vaoinas kirjutas:Peeter kirjutas:Hakkab jälle sabatants pihta. Ja minu küsimusest eemale loovimine. Ma esitasin oma küsimuse, et kust tuli sisse vesi, mis viis laeva kreeni, asjaolude korral, kui kolm mehaanikut kinnitavad, et laev oli juba kreenis, aga aparell oli vähemalt veel suletud, kuigi sealt tulvas juba vett. Kui aparell oli suletud, siis on uppumist kirjeldav osa lõppraportis ekslik, kuna seal on kreeni mineku põhjusena märgitud AVATUD aparell.
Peeter, selle kohta kirjutasin ma sulle käesoleva teema leheküljel 75. Võtan selle sulle uuesti kokku: See et monitorist nähti aparelli kinnises asendis, ei tähenda, et see oli kinni kogu uppumise vältel, vaid et see oli veel kinni sellel hetkel, kui monitori vaadati - ja see oli üsna õnnetusjada alguses.
No võtsin siis selle lk 75 postituse ette uuesti. Seal on süsteemimehaanik kirjutanud konkreetselt: Ta läks KREENI TÕTTU masinakontrollruumi, kus olid ka kolmas mehaanik ja motorist. Kolmas mehaanik käskis tal kaameraga autotekki kontrollida. Autod olid paigas ja tekil vett ta ei näinud, küll aga tuli vett sisse rambi külgede vahelt. Ta oli kindel, et seda nägi ka kolmas mehaanik. jne. Kirjutan veelkord, et aastate jooksul on korduvalt läbi jooksnud need sõnad mehaanikult : aparell oli suletud. Ja kui ma sellele vastuolule viitan, siis vastus on lihtsalt, et see, et aparell oli kinni vaid vaatamise hetkel???? Aparell läks ise lahti, lasi sitaks-sitaks vett sisse, niimoodi, et laev vajus kreeni, siis läks ise kinni tagasi, vesi kadus autotekilt, laev jäi edasi kreeni ja siis mõne minutiga oma kohale saabunud mehed tuvastasid monitoriga, et ikka veel kreenis olevas laevas: autotekil vett pole, autod on paigas ja aparell on kinni???? Selle jutu välja mõtleja on küll üks tõsine lamemaalane. Samas uppumise skeemis on ära toodud, et aparell oli pärani avatud, alla lahti kukkunud, ja sisse tulvanud vesi kallutas laeva kreeni ja kohe vajusid autod kah selga.
See ise tagasi kinni läinud rambijutu ajamine on samaloll ja meelevaldne jutt, kui väita, et mobiiltelefoniga ei saadud helistada. Täpselt sama loll ja naiivne on ka arvamine, et need Alev Strömmid käisid oma olematu vene keelega kuskil Paldiskites ja muidu gorodokkides veneohvitseridelt manti kokku ahmimas. Pigem oli ikka asi nii, et eestlane ütles svenssonile, et ära sina tule, et kui sa seal võõras keeles kokutama hakkad, siis asi jääb kohe ära, või on hind kohe kümnekordne ja lisaks rublade asemel baksides. Küll me ära klatime ja laeva paneme, ära pabla. No vot ja tiba hiljem ilmub siin postitus kus kirjeldatakse kuidas asjaga olid seotud Kaitseväe eriteenistused ja ka juhtkond. Aga enne seda oli mind tsiteerides keegi postitanud naivistliku mõttevälgatuse, et tema küll usub, et meie omad pole asjaga üldse seotud. Ääremärkus: minu teada pole Eestis kunagi keegi midagi sellist ametlikult tunnistanud, et svenssonitega pundis tegeleti vene armee tehnika pätsamise ja läände sokutamisega.
Miks te seda #usumeVeerpalut stiilis lolli plära ajate?
Lõpetuseks: Kui praegu juba hakatakse arvutama veekogust mis sellest august võis laeva tulla siis on selle inimese peas toimunud juba esimene samm ära- suudab ta seda endale tunnistada või mitte, aga ta on juba hakanud kahtlema selles ise avanevas ja ise sulgevas aparellijutus ja otsib alternatiivseid variante. Ehk siis ta on mõistnud, et kui kreenis oleva laeva autotekil vett polnud, aparell oli kinni, aga sealt hakkas juba vett sisse tulvama, siis ei saanud sealt alles tulvama hakkav vesi laeva ju juba 3-5 minutit varem kreeni ajada. Kui tal on vähegi ajukurde peas, siis tabab ta end järgmiselt mõttelt, et "aga siis on ju lõppraport vale kuna vesi ei tunginud ju autotekile ja ei ajanud laeva kreeni ju aparelli kaudu?" Ka terve mõistusega inimesel võib selline konstruktsioon aju kokku jooksutada, kui ta mõtleb, et "ja mina juba 20 aastat usun seda jura!". Aga sileajudega inimene läheb päris segi ja võib hakata soiguma valetajatest ja/või isesulguvatest aparellidest ja mida iganes, peaasi, et tema maailmapilt alles püsiks. Eraldi kaader omakorda on see, kelle tööks ongi teisi veenda, et kõik just nii oligi nagu raportis kirjas on ja seda eeldades, et enamus ongi sileajulised ja kergelt ära lollitatavad.