Sellel teemal ma sinuga enam vaielda ei viitsi ja ega sellel pole ka mõtet. On sinu arvamus ja mis ei lähe sinu arvamusega kokku on vale. Isegi teemades kus on oponentideks sinust palju kogenumad ja targemad isikud.
Nad võivad olla kogenumad ja targemad, küsimus on lihtsalt selles agendas, mida nad jutustavad.
Kui jutt on "ei ole võimalik, sest pole võimalik", siis ma seda väga tõsiselt ei võta, kogenud ja tarkade inimeste hulgas on konformiste, pidureid ja muud taolist seltskonda piisavalt. Seejuures ka inimesi (nimetame neid meediatrollideks), kelle igapäevatöö on jutlustada keskvõimu otsuste (või otsustamatuse) ilmeksimatust.
Minu agenda "siis kui vool kaob" teemas on, et varutoide ei ole sugugi nii kallis/keerukas, kui rääkida armastatakse. Millega ma seda juttu toetan? Viimane 10 aastaga on minu eestvedamisel rajatud kokku 7 generaatorsõlme ja soetatud 3 veetavat seadet. Igaüks piisavalt suur, et "võtta taha" mingi avalik hoone või bensiinijaam (või muu eluliselt vajalik koht). Selleks on leitud raha (muide, enamik sellest on valmis maksma EL fondid), võimalused jne. Ja need asjad praktiliselt töötavad. Ka eile öösel äiksetormi ajal töötasid.
Selle praktika põhjal tundus nt Alexela esindaja nutulaul ERR otsesaates, kuidas bensiinijaama varutoide vajab 100 tuhat investeeringut, selge jamana. Olen neid rajanud rohkem kui antud isik ja tean, millest räägin. Täiesti mõistetav on kütusemüüjate hädakisa, kui varutoidet nõudma asutakse. Samasugune kisa saatis ka omal ajal igasugu tuletõrje-asju. Äri seisukohast on genekas ju mõttetu - raha ta eriti sisse ei too (ok, lubab äri jätkata siis, kui nädal aega voolu pole), kasulikum on sama raha panna uude tankurisse või kohviletti. Aga siinkohal peab MKM selgelt näitama ümarate kehaosade olemasolu ja kui selle majanduslik mõju on alla 0,5 sendi liitrile, siis tuimalt ellu viima. Tänane lahendus, kus maakonnas on sellised tanklaid 1-3, mingit stressikatset ei kannata. Veelgi enam, mõned varutoitega tanklad on varutoitega tingimusel, et "koostööpartner korraldab" - mõeldakse siis nt Ramirenti, kust vajadusel võetakse. Selline eeldus on vale, sest need ei ole kuidagi tanklaketile broneeritud, vaid tavalised rendigenekad põhimõttel, kes ees see mees. Sai ka see ühe novembritormiga ära proovitud - kuniks sa läbi umbes linna (öösi tuli kõvasti sulalund) kohale jõuad, on keegi kiirem.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.