Huvitavad lennumasinad Eesti õhuruumis

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: Baltic Air Policing

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Just praegu nelja hävitaja ülelend Tallinnast - ilmselt prantslased 8)

Lennusuund lõunakaarest põhjakaarde, kuskil linnakeskme kohal lahknesid kahte paari, võtsid kiirelt kõrgust ja kadusid pilvedesse.

Esimest korda nägin nelja korraga mitte paraadil..
Ja ega neid paraadilgi eriti neljakaupa näe - enamasti vaid paarides ju.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Eilsest saadik tuututab meedia, et täna-homme treenivad prantsuse MIRAGE´d Eestimaa taevas - tegelt hängisid hoopis miskid kahe sabakiiluga HORNET´id tunnike tagasi Tallinna kohal // imiteerisid maandumist TLM-i :P
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Prantsuse Miragede treeningrütm näib olevat tiba teistsugune ja lennukeid vist säästetakse vähem?
Ämari ligidal näeb neid neljakesi tihtipeale ja Saue-Paldiski vahel sõites näeb neid madallennul tehtud 9G pöördeid ühtepuhku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Just tuhisesid üle Viljandi :-)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Need Miraged müristavad ja madalal vähemalt Ämari-Paldiski ruumis juba paar viimast nädalat, mitte alates eilsest.
Vist esmaspäeva õhtul lasid 4 lennukit madallennul, ca 500- m kõrgusel Keila-Kumna ruumis.
Eile õhtul 18 paiku lasid 2 masinat madallennul (jällegi nii 500- m) Keila-Humala ruumis.

Mind isiklikult ei häiri see pisku mürin, elasin aastat 15 ühe siinse vene sõjalennuvälja ligidal ja kujutan elavalt ette, misasi mürin on.
Lennaku terviseks. 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Täpsed poisid! Nagu lubatud kell 10.15 Viljandi ruumis.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Üks kimas Lääne-Virumaal ka üsna madalalt 10:34 üle...
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hydrazine »

Esiteks head tähtpäeva kõigile ja mul oli au lausa 2 korda ülelendu täna näha hävitajatelt ja madalalt, võimas värk, midagi pole öelda, kuigi nad olid "paraadvormis" ja relvitud aga ikkagi võimas, kui suurt müra suudab tekitada justkui pisikene putukas taevas.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Ämari lennuvälja toimetused

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ilmselt väga loll küsimus kuid kas Ämari lennuvälja tõusmiste-maandumiste kohta ka mingit avalikku infot on ? Järeltulev põlv tahaks sõjalennukeid näha, kuid lihtsalt ehku peale passimine on kole kurnav.
Ma ei ole vene spioon seejuures :)
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

väljakuulutet õppuste ajal näiteks või siis kui riigid vahetuvad.
devro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas devro »

Ämarist tulid täna üle Pakri poolsaare
Manused
pakri poolsaarel 7.9.20 II.jpg
oh sa kuriloom, oh sa kuriloom, oh sa Põltsamaa kuriloom
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

devro kirjutas:Ämarist tulid täna üle Pakri poolsaare
Nägin, ise olin roolis, ei saanud pildistada. Sõitsid ka üle Mustamäe mõni minut enne kella 12. On see nüüd siis professionaalne või ebaprofessionaalne lähenemine? Venelaste korral loetaks vist ebaprofessionaalseks?
blueant
Liige
Kontakt:

Re: Ämari lennuvälja toimetused

Postitus Postitas blueant »

Madis Reivik kirjutas:Ilmselt väga loll küsimus kuid kas Ämari lennuvälja tõusmiste-maandumiste kohta ka mingit avalikku infot on ? Järeltulev põlv tahaks sõjalennukeid näha, kuid lihtsalt ehku peale passimine on kole kurnav.
Ma ei ole vene spioon seejuures :)
Ilmselt jah õppused on hea pakkumine. Sõltub ka riigist, prantslased olevat usinalt askeldanud. Igas õhuväes peavad piloodid kvalifikatsiooni säilitamiseks pidevalt lendama. Tõenäoliselt sumiseb rohkem ka vahetuste eel ja järel. Enne tehakse pidulikke hüvastijätulende, pärast tehakse patrullitava territooriumiga tutvumise ja pildistamislende.

Võid teha OSINT harjutuse. Kui tuleb uudis, et miski aastapäeva puhul tehakse ülelennud 14:15 Tapalt jne, siis tuvastad selle järgi ligikaudse õhkutõusu aja.

Ma sõitsin ükskord kevadel teel tagasi Tallinna poole niisama sealt lennuraja otsa kaudu läbi. Sain madalennul kotkaid näha küll. Mõistlik inimene läheks lennushowle, Ämari tegi 2019. korraliku ürituse. Eks 25 aasta pärast jälle :)
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Dr.Sci kirjutas:
devro kirjutas:Ämarist tulid täna üle Pakri poolsaare
Nägin, ise olin roolis, ei saanud pildistada. Sõitsid ka üle Mustamäe mõni minut enne kella 12. On see nüüd siis professionaalne või ebaprofessionaalne lähenemine? Venelaste korral loetaks vist ebaprofessionaalseks?
Uudis ka siis Postimehes:
https://www.postimees.ee/7057068/liitla ... -ohuruumis
Lennukid lendavad üle Eesti madallennu aladel ning mitte madalamal kui 152 meetrit ehk 500 jalga ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal, edastas kaitseväe peastaap.
Hea teada et tankurlennuk ebaprofessionaalses kontaktis kahe hävitajaga lendas päevasel ajal üle asustamata punkti nimega Mustamäe, enne seda aga Tabasalu jt sealkandi asustamata punktid. 500 jalga võis küll ju täis tulla - aga kõrgus kust lennukit mobiiliga saab pildistada, pole ka oluliselt suurem. Aga tõenäoliselt on ajakirjanik pressiteatest valesti aru saanud ja tegemist oli demolennuga.

Mitte et mul selliste harjutuste vastu midagi eriti oleks... aga mul on paraku tunne et kas olen loll mina, või siis ajakirjanik, või siis see kes edastab meediale infot mida too süüdimata ja küsimusi esitamata avaldab. Antud juhul - kas selline lend linna kohal oli ohutu, kellega oli marsuut kooskõlastatud, ja noh, vähemalt õnnetuse korral poleks tekkinud probleemi rusude tuvastamisega, erinevalt ühest kaduma läinud raketist.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

kui need a10 aparaadid siin olid, siis lennati ikka mõnuga.
ja vahel nii madalalt, et sohvri oleks võind näo järgi ää tunda.
ja hiljuti siin olnud droonid keerutasid ka algul usinalt.
ja vahetuste aegu näeb vahel päris suuri masinaid ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist