seisan siis kenasti staabi ees, pealiku juhiga ka paar sõna vahetatud et isegi mina ei tea mis toimub, et mul käsk uus auto staabi ette toimetada kella 11-ks , rohkemat ei tea midagi, et äkitselt tema saab nüüd endale uue auto :

Mõni siiski tuli ette - meil ülema oma oli venelane, staabiülema oma aga nagu ikka estonets. Peale 91 aastat mõtlesin, et huvitav kes nüüd vene sõjaväes ülemaid ringi veavad...vanahalb kirjutas:Hakkasin mõtlema... et ma pole vene rahvusest komandöri autojuhti näinudki.
kuidagi ikka väga mustades värvideskalleb kirjutas:zaljot on vene keeles vahelejäämine
Proverjajushii polkovnikule oleks tulnud horosjeva poljot hoopis soovida![]()
Muidugi ega kui oleks öelnud Ohuitelnava poljota poleks ma vist miskit pahaks pandud , ikkagi natsalnik, praktitseski rodsvennik...
Aga tegelikult oli nõukogude armees selline värk et kõigile ohvtseridele tuli öelda tovarish - no kakova huia on ohvitser sõdurile seltsimees ehk tovarish
Mul üks tuttav kes 70 aastatel sõjaväes käis et oli ikka kutsunud ohvitsere tovarishi asemel gospodin (härra)
Zampoliit olevat muidugi näo täis sõimanud aga teised olevat asjaga päris rahul olnud
No eks nad ühed suured härrad olidki , isegi sitane praporsik oli ohujennoi härra
Ja sõdud oli siis see kõige väiksem mutter kes igat tegelast pidi kummardama ja kõige ees küürutama
Aga et frantuzi töö prverjajusii vedamisel lennuki saabumisega lõpeb siis on loota tema narjaadi või karauuli astumist , see oli väga tavaline
Ja see natsalnik kes oma bizdulei kätte sai tegelikult ju asja pärast sest armees ongi ju ette nähtud üksteisele sõktõmi teha et mingisugune kord valitseks , teinekord oli ikka selline bardakk et hoia ja keela
Hea et ustaavi pähe ei sunnitud tuupima , tuli sedagi ette
Kui hea töö lõppes ( haljava zakontsilas) siis uus ja hullem töö oli sulle kohe olemas
Ja viimasena anti sulle veel dembelskaja rabota ( dembiltöö ) mille edukal sooritamisel oli suur tähtsus kojusaamisel
Kui muidugi selle liig ruttu ära tegid siis pripahaitati muidugi uus dembitöö - see oli reegel
Ja see tuli endale kiirelt selgeks teha et ega töö jänes pole et eest ära jookseb , tööd tuli teha ikka moepärast - tähtis oli niinimetatud rabotsii vid ehk töötamise moodi tegevus mis töötegemisest oli muidugi üsna kaugel
Rabotsii vid oli vajalik teha ainult ohvitseride ja prapporite juuresolekul , muidu aga loomulikult sõdurid magasid , loomulikult vastavalt läbitud teenistuse pikkusele
Ja pahaks ei saanud seda seda loomulikult panna sest ega nad seal kroonuorjuses iseenese vabast tahtest 2 - 3 aastat ei töllerdanud - see oli ikka partei ja valitsuse otsusel
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline