http://www.defensereview.com/modules.ph ... le&sid=924
Venemaa naabrid peaksid mõtlema sarnase variandi peale, sest NATO standardi järgi on neist nii mõnelgi 5,56x45 relvad, kuid kui logistika longab, siis tuleb üle minna 5,45x39 peale
Mina soovitaksin standardset, võimalikult MilSpec ühilduvat AR-i platvormi - seda on kõige lihtsam hiljem oma vajaduste järgi modifitseerida ning varuosade valik on suurim. Seega jätaksin gaasikolviga relvad (HK, Sig Sauer) kindlasti välja.Omni kirjutas:On siis plaan soetada omale AR-15 platvormil sportrelv ja kuna see oleks minu esimene relv, siis sooviks natuke pärida.
Müüakse meil siin üsna palju erinevaid vorme alates HK223 kuni siis kohaliku NordArms NA-223 välja. Isiklikult pole väga silindriga relvadest huvitatud (nagu HK223) kuna eesmärk ikkagi niisama sellega oma lõbuks lasta või on see silindriga gaasisüsteem midagi, mida Eesti põhjamaistes oludes kindlasti tahta?
Sooviks teada NordArmsi kohta - kuidas neil kvaliteediga on? Hind tundub küll mõistlik.
Samuti Haenel CR223 on silma jäänud - igal pool müüakse - kuidas see on?
Oskab keegi soovitada midagi raua kohta? Olen ise mõelnud klassikalise M4 konfiguratsiooni peale, et 14.5'' 1:7 raud, kuid free floating kindlasti.
Kaba peaks olema reguleeritav - klapitavat pole vist vaja.
Ees võiks vist olla mingi nurgaga kolmnurkne grip, aga see on kindlasti midagi, mida peab proovima ma arvan.
Kas optika peaks kohe võtma või käivad alguses "rauast" tavalised ka, et eelkõige tehnikat lihvida?
Kuidas kompensaatoritega on?
Enne, kui keegi siin hakkab Googlest otsitud "AR-15 side folding stock" pilte ja linke postitama, seletan teema lahti.vtl kirjutas:...Kokkuklapitavat kaba Sa AR-i platvormile eriti ei saagi, sest taandurvedru on kaba sees ja kui Sa kaba tagant ära võtaksid (ehk kokku murrad), siis kukuks lukk välja.
Summuti saad alati otsa keerata. Osadel tootjatel (nt. Soomlaste Ase Utra) on lausa olemas spetsiaalsed kompensaatorid, millele summuti istub kiirkinnitusega otsa. Aga... arvesta sellega, et vaikseks saad relva ainult subsonic moonaga. Kiire kuul (mida .223/5.56 on), teeb ka summutiga korraliku raksaka, kui ülehelikiirusel õhust läbi lendab.Omni kirjutas:Kunagi muidugi võiks äkki midagi eriti vinget nagu 12'' summutiga, aga alustada kindlasti millestki vähe mõistlikumast ja taskukohesemast.
Eks summuti eesmärk vist rohkem ongi, et leeki pimedas näha ei oleks ja et lasu suunast oleks raskem aru saada. Sellist kompensaatori otsa käivaid summuteid ma just vaatasingi (SOCOM556), aga noh need ise on juba relva hinnaga ja ma arvan, et hea optika on prioriteetsem - see pigem selline kaugem tulevik.vtl kirjutas:Summuti saad alati otsa keerata. Osadel tootjatel (nt. Soomlaste Ase Utra) on lausa olemas spetsiaalsed kompensaatorid, millele summuti istub kiirkinnitusega otsa. Aga... arvesta sellega, et vaikseks saad relva ainult subsonic moonaga. Kiire kuul (mida .223/5.56 on), teeb ka summutiga korraliku raksaka, kui ülehelikiirusel õhust läbi lendab.
(Heli)summuti peamine eesmärk on siiski heli summutamine, leegi varjamiseks on leegisummuti, ehk flash hider.Omni kirjutas:Eks summuti eesmärk vist rohkem ongi, et leeki pimedas näha ei oleks ja et lasu suunast oleks raskem aru saada. Sellist kompensaatori otsa käivaid summuteid ma just vaatasingi (SOCOM556), aga noh need ise on juba relva hinnaga ja ma arvan, et hea optika on prioriteetsem - see pigem selline kaugem tulevik.
Raua lühemaks lõikamine ON meil võimalik, samuti uue otsakeerme tegemine, aga see ei ole odav lõbu. Pigem osta kohe sobiva pikkusega raud.Omni kirjutas:Kui mõistlik on muidu raua lühemaks lõikamine? Või oleks otstarbekam siis lihtsalt ikka kohe vastava pikkusega raud osta?
Inimene, kes ostab endale ühte ja esimest relva, ei oska kõike võimalikult kaugele ette planeerida. Soovid ja eelistused muutuvad ajas.cedric kirjutas:Vastupidi, minu soovitus on, et kui relva ostma hakata, siis planeerida võimalikult kaugele, sh. ka võimaliku summuti küsimuses. Muidu kulub sellele samm-sammult lõpptulemuseni jõudmiseni palju närve ja raha. Reguleeritav gas-block pole mingi imeloom, aga noh, kui osta kolviga relv või spetsiaalne summuti, siis pole see ka vajalik.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline