Siis kui kaob vool!

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta

Kas te majapidamises on generaator?

On olemas, koos küttevarudega
38
14%
On olemas, kuid kütet napib
33
12%
Plaanin hankida
32
12%
Ei ole, kuid võiks olla
130
48%
Ei ole, milleks - see on mõttetu
36
13%

Hääli kokku: 269

2korda2
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas 2korda2 »

Kapten Trumm kirjutas:Ma ei ole täna kindel, et nt pangad suudavad meil pikema katkestuse ajal edasi töötada.
Pankade kõik peamised süsteemid on lokaalsete, dubleeritud toidetega kindlustatud. Seega suudavad toimetada. Küll piiratud funktsionaalsusega aga toimivad. HOS+ mingid määrused (ma ei viitsi hetkel otsima hakata, viimati tegelesin sellega 2013) kehtestavad täpsemalt mida tagama peab.
Mobiilside nõrkus on õige märkus. Ennevanasti oli mobladel raadio, mis toimis kasutades klapijuhet antennina - hea lahendus "taevas kukub alla" olukorras. Tänapäeval ühendatakse klapid BT abil ja raadio tuleb üle neti.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:Ma ei ole täna kindel, et nt pangad suudavad meil pikema katkestuse ajal edasi töötada.
Pankadel on selle kohta seaduse alusel pandud kohustused ja nende täitmist kontrollitakse. Pankade toimimine on lai ja mitmekihiline teema kuni selleni välja et tädid jooksevad paberid näpus ühest pangast teise. Ära kujuta ette et sina avastasid et pangad on elutähtsate teenuste pakkujad.
smr
Liige
Kontakt:

Re: Siis kui kaob vool!

Postitus Postitas smr »

Kapten Trumm kirjutas:Ma ei tea, mida sa suurusjärgu all mõtled, minu arusaamades on "suurusjärk" ühe nulli võrra erinev arv ja kaks suurusjärku siis kahe nulli - ehk vähemalt 100 korda erinev arv. Et kaktestuste arv 10-12 aastaga on vähenenud 100 korda - sügavalt kahtlane.

Võimalik, et vahe on ka metoodikas, mida "katkestuseks" loetakse.
Kas see oli nüüd 50, 70 või 100 korda vähenenud, jään ma vastuse võlgu. Aga selline umbes see muutus on minu kogemuse järgi.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Oma mätta otsast.- See kütuse tanklast saamine , ehk mitte saamine.. . Oma vajadusteks mõni liiter kanistris , paagis , tavaliselt on olemas.

Minu jaoks Kriminaalne on see , et koos vooluga tavaliselt kaob ka Side. Kodu signalisatsioon on oma akuga töökorras 7X24H. Side / andmeside operaatoritel suur osa maste kohe tummad , ülejäänud töötavad ülekoormusega ehk lõpetavad vähegi pikema katkestuse korral samuti ühepoolselt lepingu. Istu siis võimalikus tormis / lumesajus.. - Ei uudiseid , Ei vajalikku infot lähedaste kohta .. . Digi TV .. .
Muidugi on hiljem Operaatoril Sinu jaoks mingi "komm" või isegi mitu , aga .. . Samas , seekord nagu midagi hullu ei juhtunudki , äkki läheb õnneks ka edaspidi / järgmine kord siis on uus (tegelikult vana) olukord.
T.

Lisatud. Kodus , enda tarbeks on mingi 850 watine 1 faasiline Honda genekas. Ilma operaatori "vooluta" elada saab. - Külmik , valgus , TV , isegi õhk-soojuspump toimetab.. . Bensiini kulu nii liiter ca 3-4 tunni peale.
Viimati muutis Turist 47, 28 Juul, 2020 22:27, muudetud 1 kord kokku.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kui auto majapidamises on siis autoraadio jääb tööle ja mobiilside ülekoormuse korral võib proovida SMS-i.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Need "seadusest pandud kohustused" on paljudel, näiteks ka telekomi firmadel.
Reaalsus? Tugijaamas on akusid paariks tunniks ja edasine "lahendus" on üks tehnik kantava bensugenekaga, kes käib siis neid akusid uuesti laadimas.
Võru tormi puhul sai see üle Eesti avalikuks.

Et see "seadusest pandud kohustused" on üllatavalt paljudele ülelaskmiseks seni olnud, ei imestaks ka, et ka pangad seda teinud on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Mis takistab moblade tugijaama mastidele päikesepatareid külge panemast-akude laadimiseks? Kui suur üldse tugijaamade tarbitav võimsus on?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
klemm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas klemm »

AMvA kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas: Genekas kohe kindlasti, sest "töökindel jaotusvõrk" lõpeb Eestis umbes 10 km Tallinna piirist, sealt edasi on elektrikatkestus suurema tuule, äikese või lumetormiga pigem reegel kui erand. Soovitan seda ka teistele kaaskannatajatele.
See on ikka suht absurd väide.
Mul on suvila Padise kandis ja ma ei mäleta, millal elekter oleks ära olnud. Mingi tormiga kukkus suur haab liinile ja ka siis ei olnud voolukatkestust, sest aastaid tagasi vahetati lahtiste traatitega liin isoleeritud kaabliga õhuliini vastu. Liin oli küll vastu maad ja mõned postid veidi lääpas aga elekter oli alles.
Mina elan Padisel. Kuna saan elektri katkestust lubada maks 10-neks minutiks siis genekas töötab aegajalt ikka, 3-5 korda aastas kindlasti. Õnneks reageeritakse kiirelt ja mõne tunniga saavad korda. Viimati oli plaaniline katkestus 3 päeva
( ööseks anti vool tagasi).
3,5 kw ja 400 eurine genekast piisab terveks majapidamiseks, õhksoojuspump ka töötab, boileri oleme söögitegemis ajaks välja lülitanud.
Ilma oma voolu ja kiire reageerimisetta oleks ammu pankrotti läinud.

Ps. Kui vaja suudan sama asjaga ka tanklast kütuse kätte saada :D
Kristo 53980192
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Walter2 kirjutas:Mis takistab moblade tugijaama mastidele päikesepatareid külge panemast-akude laadimiseks? Kui suur üldse tugijaamade tarbitav võimsus on?
Erinevates allikates on erinevad numbrid aga "kuni 4G" (kaasa arvatud 2G ja 3G) masti puhul jääb võimsus keskmiselt 5kW juurde. 5G lisandumisel vajalik võimsus suureneb (erinevates allikates pakutakse "2-5G" masti võimsuseks kuni 17kW). Katkestuse korral võiks 5G ja 4G välja lülitada ja sedasi säästa energiat madalama võrgukiirusega rahuldudes (kriitiline on läbi lasta SMS ja kõned). Kas ka nii tehakse, ei tea.
Fuchs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fuchs »

Kapten Trumm kirjutas:Reaalsus? Tugijaamas on akusid paariks tunniks ja edasine "lahendus" on üks tehnik kantava bensugenekaga, kes käib siis neid akusid uuesti laadimas.
Võru tormi puhul sai see üle Eesti avalikuks.
Mul maakohas on see reaalsus veel kehvem, masti akud kestavad umbes-täpselt tunni ja keegi laadima neid ei tule. Korduvalt omal nahal tunda saanud. Telia mastist siis konreetselt jutt. Pärast tundi kukub levi telefonis 1 pulga peale, kahtlustan et siis saab ainult hädaabi kõnesid teha, proovida pole õnneks vaja olnud. Ja ei ole üldse mingi pisike 10 majaga külake, pakuks et ca 200 klienti võib selle masti küljes küll olla.
Tehnik genekaga jookseb kohale ilmselt kui katkestus kuskil linnas peaks toimuma.
Walter2 kirjutas:Mis takistab moblade tugijaama mastidele päikesepatareid külge panemast-akude laadimiseks? Kui suur üldse tugijaamade tarbitav võimsus on?
Ega ei takistagi aga sellise investeeringu mõttekus on küsitav. Enamus katkestusi on vähemalt minu maakohas toimunud sügisel või südatalvel (tormid või suured lumekogused) kus sageli päikest ei näe nädalaid järjest. Ehk siis mingit mingit arvestatavat laadimist ei toimu.
Viimati muutis Fuchs, 29 Juul, 2020 10:25, muudetud 2 korda kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

5 kW päikesepargi hind kipub jääma kuskil 7000 euro tuuri...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Üldiselt need eramaja järgi võtvad genekad ei ole nii kallid, et selle vastu peab kõikide jäsemetega sõdima.
Kui inimesed ostavad tänapäeval (laenuga) 150 000 suurusjärgu maju põllul, siis võiks ju lasta enne tehingut müüjal selle geneka ära ka panna, ei maksa ju eriti palju.

Kuskil 2000 kandis saab juba sellist luksust, et elektristarter ja diiselmootor. Selle saab seada nii, et nt 1 minuti voolu ära olles läheb ise käima ja voolu tagasi tulles lülitab välja. Noh, diiselmootorit nöörstarteriga eriti ei käivita, suuremad bensugenekad (nt 7,5 kW, Honda 360 cc mootoriga) on ka elektristarteriga.

Aga kui mootorist natuke jagad, siis ka 400 eurone nöörstarteriga ajab asja ära. Väikse raha eest teeb elektrik ka vajalikud ühendused-lülitused, et see värk ohutu on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Minul on kodus samuti soetatud 7kw . 3-faasiline honda bensiinigeneraator.
Õues on on 32A sisendpistik ja elektrikilbis pöördlüliti (võrk - null - generaator).
Generaator ise on rataste peal ja seisab soojas garaažis , kust on teda vaja sõidutada
3 meetrit õue. 20-liitrine bensiinikanister on Alexela biovaba kütust täis, mida üritan jõudumööda
ära kasutada ja uut värsket täis panna. Soodukaga oli genekas stokkeris 1300.- ja
elektriku etteaste maksis nii paarsada koos pudruga.
Toidab terve 200m2 eramu kenasti ära, induktsioonpliidi peal võib mune ka vabalt keeta ning
ventilatsiooniagregaati järel hoida. Reeglina on katkestuse ajal ka Telia valguskaablist side tulnud -pidu katku ajal.
Riik võiks omaltpoolt sellist asja toetada, et sellist valmidust rohkem oleks.
Anda kasvõi kredexi kaudu 0% järelmaksu 2 aastaks. Tuleks nii 60-70 euri kuumakse.

Tanklate virinal ka mina alust ei näe. Ei pea ju olema teab mis high-end lahendus
ning müügu elektrikatkestuse ajal kütust näiteks 10 senti kallima liitrihinnaga.
Kui mu 20L kanku tühjaks saab , oleksin küll valmis kallimat hinda maksma.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

No näed. :)
Saab küll kui tahetakse - 7 kW 3f on tegelt juba päris superluks lahendus, see peaks juba elektristarteriga olema.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Selle raha eest saab juba 10 kW suurusjärgu diiselgeneka koos paigaldusega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist