Mida rohkem kiirusületajaid ja purjuspäi sõitjaid maha võetakse, seda ohutum on minul sõita.hjl85 kirjutas:Tabatud rikkujate arv näitab põõsas passimist ja ei ole kuidagi seotud õnnetuste vähendamisega ega ennetamisega. Raskeid õnnetusi vähendatakse tänaval nähtaval olles aga mitte põõsas istudes. Pakun puusalt, et 70% rikkumisi on kiiruse ületamised. Millal keegi nägi politsei maanteel pikivahet kontrollimas või teab kedagi, kes selle eest märkuse/ trahvi saanud? Niikaua kuni partisanidel on kaks või kolm asja-kiirus, joove siis ei saada midagi alla. Võivad teha aastas kasvõi miljon trahvi aga sellega ei enneta midagi, sest põõsas istudes tegeliku pilti ei näe. Istuvad ja pyyavad neid, kes +20 möödumisel yletavad aga samas on täiesti savi kui 10 autot sõidavad 5 m pikivahedega või kui 3 veokat sama teevad. Selle asemel, et veokad maha võtta ja ohtu vähendada -selleks ajusid ei ole või õigemini ylemustel ei ole.
Öelge üks riik kus karistamisega on midagi muutunud? Maksimaalne on ajutine efekt ja siis ka kõik.
Ehk niikaua kuni ainuke prioriteet on kiirus ei vähene ka rasked õnnetused. Liiklus on palju muud.
Ma ei ütleks, et politsei põõsas passib. Üldiselt kui oskad vaadata, siis näed üsna kaugelt ära teeääres seisvad kodanikud.
Sõites igapäevaselt edasi tagasi punktist A punkti B olen märganud politsei rahustavat mõju. Reede õhtupoolikul toimus ikka paras sõelumine. Peale seda kui politsei natuke tihedamalt hakkas kiirust mõõtma on olukord tunduvalt rahulikum ja igasugu sõelujaid on tunduvalt vähem. Mõjus ka endale rahustavalt, kui peale möödasõidu lõppu sain oma osa kätte. Nüüd sõidan juba 1+ aastat tunduvalt rahulikumalt.
Kui keegi tahab kihutada või joobes peaga sõita, siis teeb ta seda omal vastutusel, kuid ta seab sellega ohtu minu tervise. Seaduses on ära määratletud piirid, mida võib ja mida ei või teha. Politsei asi on järgida seadust. Niigi politsei pigistab silma kinni väikeste kiiruseületamiste puhul. Nüüd tahame, et ta pigistaks silma kinni ka natuke suuremate puhul ja siis veel suuremate puhul?
Teine teema on purjuspäi sõitjad. Kuulates hommikuti politseiuudiseid, siis ma ikka ei harju veel ära numbritega 10+,20+,30+. Ja niimoodi üsna tihedalt, eriti veel peale puhkepäevi.
Pimedas sõites näen ka seda kuidas politsei korjab rajalt maha neid tuledeta kamikadzesid (jalgrattureid).