Tänapäevased gaasimaskid / respiraatorid / kaitsemaskid
Re: REAALSUS: Pandeemia
Sõnadest jääb puudu siin. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89501641 

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mida sa imestad, et hiinlased saadavad praegu sulle mida iganes ja on õiged mehed ka, sest Dong Meng Hui Certificates on paberid välja andnud? 

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89502431
Maskisaaga jätkub.
Kiruma tegelikult ei peaks tehingu tegijaid (sealt ei olnudki rohkemat loota, hea, et tootmisjäätmeid polnud maskide kasti pandud), vaid neid, kelle ülesanne ja vastutus oli tagada vastavad varud Eestis.
Maskisaaga jätkub.
Kiruma tegelikult ei peaks tehingu tegijaid (sealt ei olnudki rohkemat loota, hea, et tootmisjäätmeid polnud maskide kasti pandud), vaid neid, kelle ülesanne ja vastutus oli tagada vastavad varud Eestis.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Krt, see on ikka SUUR sigadus, mis pragu maskide ümber toimub.
Mul on tunne, et pool Eestit on täna omale apteegist "kirurgilisi maske ostnud", kuna mõne aja eest ju informeeriti meedia vahendusel, et apteekidesse tulevad müüki just need.
Nüüd aga siis tilgub vaikselt peale infot, et ei need on lihtsalt kaitsemaskid.
Selle taha ei tohiks keegi pugeda, et kusagil on mingi standard või peenikene kiri, kus öeldakse, et need tegelikult pole kirurgilised maskid ja ei paku sama palju kaitset. Kõik ei saa sellest aru ja seda ei saa ka neile ette heita, sest riigi ülesanne ongi selle ees hoolt kanda, et ka nõrgemad (rumalamad) hätta ei jääks. Eriti veel praeguse kriisi ajal.
Siin on vaja VÄGA selget sõnumit, näiteks Aktuaalses kaameras, et need maskid on küll apteekides saadaval, kuid pole kirurgimaskid, pakuvad mingit kaitset küll, aga pole siiski päris need, mida võis eeldada.
Loodan, et täna õhtul see info Aktuaalses kaameras rahvale esitatakse.
Hetkel mul täit selgust pole, kuid tahaks teada kas Magnum ja/või Semetron üldse teadsid mida nad ostavad ja mis eemärkidel. Kas loodeti lihtsalt kiiret hõlptulu või tahete siiski head ja läks untsu? Või on hoopis kõik nii nagu planeeritigi?
Mul on tunne, et pool Eestit on täna omale apteegist "kirurgilisi maske ostnud", kuna mõne aja eest ju informeeriti meedia vahendusel, et apteekidesse tulevad müüki just need.
Selle taha ei tohiks keegi pugeda, et kusagil on mingi standard või peenikene kiri, kus öeldakse, et need tegelikult pole kirurgilised maskid ja ei paku sama palju kaitset. Kõik ei saa sellest aru ja seda ei saa ka neile ette heita, sest riigi ülesanne ongi selle ees hoolt kanda, et ka nõrgemad (rumalamad) hätta ei jääks. Eriti veel praeguse kriisi ajal.
Siin on vaja VÄGA selget sõnumit, näiteks Aktuaalses kaameras, et need maskid on küll apteekides saadaval, kuid pole kirurgimaskid, pakuvad mingit kaitset küll, aga pole siiski päris need, mida võis eeldada.
Loodan, et täna õhtul see info Aktuaalses kaameras rahvale esitatakse.
Hetkel mul täit selgust pole, kuid tahaks teada kas Magnum ja/või Semetron üldse teadsid mida nad ostavad ja mis eemärkidel. Kas loodeti lihtsalt kiiret hõlptulu või tahete siiski head ja läks untsu? Või on hoopis kõik nii nagu planeeritigi?
Viimati muutis LoneRider, 08 Apr, 2020 14:51, muudetud 3 korda kokku.
"Kirurgilisi" maske apteegist vabamüügilt saada? - no loota ju võib...LoneRider kirjutas:Krt, see on ikka SUUR sigadus, mis pragu maskide ümber toimub.

Loodame et uuriv ajakirjandus teeb oma töö ja uurib selle hanke tagamaad välja a la stiilis: mingi kõrge hulgivõll otsustas partii ringi vahetada ja tellis odavamaid (ning kasutuid) et saada suurem kasum ning küll PR osakond selle jama ära silub/küll raffas surmahirmus kõik ära ostab (nagu pilt apteekidest ka seda kinnitab..)
Tervishoius ning meditsiinis käib hindadele otsa keevitamine mitte 40-50% stiilis vaid ikka 4-5 korda - ja riik maksab kuna rahva tervise pealt kokku ei saa hoida ning inimelul pole hinda...

