kohe edasi....
Küsimus on ju laetud, st demagoogiavõtmes. Seepeale võiks küsida, et kus riigis veel (peale Balti riikide) juhitakse diviis+ suurust sõjalist struktuuri 11-12 kindraliga?Küsimus on ju konkreetne - milline kindral ei vääri/vaja oma auastet? Kui vastad sellele, siis saame aruteluga edasi minna.
Ära häma, vaid vasta.Küsimus on ju laetud, st demagoogiavõtmes. Seepeale võiks küsida, et kus riigis veel (peale Balti riikide) juhitakse diviis+ suurust sõjalist struktuuri 11-12 kindraliga?
Esmamulje on ka oluline. Kõigepealt vaatad ikka, mis värvi vorm sõjaväelasel seljas on ja mis tal küljes ripub. Enamikus riikides ja sõjavägedes on hieararhiad märksa jäigemad kui Eestis. Liiga madalas auastmes saadiku saatmist võidakse isegi solvanguks pidada. Me ju ei saadaks Saudi-Araabiasse naissoost diplomaati, olgu ta nii hea kui tahes?Leo kirjutas:Tegelikult on suhteliselt rumal arvata, et ainult pagunid ja CV tekitavad liitlastes mingi erilise tunde, tegelikult oskavad kõik tänapäeval guugeldada ja see bluff nähakse kiiresti.
Aga KVJ, PSÜ ja KLÜ asetäitjad? Vähemalt KVJ asetäitjalt eeldaks kindrali auastet.iis peaks kokku olema maksimaalselt 5 kindrali kohta, ehk kaitseväe juhataja - peastaabi ülem - KL ülem - 1. brigaadi ülem ja 2. brigaadi ülem, kusjuures viimased 3 brigaadikindralid. Erandkorras 1-2 krapsakamat koloneli ajutiselt välisteenistuse ajaks brigaadikindraliks.
..otse haiglaslik ülereageerimine PALMi poolt // ja millised sõnad - "nepotism"Veiko Palm kirjutas:Borja on tuntud oma lihtsustamiste ja üldistamistega, kuid see ületab nii hea maitse piiri kui ka vaatab mööda faktidest. Paralleelreaalsus nii-öelda. Üheltpoolt süüdistatakse KVJ-t nepotismis ja teisalt jäetakse brig-kin Mõtsa ja minu tagasihoidlikust isikust mulje, kui mõttetutest tossidest, kelle ainus teene oli teenida lühikest aega kõrvu tulevase KVJ-ga. Masendav.Borja kirjutas:PALMI kiiret ülendamist ma toona ette ei näinud (MÕTSa hilisemat kindralikssaamist ka mitte).
Suht ilmne on aga, et kindraliks kerkivad(ki) praegu HEREMi sõbrad RKA Kaitsekolledži esimesest lennust aastatel 1992-96 - nagu PALM & MÕTS..
Z03 kirjutas:Kah asi, mille peale vihastuda. Mulle kui kõrvalseisjale tundub protsess pigem tippjuhi poolt oma meeskonna koostamisena. Juht valib oma meeskonda eelkõige need inimesed, kes jagavad tema eesmärke, püüdlusi ja väärtusi..
No vot, minu mõttekäik jõudis ka umbes sinnamaani.Kui lähtuda EKJ kõrgemate ohvitseride arvu puhul RA ja SA struktuuridest, siis peaks kokku olema maksimaalselt 5 kindrali kohta, ehk kaitseväe juhataja - peastaabi ülem - KL ülem - 1. brigaadi ülem ja 2. brigaadi ülem, kusjuures viimased 3 brigaadikindralid. Erandkorras 1-2 krapsakamat koloneli ajutiselt välisteenistuse ajaks brigaadikindraliks. Tegelikult on suhteliselt rumal arvata, et ainult pagunid ja CV tekitavad liitlastes mingi erilise tunde, tegelikult oskavad kõik tänapäeval guugeldada ja see bluff nähakse kiiresti.
Palun õrnahingelise Borja ees südamest vabandust (inimkeskne käitumine, eksole), kuid ma mõtlen, et mis maailmas Sa ikkagi elad? Minu avaldus oli haiglane ülereageerimine?!?Borja kirjutas:..otse haiglaslik ülereageerimine PALMi poolt // ja millised sõnad - "nepotism"
Üks kindral võiks ennast rohkem talitseda...
Küsimust tegelikult ei ole. Hästi lihtsustatult öeldes, kui me tahame, et teised riigid ja rahvusvahelised organisatsioonid tegeleksid meiega, siis meie peame tegelema nendega.Leo kirjutas:... tekib täiesti õigustatult loogiline küsimus, et kas see rahvusvahelistes organisatsioonides teenivate valdavalt vanemohvitseride kompanii on ikkagi õigustatud? Äkki tõmbaks sealt ka rühma võrra koomale ja kindlasti sääst oleks oluliselt suurem ja saaks oluliselt rohkem spordi-instruktoreid?
Sa said suurepäraselt kõigest aru - ja mix sa neid küsimusi siin praegu välja mõtled, mina näit aru ei saa (mind tegelt väga ei huvita ka, eks)Veiko Palm kirjutas:Aga Borjale siiski ka sisuliselt täpsustav küsimus - et mida Sa mõtlesid nende esindusmeeste-kindralite ja mesilaste-vanemohvitseride postitusega? Ning ka sellega, et vanemohvitseride kohtasid keegi mehitama ei kipu?
Khm. See väide vajab küll kvalifitseerimist.-- kindralid ei olegi töötegijad, vaid on esindusisikud
Peastaabi ülem seletas sõjaliste esindajate otstarbe ära. Ma võtan siis äraneetud väeliigid ja -juhatused ette. Näite varal.Kapten Trumm kirjutas:No vot, minu mõttekäik jõudis ka umbes sinnamaani.Kui lähtuda EKJ kõrgemate ohvitseride arvu puhul RA ja SA struktuuridest, siis peaks kokku olema maksimaalselt 5 kindrali kohta, ehk kaitseväe juhataja - peastaabi ülem - KL ülem - 1. brigaadi ülem ja 2. brigaadi ülem, kusjuures viimased 3 brigaadikindralid. Erandkorras 1-2 krapsakamat koloneli ajutiselt välisteenistuse ajaks brigaadikindraliks. Tegelikult on suhteliselt rumal arvata, et ainult pagunid ja CV tekitavad liitlastes mingi erilise tunde, tegelikult oskavad kõik tänapäeval guugeldada ja see bluff nähakse kiiresti.
Seda arvan ma ka, et enamus liitlasriikide kindralitest on küllalt haritud, oskamaks lugeda ja natuke arvutada.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] ja 1 külaline