Paar pilti Enno Tammeri 2000a raamatust "Uppumatu Estonia"....
*
*
Üldse on huvitavam lugeda mõtteid, mis tekkisid inimestel vahetult pärast katastroofi.
Järgmiseks on huvitav lugeda mõtteid mis on kirja pandud või välja öeldud enne seda, kui nüüd hakati selle leitud lõhe/prao/augu ümber intriigitsema.
Sest paratamatult on kõik pärast selle uue avastuse ilmsikstulekut jutustatavad jutud rohkem või vähem mõjutatud sellest uuest avastusest.
Et kui tegelikult ka hakatakse uuesti midagi uurima ja see uurimine lõpuks mingi lõppraportini uuesti jõuab, alles siis on omakorda huvitav lugeda neid mõtteid, mis on välja öeldud alates uuest avastusest kuni selle teoreetilise uue lõppraportini.
ja nagu ma siin teemas mitu korda olen välja öelnud, siis mind ei eruta eriti see "uus avastus" ja mingi lõhe/pragu/auk Estonia pardas, kuivõrd muud vastamata küsimused, mida JAIC üldse ei käsitle või millest ta lühidalt ning umbmääraselt üle libiseb. Ma loodan väga, et kui nüüd hakataksegi uuesti midagi uurima, et siis ei keskenduta ainult sellele uuele avastusele.
Samas saan väga hästi aru, et on ainult imeväike võimalus, et anno 2020 midagi sellist välja kaevatakse, mida siiani välja kaevatud ei ole.
Samas on olemas ka terve hulk olemasolevat juba teadaolevat materjali, mida JAIC arvesse ei võtnud ja mis vajaks uuesti läbivaatamist ning igakülgset uut analüüsi.
Sellele ma loodan rohkem.
Eks aeg näitab.