Ühe õnnetus pidavat teise õnn olema...
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Just, valge lennuk, meie IL ju tõi seda, mida ostuminister ja Eesti-Visegradi koostöö minister tellisid (või siis ei tellinud). Midagi pole öelda, vastasmeeskond paneb filigraanselt.oliver kirjutas:Kus nad siis pahn saavad olla kui kaks minstrit käisid isiklikult kontrollimas lennuki juures et kõik korras oleks
Re: Tänapäevased gaasimaskid/respiraatorid/kaitsemaskid
_ _ _ _ _ruger kirjutas:Torgiks veel veidi. Magnum ja Semetron tegid küll head tööd, et maskid hankisid, kuid küsimus tekkis lugedes veel, läbi Magnumi pressiesindaja jutu.Hmm... Kas enne lennuki kohalejõudmist ja tehtud tellimust ei olnud teada, mida tellitud on ja mis kvaliteediga kaupa üldse saadakse? Kas mingite sertifikaatide info ikka liikus? Või osteti hea sõna peale, et mingid maskid ja kohapeal vaatate.“TTJA (tehnilise järelevalve ja tarbijakaitse amet- toim) ütles, et maske ei tohi enne müüki panna, kui pole peale pandud nimetust “kaitsemask”, standardi numbrit ja kaitseklassi FFP1, lisaks peab olema kasutusjuhend. “ütles Magnum AS strateegilise kommunikatsiooni juht Karina Loi. Kasutusjuhendid olid hulgifirmal juba enne maskide saabumist valmis trükitud, kuid koodi ja standardi numbriga silte ei saanud firma enne valmis trükkida, kuna nad ei teadnud neid andmeid.![]()
Loodame, et kaup on kvaliteetne... Huvitav tähelepanek oli ka see, et enamuses selle kirurgimaskide hanke saabumise tutvustuse juures olid suurelt (nõuetele vastavad)FFP2 tasemega respiraatorite pildid ja tutvustused.
Nagu eelnevalt mainitud oli ju see ka kirjas, et Magnum ja Semetron ei teadnud, mida nad saavad. Hea, et laste pudipõllesid ei saadetud. Oleks needki kaitsemaskideks nimetatud. See teadmatus kaubalaadungi sisu osas, oli juba nende enda postituses sees. Lootma peab, et teiste hangetega nii ei kõrbeta. Kuna sulisid ja igasuguseid aferiste on piisavalt liikvel siis tuleks testida ära kõik saabuvad hanked ja ka julmalt tagasi saata vajadusel. Kui muidugi siis enam on, kellele saata. Õppetund on see korralik. Kõige hullem on, et sellise mittekvaliteetse kraami tõttu haigestuvad meil eesliinil olevad inimesed.
See sulitegemine ja pettused ning laadungite üle laskmine läks juba nii suureks, et Saksamaal suhtles Merkel otse Hiina liidri Xi-ga, et saaks kvaliteeti ja kaup jõuaks ka kohale.
In direct negotiations, Merkel has made a deal with Xi over the delivery of protective gear for Germany.
https://twitter.com/ulrichspeck/status/ ... 7624445953The paper for the Bundestag now reads: "After a conversation between the Chancellor and the Chinese President Xi and subsequent discussions between the Chinese Ministry of Commerce and the BMG, direct access to a state producer with a higher degree was established at the beginning of April Quality and delivery security promise. "
Ka soomlased said praakpartii, mille kvaliteet oli allpool kehtivaid nõudeid
https://twitter.com/akihheikkinen/statu ... 4864038912First batch of 2 milluon PPEs from #China to #Finland arrived to yesterday via @Finnair.
Lab tested at @VTTFinland, not good for hospital use. Will be given to nursing homes etc, equals sewn masks.
https://yle.fi/uutiset/3-11298675The first batch of respirators ordered from China arrived in Finland yesterday, but according to Tomi Lounema , CEO of the Finnish Center for Security of Supply , they do not comply with European standards for hospital use.
The protective equipment was tested in VTT's laboratory in Tampere.
However, according to the Ministry of Social Affairs and Health, protective equipment can be used in care units and out-of-home services in situations where nursing staff may carry the coronavirus.
The failed acquisition was announced at a government press conference, during which the situation of protective equipment in Finland was reviewed. New protective equipment would have been needed, as protective equipment is already running out in some places .
According to Lounema, more protective material ordered by the Finnish Center for Security of Supply will be available next week, when four wide-body aircraft are expected to be loaded from the Far East.
The new equipment does not come from the same supplier, but there are no guarantees as to the suitability of the goods to be procured, and this can only be ascertained through tests performed in VTT's laboratories.
Problems with the procurement of protective equipment illustrate the chaotic situation in a world where states are competing against each other for access to shrinking protective materials due to the corona pandemic. Materials that have not met the quality requirements have also been delivered to other European countries.
- Currently, the protection market is very chaotic compared to the normal situation, when you know who you are dealing with and the products are internationally known brands. Currently, there is a very wide range of traders in the market, Lounema said at the news conference.
Viimati muutis ruger, 08 Apr, 2020 20:08, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Re: Tänapäevased gaasimaskid/respiraatorid/kaitsemaskid
Igati loogiline. Meie Eesti-Visegradi koostöö minister peaks Hiina suursaadiku vaibale kutsuma, kui tehingusse oli kaasatud riikide institutsioonid, saatkonnad.ruger kirjutas:See sulitegemine ja pettused ning laadungite üle laskmine läks juba nii suureks, et Saksamaal suhtles Merkel otse Hiina liidri Xi-ga, et saaks kvaliteeti ja kaup jõuaks ka kohale.
Re: Tänapäevased gaasimaskid / respiraatorid / kaitsemaskid
Täna müüki tulnud maski info-ühest FB postitusest. Võrdluseks 3 teist maski, mis eelnevalt oli ostetud(ülemine on uus). Huvitav, kus kohast saadi sellisele kirurgimaskile FFP1 tootele vastav sertifikaat, mida sellisel tootel olla ei saa, sest see kirurgimask ei saa olla FFP1 toode. Vastav Eestis kehtiv standard ka juurde. https://www.evs.ee/et/evs-en-149-2003+a1-2009
EA, EU, EH
EA, EU, EH
REAALSUS: Pandeemia
Öine ja alkoholiline post.
Käisin ostmas CO2 mõõtjat 226€ umbes. Jummala hea as iRexona vms. firma houli shittt.
Ok. Aga ma katsetasin ennem. Ausalt ,kellel teil sundventi ei ole väga huvitavad numbrid. Soovitan. On on väga suur vahe kas on aknad mikrotuulutusek või ei. Lihtsalt soovitus heast südamest.
Njah, ostsin lapsele suurema Authori ratta, aga see teid ei koti.
Siis käisin pulli pärast Pärnamäe Rimi aptekis - jummala nunnu - järjekorda ei olnud ca kell oli 15:00
Mingi memm oli keskealise pojaga ees - võtsid paar pakki.
Vau küsisin apeegi-tädilt, et, kas maske on, tädi kohe korvist laadis mulle paki. Noh, ma ütsi, et ma ei osta, aga tahaks pilti teha. Nooh. Tädi lasi. Ütlesin, et lase teisel poolt ka... Siis apteegitädi läks krampi - hakkas ääkima, et tegelikult apteegis ei tohigi pilti teha jne. Mida perset. Nooh siin on see tagumise otsa pilt uutest maskidest 3 milli Üldiselt see oli selline sotssukeldumine. Täitsa pekkis - mul on kehva vaadata seda näpu-toksi taset- kui mode leiab pista kuhugi maski teemaase, siis on vist mõistlik. Ma vaatan näpp on ikke väga tönts. Vabandust. Mõtlesin teha minid pildid maskivarust, aga see on seändsiline pritsimine teemal - vaat mis mul on. Igathes - ma võtsin need "kirurgilised" lapakud lahti - esimest korda kusjuures - ja ausalt mul absoluutselt ei ole mingit isu neid näo ette panna. Ok - 10% pluss. Ei ma usun oma nina rohkem ja tervet mõistust, kui neid lapakuid. Sorry. Täitsa piip ja ausalt mingi siukese paberi eest 70 senti - minge piip. Ei mina ei osta. Jah, mul on mõne kuu varu. Aga nii ongi. Ja ei kanna ka- See ei aita ennast kaitsta. Solidaarsusest võin kanda, aga siis eeldab et sunnite jobud ka kandma. Kui kehtestada ei suuda siis minge piip. Jah - ma näen neid noorte gänge tilberdamas - poodide ees. Mis teete töllid? Piip ei tee. Siis pole vaja deklareerid.
Käisin ostmas CO2 mõõtjat 226€ umbes. Jummala hea as iRexona vms. firma houli shittt.
Ok. Aga ma katsetasin ennem. Ausalt ,kellel teil sundventi ei ole väga huvitavad numbrid. Soovitan. On on väga suur vahe kas on aknad mikrotuulutusek või ei. Lihtsalt soovitus heast südamest.
Njah, ostsin lapsele suurema Authori ratta, aga see teid ei koti.
Siis käisin pulli pärast Pärnamäe Rimi aptekis - jummala nunnu - järjekorda ei olnud ca kell oli 15:00
Mingi memm oli keskealise pojaga ees - võtsid paar pakki.
Vau küsisin apeegi-tädilt, et, kas maske on, tädi kohe korvist laadis mulle paki. Noh, ma ütsi, et ma ei osta, aga tahaks pilti teha. Nooh. Tädi lasi. Ütlesin, et lase teisel poolt ka... Siis apteegitädi läks krampi - hakkas ääkima, et tegelikult apteegis ei tohigi pilti teha jne. Mida perset. Nooh siin on see tagumise otsa pilt uutest maskidest 3 milli Üldiselt see oli selline sotssukeldumine. Täitsa pekkis - mul on kehva vaadata seda näpu-toksi taset- kui mode leiab pista kuhugi maski teemaase, siis on vist mõistlik. Ma vaatan näpp on ikke väga tönts. Vabandust. Mõtlesin teha minid pildid maskivarust, aga see on seändsiline pritsimine teemal - vaat mis mul on. Igathes - ma võtsin need "kirurgilised" lapakud lahti - esimest korda kusjuures - ja ausalt mul absoluutselt ei ole mingit isu neid näo ette panna. Ok - 10% pluss. Ei ma usun oma nina rohkem ja tervet mõistust, kui neid lapakuid. Sorry. Täitsa piip ja ausalt mingi siukese paberi eest 70 senti - minge piip. Ei mina ei osta. Jah, mul on mõne kuu varu. Aga nii ongi. Ja ei kanna ka- See ei aita ennast kaitsta. Solidaarsusest võin kanda, aga siis eeldab et sunnite jobud ka kandma. Kui kehtestada ei suuda siis minge piip. Jah - ma näen neid noorte gänge tilberdamas - poodide ees. Mis teete töllid? Piip ei tee. Siis pole vaja deklareerid.
Viimati muutis Avatar, 09 Apr, 2020 0:07, muudetud 1 kord kokku.
Eesti maskiturul toimuv ajab juba tõsiselt naerma.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89501641
https://www.postimees.ee/6945391/riik-v ... te-nimesid
Maxima tõi ka FFP1 tasemega maske Eestisse. Oleks huvitav ka neid maske näha.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89507539
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89508033NANDO on andmebaas, kuhu on koondatud kõik ELi toodete sertifitseerimis- ja/või katsetamisõigust omavate asutuste nimekiri. ICR Polskat seal pole.
Eesti isikukaitsevahendite tootja Toomas Villo osutas teiselegi kummalisele asjaolulie Poola labori osas. Nimelt näevad Magnumi-Semetroni tarne maskid välja nagu kirurgimaskid, aga vastavad FFP1 kaitseklassile ehk on kaitseomadustelt nagu tolmumaskid. Villo hinnangul on kummaline, et labor on võtnud ühte tüüpi maski hinnata teist tüüpi maski standardi järgi.
Asjaolu, et ICR Polska pole NANDOs, ei ole hetkel nii tähtis. Küll aga asjaolu, et maskid näevad välja nagu kirurgimaskid, aga ei ole seda.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89501641
https://www.postimees.ee/6945391/riik-v ... te-nimesid
Maxima tõi ka FFP1 tasemega maske Eestisse. Oleks huvitav ka neid maske näha.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89507539
Viimati muutis ruger, 09 Apr, 2020 0:10, muudetud 1 kord kokku.
EA, EU, EH
EA, EU, EH
Nüüd selle käimas oleva maskisertifigaatide, hindade ja muu häma taustal on vist selge, et miks tõstatasin kaitsevahendite desinitseerimise ja korduvkasutamise teema.
Need kes enne pidasid desinfitseeritavat korduvkasutatavat profi poolmaski kalliks, näevad nüüd et pakk "värvilisi, nööridega lappe" on veel kallimad.
Nagu on öeldud, et igapäevane maskikandmine muutub "sotsiaalseks standardiks" veel pikaks ajaks ja selle alased tarkused peaksid muutuma igaühele, kes hoolib tervisest, vajalikuks.
Need kes enne pidasid desinfitseeritavat korduvkasutatavat profi poolmaski kalliks, näevad nüüd et pakk "värvilisi, nööridega lappe" on veel kallimad.
Nagu on öeldud, et igapäevane maskikandmine muutub "sotsiaalseks standardiks" veel pikaks ajaks ja selle alased tarkused peaksid muutuma igaühele, kes hoolib tervisest, vajalikuks.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Tolmulappe ei osta, müügu või lemmik frantsiisapteek.
Eelmse aasa augustis oli tolmumaski hind 11 senti, ostsin paki, sest pidin kinnises ruumis puitpõrandat lihvima, täna on 75.
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Sain ka oma maskid apteegist kätte. 10 tk. müüdi korraga. Ja nüüd väike viktoriin: leidke piltidelt need markeeringud, mis tuli tingimata maskidele kanda, et TTJA neid müüa lubaks ja kasutusjuhend (ehk kõik see, mille pärast maskide müügilesaatmine venis)
.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline