas gorilla »

Leo kirjutas:Tänan akf mart2 heade ideede eest, üritan meeles pidada, et saab ka kolmandat moodi jänest teha. Akf herman30 tutvustab ülemise riiuli tooteid, see väike konserv on kahtlemata kvaliteetne, praktiliselt siga maitseainetega viieks aastaks purki maetud, kuid konserv maksab u 4 $, nii et kilohind on räige. Panen siia ka koostise:

Sealiha 96,2%, kartulitärklis, soola 1,7%, must pipar. Ei ole piima, gluteeni, säilitus- või lisaaineid. Kaal 235 grammi. Toitaineid 100 gr kohta: Energia 911 kJ ehk 218 kcal, Valku 17,5 grammi, süsivesikuid 2,1 grammi, rasva 15,6 grammi. Säilib kinnisena toatemperatuuril 5 aastat valmistamise päevast.
Viimsepäeva konservide puhul ma keskenduksin markeeritud parameetritele. Ja maitse peaks olema hea või väga hea.
Kui nimetet konserve otstarbe kohaselt ei ole vajalik konsumeerida siis õhtul õlle kõrvale peaks olema võimalik laovarust
lahti saada.
-he not to go to war, she not to go to a dance.
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

See Kalakalle konserv, müüakse mõnes poes nii et 3 tükki 10 eur.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 42795
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Tahtsin sööma hakata ning valasin endale esiteks tassitäie kefiiri.

Teiseks võtsin külmkapist "Matsimoka" kilesse pakitud suitsuliha ja hakkasin seda taldriku peale panema. Pakendi sees oli nii palju vett, et lausa nirises taldrikusse. Võtsin siis uue kuiva taldriku, panin liha sellega lauale - ja jäin eelmist vaatama, mille põhjas oli siis kiht vedelat suitsu või ma ei tea, kuidas seda nimetama peaks.

Naine tuli kööki ja küsis, et mis ma vaatan.

Valasin vee kefiiri sisse ja ütlesin, et nüüd on singijogurt.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Midagi homse kalapäeva puhul. Skumbria õlis. Pole midagi öelda, oskavad lõunanaabrid mõnusalt nostalgilisi konserve teha küll. Ma praeguseks juba mitu karbitäit neid võileiva peal nahka pannud. Paldies, latvieši! :D
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

P.S. Andke palun teada, kui pilte ei näe!

P.P.S. Kui Matsimoka juba sellist keemilist sinki on tegema hakanud, mis veest nõretab ja pole suitsuahju tegelikult isegi mitte must-valgelt fotolt näinud, siis mina isiklikult olen selles firmas küll äärmiselt pettunud. Varem tegid ikka korralikku kraami.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas oliver »

Kalakonservid on igati kindlama peale minek, nende sisse ei ole väga võimalust sulgi ja kapju keeta, eriti sellised kus konkreetsed kalatükid sees. Boonuseks on veel õli mille sisse saiakannikat kasta...
lugeja
Liige
Postitusi: 43
Liitunud: 15 Nov, 2005 16:09
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas lugeja »

Lisaks saab sellist kalakonsevist edukalt teha "pikkpoiss" taolist toodet:
https://youtu.be/qXv5OOj9BT4
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 43807
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Boonuseks on veel õli mille sisse saiakannikat kasta...
Too kipub enamasti olema mingi odav taimeõli (rapsi või palmiõli), mida inimesel ilma suure näljata pole vaja eriti suust sisse ajada.
Tuleks eelistada "omas mahlas" tüüpi konserve, kus õli on kala enda rasv.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: erkilo ja 2 külalist