
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma üldse ei imestaks, kui mõne suure kokandussaate või ajalehe tegijad loevad siinseid välitoidu arvustusi väga tõsiselt, sest siin kirjutavad peamiselt kogemusasjatundjad, kes on söönud palju konserve, jäänud ellu ja loevad peenikest kirja purkidel ning keda ei ole võimalik ära osta värviliste siltidega konservikarbil 

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tegin vahepeal loomkatseid kaitseväe kuivtoidupakkidega. Leidsin kapist ühe, mille säilimistähtaeg oli ca aasta üle. Täiesti söödav kraam oli veel sees, seedimises ei toimunud mingeid muutusi.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kui Tartus käin siis külastan kas Salvesti või Põltsamaa Felixi vabrikupoode, purgitoidud saab umbes euro odavamalt kätte kui ketipoodidest ja boonuseks on proovitooted mida mujal veel müügil polegi. Lihatööstuste vabrikupoode pole veel tuvastanud, ei tea kas eksisteeribki.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nende asjade tõe kriteerium on söödavus külmalt. Pildil olevad tooted pole veel kõige hullemad, soovitaks proovida seda maksastrogonovi külmalt.Tegin vahepeal loomkatseid kaitseväe kuivtoidupakkidega. Leidsin kapist ühe, mille säilimistähtaeg oli ca aasta üle. Täiesti söödav kraam oli veel sees, seedimises ei toimunud mingeid muutusi.

Eriti kui peab seda manustama praeguse ilmaga, kuskil kuuse all, kiires korras

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Väga toitainerikkad ja samas ka pea igavesti säilivad on meie oma kodumaised kuivatatud põldoad.
PS! Mõtlesin jah põlduba.
PS! Mõtlesin jah põlduba.
Viimati muutis krizz, 28 Apr, 2020 18:28, muudetud 1 kord kokku.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Miks just aedoad?
Kuivatatud ube olen ma siin teemas muidu mitu korda soovitanud.
Kuivatatud ube olen ma siin teemas muidu mitu korda soovitanud.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tervist .
Palun viidet kohale , kus kuivatatud aedube osta saab .
Palun viidet kohale , kus kuivatatud aedube osta saab .
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Keilast Rõõmu kaubamajast, 400 g pakk oli 1.75 (vist oli Veski-Mati oma), samas olid konservoad samas koguses 0.79€parkija kirjutas:Tervist .
Palun viidet kohale , kus kuivatatud aedube osta saab .
Toode ise:
https://www.veskimati.ee/pdf/?product=298&lang=et
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kodumaiseid aedube teradena meil müügil pole (ainult seemneks, tarbitakse kauntena). Aedoad on nn. "türgi oad"ja poes müüdavad terad on kõik import soojematest maadest. Põldube (Vicia faba) võib küll kodumaiseid osta, kasvatatakse päris palju.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Aedoa asemel soovitan soojalt isekasvatatud või siis poest ostetud põlduba.
Selver täitsa müüb seda https://www.selver.ee/polduba-veski-mati-1-kg
Selver täitsa müüb seda https://www.selver.ee/polduba-veski-mati-1-kg
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma juhin omalt poolt tähelepanu, et peenikest kirja purgil tuleb lugeda juba poes ja vähimagi kahtluse korral purk riiulisse tagasi visata.Leo kirjutas:...siin kirjutavad peamiselt kogemusasjatundjad, kes on söönud palju konserve, jäänud ellu ja loevad peenikest kirja purkidel...
Endal just juhtus, et sõin Rannarootsi "Veiseliha omas mahlas". Paar kuud tagasi, veel enne kriisiaega, Tallinnast ostetud. Sõin ikka inimese moodi ehk murdsin kahvliga otse topsist parajaid tükke ja mälusin hajameelselt. Lihal polnud nagu väga vigagi. Keerutasin purki vahepeal näppude vahel , jäin peenikest kirja lugema ja no RSK!!! - veiseliha 40 %, veisesüda 24 %, kanalihamass 14 %, vesi...
Hetkega tekkis konservile teistsugune maitse. Panin viimase lõpu leivatüki peale, et võib-olla kõlbab niimoodi süüa aga ei. Siis panin teise viilu leiba veel pealepoole, et siis pole näha ja ehk petab ära. Sellise lihapiruka kujul tegin konservile lõpu peale kuid päris jube oli. Teine purk oli veel, selle nihutasin kapi kõige tagumisse serva ja mingi koroonapandeemia küll mind seda ära sööma ei sunni.
Omati oli ju see "Veiseliha omas mahlas" veel aasta või kaks tagasi kuskil 80 % loomaliha? Kui oli isu taisema tüki järele siis seda ja kui pekisemat siis Rannarootsi sealiha mis samuti 80 % lihast koosnes.
"Osta tuleb nii et hiljem poleks piinavalt valus asjatult kulutatud raha pärast " või mismoodi Ostrovski läbi Pavka Kortšagini suu omal ajal koolis õpetas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Noneh, samalaadne juhus oli eelmisel aastal kui haarasin poeriiulilt "Naturaalse sealiha". See 43% sealiha oligi ilmselt naturaalne kuid ülejäänu 

- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Taoline JOKK pettus on konservide (ja tegelikult ka enamike lihatoodete) puhul kahjuks levinud. Kuna keskmine nuustik vaatab vaid hinnasilti ega jaga midagi selle koostisest, siis 3-4 eurot maksvat kvaliteetset 250g konservi lihtsalt keegi ei ostaks, kui kõrval riiulis on 1,50 maksvad konserveeritud tapajäätmed rohke maitsetugevdajaga.Omati oli ju see "Veiseliha omas mahlas" veel aasta või kaks tagasi kuskil 80 % loomaliha? Kui oli isu taisema tüki järele siis seda ja kui pekisemat siis Rannarootsi sealiha mis samuti 80 % lihast koosnes.
"Osta tuleb nii et hiljem poleks piinavalt valus asjatult kulutatud raha pärast " või mismoodi Ostrovski läbi Pavka Kortšagini suu omal ajal koolis õpetas.
Samal põhjusel on Maxima riiulitelt kadunud ka need kvaliteetsed nõuka militaarretseptide järgi tehtud Nostalgia konservid, kus parimates muud peale liha, vee ja maitseainete polnud.
Olen selliseid konserve lapsena söönud - need nn NZ konservid, mida tähtaja lõpus müüdi poodides ilma etiketita, 1/3 purki täidab valge searasv ja selle all on nats kallerdist ja rusikasuurune kiuline lihakamakas. Meil oli külmkapis neid tihtipeale - et peale kooli lapsed ei peaks vaaritama hakkama. Võtsid viilu leiba, määrisid seda rasva peale ja paar viilu liha kõigepeale.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ei pea ju 3-4 eurot maksma, saab ka odavamalt https://www.selver.ee/vurtsine-sealiha- ... otsi-240-g, 80% liha on praktiliselt maksimum mida annab konservi ajada.Kapten Trumm kirjutas:
Taoline JOKK pettus on konservide (ja tegelikult ka enamike lihatoodete) puhul kahjuks levinud. Kuna keskmine nuustik vaatab vaid hinnasilti ega jaga midagi selle koostisest, siis 3-4 eurot maksvat kvaliteetset 250g konservi lihtsalt keegi ei ostaks, kui kõrval riiulis on 1,50 maksvad konserveeritud tapajäätmed rohke maitsetugevdajaga.
Selle sinu pakutud hinna eest saab juba ikka vabalt täisulukilihakonservi poest https://www.barbora.ee/toode/metskitsekonserv-240-g
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline