https://mobile.twitter.com/MarkGaleotti ... 3136465923
Vene keeles originaal https://www.levada.ru/2020/09/16/23555/
Kahjuks ei saa enesestmõistetavatel põhjustel akf Martin Herem avada neid KV vajadusi. Minule (reservväelasena) tundub, et nende vajaduste kujunemisel on väga oluline roll NATO suutlikkuses teatud aja jooksul siia piirkonda mingit võimet siirata. Võimalik, et selle piirkonna operatiivplaanide õhutõrjekavandis ei ole nähtud vajadust keskmaa ÕT kohapeal olemise järele. Ilmselt on see tagatud teisiti. Samas mingeid teisi võimeid võib olla raskem liitlastel siia tuua. Nendesse peame järelikult ise rohkem panustama.Martin Herem kirjutas:Mina rääkisin KV vajadustest.
Mina ei olnud nõus keskmaa õhutõrjele arendamisega enne teisi, minu arvates kriitilisemaid vajadusi.
Kunnas ütles, et lisaraha saab ainult tema prioriteetidele.
Teema võidaks palju, kui sellistest eelnevalt laetud sõnastuses küsimustest loobutaksHarald Hirmus kirjutas:Miks keegi ei räägi sellest, et küll see kaitseminister on ikka nii saamatu, et ei suuda pakutud 300 miljonit hangetesse ära kasutada?!
PSÜ ei öelnud, et midagi ei saa ega tohi, vaid kui palju selleks aega kulub. Protsessi saab kiirendada mitte PSÜ, vaid seadusandliku initsiatiiviga. Ehk siis, kui mõne erakonna arvates võtavad sellised protsessid liiga palju aega - mida ma muide täielikult toetan - siis tuleks alustada riigihangete seadusest ja teistest asjasse puutuvatest õigusaktidest. Riigikogu fraktsioonidel on kõik võimalused selleks olemas.Borja kirjutas:..istuva PSÜ text meenutab mulle järjest enam kunagiste PS juristide oma - vastus igale küsimusele on EI.. mitte midagi vajalikku ei saa teha sest ei või ja ei tohi jne..
See on ju lihtlabane tatipritsimine (Sinu sõnavara kasutades), solvamine ja trollimine.Borja kirjutas:..istuva PSÜ text meenutab mulle järjest enam kunagiste PS juristide oma - vastus igale küsimusele on EI.. mitte midagi vajalikku ei saa teha sest ei või ja ei tohi jne.. ning selle eest saadakse vist tänaseni palka
Huvitav on muuseas PALMi postituse viimane lause - et kui teil "hinnanguliselt" läheb 10-15 aastat iga uue võime loomiseks(-tegelt saab muidugi ka kiiremini) ja praegu sõdite ihust-hingest selle vastu, et paari uue võimega kohe pihta hakata - te siis nagu üldse ei kavatsegi KV võimelünkade täitmisele asuda vä
Kas te juba liiga mugavaks endale seal elu/teenistust kujundamas ei ole
Üldiselt ei ole Hankeseaduse kaitseotstarbelise varustuse hankimise osas midagi häda.Kriku kirjutas:Teema võidaks palju, kui sellistest eelnevalt laetud sõnastuses küsimustest loobutaksHarald Hirmus kirjutas:Miks keegi ei räägi sellest, et küll see kaitseminister on ikka nii saamatu, et ei suuda pakutud 300 miljonit hangetesse ära kasutada?!
PSÜ ei öelnud, et midagi ei saa ega tohi, vaid kui palju selleks aega kulub. Protsessi saab kiirendada mitte PSÜ, vaid seadusandliku initsiatiiviga. Ehk siis, kui mõne erakonna arvates võtavad sellised protsessid liiga palju aega - mida ma muide täielikult toetan - siis tuleks alustada riigihangete seadusest ja teistest asjasse puutuvatest õigusaktidest. Riigikogu fraktsioonidel on kõik võimalused selleks olemas.Borja kirjutas:..istuva PSÜ text meenutab mulle järjest enam kunagiste PS juristide oma - vastus igale küsimusele on EI.. mitte midagi vajalikku ei saa teha sest ei või ja ei tohi jne..
Läbirääkimiste kestust ning tarnija poolset ajagraafikut ei mõjutaks muidugi ka see kuidagi.
---
3 postitust EV kullavarude kohta eemaldatud.
Martin Herem kirjutas:Ütle Borja, kas on normaalne, et poliitikud (kuigi reservvohvitserid) ütlevad KVJ-le kuidas Eestit kaitsta? Minu arvates ei ole kõnealustel meestel ei pädevust ega kompetentsi KVJ otsuseid ümber muuta.
..harju ära mõiste tsiviilkontroll tõelise sisuga - ning poliitikud on kindralitele alati öelnud kuidas/millega "kaitsta".
Pädevuse ja kompetentsi väide sinu lauses on vaieldav.
Ning muuseas, telest on olnud näha, et ka kin LAANEOTS on selles küses sinu "vastu"...
Loomulikult teevad kogu teema "naljakamaks" täiendavad asjaolud.
a) Vaatamata Kunnase jutule, et ole olemas mingeid raamlepinguid ega riik-riigile pakkumist. Tegelikult ei ole isegi kõnealuse relvasüsteemi tootja pakkumist.
..kui tuleb positiivne signaal valitsuselt, küll tulevad ka "pakkumised"...
b) Vaatamata Kunnase jutule ei ole võimalik raha kulutada sel aastal isegi kui pakkumine oleks laual ja Kamin tahaks seda väga osta.
..siis hakkate kulutama uuel aastal - tõesti ei näe probleemi...
c) Vaatamata Kunnase jutule ei kata keskmaa ÕT pataljon oma 12 relvaga kogu Eestit.
..and so what - siin teemas kuskil juba öeldi ära, et ükski riik ei kata "kogu".
Üks taktika põhimõtteid ütlebki, et kes tahab katta "kogu"(-loe: kõike), ei kata midagi...
Millest kõige "naljakam" või tegelikult magedam on see, et neid "prioriteetseid" relvasüsteeme võiks vahendada Kunnase semu firma.Martin Herem kirjutas: Loomulikult teevad kogu teema "naljakamaks" täiendavad asjaolud.
Kas Sa, Borja, tahad esitada väite, et meil Eesti praegu tsiviilkontrolli ei ole? Või õigemini - tsiviilkontroll ei ole "tõelise sisuga"? Täielik jama. Prooviksid vähemalt natukenegi oma absurdsetele väidetele mingitki argumentatsiooni taha ehitada.Borja kirjutas:..harju ära mõiste tsiviilkontroll tõelise sisuga - ning poliitikud on kindralitele alati öelnud kuidas/millega "kaitsta".
Sa oled ilmselgelt kohaga eksinud, hea Veiko - seal enda juures Peastaabis võid (ehk) oma alluvaid trollideks sõimata (kui sitt päev on)..Veiko Palm kirjutas:Borja - kas jätkad tatiptitsimisega või tuled välja võimearendusettepanekute ja ajakavaga? Alusta kasvõi ajaloolisest näitest ja pane kirja Sinu poolt kiidetud Milani ajakava. Et millal tuli mõte ja millal esimene tankitõrjekompanii valmis oli?
Kuid veel parem - kaua siis õhutõrjepataljoni loomine aega võtaks?
Ja ära trolli.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist