REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:
Kriku kirjutas:
Peeter kirjutas:Aga siin ei ole mõtet seda arutada, saad kohe "vastahambaid" nagu minagi. Siin on kokku lepitud, et "pärit on turult nahkhiiresupist ja jutul lõpp!Laborist ei räägi!".
No ei ole ju mitte keegi niimoodi öelnud :dont_know:
Aga oli ju!

[...]

Ja ma kirjutasin, et välistada inimtegevust laboris lihtsalt selle pärast et antud viirus ei tapa tõhusalt on naiivne, et ka kummikuulid ja pisargaas ju ei tapa, vaid ajavad ainult inimesi laiali, aga ikka on relvastuses, lihtsalt teine ülesanne... Ja siis tuli vastuseks: "ei saa aru su mõttekäigust!"
"Ei saa aru" ei ole mitte mingit pidi keeld millestki rääkida ("laborist ei räägi!"). Palun lahkesti rahulikumalt võtta.

Nagu Elrik ülal veelkord ütles, küsimus on väidete tõendatuses. Kui ilmnevad uued tõendid, mis sinu teooriat kinnitavad, siis oled igati teretulnud neid siia postitama.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Numbrid:

Testitud: 2058
Uusi: 34
Haiglas: 137
Ventileeritavaid:10
R.I.P: 1
===
Paigalseis
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Peeter kirjutas:Aga oli ju! Ma ise vabatahtlikult kustutasin oma pika postituse, sest öeldi konkreetselt et jäta oma jama!
Peeter palun nüüd loeb rahulikult uuesti, mida talle tegelikult öeldi.

Nimetatud postitus:
ElrikThunderson kirjutas:
Peeter kirjutas:Mina ütlesin ausalt välja, mida ma arvan.
Nüüd sellest biorelva vandenõuteooriast. Mis kuradi jura see küll on, et see kindlasti ei või olla põhjuseks, ennem ükskõik mis prussakas, või hiir või koorikloom, aga igaljuhul mitte see labor?
Aitab äkki oma arvamuse pidevast kordamisest? See ei vii teemat kuidagi edasi. Biorelva vs elusloomaturu teemat on siin juba korduvalt arutatud. Ei soovi näha uut ringi, kuniks pole uut infot üht või teistpidi.
LISATUD: minu postitus on selle teema leheküljel 339. Peetri enda poolt tühjakskustutatud postitus rändas prügisse PEALE seda kui ta selle tühjendas.
Teema on emotsionaalne ja meil kõigil on õigus oma arvamusele aga palun mitte risustada seda tähtsat teemat ja palun mitte etendada mingit märtrit, see ei ole viisakas.

Loeks selle mõtetevahetuse heameelega lõppenuks ja kordan veelkord: Kui on tõendeid, võib viidata misiganes teooriale pandeemia algusallikana. Lihtsalt kirjutada, et "on nii, sest on nii, sest ma ütlen et on nii ja otsige ise tõendeid", see ei sobi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

riiklikke makse 2 625 347.67 EUR
tööjõumakse 2 803 326.77 EUR
Töötajate arv:
537 (seisuga 31.03.2020)
Vaadates selle ettevõtmise asju äriregistris, võib täiesti mõista, et keegi ei kipu sinna raha andma, lihtsalt see finantsskeem on äärmiselt segane ja läbipaistmatu. 2019 a aruannet veel näha pole, aga 2018 suudeti 80M tulust saada 60M kahjumit.

Miks on ühel perspektiivsel miljardiettevõttel vajalik sedasi oma tegevust varjata ja küsida riigilt 50M laenu, jääb segaseks. Perspektiivne ja suur ettevõte saab selle laenu iga kell igast pangast.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kas ma saan nüüd õigesti aru, et Ansip väitis otsesõnu, et 5,4M makse maksnud ettevõte on üks Eesti suurimaid maksumaksjaid?

Ma ei oleks arvanud, et ta lausa suurusjärkudega eksib...

:shock:
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Peeter kirjutas:Aga oli ju! Ma ise vabatahtlikult kustutasin oma pika postituse, sest öeldi konkreetselt et jäta oma jama!
Peeter palun nüüd loeb rahulikult uuesti, mida talle tegelikult öeldi.

Nimetatud postitus:
Peeter kirjutas:Mina ütlesin ausalt välja, mida ma arvan.
Nüüd sellest biorelva vandenõuteooriast. Mis kuradi jura see küll on, et see kindlasti ei või olla põhjuseks, ennem ükskõik mis prussakas, või hiir või koorikloom, aga igaljuhul mitte see labor?
Aitab äkki oma arvamuse pidevast kordamisest? See ei vii teemat kuidagi edasi. Biorelva vs elusloomaturu teemat on siin juba korduvalt arutatud. Ei soovi näha uut ringi, kuniks pole uut infot üht või teistpidi.
Mul oli seal postituses ka mitu viidet vihjet faktidele, oma seisukoha (arvamuse) selgitamiseks.. Aga neile faktidele vastuväiteid ju polnud, asi taandus "minu personaalse arvamise peale". Ja see eelnev arutelu foorumis ei olnud ju konkreetselt Wuhani labori ümber käiv vaid hoopis seda välistav jaburalt targutav kuna "ei tapa efektiivselt, järelikult pole laborist ega ammugi mitte mingi relv". Mina tõin viiteid faktidele ja teise vaatenurga. Vaatenurga, et inimesed võisid lihtsalt laboris sellega tööd teha, uurida. Ja nüüdseks on sellekohta (minu loogika kohta) tõendusi juba küllalt ilmnenud, et seal laboris midagi tehti. Ja juba siis ütlesin: ei ole mina ütleja, kas see oli teadustöö, või militaartedustöö.
Aga aitab küll, see jutt ei vii kuhugile. Ma sain oma vitsad juba
Viimati muutis Peeter, 16 Apr, 2020 11:06, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ei ole midagi öelda, väga lahe taktika diskuteerimiseks:
* korduvalt oma arvamust postitada;
* kui öeldakse, et see ei sobi ilma uute tõenditeta, siis postitus ära kustutada;
* hakata tagantjärele väitma, et too postitus tegelikult sisaldas tõendeid ja fakte;
* ning kõigele lisaks endale administratiivse surve ohvri rolli nõutada.

:mrgreen:
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

USA saadab VFle abina hingamisaparaate

https://www.themoscowtimes.com/2020/04/ ... ays-a70008
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kriku kirjutas:Kas ma saan nüüd õigesti aru, et Ansip väitis otsesõnu, et 5,4M makse maksnud ettevõte on üks Eesti suurimaid maksumaksjaid?

TOP 20 sees on ta kindlasti.
Liidrid on tavaliselt igasugused kütusefirmad. Kui võtta ainult tööjõumaksud, siis väga võimalik et ka TOP10 sees.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mis selles imelikku on, et kiiresti ja ekspansiivselt kasvav ettevõte teeb kahjumit, kui maksud on samas tasutud? Sama oli ka näiteks Transferwisega, nüüd toodab minu andmetel kasumit.
See pigem nende meie maavillaste ettevõtete komme, et juht sõidab X5 bemmiga, aga maksuvõlg on hiiglaslik.
PS. Minu teada ei tootnud ka Skype, mida me särki rebides oma eduloona igal pool üritame esile tuua, kuni müümiseni pennigi kasumit.
Aga mis saab, kui ükssarv suure pauguga lõhki läheb, näiteks põhjusel, et taksoturg tõmbub tunduvalt kokku lähiajal?
Ükski pank ei anna sulle aastakäibega samas klassis laenu, kui sul pole seda millegagi tagada. Risk on liiga suur.
Kuna aga riik hakkas rahaga lehvitama, siis miks mitte välja ujuda rahasoovidega, mida pank ei anna?
Ühesõnaga, risk on seal ikka päris pirakas.

Osanikuks minekut nagu Tallinkiga on räägitud, sellisesse asja teha ei saa - tõenäoliselt saab petta. Kui kontor tuleb OÜ Bolt Kontoriteenused ja auto OÜ-lt Bolt Autoteenused ja töötegija Ants Tamm on OÜ Bolt Tamm Consulting jne. Tallink on vähemalt börsiettevõte ja sellest tulenevalt teatud läbipaistvusega.
Viimati muutis Kapten Trumm, 16 Apr, 2020 11:12, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
haistagäng
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas haistagäng »

Kriku kirjutas:Sealtsamast:
Kui räägime Boltist, siis jutt käib 500 kõrgepalgalisest töötajast, eks asuvad Eestis ja mitte taksoteenuse osutajatest Aafrikas või ka Eestis. Taksoteenuse osutajad on hoopis teised inimesed. Jutt on kõrgepalgalistest tarkvara arendajatest, Bplt on üks suurim Eesti maksumaksja ja lisaks pea ainus ükssarvik, ehk miljardi ettevõte, kellel peakorter asub Eestis.
Kas need väited vastavad tõele?
Jah ja ei.

See, et teenuseosutajad pole töölepinguga on tõene. Keskmine netopalk ligi 3k krediidiinfo järgi tähendab aga, et enamus pole kindlasti kõrgepalgalised arendajad. Need peaks keskmiselt rohkem pappi saama. Seal sees peaks lisaks arendajatele olema ka admin. töötajad (HR jne), tech poisid, supporterid ja muud tootega seotud töökohad. Bolti miljardiline valuatsioon tuleneb sellest, palju kapitali nad kaasanud on (tegu pole "ausa" turuhinnanguga, sest Bolt pole avalik). Suur enamus kaasatud kapitali omakorda on lükatud pikaajaliste investeeringute alla, mille tasuvusaeg hetkel pikeneb ja riskitase suureneb. Seega raskuste korral tuleb pappi ainult juurde tampida, sest downsizeda ja midagi realiseerida eriti ei saa likviidsuse puudumise tõttu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

AMvA kirjutas:
Kriku kirjutas:Kas ma saan nüüd õigesti aru, et Ansip väitis otsesõnu, et 5,4M makse maksnud ettevõte on üks Eesti suurimaid maksumaksjaid?

TOP 20 sees on ta kindlasti.
Liidrid on tavaliselt igasugused kütusefirmad. Kui võtta ainult tööjõumaksud, siis väga võimalik et ka TOP10 sees.
Esimese kvartali esikümme:
Pilt
https://majandus24.postimees.ee/6949339 ... lis-olerex

Kas keegi oskab viidata, kust ülejäänud tabeli leiab?
Kasutaja avatar
Health
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Health »

Kriku kirjutas: Kas keegi oskab viidata, kust ülejäänud tabeli leiab?
https://www.emta.ee/et/kontaktid-ja-ame ... tajate-arv

Peaks vist see olema.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

https://www.emta.ee/et/kontaktid-ja-ame ... tajate-arv

scrolli allapoole

Bolt on äriühingutest kohal 19 tööjõumaksude osas.
Viimati muutis AMvA, 16 Apr, 2020 11:28, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Maksumaksjate TOP 10 hulka saamiseks peab olema kvartalis makstud makse kokku vähemalt 18 miljonit.
Tallink nt sinna sisse ei pääsegi.

https://majandus24.postimees.ee/6949339 ... lis-olerex
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist